Én nem láttam azt a Nagy borzongást, de olvastam, hogy Costner azért szerepel benne, bár csak egy holttestként, akit az eleje-főcím alatt öltöztetnek... Moore kihagyott szerelmi száláért a Szökevényben meg szerintem nem kár, a film így is kb. 130 perces.
0
2018. augusztus 25., szombat 23:55
6925
Sokkal tobbet szerepelt volna, de a szerelmi vonalat a dokival kivettek.Kevin Costner neve ott van a The Big Chillben, de nem szerepel benne egy percet sem.
0
2018. augusztus 25., szombat 21:15
14594
Igen, fel van tüntetve negyediknek a főcímben, aztán ha 5 perce van, akkor sokat mondtam...
0
2018. augusztus 25., szombat 21:11
6925
Van amikor valakit szinte kiolloznak.Pl. Julianne Moore a The Fugitive c. filmben.
0
2018. augusztus 25., szombat 20:43
14594
Valóban sajnálatos tény, mert nagyon jól játszott, plusz azt sem értem, Anita Ekberg-et miért tüntették fel a főcímben úgy, mintha nagyobb szerepet kapott volna, mint amit valójában csinált. Egy mondat nem sok, annyi szövege sincs.
A Tengeri vadászatba viszont Lana Turner nem illett annyira, hogy a film végéig kitartson a dolog.
0
2018. augusztus 25., szombat 20:32
6925
Kicsit sajnálom, hogy Bacall nem szerepelt többet benne.
0
2018. augusztus 25., szombat 10:20
14594
A Tengeri vadászat után ez a film is sorra került. John Wayne újfent hajóskapitányt játszik (eredetileg Robert Mitchum lett volna a főszereplő, de kiszállt a forgatás megkezdése előtt), de most nem németet, hanem amerikait, aki a kommunista Kínában megbízást kap egy kis falu teljes lakosságának Hongkongba történő áttelepítésére. Az út nem zökkenőmentes, de felettébb élvezetes alkotást tettek le az asztalra az alkotók.
A képminőség sajnos megegyezik a fentebb említett filmével (kb. fél év különbséggel készültek), de itt még némi életlenség is bejátszik a tonnányi fehér pöttyöződés mellé. Na persze azóta restaurálták, a Tengeri vadászat-tal egyidőben. Viszont a borítón szereplővel ellentétben ez is 2.55:1 CinemaScope képarányú, ahogy lennie kell.
A hang a borítóra írt mono-val ellentétben itt is valódi sztereó, jó minőségben és hallható szeparációval.
Extra gyanánt van két korabeli tévés "beharangozó" fekete-fehérben, híradórészletek, amikben John Wayne feltűnik, plusz 5 darab előzetes a filmográfiájából (ez utóbbi tételek a Tengeri vadászat-on is rajta vannak).