Keresés

EPIISODE

2002. május 21., kedd 21:20
ismét sikerült rosszul megítélned. nekem ebben nem sok örömöm van. szerinted, jó móka, hogy olyan félkegyelműek rosszindulatú megjegyzéseit kell hallgatnom, mint amilyen te vagy? :]
0
2002. május 21., kedd 16:37
zalus sztem te majd kiugrassz a bőrödből, hogy lehet végre fikázni az EPII -t amióta az EP I-et már nem divat. Látom a Shaft-nél se bírtad ki...Pedig Samnek jól áll Mace Windu karaktere.
0
2002. május 21., kedd 9:00
ugyan, a helyzet hollywoodban épp konszolidálódni látszik. az ultimate sztárgázsik visszaszorulóban vannak [arnie 35 millcsije kivétel], az idén pedig már olyan szuperfilmeket is leforgatnak/bemutatnak, amik rendelkeznek forgatókönnyvel is... és ugye, itt van nekünk a zseniális LOTR trilógia is.
0
2002. május 21., kedd 2:23
segítség!.. megvakultam!...:)
0
2002. május 21., kedd 1:50
Hollywood fennállásának legnagyobb válságában van. Csak aki vak az nem látja.
0
2002. május 20., hétfő 23:17
az állításod már csak azért sem helytálló, mert hollywood most nincs válságban.. hiszen itt az új Star Wars...:))

Gyűrűk ura? Gyűrűk ura? .. mi is az? .. nem ugrik be... :))))))))))))))
0
2002. május 20., hétfő 22:16
Liquid: ha rajtunk múlna, holnaptól kapható lenne, de így várnod kell kb. szeptemberig.
0
2002. május 20., hétfő 22:06
Szerintem hagyjatok mar abba ezt a hulye kirtizalast! Mindenkinek legyen meg a sajat véleménye a filmrol de emiatt osszeveszni szerintem egy eszeveszett baromsag! Nekem sem azt nyujtotta a film amit vártam de azér nem esek neki senki torkanak mert a szemeimben mashogy jelent meg a tortenet mondanivaloja! Szal kicsit le kéne nyugodni! Es ti is sürgessétek az Xpress-et hogy kaphato legyen náluk " A sólyom végveszélyben "! Köszi :) Pá
0
2002. május 20., hétfő 21:42
Persze ez utóbbi hír csak pletykaszintű. De valószínű.
0
2002. május 20., hétfő 21:41
Valóban az Episode II. DVD még idén ősz végén napvilágot lát. Az első résszel ellentétben azért ilyen hamar mert már hónapok óta dolgoznak a DVD kiadáson. Amúgy akkor lesz pontos dátum ha lesz Minority Report kiadási dátum, mert Lucas szeretné egy pár héttel korábban kiadni.
0
2002. május 20., hétfő 21:28
Sutter, erre a te szavaiddal így válaszolnék, mondjuk 20 évvel később:

"...Az 2000-es években Hollywood válságban volt. Letűnt már a nagy filmek korszaka, és Harry Potter-en kívül más nem csalogatta a moziba az embereket. Hiányzott Hollywood-ból a mese, az önfeledt szórakozás, a fantasy. Ennek vetett véget egy új-zélandi fiatalember, aki 2001-ben elkészítette, minden idők legnépszerűbb filmjét, a Gyűrűk urát. Tette ezt annak ellenére, hogy szinte senki sem támogatta. stbstbstb...

1977 elmúlt. Adjuk át a helyet a fiataloknak!
0
2002. május 20., hétfő 21:15
Hát végre én is megnéztem a filmet.
És el kell mondanom hogy YObb volt mint amire számítottam. Végre nem volt tele gyerekes dolgokkal. Nagyon profin meg volt csinálva! Csak gratulálni tudok Lucas bácsinak.  A szerelmi szál nagyon rövid (hála az égnek!). Az egész film csatákkal van tele amik hihetetlenül YOl sikerültek. Asszem megnézem még párszor a moziban! :-) De van egy YO hírem is! Már kb 1 hónapja azt hallom hogy 2002 őszén megjelenik DVD-n! És úgy tűnik ez a dolog igaz! :-) Remélem mert az első részre éveket kellett várni hogy megjelenjen DVD-n! Ohh és még egy apróság: Aki nagyon YO minőségben akarja látni a filmet az mennjen el a MOM park mozijába ahol DIGITÁlISAN vetítik a filmet! Nem szalagról! Tökéletes kép és hangminőségben! :-)
0
2002. május 20., hétfő 20:07
Ezt már éreztem egy ideje, mint valamiféle zavart az erőben, sokan mondták már előttem, de ez így van:

