Keresés

Ki mit néz most?

2011. november 2., szerda 8:10
Kicsit összecsócsálták a lábát, majd kisétált a kamerából. Tulajdonképpen nem láttuk meghalni.
0
2011. november 2., szerda 0:06
Hát ez mekkora már! :)
Az nem számít, hogy Ving Rhames kicsit meghalt az előző részben? :)
0
2011. november 1., kedd 23:34
Könyörtelen, feszült darab, a tél folyamán nekem is jó lenne megvennem.

Ez meg minden pénzt megér. :)

0
2011. november 1., kedd 22:33
Most a "Butch Cassidy és a Sundance Kölyök" van soron  :)
0
2011. november 1., kedd 22:13
Ha már megígértem:)...

The Collector

Mivel az írók nevéhez Dögök, Fűrészek és a Piranhák tartoznak, így aztán nem lepett meg különösebben, hogy a filmben a lényeg a hentesmunka, és a történet mint olyan nem, de legalábbis nem annyira elvárás. A film igazi főszereplője természetesen a ház, ami érdekes keveréke egy mészárszéknek és egy elvarázsolt kastélynak, és ebbe tör be egy szerencsétlen besurranó, családi okokból, hogy aztán a nézővel együtt jó pár meglepetésben és izgalmas percben legyen része. Az ötletek tetszettek, a folyamatos pörgéssel együtt még majdnem arra is elégnek bizonyultak, hogy a logikai lyukakat (főleg az időzavart) betömjék... majdnem.

76%

Talán van, akit érdekel, hogy a filmnek idén készül(t) folytatása, The Collection címmel, de aki nem akarja lelőni az itteni finálét, az ezen túl ne nagyon olvasson utána. Sőt, ha már ezekről az írókról van szó, most néztem, hogy a "harapós halak" is új vizekre úsznak jövőre a meglehetősen egyértelmű "fejlődési irányt" mutató 3DD jelöléssel:).
0
2011. november 1., kedd 21:06
Nemsokára befejezem a "Vad banda" nézését. Jó egy idő után elővenni az ilyen klasszikusokat :)
0
2011. november 1., kedd 20:15
Épp most ért véget a Filmmúzeumon: BOBBY DEERFIELD. Bennfentesek szerint Al Pacino valódi énjéhez ez a szerep állt a legközelebb, a színész is azt nyilatkozta, hogy ezt a szerepet volt a legnehezebb eljátszania. A nézőnek meg végignéznie. Ritka lassú és unalmas melodráma, Pollacknak ennél sokkal jobb filmjei vannak még melodrámák terén is.
0
2011. október 31., hétfő 23:38
Úgy alakult, hogy ma este néztem meg másodszorra:
Mario Bava: La ragazza che sapeva troppo / The Girl Who Knew Too Much (1962)
Ajánlom minden giallo / thriller / krimi rajongónak!  :)
0
2011. október 31., hétfő 22:51
A rémület éjszakája!
0
2011. október 31., hétfő 21:39
Halloween :)
0
2011. október 31., hétfő 12:35
Insidious

Wow! Végre egy igazán jó horror, aminek pár jeleneténél majdnem magam alá piszkítottam. Emellett sikerült egy olyan sztorit is összedobni, amiről nem azt gondoltam, hogy "na jól van, ezt a baromságot" - mivel sajnos a mostanság látott horrorok esetében szinte mindig ez motoszkált a fejemben. Aki kicsit is bírja a szellemes történeteket (és nem szereti a klisés sztorikat - ugyanis ez elég eredeti) annak bátran ajánlom eme filmet. Sajnos nálunk semmilyen formában nem hozzáférhető, de külföldön már minden formában kapható!

8,5/10
0
2011. október 31., hétfő 12:31
Állati jó, nyert a "Vasas"! :)
Big Ben-t százszor jobban kedvelem, mint Brady-t!
0
2011. október 31., hétfő 1:42
Harry Potter és az azkabani fogoly

Harry Potter maraton keretében elérkeztünk tesómékkal a harmadik részhez. Eddig összesen egyszer láttam még a DVD megjelenés környékén. Akkor nem tetszett, máig úgy voltam vele, hogy a legrosszabb rész. Máig... nem tudom milyen defektusom lehetett akkor mert a mai megnézés után majdhogynem az első helyre teszem a listán. Kellően fordulatos, jó poénok, nagyon szép új látvány az első 2-höz képest, kellően sötét és nyomasztó. Egyedül csak a vérfarkas megjelenítése nem tetszett. Módosítom a véleményemet róla 10/9,5-re.
0
2011. október 30., vasárnap 22:24
Tekerd a végére, ott lesz az összefoglaló! :)
most posts by TM
0
2011. október 30., vasárnap 22:14
New England Patriots - Pittsburgh Steelers
0
2011. október 30., vasárnap 18:54
Király! - Your Highness

