Keresés

Új Xpress - Vélemények, kérdések, javaslatok

2021. január 28., csütörtök 10:34
J_ írta:
Kedves Xpress!
Az előző oldalon egyes vásárlóknak hosszab és megemelt darabszámú félretételre volt lehetősége. Ezt az eddigi vásárlások befolyásolták. Ez megmaradt az új kívánságlistán is, vagy egységes lett?
Ugyanezen okok miatt volt egyes vásárlóknak bizonyos (max 3%) kedvezménye. Ez eltűnt, vagy csak még nem látható?
Köszi a választ.

Kedves J_!
A kedvezmények nem tűntek el, csak nem láthatók, de a rendszer elméletileg kalkulálja a vásárláskor. (Nem a termék áránál jelzi, hanem az összesítésnél Kedvezményként vonja le a terjes rendelés részösszegéből.) Ha ez valakinél nem működne, írjon egyénileg. Félretétel helyett most foglalás van, hogy milyen feltételekkel az itt látható: https://xpress.hu/foglalashu/foglalas
0
2021. január 28., csütörtök 9:49
Kedves Xpress!
Az előző oldalon egyes vásárlóknak hosszab és megemelt darabszámú félretételre volt lehetősége. Ezt az eddigi vásárlások befolyásolták. Ez megmaradt az új kívánságlistán is, vagy egységes lett?
Ugyanezen okok miatt volt egyes vásárlóknak bizonyos (max 3%) kedvezménye. Ez eltűnt, vagy csak még nem látható?
Köszi a választ.
0
2021. január 28., csütörtök 9:31
purple rain írta:
Nem tudom volt-e már téma, nem olvastam vissza a topikot, de ha rányomok mondjuk a BD kínálatra ami 4-5 oldal vagy több akkor hiába lapoznék a 2-3 stb oldalra, mindig az első jön be...

Köszönöm a visszajelzést, valóban. A lapozás nem működik mindenhol. Este gyorsan átírtam a keresőmotort, úgy tűnik az okozta az oldal lassulását. (Írjátok meg, hogy tapasztaltatok-e jelentős gyorsulást). Sajnos éles környezetben nem tudtuk tesztelni egyszerre több száz látogatóval a keresést, ezért most kell éles környzeteben tüzet oltanunk, de nem adjuk fel :) Természetesen a kért gyorsgombokat is igyekszünk mielőbb visszatenni az oldalra (frissen a kínálatban, összes akciós dvd, stb.)
Köszönjük a türelmet, folyamatos a fejlesztés, úgyhogy továbbra is várjuk a visszajelzéseket, hibajelentéseket. Mindent elolvasunk, igyekszünk mindent megvalósítani, hiányolt funkciókat visszatenni, de prioritási sorrendben haladunk - előbb a működőképesség, majd a funkciók végül a kozmetika :)
Xpress moderátor.
1
2021. január 28., csütörtök 8:48
purple rain írta:
Nem tudom volt-e már téma, nem olvastam vissza a topikot, de ha rányomok mondjuk a BD kínálatra ami 4-5 oldal vagy több akkor hiába lapoznék a 2-3 stb oldalra, mindig az első jön be...

Teljesen igazad van, ha az újdonságoknál is lapoznál valamelyik kínálatba, csak az első oldalt tölti újra, direkt levettem a darabszámot is 60-ről 30 termékre és még így sem lapoz a második oldalra.
0
2021. január 28., csütörtök 7:57
0
2021. január 28., csütörtök 2:09
Desktopon nagyon rosszul fest, minden oldal tele van hatalmas üres foltokkal. Egy kétsoros hozzászólás betölti a képernyő negyedét, a főoldalon egy sor jut a filmeknek, mert a banner és a fejléc fél oldal.  Az adatlapon utolsóként szerepel a hang. Amire nem is lehet keresni, miközben korhatárra igen. 3-4 karakteres paraméterek - évszám, képarány, ország - foglalnak el rengeteg helyet. Érdemes lenne tömbösítve elrendezni a jellemzőket, ahogy  a borítók hátsó oldalán is csinálják.

