A kikristályosodás már elég előrehaladott stációban van. Anno amikor elősször felkerültem az xpress honlapjára pontosan az ilyen dolgok elkerülésében reménykedtem. Sajnos ez az oldal sem mentes a kicsinyességektől, de azért itt még minimális, és máig a filmes fórumok egyik legjobbika.
Nem baj, mert a középszerűségben is van valami jó: egy idő után a nálam sokkal de sokkal okosabb hozzászólók nem csesztetnek mert reménytelen középszerűségben szenvedek!
0
2005. szeptember 6., kedd 14:11
7151
Szia Középszerű Filmkritikus!
Én is elég középszerű vagyok, mert nekem se tetszett a film. Mindjárt először, egyszeri fogyasztásra sem. Valószínűleg rég elfelejtette volna mindenki, ha Brandon Lee tragédiája nem következik be a forgatáson. Ettől függetlenül engem sem zavar, ha másvalaki isteníti ezt a művet, s nem gondolom se hülyének, se hozzá nem értőnek, ha ezt megírja. Sajnos viszont sokan úgy vélik, hogyha valaki az övével ellentétes véleményt fogalmaz meg egyébként kulturált módon, akkor annak be kell szólni, mert az illető nem tudja, mi a jó. Ez nem csak Xpresszes sajátosság, máshol is előfordult. Velem is, másokkal is. Veled is meg fog még történni: szerintem rá se ránts, egy idő után kikristályosodik számodra is, hogy kinek a véleményére érdemes odafigyelned.
0
2005. szeptember 6., kedd 13:52
626
Mivel gyanítom, hogy engem kezdtetek el kövezni nem árt ha reagálok (csak úgy középszerűen:)).
Ha valaki venné a fáradtságot és VÉGIG olvasná azt amit írtam rájöhetne, hogy igenis objektív véleményt írtam le. Szubjektív vélemény lenne ha csak azt írom le, hogy miért nem tetszett. De bizony ott van az is, hogy mi tetszett benne.
Ennyit az objektivitás kérdéséről.
Miért is nagyképű a nicknevem? Ez is a munkám. Miért ne lehetne ez a nevem? Csak azért tartanak egyesek nagyképűnek mert "urambocsá" írigylik a munkám?
Ha valaki csak annyit írna le egy általam kedvelt filmre, hogy szar. tiszteletben tartanám. Megkérdezném, hogy miért ez a véleménye aztán valószinű "elforumozgatnánk" dobálva az érveket, hogy miért igen és miért nem. Alapvetően nem középszerűznék le senkit oktalanul.
Visszakanyarodva a nicknevemhez csak annyit mondanék egy kis poetikus megfogalmazással, hogy kurvára nincs köze senkinek ahhoz, hogy milyen néven írok.
De valamiért megfogott a középszerűzés, úgyhogy bevettem a nevembe. Így lettem én a középszerűség gyötrelmeivel megátkozott filmkritikus aki továbra is állítja: A Holló egy egyszer fogyasztható filmalkotás de elhiszem, hogy sok mindenkienk tetszett. És mielőtt azt hinnétek: nem tartok senkit sem hülyének mert ez az egyik kedvenc filmje.
0
2005. szeptember 6., kedd 13:16
Moderátor
7449
Sajnos csak az első szállítmány érkezett meg a Hollóból, a napokban várjuk a többit.
0
2005. szeptember 6., kedd 12:59
5
Azért jól esne valami információ, hogy mégis mikorra számítsak a futárra, hogy ne járjak úgy, épp akkor nincs nálam pénz.
0
2005. szeptember 2., péntek 23:22
8260
Nekem már volt a kezemben, úgyhogy megjelent. Majdcsak lesz itt is, nyugi!
0
2005. szeptember 2., péntek 22:46
1341
Xpress, most már meg se merem kérdezni, mi van a filmmel ? :)
0
2005. szeptember 1., csütörtök 21:41
1341
Semmi baj. Csak idegesít hogy a Best így húzza a megjelenést. Bejártam pár helyet a filmért. Van ahol még azt sem tudták, hogy a filmet kiadták. Telefonon is beszéltem a Best-el, azt mondták hogy a filmet augusztus 20-ra tervezik.
0
2005. szeptember 1., csütörtök 21:27
Moderátor
7449
Már a futárunknál van a film, holnap raktáron lesz. Bocs a csúszásért.
0
2005. augusztus 31., szerda 14:49
1341
Ja, akkor elnézést.
0
2005. augusztus 31., szerda 11:22
Moderátor
7449
Nem fogyott el, csak nem jött még be. Várhatóan ma délután, vagy holnap délelőtt kapjuk meg a filmet.
