Keresés

Jurassic World: Bukott birodalom (3DBD+BD) - limitált, fémdobozos változat ( T-Rex steelbook) (BLU-RAY)

2022. június 22., szerda 19:42
Blu-Ray Fan írta:
Én a Cinema city-ben néztem, az is csak ennyit tud. Mármint nem a mozik hibája. Az a baj, hogy nem 3D kamerákkal veszik fel, hanem utólag mókolnak valamit, konvertálnak, mert az olcsóbb. Sokan meg bedőlnek és beülnek rá.

Én először IMAX-ben néztem, ott eléggé dögös volt a 3D élmény, de igen, messze nem olyan azért, mint az Avatar, ahhoz fogható 3D élményt én azóta nem éltem át, még a Hobbit-ok álltak hozzá közel, mert ott is valódi 3D kamerával forgattak, de valóban, majd minden más filmnél nem valódi a 3D. Tévén nem volt szerencsém még 3D-s tartalmat nézni, illetve nyilván olyan tévét se néztem még (csak épp egy-egy üzletben), de aligha vesztettem nagyon sokat, elég hamar hozzászokik a szemem az élményhez és utána már fel se tűnik sajnos, nincs meg ez a "Fuh, ez most kinyúlt a térbe?" érzés.

Ahogy pedig most állunk, 2D-s élmény sem lesz lemezről, hivatalosan a Világuralomból, meg kell ragadni a lehetőséget, hogy még én is párszor moziban nézzem a filmet. Kecskeméten 2D-ben néztem, ott viszont az tűnt fel, hogy már nem volt épp szép éles a kép, gondolom maga a vetítőlencse lehet már igencsak használatos... A harmadik, Cinema City-s megtekintésnél nem volt szerencsére semmi gond.
0
2022. június 22., szerda 19:42
Blu-Ray Fan írta:
Én a Cinema city-ben néztem, az is csak ennyit tud. Mármint nem a mozik hibája. Az a baj, hogy nem 3D kamerákkal veszik fel, hanem utólag mókolnak valamit, konvertálnak, mert az olcsóbb. Sokan meg bedőlnek és beülnek rá.

Én először IMAX-ben néztem, ott eléggé dögös volt a 3D élmény, de igen, messze nem olyan azért, mint az Avatar, ahhoz fogható 3D élményt én azóta nem éltem át, még a Hobbit-ok álltak hozzá közel, mert ott is valódi 3D kamerával forgattak, de valóban, majd minden más filmnél nem valódi a 3D. Tévén nem volt szerencsém még 3D-s tartalmat nézni, illetve nyilván olyan tévét se néztem még (csak épp egy-egy üzletben), de aligha vesztettem nagyon sokat, elég hamar hozzászokik a szemem az élményhez és utána már fel se tűnik sajnos, nincs meg ez a "Fuh, ez most kinyúlt a térbe?" érzés.

Ahogy pedig most állunk, 2D-s élmény sem lesz lemezről, hivatalosan a Világuralomból, meg kell ragadni a lehetőséget, hogy még én is párszor moziban nézzem a filmet. Kecskeméten 2D-ben néztem, ott viszont az tűnt fel, hogy már nem volt épp szép éles a kép, gondolom maga a vetítőlencse lehet már igencsak használatos... A harmadik, Cinema City-s megtekintésnél nem volt szerencsére semmi gond.
0
2022. június 22., szerda 16:09
Blu-Ray Fan írta:

IMAX 3D-ben igazán látványos, mert ott eleve két gép vetít,vagy olyan 3D-s mozit kell keresni, ahol licenszelt Dolby Digital 3D-ben vetítenek. Ez a CC-s master image eldobhatós nem az igazi. DD3D-s szemüveg eleve 10-12 ezer és azt nem lehet megvenni hazavinni.
0
2022. június 22., szerda 11:44
Blu-Ray Fan írta:

A marketing a lényeg, a marketing. :) Mindegy engem a film érdekel nem a hókusz-pókusz. :D
Meg a vászon és a mozis érzés. :)
0
2022. június 22., szerda 11:21
0
2022. június 21., kedd 21:55
Blu-Ray Fan írta:
Nem szivesen, de 3D-s vetítésre mentünk. És hát jól sejtettem, hogy semmiféle térhatás nem lesz. Majd próbáld ki, hogy leveszed a szemüveget. Ugyan azt fogod látni mint 2D-ben, csak kicsit homályosan. Ez nem 3D, hanem egy nagy nulla, átverés még mindig.
A következő 3D-s mozi majd az Avatar 2 lesz, minden más csak konvertált kamu, nulla élménnyel.