Kellene egy külön extra kereső funkció, mert ugyan a többséget a kapható termékek érdeklik, ezért kár terhelni a rendszert a teljes adatbázis lekérdezésével, de azért az is jó lenne, ha nem kellene bejelentkezni, ha meg akarjuk nézni, milyen volt a képaránya egy 15 évvel ezelőtti és már nem kapható DVD-nek.

A keresési eredmény táblázat mellett listás formátumban is megjelenhetne, úgy gyorsabban át lehet nézni.

Korábban túl kicsik voltak a képek, most túl nagyok. Emiatt kevés találat látszik egyszerre.

Szárnyas fejvadász 2049: nincs Harrison Ford. Rómának szeretettel Blu-ray: nincs rendező.

A korábbi rendelések részleteit nem lehetne új lapon vagy felugróban megnyitni? Mert így nehézkes, ha többet is át akar nézni valaki.

A hozzászólás ablaka kisebb, mint felette a fejléc.
0
2021. január 27., szerda 23:02
Tisztelt Xpress!

Mi az a Fiók előfizetés és mire jó??????????
0
2021. január 27., szerda 23:01
Tisztelt Xpress!

A Kategóriáknál a DVD listázás nem működik (kb 30 DVD-t jelenít meg a kb 5400-ból, továbbá ha beírom a keresőbe, hogy DVD akkor kilistázza a DVD-ket, de az első oldalról hiába mennék a 2-es (3-as-4-es stb) oldalra, nem tölti be mindig visszaugrik az első oldalra. A kereső nagyon nem tetszik. Próbáltam keresni filmet és mindent amiben az az adott szó szerepel kilistáz. Régebben ha egy filmre rákerestem konkrétan csak arra a filmre vonatkozó találatokat jelenítette meg és semmi mást. Teljesen így működik a Media Markt keresője is amit emiatt szintén utálok.
0
2021. január 27., szerda 22:59
piftuka írta:
Szóval finoman szólva is helytelenül rangsorol, és szűr a kereső.

Ez bizony nagyon igaz. Az interjú című film Blu-ray változatára kerestem rá ("interjú" kulcsszóval), de az első oldalon nem is szerepelt, lapozni pedig nem sikerült.

Ezután az "interjú rogen" kulcsszavakkal próbálkoztam, s így rögtön kidobta, mást fel se ajánlott.

Szóval látszik, hogy van benne potenciál, de talán a cím kaphatna prioritást.

Írtam már, hogy jó lenne a hozzászólás szerkesztési/törlési lehetősége? Legalább addig, amíg újabb nincs vagy nem idézte valaki.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
2
2021. január 27., szerda 19:36
Kedves Xpress Csapat!

Boldog új évet, sok sikert, jó egészséget kívánok a jövőre Mindnyájatoknak!

A magam részéről örülök, hogy lecseréltétek a régi fórummotort, mert minden szempontból elavult volt. Rég itt volt már az ideje ennek.

Más kérdés, hogy felemásak az érzéseim, mert amikor egy általam kedvelt fórumon azt olvasom, hogy "mobiltelefonos használathoz" optimalizálja az üzemeltető az új felületet, akkor tudom, hogy az mit jelent.
Sok negatív példát is tudnék hozni, de itt meglepő módon az oldal tördelése egyelőre egészen korrekt lett. (Hozzátéve, hogy szvsz egy IPB féle modern fórummotorral - ezt sok éve is írtam már Nektek - sokkal jobban járt volna mindenki.)

