Keresés

Oscar 2006

2006. január 31., kedd 16:54
Akkor tippek...

Best Motion Picture of the Year: Munich
Best Performance by an Actor in a Leading Role: Heath Ledger
Best Performance by an Actress in a Leading Role: Felicity Huffman
Best Performance by an Actor in a Supporting Role: George Clooney
Best Performance by an Actress in a Supporting Role: Rachel Weisz
Best Achievement in Directing: Ang Lee
Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen: Good Night, and Good Luck
Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published: Munich
Best Achievement in Cinematography: Memoirs of a Geisha
Best Achievement in Editing: Walk the Line
Best Achievement in Art Direction: King Kong
Best Achievement in Costume Design: Memoirs of a Geisha
Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score: Munich
Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song: Crash
Best Achievement in Makeup: Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
Best Achievement in Sound: War of the Worlds
Best Achievement in Visual Effects: War of the Worlds
Best Animated Feature Film of the Year: Corpse Bride
Best Foreign Language Film of the Year: Sophie Scholl - Die letzten Tage
Best Documentary, Features: Street Fight
0
2006. január 31., kedd 16:01
Supporting Actress=Supporting Actror a második kategóriában, nyilván.
0
2006. január 31., kedd 15:57
Supporting Actresss - Amy Adams, Junebug; Catherine Keener, Capote; Frances McDormand, North Country; Rachel Weisz, The Constant Gardner; Michelle Williams, Brokeback Mountain

Supporting Actress – George Clooney, Syriana; Matt Dillon, Crash; Paul Giamatti, Cinderella Man; Jake Gyllenhaal, Brokeback Mountain; William Hurt, History of Violence

Actress - Judi Dench, Mrs. Henderson Presents; Felicity Huffman, Transamerica; Keira Knightley, Pride and Prejudice; Charlize Theron, North Country; Reese Witherspoon, Walk the Line

Actor - Philip Seymour Hoffman, Capote; Terrence Howard, Hustle and Flow; Heath Ledger, Brokeback Mountain; Joaquin Phoenix, Walk the Line; David Strathairn, GD&GL

Director - Ang Lee, Bennett Miller, Paul Haggis, George Clooney, Steven Spielberg

Original Screenplay - Crash, GNGL, Match Point, Squid and the Whale, Syriana

Adapted Screenplay - Brokeback Mountain, Capote, Constant Gardener, History of Violence, Munich

Foreigh - Don t Tell, Merry Christmas, Paradise Now, Sophie Scholl, Tsotsi

Animated - Howl s Moving Castle, Corpse Bride, Wallace and Gromit

Best Picture - Brokeback Mountain, