Keresés

A bukás - Hitler utolsó napjai

2005. szeptember 23., péntek 11:26
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. szeptember 23., péntek 9:34
Lehet, hogy visszavonulót fúj, de legalább nem változtat nevet egy általa kirobbantott vita közepén, mint egyes gerinctelenek.
0
2005. szeptember 23., péntek 9:08
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. szeptember 23., péntek 4:01
Még valami: Bezzeg a Fellini:Országúton című fórumhoz csak 6 hozzászólást tudtatok írni, pedig olyan örömmel olvastam. És mások is.
0
2005. szeptember 23., péntek 3:52
Meglepő, hogy ez a fórum így, ebben a formában megérte a 122. hozzászólást. Kedves Wrack, valóban felesleges társalogni ezekről a témákról, de erről a hatvanadik hozzászólás környékén már többen értekeztek rövidebben vagy hosszabban. Tisztelet jár a témához író fórumozóknak, mindig emlékezni és emlékeztetni kell az igazságra, de most már ágyúval tűzelnek verébre.

Kedves Tom, az általad hangosztatott gondolatokkal egyvalamit érsz csak el, kirekeszted magad a társadalomból, idővel igencsak szűk mozgástered lesz, ezért amíg lehetséges próbálj másféle információkat is magadhoz venni, gondolkodni, másképp is. Ezekkel a gondolatokkal igencsak nehéz sorsod lesz, épp elég magányos ember él már a világban. Ha jól emlékszem azt írtad, történésznek tanulsz. Ezen igencsak csodálkoznék. Kiváncsi lennék tanszékvezető tanárod arcára és elsősorban verbális megnyílvánulásaira, amikor előadod az itt olvasható gondolatokat.
Mivel a témához tartozó véleményem (a tényekről és az érdemi vitáról) már leírtam A bukás című film kritikai oldalához kapcsolva, nem ismétlem önmagam.  

0
2005. szeptember 23., péntek 2:12
Ismét felkorbácsolódtak a kedélyek!Nos csak annyit az egészhez.Ez a szerencsétlen wiesenthal 4 évet húzott le "állítólag"12 lágerben.Igencsak jót tett neki az négy év,hiszen 96 évesen érte  a halál.Namármost.Ha annyira rossz körülmények voltak,akkor hogy bírta ki négy évig?Mert ha ugyebár megsemmísítő táborok voltak akkor már bedta volna régen a kulcsot.Ezáltal rájöhettek,hogy MUNKATÁBOROK voltak,nem egyebek.A munka meg nemesít,és "szabaddá tesz".
Ebből is látszik milyen strammul megerősödött,hogy 96 éves koráig húzta.Ha annyira rosszak lettek volna a körülmények,mint pl gulág stb,akik hazatéertek alig páran éltek még pár évet mert olyan dolgaokat szedtek össze,amiben belehaltak.Na ne magyarázzák mennyire szívós a zsidó faj!
A kora maga a bizonyíték,mi volt ott és mi nem.88!
0
2005. szeptember 21., szerda 21:11
Nem kell fanatikus emberekkel szóba állni. Mondjanak, amit akarnak, nem kell vele törődni. Nemrég Pál/K rólam is írt egy elég otromba hazugságot (szerencsére Field kiállt mellettem; ezúton szeretném egyébként megköszönni neki), amit akár most rögtön is tudnék cáfolni, de mért tegyem? Egyszerűen már nem tud érdekelni. Ugyanúgy, ahogy a fasiszta vagy náci nézeteket valló emberek írása sem. Az ilyen emberekkel nem lehet megértetni, hogy nem minden úgy van, ahogy ők gondolják.
Szerintem nem a cenzúra a megoldás, hanem az, hogy nem foglalkozunk az ilyen hozzászólásokkal. Meg lehet persze próbálni vitatkozni, de ha látszik, hogy nincs értelme, akkor hagyni kell a fenébe. Sok buta ember van ugyan, de ha csak a fórumot nézzük, akkor is észrevehetjük, hogy az értelmesek náluk is sokkal többen vannak. Szóval arra akarok kilyukadni, hogy pár hozzászólás után már lehet látni, hogy kivel érdemes beszélni és kivel nem.
0
2005. szeptember 21., szerda 16:41
Természetesen tudom, hogy nem vagy a cenzúra híve, és nem is állítottam ilyen rémséget. :-)) Csak hát az a bizonyos határvonal aközött amit még lehet, és amit már nem... Mondjuk az nem lenne a szólásszabadsság csorbítása (talán), ha minden OFF beszólást törölne egy moderátor, például ezt is (na igen, mi minősül OFF-nak, és ki az, aki ezt eldönti, mi alapján?). Esetleg lenne egy csinos fórumszabályzat, amit mindenki, aki ide beír, kötelezően elfogad. De akkor, lehet, hogy egyébként tanulságos hozzászólások is a süllyesztőbe kerülnének. És egyébként is az ilyen szabályzatok olyan... ööö... izék... Nekünk, akik itt fórumozgatunk, nekünk kellene önmérsékletet tanúsítanunk, és felfognunk: ez itt nem a hittérítés helye.
Mert a holokauszttagadó beszólások az én szememet is nagyon csípik, de hát istenem, ugyanolyan alanyi joga van az illetőnek hülyének lenni, mint nekem is adott esetben. Az zavar, hogy ha valamilyen kissé kényesebb filmről elkezdünk vitatkozni (kényesebben értsd: a Tom és Jerrynél tartalmasabb művet), kisvártatva megjelenik a liberalizmus vs. konzervatizmus, náci vs. balos bibsi, keresztény vs. ateista állat törésvonal, amin keresztül aztán nagyon nehéz visszatérni a tárgyalt filmhez. Úgyhogy tulajdonképpen egyetértek veled, csak nem látom a megvalósítás ésszerű módját.  (Még szerencse, hogy nem én vagyok az Xpressz, törhetném a fejem napestig...)
0
2005. szeptember 21., szerda 16:30
0
2005. szeptember 21., szerda 16:13
Nézd, ez szép és humánus hozzáállás, de vannak olyan dolgok, amiről gusztustalanság beszélni, az alapvető emberi érzések sárbatiprása mellett ez hullagyalázás is. Az ilyen nem való az internetre, pláne nem egy DVD-shop lapjára.
Másrészről viszont nem kezdeményezek vitát KDanival, nem akarom hallgatni a meggyőző érveit. Természetesen ENGEM nem fertőzhet meg ez a tudatlanság, mert van annyi önbecsülésem, hogy csak röhögjek ezeken a marhaságokon, de, ahogy már Emlékember is fogalmazott "...ide azért gyerekek is járnak néha...".
0
2005. szeptember 21., szerda 16:05
Én a munkahelyemen dolgozni szoktam. A bunkó trágárságaira meg senki sem kiváncsi. Kérem, fosszon meg jelenlététől! Pál lezárta a vitát, Ön miért folytatja? Hányingerem van az ilyen mocskos szájú, fasisztoid szemléletű alakoktól. Pál, vagy Paál a filmről is írt, Ön még nem! Ha unatkozik, keresse meg a főnökét és kérjen tőle megoldandó feladatot!