Tudom, hogy bizonyára rengeteg munkátok van a kódolásban, migrációban, tesztelésben, ám ha megengeditek írok néhány javaslatot, olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyekről eddig - úgy látom - nem volt még szó ebben a formában:

- Az új, intelligens, megkötések nélküli kereső ötlete pazar, ennek is rég ideje volt, viszont egyelőre sajnos furcsa módon működik! Érdemes átgondolnotok...

Két példa a teljesség igénye nélkül:
1. Beírom, hogy "Gyűrűk Ura", és kidob egy 40 termékes találatot, amelyben könyvek, filmek vannak, és a találatok sorrendben "Tolkien világa", "Hobbit", "King-kong (Blu-ray) Platina Gyűjtemény", "Magyarhomorog-Kónya-Domb 10. századi"... csak a 16. helyen hozza a "Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége (Blu-ray" kiadványt. Közvetlenül utána újabb LotR és Tolkien könyvek között ott a "District 9", "Krampusz (DVD)", "Törjön ki a frász"...

2. Beírom, hogy "Mad Max Blu-ray", és nem talál semmit.

Beírom, hogy "Mad Max", és kidob 40 terméket, amelyből az első 18 "The Light In Hidden Places", "Múlt karácsony", "Valódi szőke", egy rakás "Venom" film, és csak utána jön az első Mad Max DVD.

Szóval finoman szólva is helytelenül rangsorol, és szűr a kereső.

- Ha nincs is lehetőség a jól testre szabható IPB motorra, akkor is javaslom erre a weboldalra, és fórumra is "ráhúzni" a régi, jól ismert acélszürke, világos acélkék színvilágot.

Ez a fehér nem csak "átlagos", de monitoron nézve nem szemkímélő.
A régi színvilág ezen is segíthetne, és sokkal barátságosabb, egyedibb, "Xpress-esebb" lenne ismét az áruházatok.

- Tördelés. Egyfelől le a kalappal, hogy a mobilra felkészített felület ellenére a Fórum kitölti a teljes lapot, így monitoron nem csak egy szűk, középső sávot bámulunk.

A "Kívánságlista" esetében viszont javaslom a balról és jobbról is tabulátorral összehúzni középre (mondjuk a középső harmadba) a kép, ill. szöveges információt.

Jelen pillanatban szó szerint soronként, "sasolva" kell néznem, mert még egy 24 colos monitoron is, optimális távolságból olvasva a szem perifériájára került a bal oldal (címek, elérhetőségi információk), és jobb szélre a termékek ára.

Nagyon sokat segítene, ha a régi módon, gyors görgetés segítségével is könnyen, gyorsan át tudnánk tekinteni a listára mentett termékeket.

- Ehhez kapcsolódóan még egy javaslat: információ színezés.
Most a fentiek mellett még külön megnehezíti a láthatóságot a teljes fehér felület, és az apró szürke betűk, hogy "Készleten", vagy "Nem kapható - a beszerzés bizonytalan".

Előbbit érdemes volna zöld színnel megjeleníteni, utóbbit narancssárga, vagy piros színnel. Azonnal jól látszódna a lényeg.

Esetleg ugyanott a terméknév fekete, bold, a "Könyv" sötétzöld, a "Blu-ray" kék, a "DVD" bordó színnel... ;-)

Köszönöm előre is!

Minden jót nektek addig is!

Üdvözlettel: Piftuka
3
2021. január 27., szerda 19:23
A Saját fiókomnál van egy olyan, hogy előfizetések. Az meg micsoda?
1
2021. január 27., szerda 19:19
A Kategóriáknál a DVD listázás még mindig nem működik. A rendezés alapjánál lehetett volna egy olyan, hogy népszerség szerint (Az ár növekvő-csökkenő, A-Z-ig stb mellett.) és A TOP lista a leggyakrabban vásárolt DVD-k-hez, Blu-Ry-ekhez stb ami régebben a jobb oldal szélén volt. Sokszor megnéztem, akárcsak a bal oldalon lévő frissen leárazott termékeket a DVD-knél és Blu-Rayeknél szóval szeretném ha ezeket, majd visszakaphatnám, mert eléggé hozzászoktam.
0
2021. január 27., szerda 19:18
XpressHelp írta:
Ja, és Gyulus problémáját is megoldjuk, hogy működjön az adatbázisa, de kis időt kérünk ehhez.
Még egyszer köszönjük és türelmet kérünk!

