Keresés

Ki mit néz most?

2011. november 24., csütörtök 22:50
Fermat`s Room

"Egy boltos kap három láda cukorkát, "Menta", "Ánizs" és "Vegyes" címkékkel. A fuvaros közli vele, hogy sajnos útközben leestek a címkék, és ahogy visszatették, biztos, hogy összekeveredtek, vagyis mindegyik címke rossz dobozon van. Melyik dobozból hány cukorkát kell kivennie a boltosnak, hogy megtudja, melyik dobozban mi van?"

Négy ember kap elég különleges meghívót egy matematikai probléma megoldásával foglalkozó, vacsorával egybekötött beszélgetésre. Már eleve a vacsorára megérkezésük is elég különös körülmények között zajlik, nem is beszélve a helyszínként szolgáló szobáról. Ekkor még nem is sejtik, hogy mindegyikük egy-egy titkot őriz, ami összekapcsolja őket, és ha nem sikerül megoldaniuk a "házigazdájuk" feladványait, nem hagyják el élve a szobát.

Újabb ismeretlen emberek újabb szűk helyre összezárva újabb feladványokkal. Nagyon vártam ezt a filmet, eddig a spanyolok mindig tudtak valami olyan apróságot tenni a filmjeikbe, amiért kedvelni tudom azokat, most mégis elég közepes filmet láttam. Jó az alaphelyzet, jók a szereplők, jó a feladványos gondolat is, de nem így. Izgalmas lett volna találgatni a találós kérdéseket, de a "játékosok" csak egy-két percet kapnak a bizonyításukra, ami legalább a feszültségnek jót tett volna, ha nem lelkiznek utána a szereplők negyed órát.

Annyira nem jó, hogy ajánljam. Legközelebb én is inkább leVizsgázok még egyszer.