Furcsa dolog ez a szólásszabadság: a fórumokon lehet holokausztot tagadni, de Mullan nem készíthet filmet az egyház árnyas oldalairól...
0
2005. szeptember 21., szerda 15:57
0
2005. szeptember 21., szerda 15:52
Kunfu-ce, én a legkevésbé vagyok a cenzúra híve: ezt már a SORSTALANSÁG topikban kifejtettem. Úgy gondolom azonban, hogy az Xpress mégiscsak egy filmes honlap, amely a filmekkel kapcsolatos hozzászólások publikálására, s nem pedig a filmek ürügyén kétes nézetek, ízléstelen beszólások terjesztésére hivatott. (A LOLITA ürügyén esetleg mit szólnánk pedofil hozzászólásokhoz? Végül is a film témája megengedné, ha már szólásszabadság ürügyén mindent lehet...) KDani hozzászólásának ugyan mi a köze A BUKÁS című filmhez? Más honlapokon – sőt az Xpresszen is – botrány tör ki, ha az ember OFF hozzászólást tesz valahol, ne adj  isten chatelésnek minősíthető párbeszédbe fog valakivel. Szerintem tehát igenis kellene valamiféle cenzori szerepet játszania az Xpressznek, s a KDani-féle hozzászólásokat éppúgy kitörölni, mint ahogy a DVD másolásra vonatkozó hozzászólásoknak sem ad helyet. Teljesen jogosan. Engem nem zavar, ha valaki megírja, hogy szerinte a holokauszt nem történt meg, az se zavar, ha azt írja le, hogy szerinte Hitler nagy stratéga volt, mert ez még számomra is belefér a szólásszabadságba. (Az más dolog, hogy nem értek vele egyet.)  De az ilyen ízléstelen hozzászólás már nem, még akkor is, ha Simon Wiesenthal személye és tevékenysége nem teljesen alaptalanul képezte vita tárgyát az elmúlt évtizedekben. Ettől függetlenül nem szakítom meg a diplomáciai kapcsolatot az Xpresszel, ha meghagyja a bejegyzést. Amit írtam, az csupán az én véleményem. Nyilván nem az fog vele egyetérteni, mint aki a KDaniéval.
0
2005. szeptember 21., szerda 15:47
Ott írtam, hogy melyik film lapján találod, csak olvasni kell tudni.
0
2005. szeptember 21., szerda 15:46
0
2005. szeptember 21., szerda 15:45
0
2005. szeptember 21., szerda 15:39
Ha jól emlékszem (és jól emlékszem, mert megnéztem) elég rendesen fasisztáztál te is a Magdolna nővérek film lapján, csak akkor még Pál/Hunfalvi voltál (fő a gerincesség).
0
2005. szeptember 21., szerda 15:23
"a filmekről semmilyen témát érintő véleményük nem volt"