Ha lenne belőle normál azt nézném meg. De csak ez lesz. Még szerencse hogy csak 600Ft fizetek rá 3 jegyre. :D Unokaöcsémet meg nővéremet viszem, nekik is legyen már kis kiruccanás. :)
Annak idején a Thor Sötét világ-nál levettem egy kicsit, igen homályos volt. Furcsa mert úgy emlékszem volt vagy két jelenetben vászonról ,,kijövős" rész. Persze nyilván nem valódi 3D, ez van. Itt ennyit tud a mozi. Én nem bánom annyira. Szépen felújították úgy 8 éve. Kis vidéki mozi lélekkel. :)
0
2022. június 20., hétfő 22:52
Nem szivesen, de 3D-s vetítésre mentünk. És hát jól sejtettem, hogy semmiféle térhatás nem lesz. Majd próbáld ki, hogy leveszed a szemüveget. Ugyan azt fogod látni mint 2D-ben, csak kicsit homályosan. Ez nem 3D, hanem egy nagy nulla, átverés még mindig.
A következő 3D-s mozi majd az Avatar 2 lesz, minden más csak konvertált kamu, nulla élménnyel.
0
2022. június 20., hétfő 15:28
Lord Picard írta:
Én még elsején nézem majd meg ha minden jól megy, az itteni mozi akkor vetíti. Jegyek már foglalva még 4 nappal ezelőtt. Úgy vagyok vele hogy nem mostanában lesz már moziban Jurassic film szóval megnézem mindegy mit írtak róla és hogy húzták le. Különben sem láttam egyik filmet sem nagyvásznon még...

Remélem elnyeri a tetszésedet majd, nyilván a fanboyság is beszél belőlem, de én nekem tényleg nagyon tetszett - lehetett volna-e jobb? Persze, de én azt kaptam, amire számítottam. És hála égnek, sokan nem hallgatnak a kritikákra sem, a Lightyear sem tudta letaszítani a trónról az USA-ban!

Én úgy vagyok vele hogy nem viszonyítok semmihez. Amikor kijött a Jurassic World én nem kezdtem el a Jurassic Park-hoz hasonlítani. Csak néztem a filmet és nem volt baj vele. Furcsa mert egyébként ez is olyan most mint a TG, nosztalgikus. Azt meg hogy felemelték, imádják. Persze jó is lett megértem. Múlthét szombaton néztük moziban és odatették rendesen, minden elismerésem megérte a jegy minden forintját. Pedig ha megnézzük tovább vitte a '87-es film sztoriját. Na mindegy. Várom a Világuralmat. Hosszú idő után ez is 3D vetítés lesz, mármint nekem mert nem szoktam térhatású mozira menni általában.
Egyedül azt sajnálom hogy nem néztem kevesebb dolgot a filmről egy előzetes elég lett volna bőven, filmklippet mondjuk egyet sem láttam nem is akartam és cikket vagy véleményes videókat sem néztem. Mégis valahogy több infó lett mint kellene. Sebaj ettől még várom a filmet. :)
0
2022. június 19., vasárnap 20:44
Corvinus írta:
Én még elsején nézem majd meg ha minden jól megy, az itteni mozi akkor vetíti. Jegyek már foglalva még 4 nappal ezelőtt. Úgy vagyok vele hogy nem mostanában lesz már moziban Jurassic film szóval megnézem mindegy mit írtak róla és hogy húzták le. Különben sem láttam egyik filmet sem nagyvásznon még...

