Keresés

Millió dolláros bébi (2 DVD)

2005. november 17., csütörtök 22:58
csakhogy te előtte totál mást mondtál. de azért jó, hogy megtértél. :)
0
2005. november 17., csütörtök 21:50
TM!

Tényleg totál igazad van. Nekem a piros, neked a fekete... :)
Ízlés kérdése...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. november 17., csütörtök 21:50
nem is jelölték a hotel rwandát legjobb film kategóriában...

ha az megnyugtat, az imdb toplistáján a rwanda 44., míg a m$b 50. helyen áll.
0
2005. november 17., csütörtök 21:48
esetén
most posts by TM
0
2005. november 17., csütörtök 21:46
Michael Moore elhíresült mondatát kiforgatva megállapítható, hogy egy fiktív verseny, fiktív eredményét, fiktív tudású emberek, fiktív véleményekkel kommentálják. Ki nem szarja le, hogy melyik film nyert, ha nekem van egy kedvencem az ötből! Akkor is az marad a kedvencem, és kész! Ha nyer, attól nem lesz jobb film (csak ismertebb, sikeresebb), a lényeg a forgatás során születik! A többinek már akárhogy is csűrik-csavarják, már vajmi kevés köze van a filmművészethez, csak biznisz, semmi más! Ilyen hülyeségeken meg toporzékoljanak a producerek, én ugyanazt a jegyárat fizetem a moziban győzelem, vagy bukás estén is.
most posts by TM
0
2005. november 17., csütörtök 21:42
Ok, én nem ragozom tovább. Amúgy teljesen egyértek veled!
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. november 17., csütörtök 21:38
Ha szigorúan nézzük a filmet, valójában nincs benne semmi olyan, amit ne láttunk volna már korábban.
Egy élete zenitén túljutott lúzer, aki kap egy esélyt a sorstól, hogy megváltoztathassa az életét. Kérdés, hogy ez sikerülhet-e, ha igen, mennyire lesz tartós ez a változás, hiszen egy esetleges újabb negatív fordulat, talán már az ő sokat próbált lelkének is sok lenne.
Egy szerelmi történetet is el lehet mesélni ezerféleképpen, ahogy azt az irodalomban, a filmművészetben meg is tették már, de (hogy a másik végletet is behozzam) egy horror-szituációt ugyancsak sok(k)féleképpen lehet ábrázolni. Alapjában véve tehát  a tálalás, és a nézői befogadókészség a lényeges! Ennél a filmnél szerintem az előbbi feltétel feltétlenül adott!  
most posts by TM
0
2005. november 17., csütörtök 21:27
Azért kell a Ruandához hasonlítani, mert a legjobb film kategóriában jelölték a Bébivel együtt és nézzük már meg közelebbről, hogy melyik is az év filmje...?!
0
2005. november 17., csütörtök 21:26
Igazad van, én már nem hiszek nagyon benne, de azért nézem, mert érdekel...
0
2005. november 17., csütörtök 21:17
Én csak azt nem értem hogy miért kell 1000-el a Hotel Ruandához hasonlítani... Mert azt is jelölték Oscar-ra? Ezt leszámítva Homer hozzászólása csak annyi volt a filmhez, hogy nem nagyon hatotta meg a téma. Szóval miről beszélünk?
0
2005. november 17., csütörtök 21:10
Természetesen, a szólásszabadság szent dolog! Viszont ugyanazt elmondani sokszor, már inkább papagáj-effektus! Ja, és biztosíthatlak, hogy ha a Hotel Rwanda megjelenik, akkor én nem folytatok ellenkampányt a Millió dolláros bébi mellett. :-) Don Cheadle ettől még nem lett rosszabb színész, és a film sem rossz, csak azért, mert nem nyert Oscart. Mellesleg már párszor elmondtam, (hogy én is papagáj legyek!), hogy Eastwood tehet a legkevésbé arról, hgy Oscart nyert ez a film! A stúdióvezetők elhajtották őt, amikor pénzért kalapozott náluk forgatás előtt, ő megcsinálta a filmet morzsákból. A "nagyurak" amikor látták, hogy pénz nélkül is született egy jó film, akkor vérszemet kaptak, és elkezdték nyomni a lóvét, a helyenként gusztustalan Oscar-kampányba. Az ő ármánykodásuknak nagyban köszönhető, hogy nyert a film, de Clint csak forgatott, neki ennyi a "bűne"! A Hotel Rwanda gazdái alulmaradtak a film prezentálásában, enyi a történet! Aki ma még hisz az ilyen díjkiosztó tisztaságában, ártatlanságában, azt sok csalódás fogja érni ezután is!
most posts by TM
0
2005. november 17., csütörtök 21:00
Ezzel én egyetértek, de rám mégsem volt akkora hatással a film, mint a többségre... Ez érthető, ugye?
0
2005. november 17., csütörtök 20:57
Eastwood filmjei nem a Niagara sebességével hömpölyögnek, mégis szórakoztatóak, elgondolkodtatóak, érzelmesek, megdöbbentőek, szóval minden megvan bennük, ami egy jó mozihoz kell. Leginkább kis költségvetéssel dolgozik, szűkreszabott lehetőségekkel, de ennek ellenére szeretik őt a színészkollégák, és jelképes honorárium ellenében is örömmel vállalják a megmérettetést. Igen, Clint filmjei félig-meddig színházi körülmények közé szorítják a szereplőket, alapból tudni kell az egész szerepet, szinte egy-két ismétlésből áll csak egy jelenet felvétele, mert spórolni kell a nyersanyaggal, ill. a forgatási idővel. A kiváló alakítások, és a jó forgatókönyvek, különleges történetek teszik átlagon felülivé ezeket a számomra is kedves filmeket!
most posts by TM
0
2005. november 17., csütörtök 20:28
Igazából, engem nem hatott meg annyira a téma...
Egy ember sorsa, 8ezer másikéval szemben...
Nem azt mondom, hogy rossz film volt, de a Hotel Ruandában több az érzelem, és többet is ad a színészi játék.
A Bébi-ben is dúlnak az érzelmes jelenetek, de számomra Don Cheadle játéka pazar volt.
0
2005. november 17., csütörtök 20:05
O.K.! De tulajdonképpen mi a baj a Millió Dolláros Bébivel? Ezt nem írtad, csak hogy a Hotel Ruanda jobb...
0
2005. november 17., csütörtök 19:35
Jólvanna, rosszul írtam. :)

