Gnómeó és Júlia(6):Kutya kötelességemnek éreztem, hogy első alkalommal használjam a nevetséges papír szemüvegeket a film megtekintéséhez.Nem is bántam meg, mert kb.10 perc után a kezdeti szem és fejfájásom elmúlt, és egy élettel teli világ tárult fel előttem.Szeretem amikor a grafika tapinthatóvá teszi az anyagokat, nem csillog-villog semmi, nincs olyan érzésem, hogy műanyag az összes tárgy a képen(a flamingót kivéve persze, egyébként ő az egyetlen szereplő, akinek a szinkronjával nem tudtam megbarátkozni). Szóval, a 3D végre hasznosnak bizonyult és nem csak a látványos jelenetekre volt kihegyezve, hanem mélységet adott szinte mindennek.Most a történet egyszerűségére nem térnék ki, nem húzták egyik idegesítő részt sem túl sokáig, eltalálták az arányokat.Bár az össznépi mulatságot sosem fogom megérteni.Tényleg szórakoztatja a gyerkőcöket a karakter felvonulás gagyi zenére.Na, mindegy végül is a dalokat is el lehetett viselni, bár az első találkozásnál és a végén igazi semmitmondó erőtlen számokat választottak.Amennyire lényeges pontok voltak a filmben, annyira elbaltázták őket.
(Néhányszor kilestem a szemüveg mögül és majdnem rosszul lettem, annyira rikító és világos a kép.Sokkal természetesebb és barátságosabb az egész, ha mindent kék és piros lapokon keresztül szemlélsz.)
Meglepetést nem okozott a történet, rengeteg utalás és vicces beszólást kizárólag felnőtteknek szántak, és ezzel jól bevontak engem is már a kezdetektől fogva.Jól szórakoztam a készülődésen, a béka beszólásain, a rettenthetetlen kőnyuszi osztagon és még sok más apróságon.Ajánlom!
Greenberg(4):Reménykedtem benne, hogy a forgatókönyvíró valódi jeleneteket és hiteles hátteret tud majd kreálni.Ben Stiller nem elég jó ehhez, a kiakadásai és bántó mondatai fárasztóak.Nem értettem a lány reakciót, inkább az egykori barátok oldalára álltam az esetek döntő többségében.Igazi két lábon járó, kötekedő, mogorva seggfej megváltozásához kellett faszisztálnom.Most nem volt jó tükörbe nézni, mert sokszor ilyen vagyok én is.
Közben meg rengetegszer elkaptak a hangulatos zenékkel és képekkel.Tudtak okosakat mondani, amit tényleg hasznosíthatok, de közben meg annyira abszurd ez a helyzet...áá.Nem tudtam senkit igazán megérteni vagy kedvelni, közben meg tökre benne van minden, amiért szeretni lehetne.Erre számítottam, de sokkal hitelesebb megmozdulásokkal.A stáblista végén mosolyogtam egy picit, de a film közben végig le voltam törve, attól amit látok.
Még egyszer neki kell futnom, mert ezt meg akarom érteni, nem létezik, hogy ez ne működjön nálam!