:-))))) Az biztos, mert Parker nem egy nagy rendező, legalábbis szerintem. De Jágónak Kenneth nagyon jó volt, nekem is nagyon tetszett!!!
0
2005. szeptember 18., vasárnap 16:10
52684
K.B. így lehetett... :)
most posts by TM
0
2005. szeptember 17., szombat 21:30
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. szeptember 17., szombat 19:20
52684
Hát, igen! Abban csak Jágó volt! De azért a polcon elférne az is.
most posts by TM
0
2005. szeptember 17., szombat 19:12
8905
Mármint az Oliver Parker-féle Othello-ra gondolsz? Branagh nem rendezett Othello-filmet tudomásom szerint.
0
2005. szeptember 17., szombat 17:06
52684
Én azt sem értem, hogy az V. Henriket miért csak egy ilyen cég tudta kiadni, mint a Jupiter - az IPH nevű borzalommal karöltve! Lehetett volna talán egy normálisabb képarányú, (igaz, a kópia csak 1:66-os) képminőségű kiadványt produkálni a honi piacra, ha egy nagyobb kiadó lát fantáziát benne! Sajnos Shekespeare -ben gyengék vagyunk, már ami a kiadókat illeti, és ez nem csak azért lehet, mert nem Angliában vagyunk. Gondoljunk csak bele, hogy a hazai piacon mennyire hiányoznak a színvonalas magyar filmek színvonalas kiadásai! Hol egy Jancsó-gyűjtemény, egy Szabó István díszdoboz, stb. Tudom álmodik a nyomor... Nem akarom a "csak a magyar a jó" féle demagógiát szajkózni, de már az amerikai ikonok díszdobozai mellett jöhetne az első magyar is! És most nem feltétlenül a "Magyar vándorra " gondolok. Elnézést, hogy elkanyarodtam Shakespeare-től, azt hiszem az ő munkásságát bemutató filmek jelenléte bármelyik országban alap, kivéve talán nálunk?
most posts by TM
0
2005. szeptember 16., péntek 19:27
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2005. szeptember 16., péntek 17:49
8905
Nem rossz a kétórás verzió sem, de nem szívesen nézem, mert fáj, hogy nincsenek benne azok a részek, amiket már megszoktam. :-))) Persze aki nem látta az egészet, azt lehet, hogy nem zavarja, gondolom. :-) A Sok hűhó-t én is támogatom, nagyon jó filmnek tartom, mégha kicsit Hollywood-i stílusú is.
0
2005. szeptember 14., szerda 10:51
897
Szia Juliet! Sajnos a teljes, 4 órás változathoz még nem volt szerencsém, nekem csak az HBO-ról felvett cca. két órás verzióm van meg, és azt nagyon szeretem. Jó lenne, ha megjelenne (a másik nagy kedvenc Sok hűhóval együtt)
0
2005. szeptember 13., kedd 23:40
897
Hogy stílusosan Hamletet idézzek: "...ez itt a kérdés." :)
0
2005. szeptember 13., kedd 22:13
8905
Szia, zebi! Hú, nagyon kíváncsivá tettél. Tényleg nagy Hamlet-rajongó vagyok, ált. Shakespeare-rajongó, de a Hamlet a kedvencem, és mondhatni, azt ismerem a legjobban a drámái közül. Sajnos nem ismerem ezt a változatot, de amint megjelenik, megrendelem. Latinovits-ot külön élmény lesz hallgatni, mert sajnos nem sokat szinkronizált. Nagyon köszönöm az infót!!!!!! :-)) Örök hálám.
0
2005. szeptember 13., kedd 7:19
398
Ha ilyen nagy Hamletes vagy, talán ne hagyd ki a Kozincev-féle változatot, amelyet állítólag még idén fog kiadni a Mokép! Szmoktunovszkij egy hajszálnyival jobb színész mint Branagh, az angol Koltai (én, magamról, magammal). Bár a szereposztás nélkülözi a KB-filmekben szokásos hollywoodi látványosságot, de felesleges is lenne, mivel ez nem egy "sok jó szólista kis helyen is elfér" jellegű munka. A szinkronhangok Latinovits, Bessenyei, stb - a korabeli nívó.
0
2005. szeptember 13., kedd 1:52
52684
Lesz itt, vagy nem lesz itt?
most posts by TM
0
2005. szeptember 12., hétfő 17:34
8905
Szia, tzoli25! Te vagy az én emberem! :-))) Én is imádom a teljes Hamlet-filmet, nekem meg is van az egész, 4 órás változat VHS kazettán, az USA-ból kértem egy rokonomtól, hogy küldje el. Már pár éve megvan, nagyon szeretem, mivel nagy Branagh és főként Kate Winslet-rajongó vagyok. Ha megjelenne DVD-n, persze én is megvenném azért, de sajnos még nem jelent meg, én is úgy tudom. Szégyen, mert ez a Hamlet egyetlen vágatlan verziója, ami ritka dolog, mert még színházakban is mindig megvágják a darabot. A Zeffirelli-s változatot nem igazán kedvelem, Olivier változata viszont számomra a csúcs Branaghéval együtt. Mindkettő teljesen más, de mindkettő remekmű véleményem szerint.
0
2005. szeptember 12., hétfő 15:38
897
Az utóbbi ido"ben - ezt megelőzően - két Hamlet feldolgozást is kiadtak dvd-n: tavaly év végén Zefirelli 1990-es, Mel Gibson fo"szereplésével készült filmjét (Jupiter Film), és ezévben Toni Richardson 1969-es alkotását (Warner).
De amit én igazán szeretnék: Kenneth Branagh 1996-ban készült Hamlet adaptációja, amelynek rövid (cca. 2 órás) változatát 2-3 éve az HBO is leadta(A teljes film cca. 4 órás!). A fo"bb szerepeket Kenneth Branagh (Hamlet), Kate Winslet (Ophelia) és Julie Christie (Gertrude) játszák, de mellékszerepekben is rengeteg ismero"s nevet találhatunk: Richard Attenborough, Billy Crystal, Judi Dench, Gerard Depardieu, John Gielgud, Chartlon Heston, Derek Jacobi, Jack Lemmon, Robin Williams... A film - szerintem - a dráma egyik legjobb, legteljesebb feldolgozása, de dvd-n még to"lünk nyugatra sem adták ki. (Tudtommal 2006-ban a Warner tervezi kiadni. Jó lenne, ha legalább egy felirattal mi is felkerülnénk...)
0
2005. szeptember 12., hétfő 13:19
8905
A Hamlet már korábban is megjelent Magyarországon, pontosan nem tudom, ki adta ki, csak arra emlékszem, hogy olyan ezüstös-szürke volt a borítója, és bár nagyon szeretem, nem vettem meg, mert 9000 Ft körül volt az ára. Az V. Henrik-et jobban szeretem a Branagh-féle verzióban, az meg is van. Mindenesetre örülök, hogy kiadták most ezt a 2 filmet elérhetőbb áron, bár a minőségéről nem sokat tudok.
0
2005. szeptember 12., hétfő 11:43
897
Tényleg van felirat, most már emlékszem ( a III. Richardhoz (rendező: Richard Loncraine, fősz.: Ian McKellen) nem volt)
0
2005. szeptember 12., hétfő 10:52
2007
0
2005. szeptember 12., hétfő 10:34
897
Zsiba! A Branagh féle nagyszerű V. Henrik már megjelent, sajnos elég méltánytalan kiadásban (2.0 magyar és angol hang, felirat nincs, kép 4:3 - 1,66:1). Keress rá itt: http://www.cinemania.hu/index.php?cont=webshop_dvdnagy&ean=A2668A