Keresés

Fiúk az életemből

2005. október 5., szerda 9:39
Na, jól van, nem haragszom! :-) A minap én is kirohantam egy-két díva ellen...
Szerencsére mindegyikük talál rajongótábort magának.
most posts by TM
0
2005. október 5., szerda 2:34
Az egy dolog, de én kurvára utáltam az összes imént felsorolt filmet. .) Tőlem Nobel dijra is terjeszthetnék, akkor sem kedvelném.
0
2005. október 5., szerda 2:32
Mail ment!
0
2005. október 5., szerda 2:22
OFF

dylan, írtam neked levelet. ugye megkaptad? sürgős lenne!

ON
0
2005. október 5., szerda 2:15
Vajon a második részben is csak egy olyan nyúlfarknyi szerepe van?
Csak mert az első részt is mindig vele próbálják eladni, aztán alig szerepel benne...
0
2005. október 5., szerda 1:03
Tatou jó színésznő, és a filmjei is jók! Az imdb skáláján az Amélie 8.7/10, a Hosszú jegyesség 8/10, de még az új filmje, a Lakótársat keresünk folytatása a "Les Poupées russes" is 7.4/10, ezek jó osztályzatoknak számítanak.
most posts by TM
0
2005. október 4., kedd 3:59
Meg pl. én se.. .) Ha a fejét meglátom, már nem tudom komolyan venni a filmet, amiben játszik..
0
2005. október 4., kedd 2:28
Hát igen: ízlések és pofonok... :-)
Ugyanígy imádom Audrey Taotout is... Valaki őt sem tudja elviselni a vásznon... (pl.: Deaminen)
0
2005. október 3., hétfő 23:02
Bocs. Nem akartam sértő lenni. Igazad van, nem magasztaltad, úgyhogy nem volt jogos, amit írtam. Attól függetlenül a Charlie angyalai 2 alapján szerintem még ez is túlzás: ... a külsejével semmi gáz.... :))) Egyébként, lehet hogy más filmben jobban nézett ki, de én szinte csak ebben láttam, és szerintem itt tényleg megrázó volt :)).
0
2005. október 3., hétfő 22:52
"Romantikus D Artagnan és Mme B. viszonya; sokszínű a háttér, benne figurák és intrikák; vidám pl. Porthos pénzszerzése; de komor és komoly Athos története és a Mylady raboskodása."

Ezt a könyvre értettem.  A filmben mindez szerintem egy lesteres - ez itt egy jóindulatú jelző - kalandtörténetté mosódik össze.
Mindenesetre érdekelne, megfelelő költségvetéssel mit hoznának ki a témából a franciák.  Úgy vagyok vele: angol könyvet angolok filmesítsenek meg, franciát meg franciák. Azt hiszem, egy BBC-sorozat simán lemosná P. Jackson Gyűrük ura próbálkozását. A franciák pl. legutóbb alaposan leegyszerűsítették a Monte-Cristo grófját, ennek ellenére a sorozat teljesen nézhető volt - ha kiadnák, meg is venném.

Ami a színészeket illeti, M. York amennyire kölyökképű volt a filmben, annyira angolos is, mindenesetre eddig ő a legmeggyőzőbb,  Chamberlain ma is eljátszhatná Aramist, Reed is hiteles (bár ugyanígy Malkovich is, teljesen más karaktert hozva a Vasálarcosban).

"Tom játéka teljesen korrekt volt szerintem az ESŐEMBER-ben, A PÉNZ SZÍNÉ-ben, a TÚL AZ ÓPERENCIÁN-ban és a JERRY MAGUIRE-ben. Más filmben vagy nem láttam, vagy idegesítőnek találtam."

Szerintem jó volt az Interjú a vámpirral (a könyvet nem ismerem) ill. a Kockázatos üzlet c. filmekben is (utóbbiban R. de Mornay szintén - A kéz, amely a bölcsőt ringatja tényleg nem túl emlékezetes darab, RdM játéka viszont annál inkább, valószínűleg a készítők is erre utaztak: legyen egy csinos nő a főhős, és egyben a rosszfiú is, így a nézők, miközben vívódnak, vajon kinek is kell szurkolni, átsiklanak a banalitások felett), a Mission Imp.-karaktert pedig mintha rá szabták volna.