Ami a régi Trilógiában volt az szent és sérthetetlen, megmagyarázható!
Ugyanakkor amik a mostani Prequel trilógiában van, az belekötendő, nem megmagyarázható, elnézhető.
A Régi részekben is voltak akár logikai, akár dramaturgiai hibák, de az idő minden sebet begyógyít!
0
2002. május 20., hétfő 19:06
Star Wars II : Attack of the Clones

Az 1970-es években Hollywood válságban volt. Letűnt már a nagy kosztümös filmek korszaka, és Dirty Harry-n kívül más nem csalogatta a moziba az embereket. Hiányzott Hollywood-ból a mese, az önfeledt szórakozás, a fantasy. Ennek vetett véget egy kaliforniai fiatalember, aki 1977-ben elkészítette, minden idők legnépszerűbb filmjét, a Csillagok háborúját. Tette ezt annak ellenére, hogy szinte senki sem támogatta. Mentora, Francis Ford Coppola, és jóbarátja Brian de Palma, egyaránt nevetségesnek, és biztos buktának találta a filmet.
Szerencsére nem lett igazuk, a film és két folytatása, minden idők legsikeresebb trilógiájává nőtte ki magát, több százmillió rajongót vonzott az évtizedek során.
Lucas legnagyobb bánatára a trükktechnika még nem volt elég fejlett álmai megvalósításához, ezért bábokkal, és stop-motion technikával ügyeskedett, ami bámulatos látványvilágot varázsolt a vászonra.
Azóta természetesen a számítógépek világának beköszöntével ez az iparág is jelentős fejlődésen ment keresztül. A kilencvenes évek első fele óta, nincs olyan sci-fi, horror, vagy akár akció film, amelynek elkészítésében ne hívnák segítségül a CGI mestereit.

Lucas 1996-ban elérkezettnek látta az időt, a saga folytatásához, illtetve az előtörténet (prequel) elkészítéséhez.
Hatalmas várakozás előzte meg a filmet ; több százmillió régi és új rajongó várta, hogy 16 évvel  a Jedi visszatér után, ismét star wars feelinggel álljon fel a moziban, a film után.
Sokaknak ez nem adatott meg, köztük nekem sem. Az első rész gyerekes túlkapásai, erőltetett poénjai mellett, ugyan rengeteg SW elemet tartalmazott, de nem közelítette meg a régi trilógia nagyságát.
Lucas tanult a hibából és 2002-ben bemutatta azt a SW filmet, amit mi már 1999-ben is vártunk. A film komorabb, mellőzi (alig használja) a gyermeteg humort, a karakterek jól kidolgozottak, csatából annyit látunk amennyi ennek a résznek a történetéhez kellőképpen szükséges. A CGI megoldások a mai filmek alappillérei, akár tetszik, akár nem. Biztos, hogy a következő évtizedekben még javulni fog a trükkök minősége, azonban Lucas ebből a filmből kihozta azt, amire ma a CGI képes, méghozzá tökéletesen! A szerelmi szál nincs eléggé kibontva, túl gyorsan jutunk el a fiatalok egymásra találásához, de talán direkt van ez így, megelőzendő a „giccses!”, „nyálas”, „unalmas!” nyavalygásokat, amelyből sajna így is kap bőven a film.  
Lucasnak úgy kellett elkészítenie ezt a filmet, hogy megfeleljen a régi rajongótábornak és a ma felnövő generációnak egyaránt. Ennek az elvárásnak tökéletesen megfelelt.

Végre, nagyon sokan, ismét a már jól ismert SW érzéssel távoztunk a moziból, és csak az szomorított el bennünket, hogy milyen messze van még 2005 májusa.  