Remélem elnyeri a tetszésedet majd, nyilván a fanboyság is beszél belőlem, de én nekem tényleg nagyon tetszett - lehetett volna-e jobb? Persze, de én azt kaptam, amire számítottam. És hála égnek, sokan nem hallgatnak a kritikákra sem, a Lightyear sem tudta letaszítani a trónról az USA-ban!
0
2022. június 19., vasárnap 20:16
Lord Picard írta:
Végre elérkezett a világuralom ideje! Múlt héten, kedden a magyar díszpremieren volt lehetőségem megtekinteni először a filmet IMAX vásznon, a UIP meghívására és én imádtam! Nem értem, miért ütik ennyire a filmet, illetve nem tudom, mégis mit vártak a fanyalgók? A régi trió közötti kémia bámulatos, a dinoszauruszok lenyűgözők, bár tényleg kicsit kevesebb figyelmet kaptak. Azóta megvolt a második megtekintés is.

És most már azt is tudjuk, hogy elég tisztességes nyitóhétvégén van túl a film mind Amerikában, mind nemzetközileg, itthon pedig az a váratlan helyzet alakult ki, hogy filmről filmre több nézőt vonzottak a World-filmek, így a Világuralom lett az új trilógia legnézettebb darabja az első hétvégéjén! A blogon külön bejegyzésben már van spoileres élménybeszámoló és külön bejegyzés a bevételi adatokról, itt a spoilermentes beszámolót linkelem. Alig várom, hogy ismét lássam, meg kell néznem jó sokszor, mert sajnos nem látszik rendeződni a Universal jogok sorsa :'(

Jurassic World: Világuralom - Spoilermentes élménybeszámoló

0
2022. június 14., kedd 0:02

0
2022. június 14., kedd 0:00
Végre elérkezett a világuralom ideje! Múlt héten, kedden a magyar díszpremieren volt lehetőségem megtekinteni először a filmet IMAX vásznon, a UIP meghívására és én imádtam! Nem értem, miért ütik ennyire a filmet, illetve nem tudom, mégis mit vártak a fanyalgók? A régi trió közötti kémia bámulatos, a dinoszauruszok lenyűgözők, bár tényleg kicsit kevesebb figyelmet kaptak. Azóta megvolt a második megtekintés is.

És most már azt is tudjuk, hogy elég tisztességes nyitóhétvégén van túl a film mind Amerikában, mind nemzetközileg, itthon pedig az a váratlan helyzet alakult ki, hogy filmről filmre több nézőt vonzottak a World-filmek, így a Világuralom lett az új trilógia legnézettebb darabja az első hétvégéjén! A blogon külön bejegyzésben már van spoileres élménybeszámoló és külön bejegyzés a bevételi adatokról, itt a spoilermentes beszámolót linkelem. Alig várom, hogy ismét lássam, meg kell néznem jó sokszor, mert sajnos nem látszik rendeződni a Universal jogok sorsa :'(

0
2022. február 14., hétfő 21:56
Plissken írta:
Végre megérkezett néhány napja a Jurassic World: Világuralom első előzetese! Rajongóként eleve más elvárásaim vannak ilyenkor, de még szerintem a szkeptikusoknak is tetszett, a látvány pazar, és izgalmas sztori rejtőzik a képsorok mögött, és persze gyönyörű új dinoszauruszok!

Jurassic World: Világuralom - Előzetes #1 elemzés

Reméljük, mire megjelenik, rendeződik a Universal filmek helyzete, és szinkronnal tehetjük a polcra.

Ne is mond, nagyon remélem! Már ideges vagyok miatta, de pont ez volt 4 évvel ezelőtt is, a Bukott birodalom évében... Remélem őszre tényleg megoldódik :3 És jöhetnek a 6 filmes dvd és BD kiadások (is)
0
2022. február 14., hétfő 21:27
Lord Picard írta:
Végre megérkezett néhány napja a Jurassic World: Világuralom első előzetese! Rajongóként eleve más elvárásaim vannak ilyenkor, de még szerintem a szkeptikusoknak is tetszett, a látvány pazar, és izgalmas sztori rejtőzik a képsorok mögött, és persze gyönyörű új dinoszauruszok!

