Keresés

Ki mit néz most?

2011. december 10., szombat 12:58
Úgy értettem, hogy ettől még az ezutáni A Mentalista-epizódok élvezete jottányit sem fog csökkenni, sőt!
most posts by TM
0
2011. december 10., szombat 12:50
Nem dőlt össze még egy kerti budi sem, csak egyszerűen nem számítottam erre.:)
0
2011. december 10., szombat 11:02
Megsúgom, hogy ettől még nem dől össze a világ, de legközelebb legyél óvatosabb! :)
most posts by TM
0
2011. december 10., szombat 2:20
(Bradley Whitford adatlapját kár volt megnézni az imdb-n.A mentalistában is feltűnik és teljesen megdöbbentem azon, hogy kit alakít abban a sorozatban.)
0
2011. december 9., péntek 13:26
Hú, ezt a filmet én nagyon bírom :))) Én is most szereztem be xpresstől pár napja, de még nem jutottam el odáig, hogy megnézzem :)
0
2011. december 9., péntek 12:52
The Waking Dead - 2. évad 1-7. rész - NEM SPOILERES, MÉG -

Egy poszt-apokaliptikus sorozat? Jöhet! Ugyanez plusz zombik? Hááát...

Egy-két éve még így vélekedtem volna erről a sorozattervről, mára nagy rajongója lettem az AMC sorozatának, pedig nem is vagyok zombi rajongó. Láttam pár filmet, igazán csak a Holtak hajnala (2005) tetszett, de az nagyon. A másik hívó szó, a jó kritikák mellett, Frank Darabont neve volt. Az ő neve garanciát jelentett a minőségre, és ehhez tartotta is magát a sorozat. Még ha most, a második évad epizódjai nyomán, magyar nézők tömkelege fújolt, gúnyolódott a sorozaton. Mi lehetett a bajuk? Az akciók, a mészárlás, a szex hiánya? Úgy tűnik, pedig mindhárom benne van a sorozatban, plusz még naturalista is (a hentelésben), de mellette van dráma dögivel. Sok konfliktus helyzet, a jó vezető és a gyilkosan túlélő örökös harca (akár egy személyben), no meg gyerekek. Nem sok, ellenben, a második évad két gyerekszereplője, pontosabban a velük történtek, vitték előre a sorozatot.

SPOILERES RÉSZ

Egyikük eltűnése, másikuk sérülése nyomán a csapat nem sokat haladt előre, már ami a mérföldeket illeti, ellenben a jellemfejlődésben annál inkább, kitűnnek a gyengék, akár mentálisan vagy fizikálisan, ahogyan az erősebbek, erőszakosabbak. A farmon pedig jó néhány fordulat várja őket, nem mellesleg pedig minimum 3 jól összerakott új szereplő csatlakozik, de ezen a helyen nyoma sincs Laura Ingalls világának. Összeségében tehát ez a fél évad kíválóan lekötött, elborzasztott, izgalmakat okozott. Egy a baj, messze van még február :S

10/9
0
2011. december 8., csütörtök 22:10
Folytatom a sorozatot.Kitöltöm az időt a következő NFL mérkőzésig.Megint "Vasas" meccset közvetítenek a tévében.

Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns (Sport 2, Péntek 2:15)
0
2011. december 8., csütörtök 6:43
Tényleg remek kis sorozat volt, a szinkron is nagyon jól sikerült (hogyne sikerült volna, Az elnök emberei esetében is kiválóan teljesített a szinkronstúdió, egy apróságot leszámítva). Az Egy becsületbeli ügy-et nem olyan régen ismerem, de nagyon tetszett, és ezen még Jack se tudott rontani (igen, bármily hihetetlen, de a háromszoros Oscar-díjas Jack Nicholson-t nem szeretem, nem tudom kellőképp megmagyarázni miért, de nem szimpatikus az életben sem, szerepeiben sem). A Szerelem a Fehér Házban-t pedig még azelőtt láttam, hogy láttam volna akár csak egy részt a "Nyugati szárnyból", és nagyon tetszett, egyik kedvencem a romantikus filmekből, noha politika is van bőven benne. A szereposztás is kiváló, és sokáig azt se tudtam, hogy Sorkin írta. Természetesen nálam az életművének örök ékköve Az elnök emberei lesz, de nagyon várom a Newsroom bemutatóját is, addig is próbálom pótolni az Esti meccsek-et, no meg a Moneyball-t.
0
2011. december 8., csütörtök 3:36
Helyes! :)
most posts by TM
0
2011. december 8., csütörtök 3:32
Az összes létező kombinációban működnek a párosok, nincs unalmas pillanat, mindenkinek van a másikkal közös ügye, valamilyen viszonya.
A nyitó szám nem tetszett igazán, de az odavezető út bemutatása igen.Nagyon érintőlegesen, de foglalkoznak a háttérrel, ami egy ilyen tv műsornál talán jobban is izgat, mint egy egész estés filmnél.A hihetetlen tempót érezni, és megragad ez a különleges hangulat.Már most aranyosnak találok egy szerelmespárt, pedig még nincsenek is együtt, az igazgatónő szexi és erőszakos, az író és producer, mintha csak testvérek lennének.Csillog a szemük, ha egymásra néznek, befejezik egymás mondatait, támogatják egymást, jó őket nézni.Nem is hagyom abba most a sorozatot, inkább az alvásról mondok le, mint erről az élményről.Új lendületet vett a show is és úgy érzem én is.
Szeretem.Én marha nem vettem volna meg enélkül az év végi leárazás nélkül.Maradt volna egy hiányos emlékkép, ehelyett most itt van bennem ez a kellemes érzés.
0
2011. december 8., csütörtök 2:13
Sorkin-remekmű. Még tíz évadon át élveztem volna, s akkor neki sem a faszbukból kellett volna filmet formálni. De legalább díjazták végre oszkárilag is, ha már azon a sorozatok nem indulhatnak. Megjegyzem, hogy az Egy becsületbeli ügy, de még a Szerelem a Fehér Házban is különbül megírt sok ezer másik megírt forgatókönyvnél. Ezt a szakmát Aaron számára találták ki.
most posts by TM
0
2011. december 8., csütörtök 0:40
Következik a színfalak mögött első két része, csak azt sajnálom, hogy a dobozomat elkapta DzsoPántolijáno.Amennyire emlékszem a szinkronosan látott részekre, ennyiért ajándék volt ez a sorozat, így máris kevésbé idegesít ez a kis szépséghiba.
0
2011. december 8., csütörtök 0:30
A közellenség(friss ropogós karácsonyi akciós):
Meglátom Will Smith-t és pontosan tudom, hogy itt jópofa rendrakás vár rám.Ami újdonságként hatott ennél a filmnél, hogy kicsit aggódtam a főszereplőért.Biztos csak azért, mert sokáig nem volt tisztában vele, hogy miért is keresik őt.Sokkal közelebb éreztem magamhoz, mint bármelyik másik alakításánál, de mégis nehéz volt elfogadni a stílusát bizonyos jelenetekben.
Amíg ügyvédként kellett viselkednie, hiányoltam belőle azt a kifinomultságot és magabiztosságot, amit  pl. Denzel Washington-nál szeretek.Viszont az akcióknál örültem, hogy mégsem rá bízták ezt a szerepet.:)
(Meg egyébként is rájöttem, hogy nem kell összehasonlítani őket egymással, pláne nem színészi kvalitásban). Elég ide egy átlagos szerethető fickó, aki beindítja az ázsiai nőket és felemeli a macskát amikor arra szükség van.
Gene Hackman feltűnésétől élveztem igazán a látottakat, de már az első Jack Black-es és Seth Green-es bejelentkezéstől kezdve jókat mosolyogtam a filmen.
Pörgős és szórakoztató, de semmi extra.6ponty.
0
2011. december 6., kedd 23:17
Gyújtóbomba:
Érdekes alaphelyzet, kiváló színészek, érthető, de nem jól átadott reakciók.
Valamiért nem tudtak odacsapni, amikor lehetett volna.Gondolok itt elsősorban a kiborulásokra, Michelle Williams egyik jelenetben sincs a helyzet magaslatán.Az összes feszült pillanatot eltolja, vagy azzal, hogy túlreagálja (könnyek nélkül) a történéseket, vagy pedig csak bambul a végtelenbe, mert szét van esve teljesen.Egyik sem igazán hihető egy ilyen üde és fiatalos lány előadásában, pedig tudom, hogy mire képes, láttam őt már nagyszerűen játszani.
A többiek viszont hozták, amit kellett:
-Férfi1, aki nem értékeli a mellette álló nőt.Így nem annyira felháborító a főszereplő viselkedése sem.
-Férfi2, aki vágyik egy nőre és nem bír lemondani róla.Természetesen viselkedik, kicsit drukkolsz neki, hogy célba érjen.Őt lehet a legjobban kedvelni és megérteni.
-Férfi3, aki mindig is vágyott erre a bizonyos nőre.Kimért, titokzatos figura, érdekes már a kezdetektől fogva.Fokozatosan jössz rá, hogy mi a szerepe az egészben.(Megmagyarázni azt a tettet lehetetlen.)

