Xpress írta:Ezt a funkciót a FOGLALÁS bevezetése vette át. Ha foglalásba teszel egy kapható, megjelenés előtt álló, beszerzés alatt álló vagy jelenleg nem kapható terméket, azt ugyanúgy kezeljük mint korábban a rendelést, ...
Ugyanúgy? Nemrég azt a tájékoztatást kaptam, hogy az árgarancia ugrott. :(
Techikailag beépítettem a rendszerbe az árrögzítés lehetőségét (most is így tettük foglalásba a korábbi rendszerben leadott rendeléseket), gyakorlatilag viszont a korábbi rendszerben sem tudtuk minden esetben tartani az akciós termékek árát, egyszerűen azért, mert a kiadók által szervezett akciók esetében mi is az akciós időtartam idejére kapjuk a kedvezményt tőlük. Tehát ha február végéig tart egy kiadói akció, egy márciusban kiszállított akciós terméket már nem tudunk akciósan elszámolni a kiadók felé. Ezért korábban is törölnünk kellett az akció végéig ki nem kért rendeléseket. Most csak annyi a különbség, hogy nem töröljük automatikusan a foglalást az akció lejárta után, csak az ár áll vissza. Azonban ha olyan akciót indítunk, ahol tudjuk tartani az akciós árat az akció után is (saját készlet kisöprés, stb.) akkor elméletileg képes a rendszer arra, hogy a foglalás idejéig tartsa az eredeti árat.
Nem tudom, kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban, de emlékeim szerint itteni, majd 20 éves pályafutásom során, a korábbi rendszerben egyszer sem fordult elő, hogy egy általam megrendelt és akár hetekig fenntartott termék ára megváltozott volna. Ezek között egészen biztosan akadt legalább néhányszor olyan film is, amelyik kiadói akcióban lett félretéve, bár azt nem állíthatom teljes biztonsággal, hogy olyan is előfordult, hogy csak (jóval) az akció lejárta után vettem át a rendelésem. (Lehet, hogy más ilyesmit is tapasztalt.) Olyanra sem emlékszem, hogy Xpress által törölve lett volna egy termék a rendeléseim közül, legfeljebb az fordult elő, hogy egy-egy akciós termék félretételi ideje a szokásos helyett jóval kevesebb, pl. 10 vagy 7 nap volt. Ez viszont általában fel is volt tüntetve az adatlapon és/vagy a rendelésnél.
Persze előfordulhat, hogy mindezt csak én élem meg valamiféle változásként, de a jelek szerint mégsem teljesen... Az is lehet, hogy csak azért tűnik így, mert általában rendes vásárlóként viselkedtem, és mindig időben leadtam a megrendeléseimet:)