Keresés

Titanic - extra változat (4 DVD)

2012. április 13., péntek 12:26
Így van! :) Csodálkozom, hogy a nagy centenáriumi felhajtásban pont ez az opció nem jutott eszébe a mozisoknak. Biztos lettek volna olyan jelentkezők, akiknek ez számított volna, és a világ nagyvárosaiban legalább egy termet megtöltöttek volna.
most posts by TM
0
2012. április 13., péntek 10:05
Tehát akkor 15-én, vasárnap 3:40 és 6:20 perc között lenne a legstílusosabb újranézni a filmet. Ez így 2 óra 40 perc. 3:30-6:30-ig lemegy a filmből 3 óra, és akkor el lehet mondani, hogy az ütközéstől a teljes elsüllyedésig eltelt idő 100 éves évfordulójának minden percét az emlékezésre fordítottad. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2012. április 13., péntek 7:12
Köszi! :)
most posts by TM
0
2012. április 13., péntek 4:59
Felpakoltam a "Mentsük meg a Titanic-ot!" című dokumentumfilmet is.  Jó szórakozást!

0
2012. április 13., péntek 3:30
Ez eddig oké, de ő elírta mert nem április 12-én ha nem 14-én ütközött a jéghegynek a hajó.
Nem értem miért írta,hogy "már csak 54 perc és pont 100 éve"...
0
2012. április 13., péntek 3:08
Ha jól néztem az időzónákat, akkor a mienkétől néggyel arrébb történt az ütközés, tehát amikor ott van 23 óra 40 perc, akkor nálunk már 03 óra 40 van, a 02 óra 20 perces elsüllyedéskor pedig itt 06 óra 20 percet mutat az óra.
most posts by TM
0
2012. április 13., péntek 1:24
EZ spoileres! :)   (Gyakorlatilag fél óráig röhögtem rajta)

0
2012. április 13., péntek 1:23
Na de milyen időzóna szerint?
most posts by TM
0
2012. április 13., péntek 1:14
Igazán odaírhatnátok, hogy SPOILER! :)
0
2012. április 13., péntek 1:05
"1912. április 14-én, vasárnap 23:40-kor a hajó jéghegynek ütközött, és április 15-én, hétfőn 2:20-kor, az ütközés után alig több mint két és fél órával kettétörve elsüllyedt."
0
2012. április 13., péntek 0:46
54 perc és pont 100 éve, hogy ütközött a jégheggyel...
0
2012. április 13., péntek 0:35
0
2012. április 13., péntek 0:07
Én megbízok a túlélők beszámolóiban, tudtommal senki sem említette, hogy színes rakétákat látott volna, Boxhall negyedik tiszt pedig igen csak megbízható ebben a kérdésben, mivel ő maga lőtte ki a rakétákat.

A tegnap esti doksifilm a NG-on a Titanic: Az ügy lezárva. Érdekes és sok újdonságot mutató film.

0
2012. április 12., csütörtök 23:55
Bocsi! Egy mondatod kimaradt. :) Szóval lehetséges,hogy a raktérben volt az a láda.
0
2012. április 12., csütörtök 23:44
"Én ebben nem egészen értek egyet, Boxhall negyedik tiszt, aki túlélte a katasztrófát, elmondta a vizsgálóbizottság előtt, hogy nyolc, fehér rakétát lőtt ki. Az akkor érvényes szabályok szerint pirosat kellett volna kilőniük, de azok elfogytak a hajó avatási ünnepségén. Ha lett volna piros rakéta, biztos azt lövi fel."

De hát a roncsoknál találtak egy rakétákkal teli bőröndöt és abban jól látszódtak a piros-kék színű rakéták. Ez a dokumentumfilmben volt benne. Mutatták is.
0
2012. április 12., csütörtök 23:42
"A tegnap esti film is sok újdonságot hozott, ez a légköri téma nagyon érdekes és tényleg nem foglalkozott ezzel a kérdéssel senki sem."

Ez melyik film is lenne?
0
2012. április 12., csütörtök 22:31
Mire nem képes a józan paraszti ész, ugye? ;-)

Meg is veregetem a vállam...
0
2012. április 12., csütörtök 22:18
Sőt, tényleg ez lehet az igazság! :)) Ezt jól megoldottad :) Egyébként volt kormánylapát a Titanic-on, de az indulás utáni incidens a City of New York nevű hajóval illetve az Olympic esete a Hawke-val bizonyítja: nagyon nehezen lehetett manőverezni ezekkel a titánokkal.