Két ponton is menthetetlenül elbukik a film.Nem akarom az egyetlen nő nyakába varrni az egészet, ezért bedobom a tuti biztosnak tűnő szöveget, "ez bizony nincs elég jól megírva". Belehelyezik ebbe az aktuális témába ezt a négy-öt embert, de annyira nem mernek véleményt mondani.Leveleznek, elcsépelt kifejezéseket használnak, egyáltalán nem hatott meg, amit bemutattak.
Vége. Nem ajánlom!
0
2011. december 5., hétfő 21:25
Ezt inkább csak megnézném, sajnos nincs meg.
0
2011. december 4., vasárnap 23:22
Gnómeó és Júlia(6):Kutya kötelességemnek éreztem, hogy első alkalommal használjam a nevetséges papír szemüvegeket a film megtekintéséhez.Nem is bántam meg, mert kb.10 perc után a kezdeti szem és fejfájásom elmúlt, és egy élettel teli világ tárult fel előttem.Szeretem amikor a grafika tapinthatóvá teszi az anyagokat, nem csillog-villog semmi, nincs olyan érzésem, hogy műanyag az összes tárgy a képen(a flamingót kivéve persze, egyébként ő az egyetlen szereplő, akinek a szinkronjával nem tudtam megbarátkozni). Szóval, a 3D végre hasznosnak bizonyult és nem csak a látványos jelenetekre volt kihegyezve, hanem mélységet adott szinte mindennek.Most a történet egyszerűségére nem térnék ki, nem húzták egyik idegesítő részt sem túl sokáig, eltalálták az arányokat.Bár az össznépi mulatságot sosem fogom megérteni.Tényleg szórakoztatja a gyerkőcöket a karakter felvonulás gagyi zenére.Na, mindegy végül is a dalokat is el lehetett viselni, bár az első találkozásnál és a végén igazi semmitmondó erőtlen számokat választottak.Amennyire lényeges pontok voltak a filmben, annyira elbaltázták őket.

(Néhányszor kilestem a szemüveg mögül és majdnem rosszul lettem, annyira rikító és világos a kép.Sokkal természetesebb és barátságosabb az egész, ha mindent kék és piros lapokon keresztül szemlélsz.)

Meglepetést nem okozott a történet, rengeteg utalás és vicces beszólást kizárólag felnőtteknek szántak, és ezzel jól bevontak engem is már a kezdetektől fogva.Jól szórakoztam a készülődésen, a béka beszólásain, a rettenthetetlen kőnyuszi osztagon és még sok más apróságon.Ajánlom!