0
2005. augusztus 31., szerda 11:01
1341
De jó hogy már a megjelenése napján elfogyott az összes.
0
2005. augusztus 31., szerda 9:55
849
Tökéletesen igazad van, magam is írhattam volna mindezt. Attól még, hogy valakinek nem tetszik egy film, nem biztos, hogy attól az valóban rossz. Én is írtam kritikákat filmekhez, amik nem igazán tetszettek. Rögtön le is pontoztak. Nem bánom, csak meglepett. A kritika írásához hozzátartozik, hogy mindig lesznek (jó esetben), akik ellenvéleményen vannak. El kell fogadni. DE! Hivatásos kritikus ne kövezzen! Írja le OBJEKTÍV véleményét, hiszen ettől különbözik ő tőlünk, laikusoktól.
A Holló nagyon jó film! Nekem. És vajon miért van a sikeres újdonságok közt, ha még csak előrendelni lehet, amit nem értek?
0
2005. augusztus 30., kedd 20:28
3
mivel nem akarok polémiát folytatni a kritikák között, ezért ide postolok, hátha az érintett elolvassa. még jó, h a filmek általában a nézők ízlése alapján emelkednek kultikus szintre. mellesleg mérhetetlen középszerűségemben nem sértődtem meg, csak gondoltam kifejezésre juttatom én is véleményem. a csak filmkritikusokat alapból sem szeretem, ha meg aztán nagyképű nicknévvel ontják magukból a felszínes, egysíkú ostobaságot kinyílik a bicska a zsebemben. egy kicsit pióca szakmának tartom (bár vagyon ismerőseim között is pár, sőt az egyik gyöngyszemnek titulálta a filmet, bár gondolom akkor ő most a szakma árulója volt). mellesleg középszerűen is lehet jól végezni az embernek a feladatát.
0
2005. augusztus 30., kedd 11:01
849
A film igazi kultfilmmé nőtte ki magát. A folytatások persze csak csiszolják eme "alap"film fényét, hiszen messze elmaradnak a nyomától. Számomra mindenképp mérföldkő, az első megtekintéstől kezdve orientálódtam idáig, ami az ízlésemet zene és film terén jelenti ma. Kár, hogy ugyebár a főszereplő tragikus halála (úgysem fogjuk megtudni az igazi okot, sajnos!) volt a legnagyobb reklám!!! Mindkét verziónak már helyet kreáltam a polcomon, abszolút tuti 1. helyet!
0
2005. augusztus 29., hétfő 17:27
3
alapjában véve ezek csak apró sarokpontok afilmmel kapcsolatban. az számomra jóval érdekesebb, h a képregény 3. füzetének megjelenése előtt már elkezdtek dolgozni a forgatókönyvön. ennek ellenére (vagy talán ezért sikerült ennyire jóra) az egyik legjobb képregényadaptációnak tartom. és persze a zene viszi az egészet. (ha nem a legjobbnak, de tény hogy nagyon elfogult vagyok a fimmel és a képregénnyel kapcsolatban >> egy kis gusztustalan önreklám:). bár azt gondolom, h akik ide postolnak szeretik ezt a témát és talán nem lesz unalmas számukra. http://endless.hu/?rovat=kepregeny&cikk=thecrow "örökké nem eshet"
0
2005. augusztus 29., hétfő 17:00
3
ja, közben utánanéztem, mert hirtelen gyanúm támadt nekem is. a testén érte a lövés... valahol.
0
2005. augusztus 29., hétfő 16:48
7271
Anno én is hallottam ezt a verziót. Egyébként teljesen mellékes, miben halt meg apa és fia, mindketten azóta is iszonyúan hiányoznak a vászonról. Szerintem sokunknak.
0
2005. augusztus 29., hétfő 16:03
Moderátor
7449
Michael Massee lőtt.
0
2005. augusztus 29., hétfő 16:00
2178
az a "nem" az elején nem kell! :]
0
2005. augusztus 29., hétfő 15:59
2178
"Brandon Lee-t a forgatáson a Top Dollárt játszó Michael Wincott lőtte fejbe"
Nem gyomron lőtték nem fejbe, és nem Michael Wincott volt az, abban a jelenetben ő nem is szerepelt.
0
2005. augusztus 25., csütörtök 9:58
1872
Te, az nem Elvis? :)
0
2005. augusztus 25., csütörtök 9:46
2975
én olyat is, hogy még él... :D
0
2005. augusztus 24., szerda 22:22
1872
Én olyat is hallottam, hogy egy nagymesterrel váltott ütést, és ennek következtében halt meg később... :)
0
2005. augusztus 24., szerda 22:12
1431
Hallani lehetett olyan verzióról is, hogy megmérgezték.