Reméljük, mire megjelenik, rendeződik a Universal filmek helyzete, és szinkronnal tehetjük a polcra.
0
2022. február 13., vasárnap 19:32

0
2021. július 17., szombat 1:55
https://telex.hu/zacc/2021/07/16/reebok-cipo-jurassic-park-tematika
most posts by TM
0
2021. május 21., péntek 22:18
Gyulus írta:
Ezt ismered?
https://www.galaxyjatekaruhaz.hu/film-es-jatek-figurak/69580-jurassic-park-welcome-kit-.html

Oh, igen, sokat nézegettem már online :D Volt belőle egy drágább és erősen limitált kiadás is, működő floppy lemezzel! De ezt se szereztem még be egyelőre, mert megvan a korábbi kiadás, ahhoz képest főleg maga a fémdoboz a különbség. Most jön csak a nagy dömping a Mattel figurák terén, nem mintha lett volna nagy leállás :D
0
2021. május 21., péntek 21:56
Lord Picard írta:
Igen, én is alig várom, hogy ismét tudjak vele játszani, összeülhessek barátokkal. Azon mi is gondolkoztunk már, hogy nehezíteni kellene.

Nálam itt találta meg a helyét a gyűjteményben:

De éppenséggel itt van az első két film társasa is, velük is lehet játszani, ha úgy van (még van mit beszerezni):

Ezt ismered?
https://www.galaxyjatekaruhaz.hu/film-es-jatek-figurak/69580-jurassic-park-welcome-kit-.html
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2021. január 28., csütörtök 19:34
Gyulus írta:
Amellett díszként is jól funkcionál. Ott is hagytam a filmes szekrényen dekoráció gyanánt.

Igen, én is alig várom, hogy ismét tudjak vele játszani, összeülhessek barátokkal. Azon mi is gondolkoztunk már, hogy nehezíteni kellene.

Nálam itt találta meg a helyét a gyűjteményben:

De éppenséggel itt van az első két film társasa is, velük is lehet játszani, ha úgy van (még van mit beszerezni):
0
2021. január 28., csütörtök 9:14
Lord Picard írta:
Ohh, igen, ismerem, nagyon igényes, szép társas, egy számomra még ismeretlen játékmóddal. A blogomon írtam is róla :)

https://jphungary.blog.hu/2019/10/10/jurassic_newsworld_termekbemutato_jurassic_world_a_tarsasjatek

Nekünk nagyon bejött. Szerencsére a család szeret társasozni, és öten vagyunk, így remek kikapcsolódást nyújt ez is.

Nem túl bonyolult, sokat kell dobálni a kockákat, de ezzel együtt is élvezetes. Azt viszont nem tudom, hogy előnyére vagy hátrányára írjam-e, hogy nem túl nehéz nyerni benne. Ez persze a sikerélmény miatt jó, de már gondolkodtunk rajta, hogy nehezíteni kellene. Talán azzal, hogy a veszély elhárítását megnehezítjük pl. úgy, hogy ne lehessen három kockával kivédeni. Van három nehézségi szint, de már az első játéknál úgy döntöttünk, tovább visszük a legnehezebb szintre, és azt is sikeresen abszolváltuk.

Szóval, ha van kivel játszani, csak ajánlani tudom!

Amellett díszként is jól funkcionál. Ott is hagytam a filmes szekrényen dekoráció gyanánt.
0
2021. január 27., szerda 12:03
Gyulus írta:

Ohh, igen, ismerem, nagyon igényes, szép társas, egy számomra még ismeretlen játékmóddal. A blogomon írtam is róla :)

https://jphungary.blog.hu/2019/10/10/jurassic_newsworld_termekbemutato_jurassic_world_a_tarsasjatek
1
2021. január 15., péntek 12:43
Ezt ismered?

https://www.regiojatek.hu/termek-68542-jurassic_world_tarsasjatek.html
1
2021. január 11., hétfő 14:50
Ez is szép,nekem Papo-ból az álló, barna T. Rex van.

Ez a figura a kínai Nanmu gyártmánya, itthon nem forgalmazzák sajnos, veszett szép Jurassic-dínókat készítenek, persze licensz nélküli :D
0
2021. január 11., hétfő 14:09
Bár most, hogy jobban megnézem, a testtartás is változott. :)
0
2021. január 11., hétfő 14:08
Ha jól sejtem, ez lesz az:

https://www.regiojatek.hu/termek-61697-papo_t_rex_dino_55075.html

Nekem is van egy ilyen, még akkor vettem, amikor a szobros doboz kijött. Igaz, akkoriban még egy fokkal zöldesebb színben készült.

0