Nem törődvén a kritikai háttérrel nekiugrottam ennek a mozikból kimaradt vígjátéknak ezen a hosszú hétvégén.
Kicsit igazat kell adjak a negatív kritikáknak miszerint nem egy kiemelkedő alkotást láthattunk, ennek ellenére azt kell mondjam jól szórakoztam. Van aki a Gyalog Galopphoz hasonlította és el kell ismerni volt pár momentum amikor nekem is Monty Python klasszikusa ugrott be. Ennek ellenére teljesen másféle filmről van szó. A poénok javarészt alpáriak, a vér fröcsög rendesen és a cselekmény sem tartogat semmi különlegeset. Ha valaki otthon akarja családi moziként nézni én 16-os karikát javasolnék hozzá...
Nekem bejött, de a saját gyűjteménybe nem kerül bele, nehogy a gyerek megtalálja...

6/10
0
2011. október 27., csütörtök 23:58
Jól van, örülök, hogy téged is megtalált a Fertőzés. :)
most posts by TM
0
2011. október 27., csütörtök 23:48
Egy nap:Lone Scherfig 2009-es filmjéhez képest egy komolyabban vehető befejezést sikerült csak felmutatni.A korábbi ejnye-bejnye helyett most egy kicsit odacsaptak a dráma kedvelőinek is.De egyszerűen nem éri meg azért a tíz percért az egész hajcihő.Még a zenék is unalmasak benne.95 biztatóan kezdődött, de a tempótól annyira összemosódott minden, mintha folyton ugyanazt mutatnák meg nekem.Karácsonykor fordul az elő, hogy egy időben öt-hat csatornán is romantikus filmeket adnak.Akkor egy rövid körkapcsolás után eldöntöm, hogy mit is szeretnék látni.(milyen korszakból? milyen alaphelyzettel? milyen színészekkel?)Vagy akár a gyűjteményemből is válogathatok.
Itt most más kezében volt a távirányító, és nagy bánatomra az illető imádott tekerni és kapcsolgatni.Pontosan tudtam, hogy még véletlenül se lesz esély valamiféle kibontakozásra.Megtetszett egy időszak, egy jelenet vagy bármi, és 2 perc múlva már továbbléptünk.Nem tudok mit kezdeni ezzel.Szép-szép és a befejezés nagyon tetszett, de többször nem akarom látni.

Lopott idő:A látvány és a tempó nem volt képes kárpótolni a szövegben előkerülő butaságokért.Túl sokszor ismétlődtek az események és a hatástalan mondatok.Kínosan éreztem magam, mert kb. 10 percre elegendő muníció volt a filmben.Közben meg ez az egész többet érdemelt volna.Nincs kitalálva, hogy mihez akarnak  kezdeni az egyébként remek alapötlettel.
Matt fekete verdák, dögös lányok, és egyetlen egy jó szám a teljes film alatt.
Még az se mondhatom, hogy a színészeken múlt volna...
A kezembe temettem az arcomat és vártam, hogy mikor jár le az én időm a moziban.

Fertőzés:Ilyen jó kis össznépi kussoláson már nagyon rég nem sikerült részt vennem.
Mindenki érezte, hogy egy nézőtéri tüsszentés mindent tönkretehetne.A székbe süppedve ültem, és vártam, hogy eljussunk végre a második naptól az első napig.Hosszú és izgalmas utazás volt és el is érkeztünk a napom fénypontjáig.Az egyetlen ma látott film, amire így utólag nem sajnálom az érte kiadott pénzt.Irányamozibabe!
0
2011. október 27., csütörtök 10:16
Nagyon szeretem a hasonló tipusú filmeket, viszont nehezen futok beléjük, ezért is örülök az ajánlódnak. A The Man from Earth (elviekben Az őslakó címre keresztelték) ugrik be, mint a fentiek jeles képviselője, irtózatosan jó, bár valamiért úgy rémlik, hogy azt már láttad.
0
2011. október 27., csütörtök 3:39
A Bones-os karácsonyi karantén epizód meghozta a kedvem egy igazi ünnepi filmhez.
Most következik a Drágán add az életed!
(Már egy ideje a kívánságlistámon van a Blu-ray változat belőle, de eddig sikeresen lebeszéltem magam a vásárlásról.)
0
2011. október 27., csütörtök 0:17
Ilyen filmről könnyen és szívesen írok, így az elismerés inkább a filmet illeti.