Az a lényeg, hogy számomra (ez az én szerény megjegyzésem), a Hotel Ruanda jobb volt. :)
Így ok?
0
2005. november 17., csütörtök 19:28
mondd csak, homer, kinél játszott 100x jobban don cheadle? hilary swanknél? lehet, hogy így van, de azt erősen kétlem, hogy a leányzó elorozta előle az oscar-díjat. :)
0
2005. november 15., kedd 19:50
Még csak egyszer, moziban láttam a filmet, és még nem igazán tudtam eldönteni hogy 90%-os, vagy 100. Majd a DVD után!

A Titokzatos folyó nagyon tetszett! Teljesen meglepődtem Eastwoodon hogy még így 70 körül is ilyen jó érzékkel tud rendezni. Valójában a film minden egyes kockájáról sugárzik a kifinomultság, és az tapasztalat! Ugyanez a Millió dolláros bébiről is elmondható! Szerintem nem kerülhetjük el az összehasonlítást, már a stílusa miatt is. Lassú, kellemes, nyugodt jelenetek követik egymást, és egyszerűen élvezet nézni a nagyszerű színészek játékát: Hilary Swank, Morgan Freeman, bizony megérdemelték az Oscart, csakúgy mint tavaly (vagy tavaly előtt?) Tim Robbins és Sean Penn! A Millió dolláros bébiben már szerencsére Eastwood alakítását is megcsodálhatjuk! Aki még igen szép, és kellemes visszafogott zenét is komponált filmjéhez!

Mégis a moziból kijövet kissé csalódott voltam, kitűnő a film, de mintha nem a megfelelő történetet választotta volna Eastwood... Erről érthető okokból itt most nem írnék bővebben, meg ez nem is annyira lényeges, második megnézésre valószínű megváltozik a véleményem...

Nagyon örülök Eastwood sikereinek! Igazán megérdemelten kapja meg a szakma, és a közönség elismerését! Remélem még sok ilyen filmmel megajándékoz minket!
0