Keresés

Batman: Kezdődik! (2 DVD)

2005. október 21., péntek 13:09
Nem mondod?:)
0
2005. október 21., péntek 13:06
Minden rumor, ameddig hivatalosan be nem jelentenek valamit. Nem azt írtam, hogy ő lesz, hanem hogy én örülnék neki.
0
2005. október 21., péntek 12:25
Szép kövér rumor ez a Michael Keaton dolog.
Én annak örülnék ha R-rated lenne a Jokeres második rész.
Mostmár úgyis világos lehet az anyukának, hogy ez nem a kiskölköknek készülő sorozat. Mint, ahogy páran a gyerekekkel már az elején kimentek róla a magyarországi bemutatón is.
0
2005. október 21., péntek 9:48
Kíváncsi vagyok, ki lesz Joker a következő részben. Én Michael Keatonnak nagyon örülnék.
0
2005. október 21., péntek 2:57
"Illetve a filmbeli batmobile-ról amit én lazán lekoppintottam :D"

Mármint te is csináltál egy ilyen járgányt?
0
2005. október 20., csütörtök 1:51
Nos még nincs teljesen kész, még lesz finomítás rajta, de azért itt 1 majdnem finishben lévő kép az én Batmobile-omról :) Illetve a filmbeli batmobile-ról amit én lazán lekoppintottam :D
http://www.design21.hu/d21/asp/n3_gallerypic.asp?id=91355
Bocsi nem tudom hgoy kell a linket benyomni :)
gondoltam beírom hátha érdekel valakit :)
0
2005. október 20., csütörtök 1:22
Ha ez a film (BB) nekem tetszik, akkor csak vmi Nolan sznob lehetek a te gondolatmeneted szerint?

