Keresés

Ki mit néz most?

2011. október 26., szerda 0:57
Jövő hét csütörtökön indul a hetedik szezon. Vajon ez a sorozat lesz olyan izmos DVD-bevételű, hogy ne szakítsák félbe a megjelentetését?
most posts by TM
0
2011. október 25., kedd 14:37
Katalin Varga

Ennél a filmnél már a nemzetiségi megjelölés se egyszerű, hiszen a rendezője angol, a film szereplői magyarok és románok. A Romániában forgott (Erdélyben) többnyire magyar nyelven, helyenként románul. A filmet a rendező a saját örökségéből és román támogatásból készítette, mert magyar befektetőket nem talált. Szóval egy koprodukciós filmről van szó, amit ettől függetlenül magyar filmnek is nevezhetünk.

És ha így teszünk az elmúlt évek legjobb magyar filmjei között a helye. Igazi minimalista, kíméletlen dráma. Elgondolkodtató, hogy ahhoz, hogy a magyar film levetkőzze gyermekbetegségeit, egy kezdő angol rendező kell. Szerintem egyszer érdemes megnéznie mindenkinek.

Egy kérdésem lenne azokhoz, akik látták. Sajnos én egy úgy láttam, hoyga  román nyelvű részek nem voltak feliratozva. Elmondaná valaki, hogy a film végén mit mondott a srác románul Varga Katalinnak? Köszi előre is.

0
2011. október 24., hétfő 3:35
(Nyami... Anne Dudek felpezsdít bármilyen sorozatot a jelenlétével.)
0
2011. október 24., hétfő 2:41
Remélem eljutunk itthon is addig a sorozat kiadásával, hogy összejöjjön Booth és Brennan.Már az első résztől kezdve érződik köztük ez a feszültség, amivel mindig érdemes lesz foglalkozni.Mivel csak az első két epizódot láttam korábban, ezért csak remélni tudom, hogy itt jobban jelen lesz valamiféle főszál, mint a másik nyomozós sorozatban(=mentalista). Három szereplőt szinte azonnal megkedveltem és ez az első angolul letudott rész után újból előjött nálam.Bár azt el kell ismerni, hogy David Boreanaz beszédhangja kissé fiatalosabb, mint amit a karakteréhez társítanék.Amikor hivatalos ügyet intéz(felettesével, tanukkal beszél), akkor rosszul jön az, hogy tapasztalatlanabbnak tűnik a hangja miatt.Ami egy hülyeség, de mégis ezt éreztem vele kapcsolatban.
A hármas fogat tagja még Hodgins, tőle lehet számítani a legtöbb jól megírt egysorosra.Ő ilyen örök haver szerepet tölt be nálam.Szóval viselkedhet hülyén, de a szakterületét is és őt magát is érdekesebbnek találom a többi kiegészítő szereplőnél.
Egy ember van csak a csapaton belül, akit most is és korábban is utáltam, az   
Zack.Felesleges, nem találom aranyosnak a bénázását, ez a fajta "kockaság" csak vígjátéknál jön be nekem.
Jöhet a második rész!Ez megint olyan széria lesz, amivel nehezen tudok majd leállni.Dara lesz ebből, úgy érzem.:)
0
2011. október 24., hétfő 1:39
Na, mindegy!
A lényeg, hogy gazdagodtunk egy újabb remek filmmel.:)
Te gondolom majd BD-n szerzed be...
0
2011. október 24., hétfő 1:36
Nem tudtad előre, hogy mi fog történni?Vagy mire gondolsz, amikor a műfaji jellemzők kihagyásáról írsz?Szerintem teljesen szabályszerűen zajlottak az események.
0
2011. október 24., hétfő 1:28
Szerintem nincs összefüggés a két dolog között.Egy mesén is meg tudok hatódni, de ettől függetlenül seggre ülnék, ha a kutyám elkezdene magyarul beszélni.Ehhez jó szakemberek kellenek, akik megtöltik élettel a papírra vetett mondatokat.
Láttam már bűn rossz filmeket is ugyanezen mondat mögé bújtatva.
Az érzelmek átadására gondoltam, nem erre a 3-4 meccses kiugró teljesítményre.Vagy a családon belüli ütésváltásra.
0
2011. október 24., hétfő 1:13
Talán azért annyira valósághű, mivel ez igaz történet! Nekem is nagyon tetszett, semmi olyan nem volt benne, ami jellemző a műfaj zsánereire. (Hála az égnek!)
0
2011. október 24., hétfő 1:04
Most tudom csak elkezdeni a Dr.Csont-ot.
(Egyre többször érzem azt, hogy Jim dvd-jét veszem meg Bob dvd-jének az áráért.Utálom ezeket a kisfilmeket!)
0
2011. október 24., hétfő 0:56
Arthur, a legjobb parti:Az menti meg a helyzetet, hogy magam is beleszerettem Greta Gerwig-be.Nem tudnék versenyezni a kegyeiért ezzel a nagyra nőtt gyerekkel, de szerencsére nem is kell.Akkor vigyorogtam a legtöbbet, amikor ők ketten beszélgettek, ez volt egyedül jól megírva.A többi inkább tűnt improvizálásnak.
Szóval Naomi és Hobson csípős beszólásai miatt át lehet vészelni a film jelentős részét.
Az is tetszett, hogy jól eltalálták az arányokat benne.Pontosan megérezték, hogy mikor kell az idióta(néha már engem is idegesítő) Russell Brand-ről elterelni a figyelmet.Percről-percre változik a véleményem a csávóról.Néha zseniálisnak tartom azt a figurát, amit egész nap tud hozni, máskor meg elborzaszt, hogy mennyire lökött.
A többi szereplővel szerintem nem érdemes foglalkozni, Nick Nolte-t mondjuk előkotorták egy szemetes aljáról, de nagyjából ennyi.Adtak rá egy vasalt pólót meg kapott 4percet, fájt, hogy így láttam.
Semmi váratlan vagy kiemelkedően vicces dolgot nem fedeztem fel benne a játékidő alatt, persze nevettem, de inkább kínos volt, mint humoros.Hangulat kell hozzá, mert ez nem egy könnyed vígjáték.
0
2011. október 24., hétfő 0:31
A szikla:Ez még mindig szórakoztató, ráadásul egyre többet tudok röhögni rajta.
Érdekes, hogy Nicolas Cage mennyire hiteles alkoholistaként és tudósként is.(Pedig elsőre azt hinném, hogy ezek a karakterek nagyon távol állnak egymástól.De megfigyeltem, hogy csak a sminkesen múlik az egész.Borostára ráerősítenek, egy kis szemcsepp és máris a végállomásnál vagyunk.)
Egyedül Sean Connery cserélném le a stábból.Mindig azt hiszem egy-egy húzósabb akció után, hogy hordágyon oxigénmaszkban viszik el szegényt a helyszínről.Tudom, hogy rengetegszer alakított már tökös csávót, de itt valamiért nem illik bele a képbe.