"Olvasnak az emberek most is épp eleget, csak az értékek tekintetében felborult világunkban nem a nívósat preferálják: női magazinok, Story, ponyvák, botránykönyvek a fő favoritok, s ebben a felborult értékrendben sokan hajlamosak azt hinni, ha Stephen Kinget olvasnak, az már maga a nagybetűs, magvas IRODALOM:"

Gyerekkoromban A. Christie, Rejtő stb megtűrt lektűr volt. Hitchcock nívós, és (ha titokban is, mert a filmjeit annyira azért nem engedték vetíteni) elismert szórakoztatónak számított. (Hozzáteszem, akik ma H-t művészfilmesként emlegetik, kicsit olvassanak utána, mit gondolt erről ő maga.) Jókait nem azért olvastak a gyerekek, mert kötelező volt, hanem mert érdekes.  Persze, az egy másik világ volt.

"nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nem néz ki jól."

Drew Barrymore a Lány A Szomszédból-típus.  Szerintem helyes és csinos (bár ha akarná, valószínűleg ennek ellenkezőjét is be tudná bizonyítani).
0
2005. október 3., hétfő 20:27
Láttam. Merthogy? Azért nem magasztaltam az egekbe, úgyhogy nem tudom mire akartál kilyukadni. ; )
0
2005. október 3., hétfő 20:14
Nem tudom láttad-e a Charlie angyalai 2-t. Én sajnos igen. Most egy percre tegyük félre, hogy milyen primitív, idióta, buta, idegesítő film. Nézd meg benne Drewt, és utánna mondd azt, amit az előbb.
0
2005. október 3., hétfő 16:52
Szerintem a külsejével semmi gáz, sőt, van valami kacér a mosolyában, amit én kifejezetten birok, de az is tény, hogy a 90-es évek egyik legnagyobb kurvája volt.
0
2005. október 3., hétfő 15:22
Nem akarom megbántani az érzéseidet :), de én Drewt nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nem kedvelem (és még finom voltam). Szerintem nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nem jó színésznő, és nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nem néz ki jól. Persze ízlések és pofonok...
0
2005. október 3., hétfő 14:38
Hali, ZS!

Most már annyira szétoffoltam ezt a topikot, hogy inkább nyitok egy másikat "Filmes eszmefuttatások" címmel: ott válaszolok majd.

0
2005. október 3., hétfő 3:14
És tényleg volt ilyen!!! Csak rönkszállítóra nem emlékszem... Az volt hogy négyen ültek a kocsiban, és ezerrel ment a "témázás", és egy kerítésben kötöttek ki...
Pedig 5 napja láttam utoljára...

Nem emlékszem hogy az említett filmet láttam volna...

Egészen mostanáig azt szoktam mondani hogy Drew az egyik kedvenc színésznőm... Most hogy itt annyian elmondták hogy milyen közömbösek iránta, rá kellett jönnöm, hogy ha bele gondolok tényleg egy igazán átütő alakítására sem emlékszem... Csak egyszerűen szeretem... Meg a karaktereket akiket alakít... De nagyon. Ilyenkor ez tényleg elhomályosítja az itélőképességemet.

Egyezzünk meg annyiban hogy egy aranyos csajszi, szívmelengető vígjátékokkal, akár Meg Ryan, vagy Reese Witherspoon!

