Keresés

Romazuri (DVD)

2020. március 22., vasárnap 11:35
Nekem csalódás volt ez a film.

Már említettem itt a fórumon is többször, hogy rajongok a francia vígjátékokért.

Christian Clavier pedig egészen szenzációs színész.

Pár hónapja a még kapható francia vígjáték DVD-ket megvásároltam. Ez volt az egyik. A címe, és az ismertető alapján jónak tűnt.

Sajnos azonban egyszer sem tudtam nevetni rajta. Nem is különösebben szórakoztatott. Unalmas, az ismert vígjátékokhoz képest "kesze-kusza", logikátlan, valószerűtlen, összecsapott alkotásnak tűnik, és hiányoznak belőle az igazán jó karakterek.

A cigányság autentikus volta is, mert a filmben román cigányokat ábrázolnak, de a zene, az "otthoni képek" (lakodalom) és még az őket megszemélyesítő színészgárda is szerb. Teljesen más a kettő.

Egyetértek, hogy ebben a filmben a valós szituáció, a kisebbségi helyzet, a "klisék" megjelenítése sem működött.

Engem inkább meglepett, illetve elgondolkodtatott a film. Nem tudtam, hogy Franciaországban "mindössze" 15.000 cigány él (a filmben elhangzik), de náluk már ez is óriási problémának számít a saját elmondásuk szerint.

Egyszer megnéztem, de ez tipikusan az a film, amit még unalmas óráimban sem szeretnék még egyszer megtekinteni. És nem is tudom ajánlani senkinek.

Ha valaki igazán jó Christian Clavier filmeket és francia vígjátékot szeretne látni, akkor ajánlom az olyan klasszikusokat, mint a "Zűrangyalok", vagy a "Nagy zűr Korzikán".
0
2020. március 21., szombat 14:31
Láttam én is, valóban felejthető. Olyan egyszeri, közepesen szórakoztató. Mondjuk a francia filmgyártásban sok ilyen van. Azért én szeretem, mert egy standard nívót mindig hoz, így nem lehet belefutni olyan képződményekbe, mint magyar részről pl. Csudafilm, S.O.S. szerelem, stb.
most posts by TM
0
2020. március 21., szombat 13:42
Tegnap erre a filmre esett a választásom. Ahogy előzetesen a kritikákat olvastam, nem fűztem nagy reményeket a mozihoz. A bazi nagy francia lagzik szerintem az utóbbi idők egyik legnagyszerűbb vígjátéka volt. Az alkotók, a főszereplő maradt, azonban a nívó elmaradt... Az alapötlet nem rossz, és a klisék/politikai és etnikai panelek is változatlanok, de ebben a moziban szerintem nem működtek. Voltak már a filmművészetben próbálkozások cigányokról vígjátékot készíteni, de ezidáig nem sok sikerrel (leszámítva a macska-jajt). Sajnos a karakterábrázolások elnagyoltak voltak, és nagyon szerény volt a poénok száma. Na mindegy, hátha ma belefutok egy jobb alkotásba 😊
0