Egyelőre úgy tudtam helyrepofozni a listámat, hogy kivettem belőle az xpress-re mutató linkeket. A borítóképek csak azért látszanak, mert az évek során azokat mindig szorgalmasan lementegettem. Aki nem így járt el, annak ez most nem járható út. No, csak azért írtam le, hogy ha netán ránéznétek, ne tévesszen meg a látszólag hibátlan megjelenés. ;)
0
2021. január 27., szerda 18:12
Sziasztok!
Ugyan még nem sok mindent tudtam megnézni az oldalon (meg a teljes kép akkor derül ki, ha már folyamatosan használja az ember), de az alábbi észrevételeim vannak:
- A korábban teljesített megrendeléseknél tetszik, hogy kép formában is (előképként) látszódnak a termékek, de valamiért a rendelések picit egymásra csúsznak.
- A bal oldalon lévő Kategóriák menüpontba nem lehetne a "Film" alkategóriákat főkategóriaként megjeleníteni? És mondjuk utána a Könyv opciót. Szerintem sokkal kezelhetőbb lenne (és persze gyorsabb is).
- Gyakran Ismételt Kérdések menüpontot nem találtam (bár lehet benéztem), mert ezt a Foglalás témát átolvasnám még egyszer, ugyanis elfelejtettem, hogy is működik a dolog...

Egyébként nekem tetszik az oldal, idővel minden a helyére kerül (remélem). Persze szokni kell :)
0
2021. január 27., szerda 17:37
Gyulus írta:
Most tűnt csak fel, hogy a rendező és a szereplők sincsenek az adatlapon. A technikai adatok és az extrák közé őket is jó lenne betenni. Pláne, hogy az alkotókra keresés kardinális szempont is lehet.

Bocs, vak vagyok. Csak máshová került. :)
0
2021. január 27., szerda 17:36
Gyulus írta:
Termékjellemzők.

Jelenleg ilyen sorrendben jelennek meg az adatok:

Felirat nyelv
Gyártó ország
Műfaj
Hang
Képformátum
Gyártási év
Korhatár
Extrák
Játékidő
YouTube
IMDb
Formátum

Bár ebben a szubjektivitás is szerepet játszik, de úgy gondolom, ez teljesen logikátlan így. Sokkal jobban festene egy ehhez hasonló sorrend:

Formátum
Műfaj
Gyártó ország
Gyártási év
Játékidő
Hang
Felirat nyelv
Képformátum
Extrák
Korhatár
IMDb
YouTube

Most tűnt csak fel, hogy a rendező és a szereplők sincsenek az adatlapon. A technikai adatok és az extrák közé őket is jó lenne betenni. Pláne, hogy az alkotókra keresés kardinális szempont is lehet.
0
2021. január 27., szerda 17:24
Tetszik, kis mobillal is használható.
0
2021. január 27., szerda 16:59
Nekem így első ránézésre (a már taglalt gyermekbetegségeken túl) leginkább az hiányzik, hogy nem látni hogy hány darab van még raktáron az adott kiadványból. Nagyon nem mindegy.
Amúgy hiányzik a régi oldal, de gondolom leginkább azért mert azt 13 évig nézegettem, sokszor heves érzelmektől fűtötten, ezt meg csak 13 perce. De ha korrekten és átláthatóan működik, és még bankkártyás fizetési lehetőség is lesz, nem bánom a cserét. Viszont kicsit tartok tőle hogy összességében pontosan ugyanannyi előnye és hátránya lesz (vásárlói szemmel nézve) mindkettőnek.
0
2021. január 27., szerda 16:48
Sziasztok.
Érdekes lett. Nekem személy szerint sokkal jobban tetszett az eredeti xpress oldal. Átláthatóbb ,egyszerűbb, gyorsabb, színesebb volt.Meg volt az egyedisége.
Ez sajnos hasonlít más oldalakéhoz.
Ha szavazni lehetett volna maradtam volna a régi xpress oldal megtartására.
Hát ehhez is hozzá kell majd szokni.
Tisztelettel....
2
2021. január 27., szerda 16:37
Neeekem tetszk! :)