10/10+
0
2002. május 20., hétfő 18:58
nem t'om, miért kell dobálózni a "szőrszálhasogatás" kifejezéssel, mikor össuességében nem tetszett a film, s nem részleteiben. ilyen dolgokon is csak azért volt időm elmélkedni, mert a film dramaturgiája annyira döcögős volt, hogy az embernek rengeteg ideje volt mindenfélén elgondolkodnia.

persze, ha ilyen kegyesen belemész a részletekbe, furhatunk egy kört: a jedi visszatér már rendelkezik azokkal a gyermekbetegségekkel, amik az új trilógia első két eresztésén túlontúl elhatamasodtak. nálam a birodalom a csúcs, a jedi meg amolyan rájátszás. mondjuk, szerintem nem ugyanolyan, mikro egy egyszerű halandó jobb létre szenderül, mint mikor egy jedi. aki végülis nem is hal meg, csak átalakul ilyen neonhologrammá. :] imho, yodának erős befolyása volt abban, hogy mikro menjen el, shmi halála és utolsó szavai inkább megmosolyogtatóak voltak. ami a "fürge yoda lábak" jelenetet illeti: mindig is egy fáradt, majd 9oo éves, meglett és bölcs jedi lovag benyomását keltette, s igenis úgy élt a képzeletünkben, hogy felmászott luke lábára, vagy ha nem is, hát fellevitálta magát. sebaj, vegyük úgy, hogy a kardozós jelenetet követően jó 1oo évre megitn elfáradt a nagyfülü. :] nekem kezdettől fogva úgy tűnt, anakin le se szarja obi vant, s ha lehet, mindenhol keresztbe tesz neki. persze, obi csak adja alá a lovat, így aztán ez a páros homokozóban marakodó testvérek nem túl lenyűgöző benyomását keltik. a legegyszerűbb nem belekötni, hanem obi vanra fogni MINDENT. a legLOLabb dolgot nem értem: ha amidala egy bolygó potenciálsi ura, akkor talán annyi készséggel is rendelkezhetne, hogy figyelmen kívül hagyja a valóban idegesítő és mérhetetlenül infantilis anakin gyenge próbálkozásait. a film elején még csak-csak sikerül neki, de aztán a franc se tudja miért, átszakad a gát, s a mindig kewl szenátroból egyszer csak mosolygós hőskiegészítő lesz. szánalmas.

Jaj már megint megy a szörszálhasogatás. Mér pont akkor hal meg Shmi amikor találkozik Anakinal? A könyv szerint már csak az tartotta benne a lelket hogy még valaha láthatja a fiát. Egyébként szerintetek Yoda mér akkor halt meg amikor Luke benézett hozzá? Ja hogy a szent régi trilógiában volt és ami ott van az mind jó :))))

Yoda kardozása pedig RULEZ. Jó volt nézni és egy film esetében ez elönyös. Itt az Eröt használta és azért tudta ezt megcsinálni de alapból csak bottal megy. Egyébként a Birodalom visszavágban Yoda Luke lábán áll amikor az éppen a kézenállást gyakorolja. Mégis szerintetek hogy ment fel oda ha nem tud repülni vagy legalábbis óriásit ugrani?? Ezz most komolyan kérdem. Vagy ugy képzeltétek hogy miután Luke felállt kézenállásba Yoda felmászott rajta :)))))

Anakin pedig azért hibáztatja Obi-want mert Ö volt az aki mindig visszafogta: "a Tanács vagy az én beleegyezésem nélkül ne tégy semmit" Ha Obi nem szol be neki akkor már rég kimentette volna az anyját. Ez tök kézenfekvö csak megint könnyebb volt belekötni.