Greenberg(4):Reménykedtem benne, hogy a forgatókönyvíró valódi jeleneteket és hiteles hátteret tud majd kreálni.Ben Stiller nem elég jó ehhez, a kiakadásai és bántó mondatai fárasztóak.Nem értettem a lány reakciót, inkább az egykori barátok oldalára álltam az esetek döntő többségében.Igazi két lábon járó, kötekedő, mogorva seggfej megváltozásához kellett faszisztálnom.Most nem volt jó tükörbe nézni, mert sokszor ilyen vagyok én is.
Közben meg rengetegszer elkaptak a hangulatos zenékkel és képekkel.Tudtak okosakat mondani, amit tényleg hasznosíthatok, de közben meg annyira abszurd ez a helyzet...áá.Nem tudtam senkit igazán megérteni vagy kedvelni, közben meg tökre benne van minden, amiért szeretni lehetne.Erre számítottam, de sokkal hitelesebb megmozdulásokkal.A stáblista végén mosolyogtam egy picit, de a film közben végig le voltam törve, attól amit látok.
Még egyszer neki kell futnom, mert ezt meg akarom érteni, nem létezik, hogy ez ne működjön nálam!
0
2011. december 2., péntek 22:10
0
2011. december 1., csütörtök 23:56
Kellemesen csalódtam a filmben, kétszer majdnem szívrohamot kapta tőle.
Annyira elaltattak a gyilkosság után, hogy ez a hangerő változás és néhány hirtelen felbukkanó árny elég volt a halálközeli élményhez.
Egyébként az ötlet maga tetszett, mármint az, hogy valami végérvényesen megváltozik benned egy ilyen sokk hatására.Az, hogy ennek ilyen természetfeletti következményei vannak, az már kevésbé hihető, de most belementem a játékba.
Sokféle irányba elindulhattak a végtelenül hiteles hawaii inges őrült orvossal való beszélgetés után, de ez a nyomozós, kicsit Kick-Ass-es, kicsit Defendoros vonal szerintem jól passzolt a főszereplőhöz.(természetesen hacuka nélkül)
Nathan Fillion-nak jól megy a hétköznapi hős figura megformálása.

Egy idő után csak arra tudtam gondolni, hogy ne csináljanak a filmből egy ilyen Végső állomás klónt, tehát ez a nem kerülheted el a sorsod, mert a trükközésért úgy is nagy árat kell majd fizetned dolog annyira most nem izgatott.Ez igazán nem ijesztő.
Több pénz kell hozzá, hogy ez megfelelően működjön.De érdekes módon a trükkök, a maguk ócsó tv-filmes szintjükön egész jól sikerültek, bár a legvégső üldözéses jelenetet nem igazán értettem.
Na, mindegy, a főszereplő és a szép szemű lány miatt lehetett kicsit izgulni.
Bebizonyították, hogy színészek nélkül is van győzelem.Még ha nagyon apró, akkor is.Összességében tetszett, de a tempót kicsit felpörgethették volna, és zenékből is választhattak volna kevésbé bénákat.Öt pont.....
Nem bánom, hogy megvettem, azt viszont igen, hogy az első részt nem tudtam beszerezni.Az valamivel komolyabb lehet.(ebben mondjuk nem vagyok annyira biztos:)

Következik a Francia szépség
0
2011. december 1., csütörtök 12:05
Most elolvasva a film adatlapján lévő írásodat, szerintem ezt csak viccből ajánlottad nekem.
(Igazából attól félek, hogy imádni fogom.)
0
2011. december 1., csütörtök 11:54
Komolyan, a Mezsgye 2.-t csak akkor ajánlom, ha érdekelnek az über-Zs-kategóriás filmek:)! Jelenleg ez a film birtokolja az "Életem legszarabb filmje" kitüntetőnek legkevésbé sem nevezhető titulust.