Viszont a termékeknél a megjelenési dátumokat szeretném viszontlátni.
most posts by TM
1
2021. január 27., szerda 14:56
- Foglalás / Kívánságlista oldalon típus / ABC / rendelkezésre állás szerint is lehessen rendezni
- Akciókat adathordozóként jó lenne listázni - mint a régi oldalnál
- Árcsökkenés feliratkozási lehetőség
- Fiók előfizetés - ez pontosan mi?
0
2021. január 27., szerda 13:58
A Kategóriáknál A DVD és a Blu-ray nem működik, mert csak kb 40 db-ot listáz ki, ezt javítani kellene mindenképpen, de az UHD és BD3D működik.
Hiányolom még az oldalról: a frissen leárazott termékeket, újonnan megjelent termékeket az ár szerinti szűrést szóval a bal oldali menüsor-t ami teljesen eltűnt. Ezenkívül még az előrendelhető termékeket, akciós termékeket akciónként csoportokba téve, mert jelenleg ugye ezekből nincs semmi. Az oldal egyébként lassú,  régi sokkal gyorsabb és színesebb volt, de bízom benne, hogy ez tényleg csak tesztüzem és változni fog, mert még lenne mit javítani, bővíteni.
0
2021. január 27., szerda 13:33
A fórumban a válasz funkciónál tök jó az idézet, de bele kellene építeni az algoritmusba, hogy az idézett hozzászólásban lévő esetleges idézetet már ne vegye át, mert így úgy fest, mintha 2-3 hozzászólás szövegét is ugyanaz az idézett személy írta volna, holott nem.
0
2021. január 27., szerda 13:24
XpressHelp írta:
Ja, és Gyulus problémáját is megoldjuk, hogy működjön az adatbázisa, de kis időt kérünk ehhez.

Hát, ha ez valóban így lesz, akkor le a kalappal, mert egyelőre elég elkeserítőnek tűnik a helyzet, annyira más lett minden URL (a termékek és termékfotók esetében is). Nekem már az is irtózatos nagy könnyítés lenne, ha a film címe és a régi termékkódok alapján egyértelműen le lehetne képezni az új címeket.

De akár már az is elég lenne, ha tudnátok adni egy táblázatot három oszloppal, benne a régi termékkódokhoz társítva az új adatlapok és termékfotók URL-jeivel.

Egyébként tudtommal más is használja a programomat, szóval nem is csak engem érint a probléma.

No, de a lényeg, hogy köszönettel várom a megoldást. :)
0
2021. január 27., szerda 13:24
XpressHelp írta:

Hát, ha ez valóban így lesz, akkor le a kalappal, mert egyelőre elég elkeserítőnek tűnik a helyzet, annyira más lett minden URL (a termékek és termékfotók esetében is). Nekem már az is irtózatos nagy könnyítés lenne, ha a film címe és a régi termékkódok alapján egyértelműen le lehetne képezni az új címeket.

De akár már az is elég lenne, ha tudnátok adni egy táblázatot három oszloppal, benne a régi termékkódokhoz társítva az új adatlapok és termékfotók URL-jeivel.

Egyébként tudtommal más is használja a programomat, szóval nem is csak engem érint a probléma.

No, de a lényeg, hogy köszönettel várom a megoldást. :)
0