Bocsánatot kérek, nem így gondoltam. Nem szoktam megsértődni azon, ha valaki reakciója egy kritikámra negatív. A bajom azzal van, hogy párszor már előfordult más filmeknél, hogy egy vélemény leírása után a fórumban kaptam elég bunkó válaszokat. Persze az én hibám is, mert nem mindig írok a megfelelő stílusban :), de mindig nagyon bosszantottak az ilyen dolgok, és most jött ki belőlem. Nem a megfelelő helyen, mert te és Magoo normálisan szóltatok, úgyhogy bocs.
A véleményem továbbra is megmarad, téged meg nem akarlak eltántorítani, hogy read and write módban működj. :)) Jah, és nyugodtan lehet kritizálni, mert nem vagyok sértődős alkat. :)
0
2005. október 20., csütörtök 1:15
XPress: Én is írtam a fórumban már kétszer, hogy a Burton-féle Batmanben változtatták meg Bruce szüleinek gyilkosát (aki eredetileg egy rabló volt) Jokerre.
Én is olvastam régen Batman képregényeket, szerettem is őket. Burton Batman filmjei (főleg az első rész) tökéletesen azt adta vissza, amit én a képregényből éreztem (ráadásul nagyon szórakoztató is a film). Ezért számomra a Burton-féle első két Batman film mai napig a legjobb képregényadaptációk közé tartozik a Sin City mellett.
A Batman Beginsben sajnos nem éreztem az előbb említettekből semmit. Ez persze nem feltétlenül a film hibája, és elfogadom ha más esetleg másként gondolja.
0
2005. október 20., csütörtök 0:35
Rég volt, amikor olvastam az első Batman képregényeket, de úgy emlékszem, hogy az eredeti, klasszikus változatban szó sincs arról, hogy a későbbi Joker ölte volna meg Bruce Wayne szüleit. Ez csak a Burton-féle változatban, és a film alapján készült képregényben van így, de cáfoljon meg nyugodtan bárki.
Egyébként a képregény elég képlékeny műfaj, szinte minden sikeresebb szuperhős átesett már több újjászületésen, tehát az eredettörténetet is valószínűleg már vagy három-négy változatban megírták, megrajzolták Batman esetében is.
Miért volt - szerintem is - a régi Burton-féle Batman-nel egy színvonalon a Nolan-adaptáció? Talán azért, mert eltérő eszközökkel, de mindketten nagyszerű FILMET készítettek a történetből, és nem egy színes számítógépes játékot, mint amilyen mondjuk a rosszemlékű Batman és Robin volt.
Én nem hasonlítanám össze a két feldolgozást, hiszen a maga nevében mindkettő jól sikerült. Burton Batman-feldolgozása mese-szerű, a képregények képi- és hangulati világát ragadta meg, ami nem is csoda, hiszen úgy tűnik ez Burton igazi közege - olyan gyermeki és jó értelemben véve naív (lásd: Charlie és a Csokigyár).
Nolan ugyanakkor megragadta azt a lehetőséget Batmannél, ami a többi szuperhős-történetben nem adatott meg az alkotóknak: azt, hogy Batman nem szuperhős, hanem egy hús-vér, sérülékeny ember, aki kütyükkel és jó fizikummal veszi fel a harcot a gonoszokkal szemben. Ezzel az alapfelfogással már elfogadható, hogy a képregény-alap ellenére egy a realitásokhoz ameddig csak lehet ragaszkodó, amennyire csak lehet, racionális történetet vigyen vászonra.
Ez - szerintem - azért működik, mert a Batman képregények alaptónusa a komorság, a "szuperhős" történetek közül a Batman játszódik leginkább reális környezetben, patkányoktól nyüzsgő sikátorokban, sötét, füstös utcákon, szemben Pókember, vagy Superman steril környezetével.
A Batman: Kezdődik! a képregény-rajongói számára tehát teljesen elfogadható feldolgozás, de az igazi sikert szerintem azzal érte el a film, hogy azok számára is befogadható a történet, akik egyébként képregény-feldolgozások közelébe sem mennek. Nekem is sikerült elcibálnom a moziba néhány barátomat, akik nem rajongtak az ötletért, hogy képregény-filmet nézzünk, végül megköszönték, hogy erőszakos voltam, és kölcsönkérték az X-Men filmjeimet is :)
0
2005. október 20., csütörtök 0:18
Ha ez a film (BB) nekem tetszik, akkor csak vmi Nolan sznob lehetek a te gondolatmeneted szerint? Vagy "mer aszonták" - írod. Miközben még egy árva kukkot nem írtam. És közben halálosan besértődtél, mert a bugyuta félmondatodra írtam egy halvány iróniát. (Alfredról a film). Nem vagy picit érzékeny? Elnézést kérek.
De hogy szó ne érje a ház elejét: valamikor még én is olvastam Batman képregényeket és úgy véltem számomra ez a film adta vissza legjobban azok hangulatát, a Burton filmeket messze megelőző, összetettebb karakterábrázolásról nem is beszélve. Illetve, hogy ez a film tényleg Bruce Wayne/Batman története volt az elejétől a végéig. A zene, a kép összhangja stb. stb. Olvass el pár pozitív kritikát a filmről itt az oldalon, én is írhattam volna őket...
Minek is fárasztom itt magam;) jól elvoltam több hónapig read only módban.
0
2005. október 19., szerda 23:44
A hozzászólásomba (véleményembe) viszont te kötöttél bele először. Lehet, hogy amit írtam nem úgy van, de attól én még érezhettem úgy.
Egyébként meg azt hittem, hogy a fórumon többek között filmekről lehet vitatkozni, beszélgetni...stb (és nem meggyőzni!). Azt hittem az itteni fórumozók elsősorban ezért írnak ide, de ahogy elnézem a jelenlegi helyzetet, meg az általános kihaltságot, egyre kevésbé van szükség itt fórumra.
Lassan egy k*rva szót nem lehet szólni, mert vagy sehol senki, vagy a beszólás megy, mert valaki egy agyondicsőített filmről rosszat merészel írni.
Szóval kezd elegem lenni a helyzetből.
0
2005. október 19., szerda 22:37
Mért? Mert. Mert én úgy találom azért. Kurvára nem érzem szükségét, hogy bármit is indokoljak, csak, hogy bárkit is meggyőzzek.
Ha már egyszer leírtad, hogy ízlések és pofonok, akkor tartsd ahhoz magad akkor is ha mások véleményével szembesülsz.
0
2005. október 19., szerda 19:50
Teljesen egyetértek veled.
Egyébként engem a film realisztikussága - amit sokan pozitívumnak vettek - is zavar. Nem vagyok benne biztos, hogy az ilyen megvilágítás jót tesz egy legendának. Nem kell persze, hogy csak egy mesefilm legyen, mint a Batman 3. és a 4., de pl. az első két rész szerintem többek között azért is nagyszerű, mert benne van a "mese" is, de ugyanakkor a szereplők nem csak rajzfilmfigurák, hanem hús-vér (lelkileg sérült) emberek.

és amit már többen is említetek: nem jack napier (joker) ölte meg bruce szülei...? "táncoltál már az ördöggel sápadt holdfénynél?" ugyebár...