Nemrég láttam egyébként egy hasonló alapötletű filmet (The killing room)... hasonlót abban, hogy több ismeretlenről szólt egy szűk térbe zárva, de közben meg annyira középszerű volt, egy kifejezetten csalódást keltő, bár némileg elgondolkodtató lezárással, hogy a három billentyűleütést nem érte meg, amit a százalék beírása jelentett volna.

Te ismersz esetleg ilyen témájú filmet még? Vagy bárki más?
0
2011. október 26., szerda 23:41
Micsoda ajánló! Kösz!
0
2011. október 26., szerda 23:38
Exam

Nyolc jelölt érkezik egy álláspályázat utolsó vizsgájára. A jelölteket egy fegyveres őr egy-egy asztalhoz ülteti, amin egy papírlap van egy azonosítószámmal és egy ceruza. A felügyelő elmondja, hogy a kiválasztás utolsó szakaszában mindössze egy kérdés van és arra egy válasz, ennek megválaszolására 80 percük van, és közben három szabályra kell tekintettel lenniük:
- aki beszélni próbál a felügyelővel vagy az őrrel, azt kizárják;
- aki tönkreteszi a papírját, akár véletlenül vagy szándékosan, azt kizárják;
- aki elhagyja a termet bármilyen okból, azt kizárják;
A felügyelő ezután még lefutja a tiszteletköröket, majd magára hagyja a jelölteket. Óra indul.

A filmben szerencsére sokkal több kérdés van, mint az az egy. Nagyon szeretem azokat a filmeket, ahol egy szűk térbe vannak emberek bezárva, akikről kezdetben nem vagy csak alig tud a néző valamit, és gyakorlatilag csak az ő interakcióikból derülnek ki a dolgok. Ilyen volt mondjuk az Emlékezetkiesés, általában a Fűrészek is erre épülnek, de az Examra talán a Grönholm-módszer emlékeztetett a legjobban (elvégre ott is egy állásinterjún vettek részt a szereplők). Szép sorban megtudja a néző, hogy kik is ezek a jelöltek, mire pályáznak egyáltalán, milyen cégről van szó, milyen társadalmi környezetben teszik mindezt, és így tovább. Így lassan arra is rájönnek, hogy a felügyelő minden szavának jelentősége van; azoknak is, amiket kimondott, és azoknak is, amiket nem...

A folyamatos vizsgadrukk és a halmozódó rejtélyek miatt a hangulat nagyon a helyén van, a színészek és a stáb mindent kihoznak a történetből és a körülményekből, amit csak lehet. Egyedül a befejezés hibádzott nekem egy egészen picit, de attól ez a Vizsga még nekem simán megéri a jelest.

88%
0
2011. október 26., szerda 2:18
Nem hiszem, hogy 2-3 évadnál többet kiadnának itthon ebből a sorozatból.
0
2011. október 26., szerda 1:46
A főoldalon található Mamma Mia-t reklámozó kép annyira aranyos, hogy Amanda Seyfried-napokat tartok ezen a héten.
A helyi kölcsönzőben sajnos csak két filmjét találtam meg.
Ma Kedves John, Csütörtökön: Lopott idő(+Fertőzés+Egy nap...., ha minden jól alakul), Pénteken: A lány és a farkas
Most csak ennyi telik tőlem, hogy közelebb kerüljek ehhez a tüneményes lányhoz.

Na, szóval.... Johnny fiúval az a helyzet, hogy sokkal kisebbet durrant egy-két jelenete, mint vártam.A rendezőtől legutóbb a Hacsi-t sikerült megnéznem, és az elég magasra tette a lécet, amit ez a film csak néha tudott megközelíteni.Richard Jenkins-nek köszönhetőek az érzelmesebb jelenetek.És ez most nem jött túl jól, mégiscsak egy romantikus moziról van szó.A pár kéne, hogy foglalkoztasson.
A kiszámíthatósága miatt sajnos nem érintett meg annyira.Hiába alakítottak elfogadhatóan a szereplők(még néha Tatum is), nem tudtam mit kezdeni az idő múlásával, és az erőltetetten elhelyezett akadályokkal.
De végül megkaptam, amiért jöttem, mert a lány csodálatos volt(a hangja is bár az a dal, amit előadott nem tetszett). A befejezésre a gyomrom is megnyugodott, kellemes érzést hagyott maga után a film.
Lasse Hallström ide vagy oda, sokkal rosszabbra számítottam.Ajánlom, de készítsetek be egy vödröt magatok mellé.
0