Keresés

Ponyvaregény

2005. október 23., vasárnap 22:01
Nyilván nem az volt a lényeg, hogy engem kinek a véleménye érdekel... azért nincs ekkora egóm. :-)

De végülis akkor mi is volt a lényeg? Ha Amerikában egy film nem válik kultikussá, akkor Magyarországon esetleg csak a szinkron teheti azzá?
0
2005. október 23., vasárnap 20:16
hát, ha ebből indulunk ki, hogy kinek a véleménye mérvadó, akkor végülis senkié sem az. ugyanis mindenki eltudja dönteni, hogy neki mi jön be és mi nem, de most nem az volt a lényeg, hogy téged kinek a véleménye érdeke...
0
2005. október 23., vasárnap 20:03
Hát az amerikai nézők véleménye számomra nem mérvadó.
0
2005. október 23., vasárnap 17:59
az usa-ban nem nem vált kultfilmmé, ezért írtam, hogy a szinkronnak nagy szerepe volt ebben.
0
2005. október 23., vasárnap 17:39
Nem hiszem, hogy kizárólag a szinkron tette itthon kultikussá a filmet. Az jópofa és emlékezetes karakterek is nagyon sokat számítanak. Azért mert sokat káromkodnak egy filmben, az még nem garancia a sikerre. Sőt.
0
2005. október 23., vasárnap 17:37
Szerintem nem pusztán csak arról van szó, hogy a film ide-oda ugrál az időben. Azért hála istennek sikerült ennél egy picit szerteágazóbb sztorit kitalálni.
0
2005. október 23., vasárnap 17:34
A film szándékosan alapszik egy ponyvaregényen - egy valós, létező ponyván. A filmben fel is tűnik a könyv, Bruce Willis vécéjében Travolta olvasgatja. Tehát Tarantino szánt szándékkal csinált ebből filmet - nem róható fel neki a langyos történet. Mondanivalói között elég sok kérdés is felvetődik, számomra az eddig látott filmek közül ezért az egyik legértékesebb. Sokadszorra fogom megnézni, de még mindig nem unom. Zseniális, pörgős párbeszédek, fanyar humor, és ízig-vérig Tarantino féle képivilág. Kell ennél több?
0
2005. október 23., vasárnap 17:26
Félreértesz Wrack. Én éppen ezért imádom a ponyva könyveket. Végigolvasod és  nagyon kellemes élmény lesz számodra. Aztán újra meg újra el akarod olvasni. Az "igénytelen stílus" pedig egy nem hivatalos irányzat. Hisz ahhoz, hogy ügyetlen, csetlő-botló bohóc legyél, sok hosszú évnyi tapasztalat, gyakorlás kell. A könnyű külső alatt igazi alkotás rejtőzködik (és már el is jutottunk Rejtőhöz).
0
2005. október 23., vasárnap 17:21
nálunk inkább a szinkron miatt lett "klasszikus", nem az általad felsorolt dolgok miatt.
0
2005. október 23., vasárnap 17:13
A Ponyvaregény és Rejtő könyvei pont attól lettek olyan sikeresek, mert nemcsak egyszerűen ponyvák.
Szerintem filmeknél az igazi igénytelenség az valahol Michael Dudikoffnál, Don "The Dragon" Wilsonnál, meg Dean Cainnél kezdődik. Akármelyikük akármelyik filmjében láttál már ilyen érdekes időkezelést? Láttál ennyi nagy színészt és sztárt összeválogatva a szerepekre? Hallottál olyan életteli beszélgetéseket, mint a Ponyvaregényben? Hallottál olyan számokat, mint itt? Volt ennyire változatos, és érdekes cselekményük ezeknek a filmeknek? Volt bennük ilyen színészi játék? ...stb.
Szerintem Tarantino filmjei azért jók (bár nem mindegyik), mert összegyúrta a valóban "ponyva" filmek legjobb részeit, hozzáadta magát, és olyasmit hozott létre, ami messze túlnő az alapanyagon.
0
2005. október 23., vasárnap 16:53
Valóban, ez a film nem több, mint azok az igénytelen (vagy éppenséggel nem létező) borítójú könyvecskék, amiket tucatszámra kaphattunk a piacokon. Mik is ezek a könyvek? Irodalmi értékük végülis a nullával egyenlő (bár, az idő sokat klasszikussá tett). Végülis Rejtő könyvei is ilyenek. Nem akar nagy mélységeket, mondanivalót, egyszerűen csak kikapcsol és szórakoztat.
Rejtőn kívül nekem egyébként a Bulldog Drummond kalandjai volt a kedvenc ponyvám :]
0
2005. október 23., vasárnap 16:35
a történet egy szálon fut, csak nem sorrendben mutatja be az eseményeket...
0
2005. október 23., vasárnap 15:11
Mondanivaló nincs, olcsó krimiregénybe illő sztori (lásd: film címe) van. Karakterek is vannak. Banális, de mégis érdekes, vicces és szórakoztató dialógusok is vannak. Ennyi. A film nem keresi az élet értelmét, és választ sem keres holmi fontos társadalmi kérdésekre. Ez egy "silány minőségű" ponyvaregény filmváltozata. ;-)

