Keresés

Titanic - extra változat (4 DVD)

2012. április 14., szombat 13:36
A teremburáját! Most nagyon irigy vagyok! :D Remek könyv lehet! Ezt, és még sok más nagyszerű Titanic könyvet kellene beszereznem, tegnap olvastam egy két kötetes, egyenként 400 oldalas, a Titanic legapróbb műszaki leírásáig mindent tartalmazó könyvről, elég borsos az ára, de egyszer muszáj lesz beszereznem, ahogyan Ken Marschall könyveket is. Gratula ezért a biztosan remek könyvért!
0
2012. április 14., szombat 11:26

0
2012. április 14., szombat 11:25
mára egy kis olvasnivaló :)   (bocs ha nem sikerül a linkelés :S)
««img src=http://kepkezelo.com/images/dma9gksthqlmyi8que3.jpg»»
««img src=http://kepkezelo.com/images/b6aurq1y992ly3wgs2o.jpg»»
0
2012. április 13., péntek 21:59
Nem igazán fogták fel, hogy mi történik körülöttük, szerintem még akkor sem, mikor már biztos távolból figyelték, miképpen süllyed el a hajó, és halnak meg százan...
Nagyon jó kis mozi lehetett nekik, és legalább EZT egy biztonságos páholyból figyelhették.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2012. április 13., péntek 21:53
Rose anyja meg megkérdezte, hogy a mentőcsónakoknál is van-e I. osztály. Totál jól ábrázolt karakterek.
most posts by TM
0
2012. április 13., péntek 21:30
Első osztályon utazó nők és gyerekek-témához...

Ahogy Cal mondja is a filmben, amikor Rose hiába magyarázza neki, az utasok fele meg fog halni: "De nem a jobbik fele..."

