Keresés

2020 - A LEGJOBB FILMEK

2022. december 14., szerda 10:34
Mozigépész írta:
Nyilván az első rész az újdonsága miatt jobban ütött anno, de szerintem ez is jól sikerült, nagyon jól megállja a helyét folytatásként.

Az Uncharted nekem jó kis szórakoztató kalandfilm volt, ellentétben van vagy 10 másik film, amire nagy reményekkel ültem be, és csalódást okozott.
Ha lettek volna nekem sokkal jobbak, akkor nyilván azokat írom le, de nem voltak, pedig szinte mindent megnézek, amit csak lehet.
Ennek ez a lényege, hogy te mit gondolsz jónak, meg a többiek mit gondolnak. Én nem gondoltam volna, hogy tavaly a Tőrbe ejtve fog nyerni, vagy hogy az Úriemberek egyáltalán felkerül a listára.

Kíváncsian várom tőled is majd a top 10-et, ha esetleg lesz szavazás.

"Ha lettek volna nekem sokkal jobbak, akkor nyilván azokat írom le, de nem voltak"

Pont ezért írtam azt, hogy ilyen körülmények között talán nem is érdemes belevágni a listázásba, és hogy személy szerint nekem sincs sok kedvem hozzá... Persze bizonyos szempontból mindig érdekesek ezek a listák, én is meg szoktam nézni őket, bár én magam már nem vettem részt egy ideje a listaállításban. Talán majd most, még meglátom...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2022. december 14., szerda 9:55
Nyilván az első rész az újdonsága miatt jobban ütött anno, de szerintem ez is jól sikerült, nagyon jól megállja a helyét folytatásként.

Az Uncharted nekem jó kis szórakoztató kalandfilm volt, ellentétben van vagy 10 másik film, amire nagy reményekkel ültem be, és csalódást okozott.
Ha lettek volna nekem sokkal jobbak, akkor nyilván azokat írom le, de nem voltak, pedig szinte mindent megnézek, amit csak lehet.
Ennek ez a lényege, hogy te mit gondolsz jónak, meg a többiek mit gondolnak. Én nem gondoltam volna, hogy tavaly a Tőrbe ejtve fog nyerni, vagy hogy az Úriemberek egyáltalán felkerül a listára.

Kíváncsian várom tőled is majd a top 10-et, ha esetleg lesz szavazás.
0
2022. december 14., szerda 9:16
Mozigépész írta:
A jobb filmek közé sorolnám őket.  Az Uncharted kis szórakoztató kalandfilm volt, a játékot nem ismerem, engem lekötött.Tegnap reggel néztem meg az Avatar 2-őt kontroll vetítésen, amit még te nem is láthattál, de már tudod,hogy nem jó....

Nem vagyunk egyformák, ezért is jó ez, hogy kinek mi tetszett.
Ott van a sokak által istenített Életrevalók, amit én például egy fos, unalmas filmnek tartok, ráadásul sokat másoltak az Egy asszony illatából. Attól hogy neked nem tetszik, másnak még igen, ez a lényeg.

Elnézést, de nem tudom, honnan tudhatnád, hogy ki mit láthatott vagy mit nem:) Történetesen én is láttam tegnap az Avatar 2-t IMAX 3D sajtóvetítésen. És hát a látvány az most is rendben volt, de a sztori nem igazán állt össze, a narratíva igencsak terjengősre és töredezettre sikeredett. Összességében közel sem volt akkora durranás, mint az első rész, szerintem legalább 15-20%-kal gyengébb volt annál.

Amúgy optimális esetben úgy gondolom, egy-egy év végén átlagban olyan filmeknek kellene a top 10-be kerülniük, melyek, ha nem is klasszikus-gyanúsak, de valamilyen formában mindenképpen maradandót alkotnak. Az Avatar 2. esetleg a látvány miatt még ide sorolható, de az Uncharted szerintem semmilyen tekintetben sem kiemelkedő. Egy viszonylag szórakoztató kalandfilm, ami adott esetben újranézhető, de kb. ennyi.

Persze, tudom, tényleg nem vagyunk egyformák, de azért átlagban csak a minőségibb filmeknek kellene az élre kerülniük - annak ellenére, hogy a tendencia szerint többnyire a közönségfilmek/blockbusterek felé billen a mérleg nyelve. És igen, szerintem még egy blockbuster is lehet minőségi (lásd eredeti Star Wars, Gyűrük Ura, Mátrix stb.), csak hát az ilyenekből manapság egyre kevesebbet láthatunk...
1
2022. december 14., szerda 8:22
A jobb filmek közé sorolnám őket.  Az Uncharted kis szórakoztató kalandfilm volt, a játékot nem ismerem, engem lekötött.Tegnap reggel néztem meg az Avatar 2-őt kontroll vetítésen, amit még te nem is láthattál, de már tudod,hogy nem jó....

