Keresés

Sin City - A bűn városa

2006. december 4., hétfő 15:52
ezt a képet én dobtam fel oda:)

szerintem jó lett
0
2006. december 4., hétfő 15:51
jó, de ez nem magyar kiadás.
0
2006. december 4., hétfő 15:47
Bár ez nem az enyém; az avx fórumról való...

http://kepfeltoltes.hu/061202/tn_1DSC00801_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
2006. december 4., hétfő 15:43
Miféle újonnan megjelent verzióról?
0
2006. december 4., hétfő 15:38
Valaki tudna feldobni pár képet az újonnan megjelent verzióról?
Milyen a borító, a plakát, stb.?

Kösz!
0
2006. december 4., hétfő 0:32
"Egyébként tudod mi a durva? Ha a nagypapa joéjtpuszinál a szádba dugja a nyelvét, na az a durva!!!"

:-DDDDDD
0
2006. október 26., csütörtök 22:35
"a mozis változat 90%-ban tartalmazza az eredeti anyagot, míg a recut extended verzió teljes egészében."
Ez így nem igaz, hiszen nem minden úgy van ahogy a filmben pl. Marv nagy monológja az esőben, hosszabb a komikban; szintén a The Hard Goodbye című részben mikor Marv tudja hogy valószínüleg meghal és ez megrémíti de végül "legyőzi magát"(ez a jelenet közvetlenül  Wendy és a többi prosti előtt tisztázza magát Marv  jelenet után játszódik.). No meg pl a Yellow Bastard részben más autója van Lucillenek. & szerintem van még pár...
No meg azok a jelenetek, amik a újravágot verzióban van csak lassítják a film menetét.
A moziváltozat azért is jobb, mert a Yellow Bastard nem lineáris történet vezetése miatt is, meg szintén Becky halála is a végére illik ami meg a középső részhez(The Big Fat Kill) tartozik - Bár ez nincs a képregényben.
0
2006. október 26., csütörtök 21:00
Gergő: szerepel.
0
2006. szeptember 11., hétfő 17:23
Mindezt úgy, hogy szabályosan képről képre lemásolva! Mikor olvastam a Nehéz búcsú című fejezetet bekapcsoltam a filmet is és meg-megállítva a képet végignéztem ill olvastam. Tökéletes.
0
2006. szeptember 11., hétfő 16:45
"Sokkal jobban tették volna, ha csak két történetet vesznek elő, de azokat teljes egészében a vászonra álmodják ."

ezt nem értem. a mozis változat 90%-ban tartalmazza az eredeti anyagot, míg a recut extended verzió teljes egészében.
0
2006. június 30., péntek 11:18
itt is leárazták.
0
2006. április 7., péntek 16:31
:-)))))))))))))))))
0
2006. április 7., péntek 16:30
A mozdony reklámozza a sint? Ez olyan, mint amikor a nyúl viszi a puskát? :-)
most posts by TM
0
2006. április 7., péntek 2:47
Akkor itt a lehetőség, megveheted mindkettőt 1 film áráért :)

Egyébként tudod mi a durva? Ha a nagypapa joéjtpuszinál a szádba dugja a nyelvét, na az a durva!!!
0
2006. április 6., csütörtök 22:37
ez durva, most akartam megvenni a ponyvaregénnyel karöltve.
0
2006. április 6., csütörtök 22:14
én is láttam.......
Inkább adják már ki a kétlemezes változatot!!!
0
2006. április 6., csütörtök 19:34
Valóban... Ez a film 1990 HUF az újságosoknál...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. április 6., csütörtök 19:34
Nnnaa, ezt is láttam már ma egy újságosnál. Feltételezem két rugóért adják. Még 1-2 hónap, és a tömeges DVD-veszejtőkben végzi 3 számjegyes árral...
0
2006. január 10., kedd 10:24
Kunfu-ce: "...Marv egy ízben akkora sallert lekever egy nőnek, hogy öröm (vigyázat! irónia!) nézni. Na akkor mi van a hősiséggel és az erkölcsi irányvonallal..."

iiigen. amikor marvot a k-vák elkapják és megkötözik, miután leoldja kötelékeit kifejti, hogy soha nem ütne meg nőt.
ellenben a végkifejletnél wendy hugát lecsapja mint a taxiórát, de ki is fejti, hogy miért. a nő akarta megölni kevint. ha megtette volna, valószínű hasolnó sorsra jutott volna mint marv. és a nő ezt be is látta, hiszen a végén "hősöm"nek nevezi (remélem jól emlékszem! ;)).
0
2006. január 10., kedd 10:06
Én már csak ezért is nem nézem meg. A tévében láttam belőle részleteket, annyi elég volt, nekem sok is, ezért nem növelem a gyártók bevételét azzal, hogy megnézem. Úgyis tudom, hogy nem tetszene, mert ez az erőszakmennyiség nekem már sok.
0
2006. január 9., hétfő 19:29
Üdv Gabesz75!