Ez azt hiszem, mindent elmond az első osztályon utazók jelleméről, meg úgy általában a gazdag emberekről, akik lenézik a náluknál szegényebbeket, de ez manapság sincs másként sajnos. Pedig a harmadosztályon utazók többsége sokkal emberebb ember volt, mint a felső tízezer...
0
2012. április 13., péntek 21:14
J. Bruce Ismay-nek nem kellett kétszer szólni (ami azt illeti, egyszer sem), de Sir Duff Gordon sem sokat teketóriázott - mindkettejüket életük végéig kísértette gyáva tettük. Másképp lett halhatatlan a Starus házaspár: Isidor és Ida. A férj besegítette volna feleségét a csónakba, de ő nem akart elválni tőle, és bár a többi utasnak nem lett volna ellenére, hogy egy olyan idős úriembert, mint Mr. Straus-t beengedjék a csónakba, ő nem akart kivételezett lenni, így viszont felesége sem élt a felkínált hellyel; úgy haltak meg, ahogy éltek: együtt.
0
2012. április 13., péntek 21:07
A matrózok kiképzést sem kaptak, illetve nagyon el se olvasták a csónakbeosztásukat, így alig volt valaki, aki a neki kirendelt csónaknál tevékenykedett volna. A csónakok és a tökéletes minőségű Welin csónakdaruk teherbírását sem ismerték, ezért is volt olyan 67-70 férőhelyes csónak, amiben alig 25-en ültek! A mentőgyakorlatot épp aznap, április 14-én kellett volna megtartani, még se tették. Jól jelzi a kialakult helyzetet Margaret Brown esete, akit később az Elsüllyeszthetetlen Molly Brown-ként ismert meg a világ, aki a gyenge csónakparancsnoktól átvéve a "hatalmat" állt helyt a katasztrófa óráiban, maga is evezett, bátorította sorstársait.
0
2012. április 13., péntek 20:52
Igen,és ha a nőkkel és gyerekekkel nem telt meg a csónak,akkor is leengedték,még ha volt más ember(férfi) is a közelben.
Igaz,sokan nem akartak beszállni a csónakba.
0
2012. április 13., péntek 20:51
1919-ben repülték át először az Atlanti-óceánt, a harmincas években már erőteljesen fejlesztették az utasszállító repülőket, s azáltal, hogy bejött a képbe egy modernebb közlekedési alternatíva, a hajók fokozatosan elveszítették addigi dominanciájukat, a gazdagok már mind inkább repülni akartak.
most posts by TM
0
2012. április 13., péntek 20:43
Konkrét logisztikai terv sem lehetett, legalábbis olyan, amivel precízen és gyorsan lehetett volna kezelni a helyzetet, na meg ekkora embertömeget. Hogy nem tudták például azt, hogy 65 emberrel is leengedhető egy mentőcsónak? Az egész procedúrában csak az az egy "nők és gyerekek előre" szabály volt mindenkinek a fejébe rögzülve, de persze ez a gyakorlatban az "első osztályon utazó nők és gyerekeket" jelentette, mert hát akármilyen vérvonalat nem érdemes továbbvinni...
most posts by TM
0
2012. április 13., péntek 20:36
Egész biztosan, bár szerintem 1935 körül a polgári repülés még nem terjedt el annyira. Egész egyszerűen, túl "leharcolt" volt ahhoz, hogy továbbra is megérje az új tulajdonosnak fenntartani. Kár, hogy senki sem gondolt bele, hogy a leselejtezéssel szinte magát a Titanic-ot is leselejtezték, milyen szép múzeum és szálloda lehetne ma mondjuk Dubai-ban (ahol a RMS Queen Elizabeth 2 élvezi a jól megérdemelt "nyugdíját").
0
2012. április 13., péntek 20:31
Rosszul emlékeztem a dátumra :)
Akkor még van idő a pontban 100 évig...
0
2012. április 13., péntek 20:30
Nem tudom, ez segített volna e valamit, több jéghegy is volt a közelben, a Californian-t jég zárta körül, ezért kellett megállniuk. Ráadásul már azzal a pár perccel, hogy ütközés után a hajó továbbment, tovább súlyosbították a vízbetörést. Azt pedig nem tudhatták, hogy egybefüggő jégmező van nem messze előttük. A mai tudással persze, hogy sok mindent meg lehetett volna tenni, hogy minél kevesebb ember haljon meg, de azon az éjszakán, a White Star Line legjobb tengerészei és tisztjei csak magukra számíthattak.
0
2012. április 13., péntek 20:28
Az Olympic mondhatni "szép kort" ért meg. Ki tudja, ha nem terjednek el a repülőgépek, vagy nem szigorítják a bevándorlást, akkor még meddig szelhette volna a habokat.
most posts by TM
0
2012. április 13., péntek 20:23
Tény és való, nem volt hibátlan maga a manőver, de értem én, mit akart elkerülni. Talán maga se gondolta volna, hogy ilyen közel van a jéghegy. Ha jól emlékszek, akkor kb. 300 yarddal előbb kellett volna elkezdeni fordulni, hogy elkerüljék a jéghegyet, de Fleet nem látta meg ilyen hamar a "sötét árnyat".
0
2012. április 13., péntek 20:20
Érdekes elmélet az is, hogy hátramenetben megtett 10 kilométeres úttal elérhető lett volna süllyedés előtt a közelben levő hajó, de Cameron vaslogikája mindent vitt, amikor azt dobta be a megrökönyödött szakértőknek, hogy ő bizony felrakott volna minden utast a jéghegyre, mert az úgysem süllyed el. :)
Amúgy dolgoztam éjjel is, így nem volt időm megnézni a teljes másfél órás filmet, csak egy-két helyen belekaptam, de már azok a részek is nagyon tetszettek. :)
most posts by TM
0
2012. április 13., péntek 20:19
De fordulni sem fordult rendesen!Vagyis az egyik csavar üresbe,a másik előre!
Csupán a kormánnyal akart fordulni,ez meg a hajó mérete miatt nagy késéssel ment csak.
0
2012. április 13., péntek 20:13
Még a díszletekhez kapcsolódva: én sem gondoltam rá soha, hogy hasára ütött volna Cameron, de most, így összeszedve látszik mekkora megalomániás a fickó, a szó legjobb értelmében.