Nem vagyunk egyformák, ezért is jó ez, hogy kinek mi tetszett.
Ott van a sokak által istenített Életrevalók, amit én például egy fos, unalmas filmnek tartok, ráadásul sokat másoltak az Egy asszony illatából. Attól hogy neked nem tetszik, másnak még igen, ez a lényeg.
0
2022. december 13., kedd 20:05
Mozigépész írta:
Nem mondom hogy dúskáltunk a jó filmekben, de azért volt pár jobb film Avatar 2, Top Gun Maverick, Elvis, Batman, Uncharted, Ahol a folyami rákok énekelnek, Préda....

Nekem hiányozna ha nem lenne, bár tényleg egyre kevesebben vagyunk itt már évről-évre.
Hatalmas munka megcsinálni, de külön köszönet Dylan-nek ha idén is részt vehetünk benne.

Hát, ha az Uncharted és az Avatar 2. a legjobbak közé tartoznak, akkor talán tényleg felesleges is belekezdeni...
0
2022. december 13., kedd 19:20
Nem mondom hogy dúskáltunk a jó filmekben, de azért volt pár jobb film Avatar 2, Top Gun Maverick, Elvis, Batman, Uncharted, Ahol a folyami rákok énekelnek, Préda....

Nekem hiányozna ha nem lenne, bár tényleg egyre kevesebben vagyunk itt már évről-évre.
Hatalmas munka megcsinálni, de külön köszönet Dylan-nek ha idén is részt vehetünk benne.
0
2022. december 13., kedd 18:49
Mozigépész írta:
Ugye idén is lehet majd tippelni a 10 legjobb filmre?

:)  Miért, Te láttál idén 10 jó filmet???

Amúgy biztosan, majd nyitnak rá topikot. Az már más kérdés, Dylannak lesz-e kedve, ideje végigcsinálni, no meg az a hatalmas pörgés, ami mostanában itt van, mire lesz elég...
0
2022. december 13., kedd 18:15
Ugye idén is lehet majd tippelni a 10 legjobb filmre?
0
2021. december 31., péntek 7:29
Köszönöm!
0
2021. december 30., csütörtök 23:52
Sanjuro írta:
Annyi észrevételem lenne a listával kapcsolatban,hogy a Két szerető meggyilkolása hiányzik róla.Az IMDB valamint a MAFAB szerint idén november 7-én volt itthon a premierje tv-ben és online.

Jó észrevétel. Felvétetett a listára!
0
2021. december 30., csütörtök 23:50
Plissken írta:
A Suicide Squad-et nem találom a listán. Nem idei mozi?

Rajta van!
0
2021. december 30., csütörtök 22:09
A Suicide Squad-et nem találom a listán. Nem idei mozi?
0
2021. december 30., csütörtök 21:19
Annyi észrevételem lenne a listával kapcsolatban,hogy a Két szerető meggyilkolása hiányzik róla.Az IMDB valamint a MAFAB szerint idén november 7-én volt itthon a premierje tv-ben és online.
0
2021. december 28., kedd 15:09
cs-robert írta:
Két filmet találtam, ami nincs a listán:

Apró tökélyek térképe (The map of tiny perfect things) Amazon
A félelem utcája 1. rész 1994 (a másik két rész a listában van, csak az első maradt ki)

Köszi az észrevételt. A mafab a rosszul feltűntetett premier dátum miatt nem listázta ki. Hozzáraktam a választéklistához.
0
2021. december 27., hétfő 14:49
Két filmet találtam, ami nincs a listán:

Apró tökélyek térképe (The map of tiny perfect things) Amazon
A félelem utcája 1. rész 1994 (a másik két rész a listában van, csak az első maradt ki)
0
2021. december 23., csütörtök 15:45
Sziasztok!

Idén is előkészítettem a szokásos év végi szavazós játékot.

