A Muppets-el sajnos még várnom kell, és a Hadak útján is február végére marad, de így is jól sikerültek a mozis kiruccanásaim.Több km, több móka.
A hatalom árnyékában(6,5):Profi, de nem túl izgalmas film egy gyomorforgató világról.Csupa olyan dologra világítottak rá, amit eddig is tudtam.Nem vártam tőle azt, hogy felpofozzon, de ennél mindenesetre nagyobb hatásra számítottam.Egyszer elég volt.
A szingli fejvadász(5,5):Buta, de végtelenül szórakoztató, igazi kis randi film kerekedett ki belőle a végére.Jópofa beszólásokkal, ugyan kicsit gyengécske akciókkal, de egy szinte tökéletes összhangban lévő főszereplő párossal.Tulajdonképpen felesleges volt moziban látnom, de mindennek ellenére kötelező lesz dvd-n beszereznem.
Az öldöklés istene(7):Hiába kedvelem John C. Reilly-t, a nevek alapján előzetesen őt tartottam a gyenge láncszemnek.Tévedtem vele kapcsolatban, bár kicsit korán tekerte fel a hangerőt, de jól illett ebbe a remek társaságba.
Hatalmasakat röhögtem a filmen az ürességtől kongó teremben.Ráismertem pár rokonomra, felidéztem néhány nagyszerű vendégségben történt eseményt.Az sem bántott, hogy egyszerűen abbahagyták a civakodás bemutatását, pont elég volt.Csodásan felépített film, igazi színészi feladattal, amit nem is oldhatott volna meg szebben ez a társaság.Idősebb pároknak különösen javasolt a megtekintése.
Martha Marcy May Marlene(5):Nem tudtam, hogy kit sajnáljak jobban, a normális életre vágyó párt, vagy ezt az elkallódni látszó zavarodott lányt...Annyira sokat akarnak mondani benne, de a végén valahogy minden lecsendesedik, és rám bízzák a dolgokat.Több nagyszerű alakítás a nagy büdös semmiért.
Suszter, szabó, baka, kém(8):Vittem egy cetlit meg egy tollat és a lépcső kivilágításnál felírtam, hogy kit milyen névvel mutatnak be, illetve ki kihez tartozik.Utána már hátradőlve figyeltem, ahogy legalább 3-4 színész brillírozik a szerepében.A végső leleplezés nem annyira meglepő, mint amire számítottam, de még így is minden perce maximálisan lekötötte a figyelmemet.
Ezt nem elég egyszer látni, alig várom már, hogy megjelenjen némi extrával megspékelve.