Keresés

Ki mit néz most?

2012. február 27., hétfő 15:08
Nem írtam róla semmit.
Egy bögre coldrex ledöntése (és a szemüvegem megtisztítása) után már nem néztem bele a sorozatba.Bocsánat.
0
2012. február 27., hétfő 14:44
Szia Mister!

Nagyon jó a Bones, örülök, hogy jót írtál róla, nagy sikere volt az ajándékozott részéről! :)
most posts by TM
0
2012. február 27., hétfő 12:57
A mostohaapa:Nem is reméltem, hogy Dylan Walsh ennyire jó választásnak bizonyul majd.Eredetileg csak Amber Heard miatt szereztem be a lemezt, benne nem is csalódtam.Még mindig nem tartom színészetnek, amit csinál, de változatlanul jó ránézni.
A film érdekesen indul, várod, hogy melyik ablakon les kis ez az ember legközelebb, de nagyjából ennyi a feszültség.Nagyon gyenge lábakon áll az egész, nincs színészi alakítás.
Bár az tetszett, hogy egy valódi hús-vér férfit hoznak össze benne egy animált figurával(Sela Ward). Nem az összes jelenetben, de néhányban tényleg azt éreztem, hogy egy az egyben besétálhatna a Tintin filmbe.
Szóval ez a megoldás újdonságként hatott.Minden más eseményen és szövegen meg inkább csak elálmosodtam.
A kiadott pénzt megérte, de feleslegesen van a polcomon a dvd.Elég lett volna kikölcsönözni.Nem ajánlom senkinek...
0
2012. február 27., hétfő 12:39
A megtorló / Frank Castle:A karaktert kifejezetten kedvelem, hogy maga film milyen lett az egy más kérdés.De az alapötlet, az egész stílus tetszik.Nem kell ahhoz elmebetegnek lenni, hogy elgondolkozz magán a bosszún.Valaki megfoszt téged a szeretteidtől vagy akárcsak egy számodra kedves tárgytól és máris jönnek a nem éppen kedves gondolatok.Nyilván nincs meg hozzá az eszköz, sem pedig maga a gyilkolási vágy, de apró visszavágásokra szerintem mindenki gondolt már.
Az a legjobb az egészben, hogy még így ismeretlenül is Samantha Mathis-ért sok mindenre képes lennék.:)Jó látni, hogy egy alapvetően a törvényes oldalon álló ember pöccen be kegyetlenül.Az sem elhanyagolható a minőség szempontjából, hogy nem megy mindig fejjel a falnak és nem csak erőből próbálja legyűrni az ellenségeit.
Tervez, gondolkodik, ami valljuk be ebben a helyzetben nem feltétlenül várható el egy embertől.Kicsit színesítik a filmet ezzel az apróságokkal.
Ami viszont a sárba rántja a filmet, az az idióta fő gonosz karakter, a szomszéd csávók, az elalélt csaj és a teljesen mű kemény nézés, amin most sajnos megint csak nevetni tudtam.Emiatt csak közepes vagy még annál is gyengébb ez a film.
Meg lehet nézni párszor, mert alapvetően szórakoztató, de felidegesít az a rengeteg hiba benne.Most megint el kell felejtenem, hogy újra előszedhessem.
0
2012. február 27., hétfő 11:59
Végig hozták az évadban az első pár rész színvonalát.
Talán csak a utolsó fél óra felpörgetése nem jött be.Hiányzott belőle a bátorság, úgy intézték az egészet, mintha ez egy könyv lenne.Új fejezetet nyitottak és csak egy szálat varrtak el véglegesen.(Bár ezt egy fantasynál sosem lehet tudni.)
Végül egyetlen alkalommal éreztem kínosnak a sorozatot, amikor a főszereplő hölgy bemutatta új képességét.Elborult az agya és nem tudta kontrollálni magát, én meg közben majdnem behugyoztam a nevetéstől.
Az meg különösen tetszett, hogy nem feltétlenül a nők látványával próbáltak operálni a készítők.Természetesen a szűk bőrhacukák előkerültek, de a hangsúly a szereplők közti kapcsolaton volt.Egybefüggő történet egy csöppet izgalmasnak nevezhető főszállal.Itt sem kell nagy dolgokra gondolni, szép lassan haladtunk előre, nincsenek emlékezetes pillanatok, csak olyan kellemes az egész.Rengeteg kardozással, kis romantikával, a vége felé egy-két látványosabb trükkel megspékelve, a végeredmény igazán jónak mondható.
A második évadot is beszerzem nemsokára külföldről.
0
2012. február 26., vasárnap 9:52
0
2012. február 22., szerda 23:06
Biutiful(6, de biztos megy ez még fölfelé):Nyilván, ha én jól élhetek, azért valaki más súlyos árat fizet.Ez eddig is világos volt.A film ilyen szempontból nem hozott semmi újat.
A saját életemben még nem kerültem ekkora szarban, így csak távolról figyeltem az eseményeket.Sajnos most az érzékenységem is cserben hagyott.A végtelen mocskon néha áttört valami emberi érték, de elhatalmasodott ezen a közel két és fél órán az üresség.Mintha pumpálva adagolták volna az intenzív és a teljesen haszontalan pillanatokat.Egyszer szívbemarkoló, amit látsz, azután meg sóvárgó tekintetek és bánatos arcok követik egymást.A téma súlyos és érdekes, de ennyi ideig képtelenség tartani a szorítást.A színészek is mindent megtettek, ma én voltam rossz passzban ehhez.Hamarosan újból nekiugrok.
0
2012. február 22., szerda 16:38
Hű, de rég láttam! :)
most posts by TM
0
2012. február 22., szerda 16:30
Éppen ezt néztem újra, és még ma is kiváló filmnek érzem:

Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. február 19., vasárnap 23:26
Az éjszaka országai(6):Két jegyet kérek Tahó falvára...csak oda...köszönöm..
2-3 szereplőt leszámítva tényleg mindenki tökéletesen beleillik a vidékiekről kialakult képbe.(most csak az amerikai filmekre gondolok)
Reménykedtem abban, hogy nagyobb szerepet szánnak a zenének, így sem volt rossz csak lejjebb kellett adnom az igényeimből.Hangulatában erős volt, de többre számítottam.
Letisztult, lassú folyású "egyszerű" történet.Ezer és egy ilyet láttunk már mindannyian.Az a gond, hogy én ezt közel érzem magamhoz, szeretem, ha úgy tetszik.Hiába történtek borzalmas dolgok,(ez elkerülhetetlen, ha ezt a világot próbálod hitelesen bemutatni), megkaptam amiért jöttem, innentől kezdve kellemes emlékként marad meg bennem ez a film.Mondjuk nem vártam sokat, egy apró reménysugár, a kitörés lehetősége bőven elég nekem.Lehet, hogy nem ez volt a cél, de megnyugodtam tőle.Ajánlom, de ez nem való mindenkinek.
0
2012. február 19., vasárnap 1:30
A nyugtalanság kora(7,5):Fiatalok szájába adni olyan mondatokat, amiket nem igazán érthetnek, nem szerencsés dolog.Hiába vannak élményeik, tapasztalataik dolgokról, nehéz ezeket jól megfogalmazni filmes környezetben.Itt sem sikerült mindig a határon belül maradni, de meg sem fordulta fejemben, hogy ez most rossz dolog lenne.
Nagyjából bármit odaadnék azért, hogy átélhessek valami hasonlót.Csak ez számít,nem érdekes, hogy mit tartok túlzónak, hazugságnak, műnek.Láttam pár tehetséges színészt, stílusos képeket, néha rosszul kiválasztott dallamok is felcsendültek, néha többnek akar látszani, mint ami valójában volt, de semmi baj, most ez is belefért.Egymásra találás és elválás, csodálatosan végigvitt történet.
Olyan különleges élmény volt ez a közel másfél óra, nem kell elrontani utólag vagy közben azzal, hogy logikát vagy ésszerűséget keresünk benne.
0
2012. február 18., szombat 21:36
30 perc vagy annyi se(5):Sajnos azt kell mondanom, hogy nem érte meg teljes árat fizetni ezért a filmért.A cím nem a pizza kiszállítási időre vonatkozik, hanem a ténylegesen szórakoztató részek időtartamára.Ami valljuk be, hogy egy 74 perces mozinál nem túl jó.
Ott kezdődnek az igazi problémák, hogy az ízlésemhez képest túl sokat káromkodtak benne, mondjuk ezt még az ötlettelenség számlájára lehet írni.
Azt viszont tényleg nem értem, hogy miért kell a felpörgéssel a 48. percig várni?!