Elsőre nem fogtam fel én se a több szálon futó történetet, mely szálak menet közben több helyen keresztezik egymást. De másodszor megnézve már minden világos volt, és önfeledten tudtam elmerülni a részletekben.
0
2005. október 23., vasárnap 13:43
Én biztosan nem kövezlek agyon, bár éppenséggel lenne kéznél muníció... :))

Jómagam nem vagyok nagy Tarantino-fan, de a PONYVAREGÉNY szerintem elég jó. Viszont magam is úgy találom, hogy formailag sokkal érdekesebb, mint tartalmilag. Privát véleményem szerint kissé túlbeszélt film, túl sokat szövegelnek a szereplők, s bár ezek a párbeszédek olykor szellemesek is, de helyenként túl "filmszerűek", ahelyett, hogy "életszerűek" lennének.

PONYVAREGÉNY: 10/8
0
2005. október 23., vasárnap 13:36
Mi van vazze? :) Mondanivaló nélkül már nem lehet jó egy film?  Egy ilyen laza, pergő, humoros, brutális, valóban szórakoztató film már nem is elég? Mért kell mindig a mondanivaló? A Ponyvaregényen szórakozni kell, nem elgondolkodni. (Ja, én szeretem azokat a filmeket is, de az ilyeneket is!)
Annyi mondanivalót mondjuk felfedezhetsz benne, hogy ha Jackson nem hagyja ott a munkáját, akkor talán ugyanúgy végzi, mint Travolta. De az is lehet, hogy akkor inkább Willis járt volna pórul? Pont azért zseniális a film, mert az események gyönyörűen egymásra épülnek.
0
2005. október 23., vasárnap 13:03
Mondanivalója nem hiszem, hogy túl sok lenne. Talán csak tanácsokat ad, hogy az adrenalit a szívbe kell adni és nem háromszor kell belevágni a nő szívébe, hanem csak egyszer, de azt olyan erősen, hogy a mellcsontot áttörje. Vagy figyelni kell, hogy Jimi házánál látunk a táblát, amire az van írva, hogy niggerhulla tároló, ja és nem szabad összevérezni a törölközőjét sem. :D
0
2005. október 23., vasárnap 12:32
Köszönjük.

Egyébként szerintem itt sem fogják kihagyni a magyar audiokommentárt... SPI-nek úgy hallom nagyon bejött ez az ötlet.
0
2005. október 23., vasárnap 12:31
megvan már vcd-n, mert kíváncsi voltam a nagyhírű műre. csalódottságom nem leplezhettem a végén... igazán leírhatná vki a történetet, mert nem jött át a mondanivaló... ÉS ne kövezzetek agyon, könyörgöm!
0
2005. október 23., vasárnap 12:13
ti aztán inteligensek vagytok!!! ez az! :]]] nem is értem, hogy miért nem atommal fenyegetőztök? :]
0
2005. október 23., vasárnap 10:32
Szinte tutibiztos a klasszikus szinkron... nem mernék azt megcsinálni, itt a szinkronnak is kult értéke van. Egy hét, és megtudunk mindent. Mindenesetre tarkónbaszok valakit az SPI-nál, ha megtudom, hogy később lesz egy duplalemezes kiadás is...
0
2005. október 22., szombat 22:22
Én kevéssel is beérem, de ha az SPI el meri b*szni a szinkront, és esküszöm az rájuk gyújtom a irodájukat. ;-)

Remélem az, hogy várhatóan december 1 után jelenik meg, nem jelentheti azt, hogy csak jövőre jelenik meg... ;-)  Bízom benne, hogy ne legyen igazam!
0
2005. október 22., szombat 15:16
:D
Jah, azt hittem, hogy már ennyivel is többet tudtok a kiadásról. :D
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. október 22., szombat 14:52
Álmainkban (esetleg DVD-R-en...) :)
0
2005. október 22., szombat 14:43
De ilyen hol van?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. október 22., szombat 14:41
+magyar felirat filmen + extrákon...
0