Egyébként egész délután azon voltam/vagyok, hogy a Cameron filmjéhez készült díszletek mennyiben mutatnak egyezést az eredetikkel, illetve ahol lehet, megkeresem, hogy néznek ki a helyszínek ma.
0
2012. április 12., csütörtök 22:00
Most közben az jutott eszembe, hogy ha balra akarunk fordulni, akkor ehhez nemcsak a kormány lapát(ok) (van egyáltalán ilyesmi egy Titanic méretű hajón?) járul hozzá, hanem a hajócsavarok is. Márpedig akkor fordul balra a hajó, ha a jobb oldali hajócsavar pörög teljes fordulaton, a bal oldali meg áll... Tehát a "teljes fordulat jobbra" nem azt jelenti, hogy teljesen forduljunk (kormányozzunk) jobbra, hanem azt, hogy kapcsoljuk a jobb oldali hajócsavarokat teljes fordulatra, hogy ezáltal segítsük a hajó balra fordulását.

Nekem ez így tetszik, egész logikusnak tűnik. :-)
0
2012. április 12., csütörtök 20:42
Amennyire jól tudom, ez "hajós" dolog, én is észrevettem már, hogy ellentétes irányba mozdul el a hajó, mint mondják, hogy ez miért van így, azt magam sem tudom, de megpróbálom kideríteni :)
0
2012. április 12., csütörtök 20:33
Egyre jobban várom a megtekintést :) A dvd kiadásra egy rossz szavunk nem lehet, még tévén hallgatva is meghökkentően jó a térhatás, hát még házimozira kapcsolva! :)
0
2012. április 12., csütörtök 20:32
Volt hozzá kulcs, csak épp annál a tisztnél, akit az utolsó pillanatban vezényeltek át egy másik hajóra. Tragikus véletlen...

Ma már tudjuk, a jéghegy vízalatti, ún. sarkantyúja ütődött a hajótestnek. A jéghegyek 3/4 a víz alatt van, de nem láthatták, merre terjeszkedik, gyorsan kellett reagálni - sajnos ezzel az irányváltással pecsételte meg a hajó sorsát.

A Californian volt az a hajó, még morze jelekkel üzentek is egymásnak a hajók, de nem értették meg egymás jeleit (valószínűleg széttöredezett), az pedig, hogy a rakétákat egy fajta ünneplésnek gondolták, banális hiba. A nemzetközi szabályok szerint ugyan piros rakétával kellett volna a vészhelyzetet jelezni, de ilyen színű rakéta nem volt kéznél. A hajó távírásza 16 órás szolgálat végén hagyta ott a gépet, nem volt váltótársa. A Titanic tragédiájának egyik hozománya, hogy azóta kötelező a 24 órás rádiószolgálat.
0
2012. április 12., csütörtök 20:08
Én egy fordulatra emlékszem az ütközés előtt,bár elég régen láttam a filmet és nem szinkronnal.
0
2012. április 12., csütörtök 19:30
A távcsőre Cameron filmjében is utalnak. A katasztrófa előtt keresi az egyik tiszt, mire a másik azt válaszolja neki, hogy Southampton óta nem látta. Ez is a Lord Picard által írtakat támasztja alá.

Közben eszembe jutott még valami: a fimben az első kitérő manővernél az a parancs hangzott el, hogy "teljes fordulat jobbra!", de a kormányos balra tekerte a kereket, és persze a hajó is balra tért ki. Ezután, amikor már a jéghegyet érintették, az újabb parancs ez volt: "teljes fordulat balra!" és ekkor meg jobbra fordultak. Később ugyanígy elevenítették fel a pár perccel korábbi eseményeket: "előbb jobb fordulat, majd bal". Ezt valami "hajós" dolog magyarázza, amihez én nem értek, vagy szimplán hibás a szinkron?
0
2012. április 12., csütörtök 19:25
"Én is alig várom már, hogy 3D-ben is meglessem a filmet, biztosan nagyon nagy élmény lesz, előre összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, igaz csak képletesen, hogy a Titanic fedélzetére léphetek."

Én speciel most szálltam le a fedélzetről... akarom mondani: úsztam ki az óceánból. Annyira kedvet kaptam a filmhez az írásaid nyomán, hogy csendes magányomban délután meg is néztem. Nem mostanában volt már, amikor utoljára láttam, és bizony most is nagyot ütött. Szívszorító érzés belegondolni, mit élhettek át mind a túlélők, mind azok, akik odavesztek. :\

A DVD egyébként meglepően szépen mutatott, de azért biztosan ütős lenne egy HD változat a filmből.
0