Amint felcsendül a "The Heat is On", már semmi bajom a filmmel, hátradőlök, vigyorgok rajta.Bár nincs tele poénokkal a lezárás sem, de legalább történik valami.
(Annyira kiéheztettek ezzel a felépítéssel, hogy biztos rosszul ítélem meg a helyzetet.)Meg egyébként is lehet, hogy túl elnéző vagyok ezekkel a barmokkal szemben.Egy ilyen félig-meddig csalódást keltő bohóckodás után is kíváncsi leszek rájuk a későbbiekben.Ebben a sztoriban és az egész helyzetben nem volt több puskapor....ennyi.(990Ft-os kategória, haverokkal egyszer közösen megnézhető, odafigyelést nem igénylő marhaság.Van 10-12 ugyanilyen film a polcomon.)
0
2012. február 18., szombat 11:20
Kösz, utánanézek.
most posts by TM
0
2012. február 18., szombat 9:51
A hős legendája
0
2012. február 18., szombat 1:23
Csak a címét nem írtad le. :)
most posts by TM
0
2012. február 16., csütörtök 23:42
Rengeteg dolog hiányzik az életemből, de ma olyasmivel találkoztam, ami eddig nem szerepelt a listámon.(Nem a "dudás..lassított pördülés" bambulása édesítette meg az egyébként meglehetősen szürke csütörtök délutánomat...Most írhatnék olyat, hogy fantasztikus történet bontakozott ki a szemem előtt, meg jaj végre láthatom eredeti nyelven a hős legendáját, de erről most szó sincs.)Egyszerűen csak az van, hogy nem kerestem, de mégis találtam egy elfogadható fantasyt, ami még ráadásul egy tv sorozat is.Nem tartom égőnek, nem tartom gagyinak, és ez már előrelépés a Merlin meg az olasz varázslós tv filmek többsége után.Egy percig nem éreztem azt, hogy ez a lopott anyagból összetákolt valami nevetséges lenne.
Lányok terén inkább a minőségre mentek rá és nem a mennyiségre(bár biztos itt is lesz kovács csaj felvonulás vagy valami hasonló:). A tájak gyönyörűek, a zenékből semmi kiemelkedőt nem tudok felidézni, de ez nem feltétlen baj.
Az akciók is elég pofásak, bár a trükköknél látszik, hogy nem volt rájuk elég idő vagy pénz...
Tulajdonképpen egyetlen apróság idegesített az egészben, hogy rengetegszer ismétlik a főszereplő nevét.A beszélgetések során minden mondatban használják az újonnan kapott nevet.
Ez akkor a legbosszantóbb, amikor ketten vannak csak a képernyőn és már vagy 2-3 perce diskurálnak valamiről.Nyilvánvaló, hogy kiről van szó, de mégis végig ott van a "segíthetekárpád" kitűző a fejük felett.Majd később nézzenek hülyének, ha már van 30-40 szereplő és csavartak is valamit a történeten.
Az első lemez alapján úgy néz ki, hogy jó vásárt csináltam ezzel a sorozattal.
0
2012. február 16., csütörtök 23:28
Retreat

