Keresés

Ki mit néz most?

2017. április 10., hétfő 22:03
Sajnos nekem lesz igazam. A Bontonfilm ma azt válaszolta, hogy minimális esély van arra, hogy az Elle-t kiadják nagyfelbontásban.

Jön az amcsiktól a régiókódmentes BD...
0
2017. április 10., hétfő 0:24
Olvastam az ominózus bejegyzést a Facen, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy BD-n is kiadják.
0
2017. április 10., hétfő 0:23
Elvileg nyáron jelenik meg.
0
2017. április 10., hétfő 0:18
Megnéztem az Elle című Paul Verhoeven filmet. Nagyon bejött.

Ennyi beteg karaktert egyetlen filmben, köztük a főszereplő Isabelle Huppert karakterét, hát nem semmi. Maximális dicséret illeti, amiért közel 70 (!) évesen bevállalt egy ilyen nem mindennapi szerepet.

Remélem a Bontonfilm bevállalja a BD kiadást, különben marad a külföldi rendelés...
0
2017. február 28., kedd 22:03
Vagy csak nem tartja túl sokra azt a pojáca Kimmelt.
most posts by TM
0
2017. február 28., kedd 21:34
Na ja..
Ráadásul Guillermo már a bevonuláskor tudta, hogy lesz valami kavarc a "Best Picture" kategóriában. :)
0
2017. február 28., kedd 20:44
Frankó,mint minden évben és Charlize Theron mekkora jó arc már most is.
Leo Dicaprio tavaly nem ment oda.Ő egyáltalán nem ilyen laza sajnos.
0
2017. február 28., kedd 16:12
Csak a szokásos Guillermo :)

https://www.youtube.com/watch?v=ahmNfLGhd2c
0
2017. február 26., vasárnap 23:52
A Street Cat Named Bob / Bob, az utcamacska

Gyönyörű igaz történet James Bowen-ről, egy drogfüggő, hajléktalan utcazenészről, akinek egy macska változtatta meg gyökerestül az életét. Sajnálatos, hogy eddig nem került hazai forgalmazásba, pedig létezik lemezen magyar nyelven. Reméljük, a Bontonfilm lát benne fantáziát előbb-utóbb, mivel a Sony alatt fut.
0
2017. február 23., csütörtök 0:14
Sárkányok börtöne 2 és 3 (Dungeons & Dragons széria)

Az első rész ismeretében nem vártam túl sokat a kettő folytatástól. Szerencsére az idegesítő karaktereket felváltották a normális fantasy sablon karakterek. De nem baj, mert legalább nem ripacskodják vég a filmet. Ahogy tette azt Jeremy Irons az első részben.

Második egy sima bosszútörténet kicsit dark fantasy köntösben, semmi extra de szórakoztató. Viszont a harmadik rész mindenképp előrelépés a szériában.  Nagyobb költségvetéssel és erősebb színészgárdával akár blockbusternek is elment volna. Jó, a végéig pörgő és néhol fordulatos történettel. Remek látvánnyal és egyedi hangulattal. Talán a zenét kellett volna kicsit emlékezetesebbre írni, de az sem vészes.
Nekem nagyon bejött még biztosan többször újra fogom nézni.
Talán érkezik még ebből a világból remek fantasy.
Második rész 10/6
Harmadik rész 10/8
0
2017. február 3., péntek 23:23
O_pen Windows

Nick (Elijah Wood) egy nyereményjáték keretében lehetőséget kap, hogy a kedvenc színésznőjével vacsorázhasson, akinek annyira a rajongója, hogy külön weboldalt is üzemeltet neki dedikálva. Miközben Nick a laptopján nézi egy filmes sajtótájékoztató élő közvetítését, egy férfi sajnálkozva hívja fel, hogy elmondja, a vacsora elmarad, de cserébe fel tud ajánlani némi exkluzív képeket és videót, ha Nick kapcsolatban marad vele, és azt csinálja, amit mond. Rácsatlakozva a rendezvényterem kameráira, majd a színésznő telefonjára Nick egyre mélyebben ismeri meg vágyai tárgyát... és ezzel együtt egyre inkább belegubancolódik egy hacker aljas tervébe.

Úgy látom, Nacho Vigalondo a spanyolok M. Night Shyamalanje, mert miután megcsinálta a zseniális Időbűnöket, csak közepes értékelésű filmek jöttek le nála is a futószalagon. Amilyen nevetséges és béna az egész, nekem ez viszont annyit sem ér.

3/10
0
2017. február 3., péntek 22:02
Jó film! Nem is gondoltam, hogy ennyire míg meg nem néztem.
0
2017. február 3., péntek 21:42
13 óra: Bengázi titkos katonái

Tegnap ez a hazánkban elég mostoha sorsú alkotás volt műsoron, az elmaradhatatlan "Mormota-nap"-pal egyetemben, de mivel azt mindenki ismeri, így erről ejtek pár szót.