Nem feltételezem, hogy te nem figyelsz, én viszont könnyen elfelejtem, hogy miket ajánlottam már:).
0
2011. december 1., csütörtök 11:46
Beszereztem szinte mindent, amit ajánlottatok korábban.Nem viccből kérdezgettem tőletek.
A Mezsgyét és a felvonót most hozzáadom a listához.
Köszönöm
0
2011. december 1., csütörtök 11:42
Szinte biztos vagyok benne, hogy már beszéltünk és ajánlottam ebben a témában azokat, amik nekem emlékezetesek voltak az utóbbi időben, de inkább kétszer, mint egyszer sem:):
- A rettegés háza - Amityville horror
- Kísértetjárás Connecticutban
- Eden Lake - Gyilkos kilátások
- Pandorum
- Mezsgye 2. (na, ez például tutira fel fog zaklatni, még ha nem is úgy, ahogy várnád; bárhogy akartam, én azóta sem tudtam kitörölni ezt a mocskot a fejemből, pedig vagy két éve láttam:))
- Viharsziget
- A felvonó
- Tükrök

Rám nem voltak akkora hatással, de sokan dicsérik a Barlangokat meg a Márírokat, hátha neked bejön. A friss megjelenések közül meg jónak ígérkezik a Meghasadva és az Arcmás, és nagyon várós nekem a The Woman in Black, márciusra csak ideér hozzánk is.

Sajnos mostanában Magyarországon az egyik leglesoványítottabb piac pont a horroroké/thrillereké, az elmúlt pár hónapban külföldről is vásárolgattam már ennek ellentételezésére. Azokból a Triangle, a Silent House és az Exam volt igazán maradandó, bár egyik sem a harapható feszültség miatt.
0
2011. december 1., csütörtök 11:25
The Human Centipede II

KISEBB SPOILEREK!!!

Ezidáig a legdegeneráltabb film és főszereplő, amit és akit volt szerencsém megtekinteni. Szerencse, mivel perverzitása és ultrabrutál szadizmusa ellenére egy jó folytatásról van szó. Nagyobb, hosszabb, vágatlan,... hogy egy kis fárasztó humorral éljek. - HÖHÖ -

Nem csodálom, hogy az angol cenzorbizottság bepipult és betiltatta a filmet, hiszen még nem nagyon pipálhattak ilyet a ködös Albionban. Szerencsére a film nem teljesen veszi magát komolyan, így egy-két helyen fellelhető a humornak egy-egy elfajzott morzsája. Nekem kifejezetten tetszett a fekete-fehér színvilág. Tom Six elmondása alapján így sokkal ijesztőbb az egész...és valóban.

Ami eleinte zavart az, hogy a film elején kilépünk a valóságba: vagyis Martin épp a The Human Centipedet nézi a laptopon. Zavaró és egyben zseniális húzás a rendező részéről, hiszen így, hogy átlépünk a való világba, még ijesztőbb az egész. Ahogy Creeper is írta, nem tanácsos teli gyomorral nekikezdeni, és ezt vegye mindenki szó szerint. Én igazán sok horrort és trancsírt láttam már, de egy-két jelenetnél majd kifordult a belem. :)

Kíváncsi vagyok, hogy a 2013-ban érkező harmadik rész vajon képes lesz-e überelni a THC II gyomorforgató szadizmusát?
Addig is mindenki alaposan kösse fel azt a bizonyos gatyót, mert az első rész ehhez képest egy Jane Austen regény.
0
2011. december 1., csütörtök 11:21
Köszönöm az ajánlatokat!
(vape miatt az Insidious-t már felírtam magamnak)
0
2011. december 1., csütörtök 11:02
Próbáld meg az Insidioust és az eredeti Éjjeliőrt: Nattewagten - Éjféli Játszma
0