Idén már valamivel több film került moziforgalmazásba mint tavaly, így talán több embert megmozgat ez a kis játék. Az itthon elérhető stream szolgáltatók száma növekszik. Ezek egyre több filmet gyártanak és így már ezek a filmek is szerepelnek a választéklistában. A választható filmeket három kategóriába soroltam:

1.) Mozi: Magyar moziforgalmazásba került egész estés filmek, amik gyártási éve nem régebbi mint 2017, és korábban nem szerepelt még a választék listán. Ezen a listán idén sem szerepelnek a fesztiválokon egy-két moziban vetített filmek! 203 film.
2.) Stream: Netflix, HBO, Amazon, Apple Tv, TV-GO. Ezek a Magyarországon leginkább elterjedt streaming szolgáltatások. Ezen a listán szerepelnek a 2017-es gyártási évnél nem régebbi filmek, amik a korábbi években nem szerepeltek még választék listán. 335 film.
3.) DVD: Csak DVD-n, vagy BD-n megjelnt filmek, 2017-nél nem régebbi gyártási évvel, amik nem szerepeltek még a választék listán. 5 film.

A mozis adatok a mozipremierek.hu-ról származnak, úgy látom jelenleg innen lehet legkinkább naprakész adatokat begyűjteni. A Strem-es adatokat a mafab.hu-ról szedtem össze. A DVD-s adatok most is xpress-ről származnak, mivel talán még mindig az xpress az a bolt, aminek a választékában minden forgalomba került DVD felkerül.

A lista a lenti linkről letölthető. Át lehet nézni, jelezzétek ha van valami hiba, valami nincs rajta, vagy kétszer van rajta, vagy helyesírási hibát találtok. A szavazás majd az új topicban fog indulni valamikor szilveszter körül, addig lehet pontosítani a listát.

http://gofile.me/27MKC/Iv6wNKlrR
0
2021. február 15., hétfő 8:23
Annyira kevés 2020-as filmet láttam tavaly (helyettük régi elmaradásokat pótoltam), hogy inkább nem szavaztam. Mondjuk az első 3-at pont láttam, és mindhármat moziban. De jó lenne újra moziban nézni a filmeket...
0
2021. február 10., szerda 15:32
Dylan   írta:
1.) Tőrbe ejtve - /Knives Out/ (2019) - (140 pont)
2.) 1917 - /1917/ (2019) - (122 pont)
3.) Tenet - /Tenet/ (2020) - (108 pont)
4.) Úriemberek - /The Gentlemen/ (2020) - (91 pont)
5.) Jojo Nyuszi - /Jojo Rabbit/ (2019) - (70 pont)
6.) Richard Jewell balladája - /Richard Jewell/ (2019) - (67 pont)
7.) A láthatatlan ember - /The Invisible Man/ (2020) - (63 pont)
8.) Téboly - /Unhinged/ (2020) - (50 pont)
9.) Bad Boys - Mindörökké rossz fiúk - /Bad Boys For Life/ (2020) - (40 pont)
10.) A Greyhound csatahajó - /Greyhound/ (2020) - (33 pont)

Igaz, hogy idén csak öt filmre szavaztam, de az az öt lett az első öt :) Még a sorrend is majdnem stimmel, csak az én listámban a Tenet volt a második az 1917 pedig harmadik...
0
2021. február 10., szerda 9:18
bigman írta:
A 21 híd begyűjtötte a 41. és a 43. helyet is :)

Igen. Ez egy baki. :)
0
2021. február 9., kedd 20:25
A 21 híd begyűjtötte a 41. és a 43. helyet is :)
0
2021. február 9., kedd 17:07
Ma sikerült megnéznem két filmet az itteni listákról.
Az egyik a Greenland - Az utolsó menedék, azt kell mondjam, hogy nagyon tetszett még akkor is ha erősen 2012. feelingje volt. A másik a Becsületes tolvaj. Végre újra egy jó film Liam Neesontól a sok közép kategóriás filmjei után.
Jó lenne ha megjelennének nálunk is bd-n.
0
2021. február 8., hétfő 19:00
Nagyon szépen köszönöm én is a munkádat.
0
2021. február 8., hétfő 10:43
Érdekesen alakult a végeredmény. A Top-10 ből látszik hogy inkább a moziban bemutatott filmeket látták többen mint a streaming szolgáltatók kínálatában megjelenő filmeket. Az első 10-ből csak a 10. Greyhound-nak nem volt mozis bemutatója. Ráadásul az első 6 helyezett mind januári mozi-premier volt.

Lehet hogy egy normális évben egy Téboly, egy Richard Jewel vagy Láthatatlan ember nem került volna be az első tízbe, de hát ez egy ilyen év volt.
0
2021. február 8., hétfő 9:04
Már vártam mi lesz a vége, 10/6 szerepel az én toplistámon is.
Remélem áprilistól kinyithatnak a mozik is, és beindul a gépezet.
Köszönjük az összesítést Dylan, és köszönet mindenkinek, aki szavazott.
0
2021. február 8., hétfő 6:06
Köszönjük szépen idén is a munkádat! Sok filmpótlást kívánok mindnyájunknak erre az évre!
0