Az első filmben Joker ölte meg Bruce szüleit, mert a dramaturgia így kívánta. A képregényben viszont (eredetileg) valami hétköznapi rabló követte el a gyilkosságokat. Adaptációknál nem mindig ragaszkodnak a tökéletes hűséghez (ez általában nem is baj). Ha már szóba került ez a jelenet, szerintem tökéletes alap a két film összehasonlításához. Burton filmjében a hideg futkos a hátamon, amikor ezt a jelenetet nézem, a Beginsben meg egyszerűen semmit sem éreztem.
Na, mindegy. Ízlések és pofonok. Attól függetlenül, hogy Nolant szeretem, ez a filmje hatalmas csalódás volt.
0
2005. október 19., szerda 19:04
három csillagot megér, mert jobb, mint a batman forever és a batman & robin, de többet nem! tim burton két filmjétől messze van. ez már nem is képregény-adaptáció, csak egy akciófilm. mellesleg a film első óráját én elég unalmasnak tartom. olyan mintha gladiátort akartak volna csinálni bruce wayne-ből. továbbá vicces, hogy alfred szinte alig öregedett valamit bruce gyerekkora óta. és amit már többen is említetek: nem jack napier (joker) ölte meg bruce szülei...? "táncoltál már az ördöggel sápadt holdfénynél?" ugyebár...
0
2005. október 19., szerda 18:27
A legjobb Batman film.

Calzone: Mért? Írsz indoklást is, vagy csak azért, mer aszonták? Úgy veszem észre, hogy a rendező személye miatt, meg a nagyon pozitív vélemények/kritikák miatt senki nem mer róla rosszat mondani. Még én sem mertem hármasnál rosszabbat adni neki, pedig...
0
2005. október 19., szerda 17:52
Talán azért nem akarta ezt a forgalmazó, mert akad más ilyen című prequel is, s elég unalmas lenne, ha minden ötödik filmnek ez lenne a(z al)címe. [túloztam]
pl. Az ördögűző-A kezdet
0
2005. október 19., szerda 17:50
Nem kötözködni akarok, de ha már mások is belém kötöttek, akkor szeretném én is megkérdezni, hogy szerintetek mitől olyan jó a Batman begins. Én a kritikáknál már leírtam mért nem tetszett, mostmár valaki írjon nekem róla egy pozitív véleményt is!
0
2005. október 19., szerda 17:46
Véleményem szerint eddig a legjobb Batman feldolgozás. A cím magyar tükörfordítása jelen esetben elég idétlen, szerintem sokkal jobban hangzott volna mondjuk így: "Batman -  A kezdet".
0
2005. október 16., vasárnap 14:14
Ízlések és pofonok. Nálam nagyon messze elmarad a Batman és a Batman visszatér után.
0
2005. október 16., vasárnap 14:13
Ne mondd, hogy amit leírtam, az nem így volt!
0
2005. október 16., vasárnap 11:13
"Sajnos ez a film egyáltalán nem róla szólt."
Alfredról szólt talán?

A legjobb Batman film.
0
2005. október 16., vasárnap 3:21
"Talán ezért a fejemet fogják venni, de nekem hatalmas csalódás volt a film.
Egyrészt borzasztóan untam, és ez nálam akkor sem változott, amikor a közepe táján beindultak az események. Sajnos újabban azt veszem észre, hogy egy-egy filmben az akciójelenetekből már semmit sem látok, mert a kamerát úgy kapkodják. Itt is valami ilyesmi történt.
Ráadásul ha összeszámolnám, hogy hányszor láttam Batmant a vásznon, akkor az talán egy percet sem tenne ki. Sajnos ez a film egyáltalán nem róla szólt.
Nagyon bosszantott az is, hogy minden vörös színben pompázik, aminek bizonyára hatalmas jelentősége van, de én általában jobban szeretem a természetes színeket.
A zenével sem voltam megelégedve. Ahhoz képest, hogy az 1989-es Batman filmhez milyen jellegzetes zenét csinált Danny Elfman, ez valami iszonyat gyenge.
A történet sem valami nagy szám, az első két rész ebben is simán veri.
Christopher Nolan annak idején megcsinálta a Mementót, amely egy nagyszerű thriller, és máig is az egyik kedvencem. Nem értem, hogy mért nem tudott (vagy akart) többet kihozni a Batman mítoszból."

wrack: te tuti hogy a jó filmet láttad???? :D
Vagy xar moziban voltál? több választás már nincs ;)
0