Keresés

Terminátor: Sötét végzet - limitált, fémdobozos változat (steelbook) (BLU-RAY)

2020. április 26., vasárnap 19:53
Még olyanok jutottak eszembe, hogy Jones-kristálykoponya, Fanboys, de szerintem egyik se, hanem a 2009-es Star Trek. :)
most posts by TM
0
2020. április 26., vasárnap 19:24
Á dehogyis...csak mindig kampányoltál az éppen aktuális kedvenc filmed mellett. Éppúgy, ahogy én is. Szerencsére soha nem sérült meg senki!:)
0
2020. április 26., vasárnap 19:17
Meg az Unicum mögött. :) Bár utólag mindig aggódtam, hogy rengeteget beszéltem. :D
most posts by TM
0
2020. április 26., vasárnap 18:54
Jó kérdés...biztos, hogy nem Transzformersz volt. Talán a 2008-as Bond. De jók voltak a közös italozások is a teke klubban.:)
0
2020. április 26., vasárnap 16:27
Vagy valami kémeset? :)
most posts by TM
0
2020. április 26., vasárnap 16:19
Pedig milyen jókat moziztunk, míg be nem csajoztál! :D
Mit láttunk utoljára? Talán Transformerszt? :)
most posts by TM
0
2020. április 26., vasárnap 15:33
Persze hogy nem. Kb ezért nem is kell megerőltetniük magukat az íróknak, tudják hogy bármit el lehet adni amit már bejáratott valaki előttük.
0
2020. április 26., vasárnap 13:36
Ez teljesen találó rám nézve is.: Egyáltalán nem járok moziba, zavarná a komfortérzetemet az, hogy 2 és fél órán keresztül mozdulatlanul üljek egy helyben. Úgyhogy részemről nem fogom visszahódítani a nézőteret.

Ezzel is támogatom a domináns /dekoratív/ női mozis karakterek további elterjedését!!! Akiket majd otthonról letorrentezek...:)
0
2020. április 26., vasárnap 13:29
A rajongók kiszolgálása szerintem nem csak erre a szériára érvényes...
0
2020. április 26., vasárnap 13:27
Akkor nyilván én értettem félre valamit. Csak így meg egyáltalán nem világos a hozzászólásod alapján, hogy mire értetted a divat kifejezést.
0
2020. április 26., vasárnap 12:55
Hogyne lehetett volna, megoldották volna hogy valahogy a nők elintézzék a mexikói terminatort. Csak így elmaradt volna a szokásos fanservice, hogy Arnold összecsap az utolsó felvonásban a rohadékkal, és megment mindenkit. A második rész UTÁN nem kellett volna több filmnek készülni, hisz azt az idővonalat lezárták. Aztán mégis csak jöttek a terminatorok...
0
2020. április 26., vasárnap 12:48
Egyébként erre az egyeseknek (érted? egyesek!:) ) nem tetsző divat-dologra is van magyarázat, már amennyiben a női karakterek megjelenését, újkeletűnek, túltoltnak tartják. Csak meg kell nézni, hogy - ha ez igaz -, vajon mi lehet az oka. Valószínűleg az is, hogy több nő jár mozivetítésekre, több nő vásárol fizikai filmhordozót, a nők nem nyafognak annyit, hogy milyen borzalmas ma beülni egy filmre és nem torrenteznek annyit, mint a férfiak. S ha ez így van, akkor a "női vonal" miatt morcos férfiaknak nincs más feladata ezzel, mint többet moziba járni, visszahódítani és uralni a nézőtereket. Ha majd csupaizom, marcona vikingekkel lesznek tömve a széksorok, akkor az általuk képviselt célközönségnek fogják írni, készíteni a filmek legjavát. :))