63%
0
2011. november 21., hétfő 21:34
Csak szexre kellesz(6):Ritka az olyan film, ahol nem a főszereplők érdekesek számomra.Egyrészt szerintem nem illenek egymáshoz, így kémiáról nem beszélhetünk.Hemperegtek össze-vissza, de a szemekből csak unottságot olvastam ki.
Minimális energia befektetéssel Natalie Portman (a lerészegedést leszámítva) bármilyen feladatot meg tudott oldani a filmben.Ez volt a jellemző a férfi társára is, nem kellett hajtania, mert ő az úgy nevezett sztár a filmben.Egyébként sem túl tehetséges, de annyit mindenképpen a számlájára kell írnom, hogy most már nem tartom idegesítően rossznak sem.
A többiek tapasztaltabbak (pl.apa figura, főorvos:mennyire megörültem, hogy újra láthattam egyik kedvenc romantikus mesémből Westley-t). náluk, és ezért volt üdítő a jelenlétük.Vagy még jobban vágynak a reflektorfénybe(fiatalok), ezért odatették magukat.
Szinte mindenki szállított pár remek poént.Az is meglepő, hogy mennyivel jobb szövegeket írtak a kis segédeknek.
Nekik köszönhetően a tuti biztos egymásra találást tartottam töltelék elemnek.
Greta Gerwig-et most már biztosan szeretem, Lake Bell 2010-es sorozatát is be fogom szerezni, ha lejjebb megy az ára.Mindig ismerős arcokba botlottam, és ez most jó érzéssel töltött el.
A film maga nem egy nagy eresztés, de a sok apróság miatt utólag is vigyorognom kell rajta.
0
2011. november 21., hétfő 17:20
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Na de látod legalább én jó fórumba írtam, akkor azt néztem épp! :) Most mit csináljak, ha csak ott vár rám köztük, boldog élet :)
Ha valakit nagyon érdekel, akkor lementettem mind a tizenhuszonvalahány évadot az RTL honlapjáról, feltuningoltam a képet meg a hangot rajta és szívesen átírom. Megvan DVD és BD formátumban is, ha valaki szégyelli, kérheti priviben is! puszi :)
0
2011. november 21., hétfő 17:14
"8473.  purple rain 2011. november 18. - 20:51
Hát most éppen a Barátok közt megy :) Mondjuk nem én nézem"
0
2011. november 21., hétfő 17:09
Mi az a BK???????? Le lennék maradva..........? :D
0
2011. november 21., hétfő 17:08
:)
0
2011. november 21., hétfő 17:07
Most ezt benézted, mert a BK-ról akartam többet megtudni.
Az ember nem ír véletlenül mindannyiunk kedvenc sorozatáról.
Titokban imádod és mindent tudsz róla!
Ez volt a próba beszólásom, így legközelebb talán könnyebb lesz felismerni.:)
0
2011. november 21., hétfő 17:02
Bocsánat, megnéztem a Zöld Lámpást is, de nem voltam tőle elájulva. Úgy is mondhatnám nem túl szalonképesen, hogy egy hosszabb szaráshoz jó háttérzaj... :)
0
2011. november 21., hétfő 16:59
Hát a Karib-tenger 2. részét néztem tegnap, de csak félig, a hétvégén nem néztem mást mert a Gyűrűk Urát olvasom már egy éve és most már másfél fejezet van hátra, úgyhogy kitartok! :)
0
2011. november 21., hétfő 16:51
Nem járattad le magad.
Nem láttál rémeket, napi szinten szoktam itt elküldeni a faszba embereket.Ezért járok ide.
Nem kell elnézést kérned.
Mit láttál mostanában?
Ennek örülök.:):):):):):)
0
2011. november 21., hétfő 16:45
Na baszki most jól lejárattam magam.... :) Azért mentségemre szóljon, a magyar helyesírásba annyira beivódtak a hangulatjelek, hogy ezek nélkül én már rémeket látok, ami azért nem mellesleg szörnyű.... Most megkövetem magam és elnézést kérek a megnyilvánulásomért amit kényszer alatt követtem el (úgy éreztem írnom kell valamit a fórumba, egyszerűen muszáj, biztos azért sikerült félre :)).
Megbékéltem.
0
2011. november 21., hétfő 16:34
Mindig rossz fórumba írogatok.:)
Miért vagy ennyire morcos, ha valaki :)-k nélkül válaszol neked?
0
2011. november 21., hétfő 16:31
:D
Ez fantasztikus volt, köszönöm!
0
2011. november 21., hétfő 16:23
Köszönöm a magyarázatot, erre magamtól is rájöttem, csak gondoltam viccelődöm egy sort. Már bánom, inkább döglöttem volna meg. Mindenesetre a fórum címe szerintem előbb volt mint a benne lévő írás, úgyhogy szerintem nem a cím félrevezető, hanem te írsz rossz fórumba.
Elnézést, hogy megnyilvánultam...
0
2011. november 21., hétfő 16:14
Te sem dolgozhatsz túl sokat, ha van időd elolvasni az itteni írásokat.
Egyébként hétvégén néztem meg egy halom filmet.
A "Ki mit néz MOST?" egy kicsit félrevezető cím.
0
2011. november 21., hétfő 15:43
Ti nem dolgoztok, hogy most néztek filmeket???? :D
0
2011. november 21., hétfő 13:01
Nem benned van a hiba, az első részt háromszor kínlódtam végig, mire ráéreztem az egésznek az ízére. Mondjuk olyan értelemben hasznos volt, hogy végre megértettem, ki kivel van, mivel hogy Transformersileg eléggé műveletlen voltam, nem tudtam, mik azok a botok és pálcák :) így addig sulykoltam magamba a sok érdektelen infót, amíg egyszercsak kikristályosodott ez a számomra nehezen befogadható közeg. Csodák csodájára, onnantól már működött is a dolog, és kimondottan üdítő volt, hogy a későbbiekben a tűrőképességemet mindössze pár fapoénnal tesztelik, azokkal sokkal kevesebb macera árán jutottam dűlőre, mint amíg bemagoltam egy teljes robotuniverzumot. Bár ez még kismiska egy esetleges Pokémon nagy mozifilmhez, ahol potenciálisan 649 féle zsebszörnyet lehet felvonultatni egymás ellen. Na, annak már biztos nem futnék neki, ott rohadjon meg mindegyik a megjegyezhetetlen hülye nevével. :)
most posts by TM
0
2011. november 21., hétfő 12:11
Bőrfejek(5):A tv színeit 0-ra levéve rögtön bájosabbá vált a film.Butaságnak hangzik, de Renée Zellweger is életre kelt ettől a kis változtatástól.George Clooney alakításán mondjuk ez nem javított, fejet oldalra->mosoly->telefonkönyv felolvasása->repkednek a bugyik.Ez a recept mindig működik, mint ahogy az is, hogy John Krasinski bármilyen közegben szerethető figura marad.
A játék közben kellemes zene szól, a bírókon a végén szakadtam a nevetéstől.
Egyébként is mióta magát a játékot megkedveltem, azóta valahogy a róla szóló mozikat is jobban élvezem.