ám a legLOL-abb mégis csak ez:"amidala miért szeret bele ebbe a jack torrence szerűen vigyorgó, hisztérikus rinédzserbe, mikor ő egy bolygó ura? "

Vagyis zalus szerint azon függ hogy ki kibe szeret bele hogy milyen beosztásban van. Ezt jol megmondtad.... :DDD Kössünk már bele abba hogy a film elején nem lefele hanem felfele indul meg a kamera :DDD
0
2002. május 20., hétfő 14:08
Temuera Morrison-t első osztályú ötlet volt Jango Fett szerepére szerződtetni. Ewan McGregor és közte érezhető a feszültség a vásznon. Nagyszerű párost alkotnak, párbeszédük az egyik legjobb a filmben!
0
2002. május 20., hétfő 13:12
ja, és ha van lehetőségetek, akkor NE szinkronosan nézzétek! Duna Plazában megy feliratos celluloidról, a MOM Parkban a Palaceban pedig DLP-ben, állítólag qrva jó, én sajna még nem láttam így ( ezen nincs felirat, full eredeti angol ).
0
2002. május 20., hétfő 13:11
itt van az én kritikám ( swforever.hu-ról ):

STAR WARS: II. RÉSZ - A KLÓNOK TÁMADÁSA

Május 15-én reggel érdekes érzés fogott el... azon gondolkodtam, hogy eltelt hát a három év, és pár óra múlva indulok a fõvárosba, hogy a rajongókkal együtt megnézzem 0:01-kor a várva várt filmet. A hangulat a tetõfokára hágott, mikor a Star Wars felirat megjelent a képernyõn, és hát a film... na kezdjük!

Lenyûgözõ. Az elmúlt három évünk arra ment rá a különbözõ fórumokon, hogy a kissé sántító Baljós Árnyakat védjük ( leszögezem, hogy az Episode I NEM rossz film, de kétségtelenül a legkevésbé jó az eddigiek közül ), azonban Lucas most valami olyat alkotott, amely elõtt megemelem a kalapomat, és rohanok a moziba újra meg újra! Egyszerûen ez a film a tökéletesség határát súrolja. Egyértelmûen a lenyûgözõ látvány a film uralkodó eleme, de mit sem érne ez a kiváló történet nélkül, amit humoros és néhol irónikus párbeszédek tarkítanak, ezek nagyon emberközelivé teszik a szereplõket.

A történet az elejétõl a végéig leköt, a filmnek egy perce sem volt olyan, amikor úgy éreztem volna, hogy unatkozom. A szerelmi szál a Naboon önmagában megunható lenne egy idõ után, de végig ott van Obi-Wan kutatása a rejtély megoldása után, ami egy krimire emlékeztet, és rettentõ izgalmas lett, ahogy ilyen jelentõs dolgok tárulnak fel.

Apropó, szerelmi szál! Ez volt az egyik pont, ami miatt egy kicsit félve mentem be a filmre, de nem csalódtam, bár a szinkron egy kissé csöpögõsebbé teszi ezeket a részeket, mint amilyenek valójában. Mert nagyon jóra sikerültek, végig érezni, hogy valahogy már most halott ötlet az egész, mégis a végére mindketten vállalják a következményeket. Tetszett.

Hayden Christensen. Anakin Skywalker. Darth Vader. Hihetetlen színészi játékkal mutatja be a kanadai fiú, ahogy elõbújik belõle néhol igazi énje, a gonosz Sith lovag. A csúcspont ebben természetesen a buckalakók lemészárlása, és fõleg az, amikor Padménak vallja be a tettét. Hihetetlen harag van a szemében, és mintha örülne annak, amit tett. Láthatóan megkönnyebbült, de azért mégis nehéz, hisz nem velejéig romlott a srác... egyelõre.

Jöjjön akkor az a bizonyos látványvilág. Ha az ILM nem kap Oscart jövõre, kifutok a világból. Hogy miért? Bátran állítom, hogy ilyen vizuálisan gazdag filmet nem nagyon láttunk még vásznon, és az utolsó háromnegyed óra - ami szinte teljes egészében a trükkcég munkája - odatapaszt mindenkit a székhez. Fõleg a kis zöld mester... eleinte az õ jelenetetétõl is féltem, de végül aztán lenyûgözõ lett, és abszolút meglepte a közönséget, amit Dookuval mûvelt a végén. Hihetetlen volt.

A film tele van továbbá olyan apró dolgokkal, amik nagyban hozzátesznek ahhoz, hogy ilyen jó véleménnyel vagyok róla. Az egyik ilyen Obi-Wan lazasága, a beszólásai, ez nagyon hiányzott az elõzõ részbõl. Aztán az olyan "kis dolgok", mint például mikor Dooku gróf kezében megjelenik a Halálcsillag kezdeti tervrajza... azt hiszem sokaknak megállt a szívük abban a pillanatban. Dooku egyébként tökéletes gonosz, bár kicsit keveset szerepel, de van egy olyan érzésem, hogy ereje teljében látjuk majd viszont a harmadik részben.