Máshonnan megközelítve a témát, ahogy Te is említed, régen is voltak erős női karakterek. Főleg tinédzser fiúknak, meg bizonyos felnőtt pasiknak de akár a gyengébb nem kepviselőinek tetszésére készülnek hosszú évtizede domináns női főszereplővel rendelkező képregények. Nyilván ezek is egy igényt szolgálnak ki, ha senkinek nem tetszene, nem lenne régóta egy sem. Nem lett volna Xénia-sorozat stb. Aztán amikor a tinédzser fiúból felnőtt lesz és más impulzusok érik, a munkahelyi és/vagy magánélete máshogyan alakítja a dolgait (vagy csak sokat olvas rossz fórumokat:) ), akkor már nem biztos, hogy egyaltalán akar-e nőket látni, pláne főszerepben. :)
Egyszerűsítve, ez is oyan, mint a Star Wars: fiatalkorban bejött, ma már nem biztos. De a mai fiataloknak most is bejön. :)
Ahogy Ihász Gábor énekli:
"van mégis csillagfényű álomvilág, de azt gyermekünk álmodja tovább".
folyt. köv. csak merülök:)
most posts by TM
0
2020. április 26., vasárnap 12:31
Az pont jó volt, még véletlen sem a női karaktert szóltam le...
0
2020. április 26., vasárnap 12:09
A fej ledurrantással kapcsolatban az a gond, hogy erre a vékony cselekmény-szálra nem lehetett volna felépíteni egy kétórás játékidejű filmet.;)

Ha meg a terminator potyogás problémáját ennyire szigorúan vennénk, akkor már a legnagyobb rajongótáborral rendelkező második résznek sem kellett volna elkészülnie.
0
2020. április 26., vasárnap 11:31
Több sebből vérzik ez a film. Engem Sarah Connor karaktere pont nem zavart. Az új Terminátor is jó volt. Ezen kívül kb minden félrement.
0
2020. április 26., vasárnap 8:26
Én azért furcsálltam, hogy miután évekig vadászott a fia gyilkosára, elhitte Arnold dumáját az öntudatra ébredésről ami lehetett volna akár kamu is. A helyébe szó nélkül ledurrantottam volna a fejét, az egy hiteles jelenet lett volna legalább. Úgyis küldtek volna másikat helyette, csak úgy potyognak a terminatorok a jövőből (több alternatív jövőből is, hála az égnek).
0
2020. április 26., vasárnap 1:18
Maradjunk annyiban, hogy ez a "divat" 1979-ben kezdődött Sigourney Weaverrel. Nem újkeletű dolog az erős női főszereplői jelenlét hangsúlyozása filmekben. Az meg, hogy túltolt lett volna a figura, személyes nézői befogadószint kérdése. Ilyenkor szerintem érdemes gondolkodni azon is, hogy mennyire megokolt az a karakter, vagy maga a karakter fejlődése, amit Linda Hamiltonnal játsszattak el a filmben. Én nem éreztem hiteltelennek az alakítását.
0
2020. április 25., szombat 23:55
Na igen ezt kár volt túltolni. Pedig Sarah már anno is egy erős női karakter volt. De menni kellett nekik a divattal és rádobni még pár lapáttal...
0
2020. április 25., szombat 16:31
Igen, ez a karakter-fejlődés nagyon találó. A humor szintén fontos elem. Érdekes, hogy más akciófilmeknél a százszor blődebb dolgoknak is tapsolnak, itt meg ha Arnold nem karót nyelt egydimenziós figura, akkor gagyi a film. Én már a hamadik részném levettem az alkotói, irói szándékot, így azon is remekül szórakoztam, akárcsak az utolsó kettőn. S pont emiatt tartottam olyan seszagúnak a negyediket.
most posts by TM
0
2020. április 25., szombat 15:55
A film még jó is lehetett volna, ha nem tolják agyon ezt az újhullámos női szuperhős vonalat itt is. A burkolt leszbikus és a családba nem való férfi, ha van akkor se szexelek vele dologtól meg majdnem sikerült behánynom.
  Azért hálivúd helyében én lassan készítenék felmérést van- e igény erre kult sci-fi franchise-ok esetén. (Lásd még SW)
Ha van, akkor hajrá, én legközelebb távol maradok.

És igazából, ha ezeket, mint “újítást” levonunk akkor marad egy második rész.

0
2020. április 25., szombat 15:46
A steelbook mutatós, a film gyalázat!
0
2020. április 25., szombat 14:31
:D
most posts by TM
0
2020. április 25., szombat 14:30
Na igen, a terminátor egy koporsóban stílusosabb dizájn lett volna.
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2020. április 25., szombat 13:07
Én azt gondolom, sikerült beleverni az utolsó szöget a franchise koporsójába.
0
2020. április 25., szombat 12:47
Nagyon köszönöm mindenkinek.
Hát, nem gondolták túl, de azért így is tetszetős. A belső boítóra Arnie-t vagy Lindát el tudnám képzelni. Ti mit gondoltok?
0