Michael Bay filmje 2012 szeptemberébe kalauzolja a nézőt, a helyszín Líbia, Kadhafi bukása után nem sokkal, a CIA Bengáziban található titkos központja, ahol hat egykori ex-kommandós teljesít szolgálatot, amolyan helyi biztonsági őrökként, ide küldik ki tárgyalni az amerikai nagykövetet, de mielőtt bármi érdemi lépésre sor kerülne, néhány harcos kedvű bennszülött támadást indít ellenük. A hat zsoldoson kívül senki nem vállalja fel az amerikaiak kimentését, ami a végén ugyan sikerül, de elég nagy veszteségek árán.

Ennyit lehet spoilermentesen elmondani a témáról, a direktor viszont kitett magáért, főleg hogy kilépett a Transformers-filmek mögül és jóval kisebb költségvetésből vászonra vitte a közel öt éve történt valós eseményeket, jobbára ismeretlen színészekkel. A technikai kivitelezés hibátlan, az akciók brutálisak, nem véletlen az R-kategória.

Sajnos a hazai Paramount-helyzet legrosszabbul járt egyede ez a film, moziból az utolsó pillanatban visszavonták, nem került a vásznakra, BD-n és DVD-n csak felirat található, itthoni forgalmazásnak se híre, se hamva, egyedül az HBO-n kapható el, ők is csináltatták meg a szinkronját. Kár érte, ennél jóval többet érdemelt volna. A 144 perc még sokáig a nézőjével marad.
0
2017. január 29., vasárnap 12:13
NEEEEEMMMMM!!!!
0
2017. január 29., vasárnap 12:02
A moziba járás, netflix, helyhiány kombinációja megölték a gyűjtőszenvedélyemet és a dvd nézős maratonjaimat.
0
2017. január 27., péntek 20:22
Felnyomva / Stretch

A címszereplő Stretch-re mostanában igencsak rájár a rúd, mert nem elég, hogy elhagyta a csaja és befuccsoltak az álmai a színészetről, de az ezekből eredő depiben még párezer dollárnyi kártyaadósságot is sikerült összehoznia, amit aligha fog tudni törleszteni a limósofőri fizetéséből. Még úgy sem, hogy L.A. és Hollywood tele van pénzes hülyékkel, akik százdollárosokban mérik a borravalót. A dolog akkor lesz igazán égető, amikor a hitelezője egy napnyi haladékot ad, hogy Stretch az összes, mind a 6000 dollárnyi adósságát törlessze, de talán éppen ez a sokk kell ahhoz, hogy Stretchre rámosolyogjon a szerencse.

Joe Carnahannak egészen jó akciófilmjei voltak eddig, amiben összeeresztett egy csomó flúgos karaktert jó színészek alakjában, aztán hagyta, hogy elökörködjenek. A Füstölgő ászok és a mozis Szupercsapat is a kedvenceim közé tartozik... és azért ezekhez képest a Stretch a kétpálcás szintet is nehezen üti meg. Nem mintha nem lennének jók a szereplők (igazi hollywoodi diliház), vagy a színészek (Jessica Alba, mint call-centeres  :) ), és egészen jó dumák is vannak benne, miközben Stretch egy hibbant milliárdos kénye-kedve szerint furikázik fel-alá a városban, még több hülyével találkozva, miközben egyszerre menekül a rivális limosofőrök, a hitelezője, majd kicsivel később a rendőrség és az FBI elől is. Csak ezek most nem álltak úgy össze, az elborultság nem volt annyira vicces (Karos figurája tipikus szétkokózott agyú kretén, aki abban őrül bele, hogy nem tud mit csinálni a pénzével), az akció nem volt annyira látványos (és túl sok sem volt), és David Hasselhoff meg Ray Liotta cameoja önmagukként is túl gyorsan belőtte a filmet a "B"-kategória közepére. Ahhoz képest viszont szerintem ez nem is egy rossz pontszám, hogy Stretch időnként egy halott sofőr szellemével beszélget, mint lelki társsal  :) .