Számomra is nagyon tanulságosak és hihetőek Maltin megállapításai, erre korábban soha senki nem gondolt, pedig azóta én is utána olvastam, és a két matróz az árbockosárban tényleg látott enyhe ködöt, ami mint tudjuk, úgy tűnik még sem az volt. A szokatlanul hideg éjszakai körülményekre pedig már én is korábban felfigyeltem. Ki tudja, ha 15 fokos lett volna a víz, akkor sokkal többen is túlélhették volna a balesetet. Lassan egyre pontosabban látjuk ennek a végzetes éjszakának az eseményeit.
0
2012. április 13., péntek 20:08
Számtalan jéghegyről szóló jelentést kapott a Titanic. Ma már ismerjük a pozícióját, a jelentések is megvannak, így tudni lehet, hogy az egyik jéghegy, melynek koordinátáit megkapta a Titanic, az volt, ami végül a vesztét okozta.

Érzésem szerint, bármely más tiszt úgy tett volna, mint Murdoch, azonnal rohant és intézkedett, ez volt a bevett gyakorlat, sajnálatos, hogy pont ezzel okozta a hajó vesztét. Ki gondolna egy ilyen helyzetben arra, hogy nem elfordulok, hanem egyenest neki megyek?

Egy kapitánytól sem lehet elvárni, hogy ott legyen a hídon a nap 24 órájában, visszavonult kabinjába este 11 körül, de még ébren volt az ütközéskor, azonnal rohant is a hídra. A véletlen és fatális hibák összjátéka juttatta a hajót hullámsírba.
0
2012. április 13., péntek 20:07
Szerintem azért sem, mert napközben eléggé protokolláris személynek számított.
most posts by TM
0
2012. április 13., péntek 20:05
Nekem Tim Maltin megállapításai nagyon érdekesek és hihetőek. Szerinte a Labrador- és a Golf-áramlat találkozásának zónájában történt az ütközés, ahol a hideg és a meleg víz egymással való nem keveredése egyfajta délibábot hozott létre, megnyújtva a horizontot, így akár távcső is lehetett volna az őrszemeknél, a légköri jelenség még úgy is kibabrálhatott volna velük. Ugyanezen oknál fogva volt szerinte eredménytelen az is, hogy zseblámpával próbáltak morzejeleket küldeni, abból is csak összevissza villogás látszódhatott, amihez hasonló a víztükörről visszaverődő csillagok fénye.
most posts by TM
0
2012. április 13., péntek 19:58
A filmben hátramenetbe kapcsolnak.
Még egyszer utánaolvasva,az első tiszt a szakértők szerint fatális hibát vétett.
Hátramenetben a hajót vitte tovább a lendülete és nem tudott idejében elfordulni a hajócsavar segítsége nélkül.
Vagy a másik megoldás,nem kellett volna fordulni,csak hátrálni és szemből kapni a jéghegyet.
Vagyis a kettőt együtt(hátramenet és fordulás) semmiképpen sem lett volna szabad csinálni.
Egyébként éjszaka miért nem a kapitány vezette a hajót?
0
2012. április 13., péntek 19:51
A távírász ráadásul jelezte a jéghegy veszélyt,de letorkolták.
A Californián még látták is a Titanicot az ütközés után,de arra gondoltak biztosan végre megállt a jéghegyek miatt.
Ők álltak...
Mikor kialudtak a fények,azt hitték,elment...
0
2012. április 13., péntek 19:35
Mentem is volna statisztálni, utána meg kérleltem volna Eivát, hogy hadd maradhassak ott örökre. :)
most posts by TM
0