A legmenőbb kép:térdre esés. A legviccesebb jelenet:elkerülhetetlen nézeteltérés a művér gyárban, akkora hülyeség, így kiírni az addigi főszereplőket a játékból. A legégőbb rész:amerikai zászló+beszéd. Michael Bay pillanat:a járműveknek teljesen váratlanul tripla szaltózni támad kedvük.
Igazi könnyed kis móka, biztosan megnézem még párszor.
0
2011. október 22., szombat 2:49
A harcos(8):Nem vagyok box rajongó, és nem is lettem az.
Egyébként is itt a keményebb pofonokat nem a ringben osztogatták, hanem otthon.Erre számítottam, és ezért talált el kegyetlenül a film.
Bevallom, hogy amikor Dicky majdnem elsírta magát, akkor én is a könnyeimmel küszködtem.Pedig a sportfilmeket az eltúlzott hősies viselkedés és a giccsbe fulladó befejezések miatt már előre fenntartással kezelem.Ebben a történetben is minden szokásos elem megtalálható, de mégis igazinak tűnnek az érzelmek.Átéreztem a küzdelmet, hogy valakinek át kell törnie a saját magának emelt falakon.Szinte tökéletesen mutatták be a szereplők vívódását.Belátni azt, hogy nincs igazad talán a legnehezebb dolgok egyike.
Máskor is kisemberek érnek el csodálatos eredményeket, de ez a testvérpár valamiért közelebb került hozzám, mint vártam.Ajánlom!