6/10
0
2017. január 26., csütörtök 12:55
:)

https://www.youtube.com/watch?v=ukD8zj6ngVY
0
2017. január 24., kedd 10:12
Kasszandra álma /Woody Allen - 2007/

Woody Allen az utóbbi néhány év/tized/-ben saját bevallása szerint is csak saját magának és rajongóinak csinál filmeket. Ezt mondjuk jól mutatja az is, hogy nagyjából 15 millió dollárból összebarkácsolt filmjei rendre nem hoznak vissza annyit, mint a bekerülési költség. Azért szökőévente van egy-egy kivétel. Na ez a film nem az...
Talán tényszerűen kijelenthető az is, hogy korunk filmrendezői közül az övé a legkomplexebb és ugyanakkor a legellentmondásosabb rendezői életmű. Komplex, mert gyakorlatilag hibátlan és ellentmondásos, mert soha nem lehet tudni nála, hogy mivel rukkol elő következő filmjében. Azaz abban a bizonyos bűvös fiókban kotorászva éppen melyik sok éve ott porosodó ötletére talál rá és varázsol belőle vígjátékot, tragédiát, vagy tragikomédiát. A Kasszandra álma a középső kategória, vagyis aki Woody poénosabb filmjet szereti /pl: Fogd a pénzt és fuss, Banánköztársaság, Hétalvó, Süti nem süti, stb../ az inkább ne kísérletezzen ezzel. De ha valaki álmatlan éjszakái egyikén mondjuk a Másik asszony, Férjek és feleségek, Belső terek, vagy a Bűnök és vétségek valamelyikét végig tudta nézni egy huzamban szuicid reflexek nélkül, annak mindenképp ajánlanám ezt a filmet is.
Jómagam Allen-rajongóként kivétel nélkül mindegyik alkotását szeretem valamiért, /na jó, kivéve a Mi újság Tigris Lily-t/, tehát hibái ellenére ez is hamar kedvenccé vált. Legnagyobb hibája szerintem az, hogy elnagyoltak a mellékszereplők, viszont ezzel együtt jóval hangsúlyosabb a főszereplő testvérpárt alakító két színész játéka. Az általam látott filmjei közül Colin Farrell itt a legerősebb, Ewan McGregor pedig szimplán csak nagyon jó a suttyó ám kezdetben szerethető testvérpár szerepében.  Allen-nél bevált szokás, hogy a cselekmény menetét egy abszurd közjátékkal szakítja meg, ami lényeges változást eredményez a történet folyamában és a szereplők jellemében is. Itt ebben az esetben a nagybácsi megjelenése és segítségkérése az, ami katasztrófális következményekkel jár.
A film legnagyobb pozitívuma számomra az, hogy /S P O I L E R/ nincs happy end a történet végén, alátámasztva  azt, hogy a Kasszandra álma egyáltalán nem közönségfilm. A rajongók nyilván megbocsátják ezt, a lényeg, hogy minden évben legyen valaki, aki megtámogatja néhány millióval a rendező költségvetését a biztos anyagi bukás tudatában is.  És akkor remélhetőleg sokáig láthatunk még jobb-rosszabb Woody Allen filmeket.
0
2017. január 23., hétfő 15:26
Érkezés

Huhh, ez aztán élmeny volt mindenféle téren.
Érzelmileg, látványilag nagyon ott volt és nem mellesleg még okos film is.
Már alig várom a BD megjelenést.
0
2017. január 23., hétfő 13:27
Megtudtuk, honnan vannak az alapok. :)
(3:19-től)

https://www.youtube.com/watch?v=U6GgvDRmxz0
0
2017. január 16., hétfő 20:35
Én is most néztem meg a hétvégén. Tényleg nem egy nagy szám, de azért jobb, mint a híre. Egyszer meg lehet nézni.
0
2017. január 16., hétfő 20:15
Mása és a Medve
0
2017. január 16., hétfő 20:00
Ben Hur (2016)

Féltem ettől a filmtől mert az 1959-est nagyon szeretem. Volt miért félni, sajnos a történet olyan rohamtempóban halad, hogy ideje sincs kibontakozni, motivációk sokszor érthetetlenek vagy éppen nincsenek.
Tengeri ütközetnek van 1-2 jó pillanata, ahogy a versenynek is. De mindkettőre igaz a legyen több "robbanás", mert azt kajálja a nép.
Vallási szál is csak úgy elillan, néha éreztem benne egy kevés lehetőséget, hogy aztán gyorsan elvágják.

Nálam egy gyenge 40% ezért kár volt.
0
2017. január 12., csütörtök 0:18
The Siege of Jadotville

Látványos háborús film egy kevésbé ismert csatáról az 1960-as évek elejéről, amiben harctéri tapasztalattal alig rendelkező, maroknyi ír katonának az ENSZ irányítása alatt kéne megvédenie a százával rohamozó zsoldosoktól egy lepukkant benzinkutat. Mert csak, és oldják meg.  

Bővebben itt: http://filmforum.hungarianforum.com/t94p199-niwrok-irasai-2-0
0
2017. január 3., kedd 15:28
Én Stallone névnapja alkalmából Szilveszterkor megnéztem a Rocky 1-2-őt.
0