0
2005. október 3., hétfő 2:57
Pedig a jelenet előttem van, a csaj mindig hülyül, befogja a srác szemét, aki vezet, és ebből lesz a baj, belemennek valami kerítésbe.
Beugrott mégegy Drew-film "Boys on the side", a magyar keresztségben a "Bárhol, bármit, bármikor...ha akarod" idióta címet kapta, Lang Györgyi szinkronizálja Whoopi Goldberget, rajta kívül még Mary-Louise Parker játszik benne, aki ha jól emlékszem valami betegségben szenved. Akkoriban (1995) tetszett a film, bár Drew alakítására nem emlékszem.
most posts by TM
0
2005. október 3., hétfő 2:44
Nem, ilyen jelenet nincs benne, de pl.: az útolsó jelenetben egy elhagyatott úton autóznak,(Drew és James Woods) kezd szállingózni a hó, és az Everly Brothers számát énekelgetik halkan: "Dream, dream, dream, dream, dreeeaaam... ...All I Have To Do is Dream"  :-)
0
2005. október 3., hétfő 2:30
Egyébként ez az a film, amelyikben valami hegyi úton mennek, és félrerántják a kományt valami rönkszállító kamion miatt? Rémlik egy ilyen jelenet!
most posts by TM
0
2005. október 3., hétfő 2:21
Már feladtam! Úgy tűnik ezen a fórumon, nem nagyon találnék rá partnert! :-)))
Azért érdeklődve figyelem hova fejlődik a topic... csak szegény többi Drew rajongót sajnálom akik, véletelenül idekattintanának... :-)) Nem gáz!
0
2005. október 3., hétfő 1:12
Helló, Field!

A Charlotok tényleg négyen voltak, bocs. Az Intersonic meg nem tudom, miért jött létre, ha sehol nem lehet megtalálni a filmjeiket.

A testőrök Dumas által megadott életkora kb. megfelel a színészekének - Herek filmje ebben különleges, másban nem. (D Artagnan, ha jól emlékszem, 18 éves a könyv elején.) Lester Dumas-filmjeit én is nagyon szeretem, többek között azért is, mert nagyon finom irónia lengi be a filmet, mely azonban sosem fordul paródiába vagy nyílt komédiázásba. A Húsz év múlva szintén általa készített filmváltozatát viszont nem láttam, milyen?

Tudom, hogy nem szereted Kinget, de egyáltalán men jellemző rá, amit írsz. Kubricknál viszont nem találom azt a mély emberi oldalt. Szerintem semmilyen elképzelései nem voltak a regénnyel, sem annak cselekményével - melyhez korai nyilatkozatai szerint ragaszkodott volna-, sem más rétegével kapcsolatban. Én meg így látom.

Engem sosem érdekelt, ki a "komoly" meg a "nagy", csak az, hogy ki a jó. Egyes kritikusok például pusztán ideológiai okokból oldalakat szentelnek annak, hogy bebizonyítsák, hogy a Nosferatu nem horrorfilm, mert különben nem boldogulnának a kategorizálással.

"De amikor az ember állandóan csak pszichopaták garázdálkodását látja, akkor könnyen jut arra az egyszerűsítő következtetésre, hogy minden, lelkileg problémás ember tulajdonképpen pszichopata" Hát, ehhez azért nagyon naívnak kell lenni, bármilyen logikusan hangzik is! Biztos ismered a mondást, hogy ha a tévéből akarnánk megismerni a világot, arra a következtetésre jutnánk, hogy a földlakók túlnyomó része orvos, zsaru vagy bűnöző, mert a filmekben ezek a leggyakoribb foglalkozások.  Nyilván sorozatgyilkos sincs annyi, ahány film készül róluk... A moziban ennyire nem szabad ragaszkodni a valósághoz, és célszerűbb  külön-külön értékelni a filmeket, nem (vagy nem kizárólag) divathullámokban.
0
2005. október 2., vasárnap 22:33
A legjobb jelenetei az E. T. - ben voltak, ott egyszerűen imádtam őt! :-)
most posts by TM
0
2005. október 2., vasárnap 22:13
Abból, hogy itt Dumas-ról beszélgetünk, is látszik, hogy Drew senkit sem érdekel. :))
0
2005. október 2., vasárnap 20:35
Dylan!
Nyissunk egy Dumas-topicot, ahol zavartalanul beszélgethetünk Drew-ról! :-)
most posts by TM
0
2005. október 2., vasárnap 20:33
Én is a jópofa szolgákat láttam először ebben a témakörben, amint a szélkakas fejbe (hasba?) vágja őket a háztetőn, és egyéb vidám gegek.
A három testőrt - mint Dumas-regényt - egy nyári szünet hétvégéjén végeztem ki, kb. nyolcévesen. Letehetetlen volt!
most posts by TM
0