Fiatal pár elutazik egy kis brit szigetre, hogy egy pár napra elvonuljanak a világ zajától, időt szánva a személyes és családi problémáik feldolgozására, megoldására. Alig pár nap magány után váratlanul egy sebesült, ájult férfit találnak a szigeten, aki, amikor magához tér, rettenetes híreket oszt meg velük: amíg ők a szigeten voltak, egy halálos vírus terjedt el a világon, és a saját érdekükben a legjobb, amit tehetnek, ha elbarikádozzák magukat, és megvárják, amíg jön a segítség. Ha az jön... és ha hihetnek neki...

Bár a két fő történetszál tagadhatatlanul két ordas nagy klisének tűnt már elsőre is, összekapcsolásuk érdekesnek hangzott, és bíztam benne, hogy a három színész kihozza belőle, amit lehet. Nos, kihozták, de kiderült, ebben mégsincs akkora ötlet. A három szereplő nem tud túl nagy feszültséget építeni, főleg, mert logika és ésszerűség nélkül az nálam nem megy. Egyszeri alkalomra nem volt rossz választás, de láttam már jobb filmet ebben a műfajban (Otthon, biztonságban).

69%
0
2012. február 15., szerda 9:49
Insidious

Ismét a Fűrész-stáb, és ismét az ő filmjük volt csak elég újító és ötletes hozzá, hogy rám hozza a cidrit. Tette ezt még úgy is, hogy sok a "már láttam valahol"-jelenet, hogy felhasznál elég sok klasszikus horrorelemet, amiket inkább művészinek, semmint ijesztőnek gondolok (Wan, a rendező név szerint meg is említi Dario Argentot, mint ihletforrást), és azért a humort sem felejti ki (Leigh Whanell, az író, mint geek szellemvadász, és az eszközei:)). A történetben is voltak gyengébb pontok, mert egy kicsit csapongó, talán túl sok mindent akartak belevenni, túl sok stílust akartak egybeolvasztani.
Az viszont biztos, hogy mind frászhozás, mind vizualitás szempontjából ők azok, akik miatt a horrorfilmek legalább időnként felfrissülnek mostanában. Volt, hogy egy olyan logikus dolgot léptek meg, ami amúgy minden elátkozottház-horror gyenge pontja, és az tetszett, volt, hogy egy olyan apróságot vettek bele, amitől összerezzentem, és az (az ablak előtt elsétálós jelenet például egyszerűen tökéletes), vagy csak az unásig ismert motívumokat dobták fel egy-egy bolondosan meglepő ötlettel (pl.: a szeánsz).

Nem csodálom, hogy többen fel akarták venni a 2011-es TOP10-ükbe. Onnan nekem kimaradt volna, de így is

84%
0
2012. február 14., kedd 2:14
Marley meg én - újranézés angolul - 7-8 perc sírás - mezítláb kimenni az öreg fingógép kutyádhoz, hogy egyszer megsimogasd - végem van
0
2012. február 11., szombat 23:03
Atv- Jákob rabbi kalandjai.! Nagyon jó! Szuper
0
2012. február 11., szombat 22:52
Ja, majd írok arról is, de ma Joey története varázsolt el oda meg vissza, először ezt kéne majd szavakba öntenem. :)
most posts by TM
0
2012. február 11., szombat 7:19
Ezt elcsesztem.Bocsánat.
0
2012. február 11., szombat 7:17
A majmok bolygója(1968):Benny Hill-es zenét társítottam a fejemben a rohangálós részekhez, így kinyírva azokat a jeleneteket.Nem tudom mi ütött belém, egy egyébként mai szemmel is rendben lévő sci-fi (klasszikus) -t sikerült majdnem teljesen hazavágnom ezzel.Pedig azon kívül, hogy a mozgások lehetnének kicsit gyorsabbak és ügyesebbek a majmok részéről, nem nagyon tudok belekötni a látottakba.A történésekbe és a zenékbe annál inkább...
Meg egyébként is sokat unatkozom közben.(Biztos itt kellett volna kezdenem már gyerekkoromban, vagy a könyvvel...)
A doktor nő és a fogoly kapcsolata továbbra is érdekes, de a maszkokat ennél a résznél nagyon hamar el tudtam dobni és így nem marad a filmben számomra érdekesség.
Az ember, mint beszédre képtelen állat, alacsonyabb rendű lény befogása már korábban is tetszett.Az viszont már kevésbé jött be, hogy a  jól felépített kis társadalmukat egyetlen férfi is fenekestül felforgathatja.Őt nehezebb valamiféle hősként kezelni(Charlton Heston-t egyébként sem bírom igazán), bár illik a filmhez és az alakításával sincs semmi baj.
A hozzáállásommal van a gond,+ erőltetem ennek a világnak a megkedvelését.
Mégis azt kell mondanom, hogy közepes szórakozásnak megteszi, ez a rész is, a Tim Burton-féle változat is(azt hiszem, hogy az egy picit jobban tetszett), és valószínűleg a 2011-es újraélesztés is.Sosem lesz kedvenc, de nem bánom a beszerzésüket.
0
2012. február 11., szombat 0:57
Örülök, hogy te is így láttad... az a srác azért jutott tovább, mert a zsűri "megsajnálta". Szerintem pont azzal bizonyíthatták volna a hozzáértésüket, hogy ezt a teljesen közepes produkciót szépen hazaküldik.
Amúgy nekem már van egy kedvencem, de még kivárom a 24-es mezőny minden tagját. Ha emlékszel rá, tavaly már a 24 közül kiválasztottam a kis husis vöröst, aki végül nyert is! :)
0
2012. február 11., szombat 0:23
Két napra elosztva ez nem olyan nagy dolog.
0