És a film vége pedig maga a tragikum, és a megdöbbentõ szembesülés: azt hiszem, amikor Palpatine diadalittasan lenéz a Köztársaság klónjaira, akik a háborúba indulnak, és közben a Birodalmi induló megy teljes erõvel... nos, akkor szerintem mindenki hirtelen felismerte, hogy mi is folyik itt. Aki nem, az meglátja három év múlva. Addig is könyveljük el ezt a részt, mint a sorozat egyik legjobb darabját, nálam holtversenyben az elsõ helyen A Birodalom Visszavággal, és ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül. Most pedig menjünk mozizni...
0
2002. május 20., hétfő 12:26
Szerintem a Star Wars II. nagyon is jó film. Sokkal jobb az első résztől de szerintem utoléri az eredeti trilógiát is.
A film pont azt adja amiért érdemes beülni egy moziba. SZÓRAKOZTAT, ELKÁPRÁZTAT
Aki ebben is csak a hibát keresi, mert szerinte minden manapság készült film rossz az  nézze a TNT csatornát.
0
2002. május 20., hétfő 10:57
Bomarr: köszi :)) én már fáradt vagyok a sok hülyeségre reagálni, úgyhogy jó, hogy egy fan kolléga ezt megteszi helyettem :))
0
2002. május 20., hétfő 4:18
Jaj már megint megy a szörszálhasogatás. Mér pont akkor hal meg Shmi amikor találkozik Anakinal? A könyv szerint már csak az tartotta benne a lelket hogy még valaha láthatja a fiát. Egyébként szerintetek Yoda mér akkor halt meg amikor Luke benézett hozzá? Ja hogy a szent régi trilógiában volt és ami ott van az mind jó :))))

Yoda kardozása pedig RULEZ. Jó volt nézni és egy film esetében ez elönyös. Itt az Eröt használta és azért tudta ezt megcsinálni de alapból csak bottal megy. Egyébként a Birodalom visszavágban Yoda Luke lábán áll amikor az éppen a kézenállást gyakorolja. Mégis szerintetek hogy ment fel oda ha nem tud repülni vagy legalábbis óriásit ugrani?? Ezz most komolyan kérdem. Vagy ugy képzeltétek hogy miután Luke felállt kézenállásba Yoda felmászott rajta :)))))

Anakin pedig azért hibáztatja Obi-want mert Ö volt az aki mindig visszafogta: "a Tanács vagy az én beleegyezésem nélkül ne tégy semmit" Ha Obi nem szol be neki akkor már rég kimentette volna az anyját. Ez tök kézenfekvö csak megint könnyebb volt belekötni.

ám a legLOL-abb mégis csak ez:"amidala miért szeret bele ebbe a jack torrence szerűen vigyorgó, hisztérikus rinédzserbe, mikor ő egy bolygó ura? "

Vagyis zalus szerint azon függ hogy ki kibe szeret bele hogy milyen beosztásban van. Ezt jol megmondtad.... :DDD Kössünk már bele abba hogy a film elején nem lefele hanem felfele indul meg a kamera :DDD
0
2002. május 20., hétfő 1:33
Zalus a te véleményed legalább annyi klisét tartalmaz mint az egész SW sorozat együttvéve, de a sorozatban legalább valahogy egyedien használják a kliséket, veled ellentétben:)
0
2002. május 20., hétfő 0:07
minden percét magyarázni kell... nem elég az, hogy ez tök poén! mindenki röhögött a moziban, mikor Yoda újra felkapta a botot, és mivel szórakozni ülünk be egy ilyen filmre, szerintem überkirály jelenet volt.
0
2002. május 19., vasárnap 23:55
Kösz Zalus ! Végre ezt is emgtudtam : ) Fogalmam sem volt hol járhatnék utána, megsporoltal egy ksi munakt nekem :) Fett Powa !
0
2002. május 19., vasárnap 23:40
teumera morrison játszotta jango fettet. bocsi a méretes hibáért. :]
0