Szerintem jót tett volna, ha rövidebbre vágják a "háborús hős"-sel foglalkozó részeket.
Kicsit leült tőle ez az amúgy is sem túl bonyolult történet.
Tulajdonképpen nincs bajom ezzel a limonádéval.Szeretni akartam, és szerettem is!
0
2011. november 21., hétfő 10:36
A hétvégén kötelező program volt, hogy megnézzem az ajándékba kapott Transformers filmeket.
(A dvd kiadásról egy rövid kis észrevétel:Az akciók mennyiségének növekedésével, mintha a képminőség drasztikusan romlana.A harmadik részben még annyira sem bírtam kódolni a jeleket, hogy rájöjjek, éppen melyik színes massza püfföli a másikat.)
A filmekkel kapcsolatos első gondolatom pedig az volt, hogy adná az ég, hogy a megfelelő korban lévő énemhez tudjak visszanyúlni, legalább addig, amíg tart ez az egész.Néha sikerült, néha nem, de összességében továbbra sem tudok megbarátkozni a szövegkönyvvel.Annyira ránt le magával mindent, amit a effektekért felelős személyzet próbál menteni, hogy ilyet ritkán látni.
Először persze magamban kerestem a hibát, amiért nem tetszik ez a robotos világ.
Próbáltam megtalálni a szépségét, esküszöm.
Elvileg két cm-ről is mellé kéne dobálnom a popcorn-t tőle.... Annyira tátott szájjal és csorgó nyállal figyelheti a szerencsésebbje ezt a végtelenségig pörgetett trükkhalmazt, most irigy is vagyok rájuk.Szabályosan rosszul éreztem magam, amiért elaludtam a bukottak bosszúja közben.
A látvány tényleg 9-es, a történet meg kb. 3,5-es.Máskor ezzel nem szokott gond lenni, mert bírom az egyoldalú filmeket is.
Annyira azért rájöttem most már, hogy végül is jó, hogy megvannak a lemezek, mert eljöhet az az idő, amikor vigyorral a képemen végigülöm ezt a kicsivel több, mint 7 órát.
-A nevek alapján sikerült belőni, hogy ki kivel van, a történetet szerintem értem.Hurrá!
(Bár az nem volt világos, hogy minek lépik meg a következő szintet iskolával és hasonlókkal, ha csak 20 percet szánnak rá.Kötelező kör volt, de több tökölésre számítottam, még akkor is, ha a rendezőnek nem ez az erőssége.)
-A narancs színű lányokra is öröm ránézni.
-Eredeti hanggal a robotok is lényegesen elfogadhatóbbak, szerethetőbbek.
-Shia sem annyira idegesítő a második film kezdetére, elfogadtam, hogy mit nem várhatok el tőle.
-Tényleg nem kell belekötni papírvékony karakterekbe.
-John Turturro-t muszáj szeretni!
-Bár nem használták ki túlzottan, de az a több darabból összeépült turmix-szájú fémhulladék tetszett.
-A megfáradt és sánta teleportáló(?) bajnoknak voltak jó megmozdulásai.
-Amennyire féltem tőle az első rész alapján, annyira nem zaklattak fel az emberek és Optimus Prime záró mondatai:"szejetlek Sjem", "imádom ezeket a húspogácsákat" stb.
-Csak egyszer akartam kikapcsolni a filmeket, amikor Frances McDormand megjelent, ott borzasztóan unatkoztam.Az a pozitívum, hogy több ilyen pillanatra számítottam.:)
Tudom, hogy csak hátra kéne dőlnöm és elfogadni ezt a katyvaszt, de most még igazán nem tudom.Egy 4,5-est az egészre kiosztok.
0
2011. november 20., vasárnap 23:25
Ha már délután lemaradtam a Richie Rich, a többek között az élet értelmét is fürkésző gyerekkalandfilm újranézéséről, este valami merészséggel, egy igazi ínyencséggel kárpótoltam magam.
Mivel nem vagyok különösebben otthonos a távol-keleti filmek terén, ez lehet, hogy másoknak ismertebb darab, illetve a filmben látottak annyira nem szokatlanok, de számomra egy biztos: az egyik legbizarrabb filmhez volt ma este szerencsém, amit valaha láttam.
Nobuhiko Obayashi: Hausu (Ház, 1977)
Műfaját tekintve kísértetház-horror lenne ugyan, de csak lenne. Ilyen elképesztően szélsőséges hangnemkeverést - a humort, az önparódiát, a rémségeket vegyítő pimaszságot - alig láttam még. Formanyelvében pedig minden egyes képsora hemzsegett azoktól a megoldásoktól, amik a mesterségességét fokozták az egésznek, akár optikai trükkökről, a fényképezésről és a színekről, a vágásról, a ritmusról volt szó, vagy zenéről, az evidensen festett hátterek kiemeléséről... no és az újra meg újra bevetett rajz- és tárgyanimációs effektusokról: egyszóval hihetetlen egy kavalkád volt az egész! Úgy éreztem, mintha olyan Tim Burton film lenne, amit a korai francia új hullám (főleg a korai Godard és Truffaut) modorában csináltak volna meg. Talán csak Sami Raimi Evil Dead filmjeit tudnám a hasonló műfajú nyugati filmek közül rokonként említeni, de ez a hasonlítás is sántít egy kicsit.
A különleges, bizarr filmek kedvelőinek ajánlom ekként. S még valami: bár a cselekmény olyan horrorelemeket tartalmaz, amelyek más megvalósításban akár könnyen lehetnének sokkolóak, félni a filmtől aligha lehet, leplezetlen öniróniája és rokonszenves komolytalansága okán.
0
2011. november 20., vasárnap 22:49
A betolakodó(4,5):Érdemes volt újból beszerezni, már csak azért is, hogy legyen egy olyan dvd-m belőle, ami nem akad el a 25. percben véglegesen.
A filmet viszont nem éri meg végignézni, ha az ember valami félelmeteset akar látni.
Vagyis inkább az járt a fejemben,hogy..."annyira nem vagyok őrült, hogy ezt igazán élvezzem".
Teljesen átestek benne a macska túloldalára, morbid az egész.Az elején még ez a várakozás és bizonytalanság feszültté tett, de sajnos a tengernyi vér annyira feloldott, hogy még nevetni is volt kedvem a látottakon.A franciáknál perverzebb, mocskosabb filmkészítőket talán csak valamelyik ázsiai országban találhatnék.Többször bebizonyították már, hogy nagyon értenek ehhez a stílushoz, ha eltalálják az arányokat.
Itt most ez az előzetes várakozásaimhoz képest nem sikerült.Magasfeszültség szerű filmre számítottam, de ez nem éri el azt a szintet.
Ömlik a vér becsülettel, de nincs benne semmi egyéb, amiért érdekes lehetne másodszorra.
0
2011. november 18., péntek 21:51
Hát most éppen a Barátok közt megy :) Mondjuk nem én nézem.... :P
0
2011. november 18., péntek 21:48
Frozen