A Sin City mondanivalójával kapcsolatban a következő fogalmazódott meg bennem /ha már rákérdeztél/:

Nem lehet annyira mélyre süllyedni az erőszak ábrázolásában, amit ne lehetne stílusosnak és egyedinek szánt külsőbe csomagolva fogyaszthatóvá tenni a mozinéző nagyközönség számára. A dolog úgy látszik, sikerre van ítélve...De a mondanivaló kutatása mellett fontos az is, hogy a film elérte az alkotók eredeti  szándékát: érzelmi reakciót kiváltani minden egyes nézőből! Ez ilyen vagy olyan formában szerintem mindenkinél megtörtént. Tehát ilyen értelemben sikeres film: kevesen maradnak közönnyösek a látottak után.
0
2006. január 9., hétfő 11:47
Szia Jevgenyij!

Én pont fordítva vagyok ezzel. A Kill Billben találtam nagyon öncélúnak a sok erőszakos jelenetet, némelyik egyenesen gusztustalan volt számomra (pl. mikor a "hősnő" rátapos Daryl Hannah kinyomott szemére). Ráadásul a filmet is eléggé untam, főleg a második részt.
A Sin Cityt nem untam, az erőszakot sem tudtam benne véresen komolyan venni, épp a film sajátos formanyelve miatt. Igaz, mélyebben nem érintett meg, a "mondanivaló"-ja (volt egyáltalán?) hidegen hagyott.
0
2006. január 9., hétfő 11:13
Én Budapesten a Fókusz könyvesboltban (Rákóczi út) láttam úgy egy hónapja.
0
2006. január 9., hétfő 11:12
Szia ráspoly!

Részemről sincs harag, hiszen a tiéd is (akárcsak az enyém vagy jevgenyijé) csak egy vélemény a sok közül, és hála istennek, nem kell, hogy a vélemények egyezzenek. Néhány apró megjegyzés azért kikívánkozik belőlem:
A nickem nem Konfu-ce, hanem Kunfu-ce, dehát Örkénnyel szólva: "[M]it jelent egy név? Egy név nem jelent semmit."
Írod: "A képregény hősőket ábrázol, és nőt ütni nem túl hősies dolog. ( Ha szerinted az, látogasd meg a lélekgyógyászod...)"
Khmm... izé... nincs lélekgyógyászom, bár néha bizony jól jönne (tudsz egy megbízhatót? :-)), azonban úgy érzem, félreértettél. Korántsem gondolom azt, hogy egy nőt megütni rendes dolog, éppen ellenkezőleg, szánalmasnak tartom, mint általában az erőszakot. Arra utaltam, hogy ez az erkölcsiség annyira, de annyira primitív, elcsépelt, semmitmondó és szemforgató, hogy én kérek elnézést. Mellesleg hogy is van ez? Marv egy ízben akkora sallert lekever egy nőnek, hogy öröm (vigyázat! irónia!) nézni. Na akkor mi van a hősiséggel és az erkölcsi irányvonallal? :-))
Azt is írod: "Lars von Trier mesteri rendező, de amíg ő az élet szélsőséges szituációit próbálja "meg filmre vinni."
Most hirtelen a Dogville jut eszembe, amely a hétköznapi (úgynevezett "jó") emberek hétköznapi aljasságát, átlagos gonoszságát állítja pellengérre. Bár ott tartana a civilizáció, hogy ez az "élet szélsőséges szituációja" lenne már!

Igazad van, a film nem nekem készült, pontosabban nem én vagyok a célközönsége. Megnéztem, mert kíváncsi voltam rá, majd véleményt mondtam róla. Ennyi.
Szép napot!
0
2006. január 8., vasárnap 23:06
Üdv ráspoly!

Ha már meg lettem szólítva a film adatlapján, egy-két gondolat még itt a fórumban:

Egyáltalán nem bántottál meg, és szerintem a filmnek sincs szüksége arra, hogy a védelmedbe vedd. Egyszerűen csak leírtam az első benyomásaimat a film megnézése után, amikhez persze most is tartom magam. Még mindig bajom van ezzel az "öncélú erőszakábrázolás"-dologgal. Pl ugyanezt láttam a Kill Bill-ben is, viszont ott azért éreztem fogyaszthatóbbnak, mert az a film egyáltalán nem akarta komolyan venni magát. A rengeteg vérrel, meg leszakadt fejjel stb görbe tükröt állít az egész műfaj elé. Mintegy önmaga paródiájává válik bizonyos fokig. És ez rendben is volt a ott.

Viszont a Sin Cityben pont ezt a könnyedséget nem éreztem, hanem az egészet erőszakosan tolták bele a képembe, ráadásul azokkal a komolykodó kihangosított monológokkal, amik miatt marhára együtt is kellett /volna.../ éreznem a szereplőkkel. Szóval az egész nem állt össze: Maradt  egy vértől és egyéb belsőségektől tocsogó valami, ami nagyon is komolyan akarja venni magát. Pont a Kill Billben meglévő  szatírikus hangvétel az, aminek a hiánya miatt nálam nem működött a film. De ez legyen az én bajom! Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy szükség van ilyen filmekre is, és éljen a műfaji sokszínűség!

És a filmértők meg csak csettintgessenek tovább! ;)
0