(Christian Bale uralta a jeleneteit, de úgy mintha rajta kívül nem lenne más a színen.Imádom ezt a fickót!)
0
2011. október 22., szombat 0:16
Három "romantikus" vígjátékon próbáltam átvergődni az utóbbi néhány napban...:
Minden kút Rómába vezet(4, ha bírod Kristen Bell feszes *****-it, ez egy egész pontot számít egyébként)
Excsajok Szelleme(4,5, ha el tudod viselni ezt a texasi smúzolást, itt a próféta tanításai és Emma Stone jelenléte dobott egy pontot az értékelésen.)
Zene és szöveg(5 , ez az egyetlen film, ami mindenféle serkentő nélkül is elfogadhatóan teljesített)
...és meglepően könnyen vettem az akadályokat.
Nem ígértek sokat ezek a filmek, és még annyit sem teljesítenek, de jól szórakoztam az apró részleteken.Az segített igazából, hogy a főszereplőket külön-külön nem utálom annyira.Mondjuk Jennifer Garner legtöbbször kiborít, de most ő sem zavart.
Ellenben a párokra nézve sehol nem éreztem a szikrát, így a szívmelengető pillanatok kilőve.Mi maradt még?
Kellemes zene, zseniális mellékszereplő, filmenként 2-3 jól eltalált poén.Úgy összességében pedig hozzáedződtem a történetek ürességéhez.Ki akartam zökkenteni magam és erre a legalkalmasabb három olyan film, amire nem kell igazán figyelni.Egy bődületes akcióban hozzám is fognak kerülni a kicsikék dvd-n.
Hurrá!
0
2011. október 20., csütörtök 18:55
Ugyan már ha kicsit felületesebben olvas valaki, annak fel se tűnik (nekem se minden, elsőre....:))
0
2011. október 20., csütörtök 18:34
Jesszus, a helyesírásom elveszett a háromszögben!
0
2011. október 20., csütörtök 18:34
Nagyon jó film egyébként, szóval ajánlanám így is, hogy nem a bermuad háromszüg rejtélye! :)
0
2011. október 20., csütörtök 17:20
Köszi Nektek!

Csak azért kérdeztem, mert első blikkre azt hittem, hogy a Bermuda-háromszög rejtélye, de az több lemezes. :)
most posts by TM
0
2011. október 20., csütörtök 12:39
Nem találtam olyan oldalt, mely ismerne aIternatív vágást a Triangle c. filmből, az IMDb által feltüntetett játékidő és az R2-es változat játékideje közti különbséget a PAL és NTSC rendszer közti konverzió adja, ráadásul az ugyancsak az Icon által forgalmazott Blu-ray változat vágatlanként van feltüntetve egy kiadványokat specifikációk alapján összehasonlító oldalon, így a fentiekből kiindulva az angol DVD-nek is vágatlannak kell lennie.
0
2011. október 20., csütörtök 12:31
Körülnéztem, de úgy láttam, hogy nincs, a port.hu is ezen a néven hivatkozik rá. Érdekes cím egyébként, legalább négy-öt értelmezése, szimbóluma van a filmmel kapcsolatban, de a legfőbb ok, hogy máshol se nagyon változtattak a címen, hogy így hívják a filmben a vitorlást.
0
2011. október 20., csütörtök 12:25
Azt hiszem, nincsen, hiszen semmilyen formában nem került be hozzánk sajnos.
0
2011. október 20., csütörtök 12:01
Ennek van magyar címe?
most posts by TM
0
2011. október 20., csütörtök 10:46
Igen, ott vettem, de nincs viszonyítási alapom:). A játékidő olyan kilencven-valahány perc volt, és egyébként volt egy pár olyan jelenet, ahol túl hirtelennek tűnt a vágás; az imdb 99 percet ír, annyi biztosan nem volt, tehát akár vágott is lehet, de nekem így is kerek egész:) volt.
0
2011. október 20., csütörtök 10:37
Nekem is tetszett! Annyit kérdeznék, hogy angoloknál vetted? Mert horrorok esetében szkeptikus vagyok az angol cuccokkal kapcsolatban, sok film vágottan jön ki sajnos náluk. Ezzel mi a helyzet?
0
2011. október 20., csütörtök 10:01
Örülök, hogy tetszett, én is nagyon szeretem.
0
2011. október 20., csütörtök 2:39
Brooklyn mélyén:Rögtön az elején rám telepedett ez a rossz érzés vagy nyomás.Nem is tudom, hogy mi ez pontosan...De a lényeg az, hogy közben sem jutottam egy lélegzetvételnyi szünethez, esetleg egy kis fényhez.Nem tudok kibékülni a látottakkal.
Legalább az ilyen másfél órás időszakokra szeretem magamat avval áltatni, hogy jobb vagyok ezeknél az embereknél.Bele akarok kapaszkodni egy szimpatikus figurába, megérteni a döntéseit, esetleg átélni a fájdalmát vagy bármi ilyesmi.Rendre kívül rekedek az ilyen egyoldalúan végigvitt történeken.Pedig pontosan tudom, ha magamba néznék, akkor bőven találnék kapaszkodási pontot.Máskor segíteni szokott a színészek remek játéka, jó csajok, kemény beszólások.Itt inkább rutin megoldásokat láttam és nagyon behatárolt mocskos figurákat.Nem érzem elvesztegetett időnek, hogy megnéztem, de kötődések nélkül fabatkát nem ér az egész.Közepes, mert tisztességgel végigcsinálták, de sajnos nem drukkoltam senkinek, nem láttam más szemüvegén keresztül az eseményeket.
0