ehhez te is tarthatnád magad! légyszi többet ne szólj hozzám, nem érdekelsz.
0
2005. szeptember 21., szerda 15:05
0
2005. szeptember 21., szerda 15:04
0
2005. szeptember 21., szerda 15:03
0
2005. szeptember 21., szerda 14:52
Bármennyire is rühellem azokat a nézeteket, amelyek kerek perec tagadják a holokausztot és holmi SS-tiszt vallomását lobogtatják bizonyítékként (amennyire a lobogtatásra nézetek egyáltalán képesek), sajnos egyet kell értenem Pinkhell-lel. Ha a szólásszabadságot valamennyire komolyan gondoljuk, akkor bizony ebbe az is beletartozik, hogy a másik is (mondjon bármilyen oltári nagy ökörséget)  elmondhatja a véleményét.
Többen az érvelés hiányát róják fel azoknak, akik gondolkodás nélkül a pokolba küldik a neonácikat. Hát én nem tudom, miféle érveket kellene itt hangsúlyozni. Azon újnyilas palántáknak, akik történelemóra helyett a helyi kocsmában a kitudjamilyen ojságból szerezték be ide vonatkozó "ismereteiket", csak azt lehet tanácsolni, hogy tanuljanak még kicsinyt, olvasgassanak más opuszokat is, ne csak  a Mein Kampfot (pl. Tadeusz Borowski "Kővilág"; Jean Améry "Túl bűnön és bűnhődésen"; Primo Levi "Akik odavesztek és akik megmenekültek" című művét).
Azokkal pedig, akik a tények ismeretében állítják, hogy nem volt gyalázatos népirtás a II. világháborúban, nincs mit vitatkozni; miféle érvekkel magyarázod meg az illetőnek, hogy a Föld gömbölyű, ha a műholdas képekre csak legyint, és Ptolemaioszra hivatkozik. Magam is szívesen vitatkozom, érvelek is ha nagyon muszáj, de evidens dolgokról mi értelme?
Az ilyen nézetek ellen szerintem csak úgy lehet felvenni a harcot, ha felállunk az asztaltól, ha hangoztatói helyet foglalnak. Hamar rá fognak jönni, hogy milyen kevesen vannak, milyen unalmas a társaságuk és milyen arcpirító a viselkedésük.

Sajnos, field, a szólásszabadság és a szabadosság közötti határvonal meghúzása nagyon nehéz, és különben is, ki légyen erre hivatott? Az Xpress - szerintem helyesen - nem vállalkozik a cenzor szerepére.
Amúgy nem az a baj, hogy bekarlendítenek ide különös nézeteket valló egyének, hanem, az hogy e helyt mégis csak egy filmről kellene vitatkoznunk, azzal a hallgatólagos egyetértéssel, hogy a holokausztot nem élénk fantáziájú, "karvalyorrú" mesemondók találták ki, hanem itt történt, velünk történt a szörnyűség, a mi emberségünkön (is) csorba esett akkor.
0
2005. szeptember 21., szerda 14:28
köszi, hogy ennyire félreismersz. de azért csak személyeskedj tovább ahelyett, hogy karlendítéssel elintéznéd magad, kedves pál=noname2=K.
0
2005. szeptember 21., szerda 13:28
Én például nem tudok Wrackra legyinteni, mert számos, filmekre vonatkozó érdekes hozzászólása volt, amelyeket szívesen olvastam. Nem találkoztam se kötekedő, se intrikáló hozzászólásával, bár az tény, hogy a topikoknak csak elenyésző részét olvasgatom állandóan.

A legutóbbi nagy felhördülést kiváltott hozzászólást én a magam részéről törölném, mert szerintem a (szólás)szabadságot nem kéne a szabadossággal összekeverni, s politikai nézetektől, iskolázottságtól függetlenül egy témában mindenkinek közös nevezőn kéne lennie: Legalább a halottakat hagyjuk békén!
0
2005. szeptember 21., szerda 13:26
kedves K, azt ugye tudod, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy te vagy pál?
0