Úgy egy éve volt téma itt ez a film, már akkor kedvet kaptam hozzá, de csak mostanra sikerült megszerezni. A film első felében ezt majdnem sikerült megbánni. Mivel soha nem síeltem, ezért aztán nem tudom milyen ötven méterrel a hó felett fityegni egy dróton függeszkedő fémkeretben, aztán meg ott ragadni. A beleélést nem könnyítette meg az sem, hogy az eleje vígjáték, egy édeshármas piszkálódó civódásával, túl hosszan. Oké, ismerjük meg a szereplőket, de ezek hárman annyira lükék, annyira nem tudtam őket és a helyzetüket komolyan venni, hogy a legdrámaibb pillanatban egyszerűen kirobbant belőlem a röhögés. Utána szerencsére váltott a hangulat, a film második fele értelemszerűen izgalmasabb, közhelyesen úgy is mondhatnám, hogy megfagyasztja a néző ereiben a vért, így nekem összességében...

73%

Annyit még szeretnék hozzátenni az értékeléshez, hogy rég láttam ilyen hosszú werket, mint ennél a filmnél (majdnem a filmével vetekszik), ami ráadásul még érdekes is volt. Sok olyan apróságra rávilágítottak, amit én magam észre sem vettem, és szinte magam szégyelltem, amiért a szereplők jellemére, hátterére utaló dolgokat kihagytam. Sajnos eszerint nem nézem elég figyelmesen a filmeket...

Plusz az is eszembe jutott a Frozenről, hogy mennyire érdekel már most a The Grey...
0
2011. november 18., péntek 17:07

Baromi jó sorozat, talán egy kicsit azt a misztikumot és horrort hiányoltam belőle, amit az előzetesek és az első rész alapján vártam, de még ez is megjöhet a folytatásban. A csaták kihagyása szerintem nem olyan zavaró, láttunk már sok jó (és kevésbé jó) csatajelenetet nagy szuperprodukciókban, ezt a sorozatot nem ez viszi el a hátán. Egyik részt a másik után néztem, alig egy hét alatt kivégeztem a 10 részt, pedig eléggé melós héten néztem. Naqgyon várom a folytatást a misztikum és horror miatt is! :)
10/8 - a z első mondatomban írt okok miatt ennyi csak! (amit még kijavíthatnak! :))
0
2011. november 17., csütörtök 17:42
Gondolom a bilincs megmarad. :-)
0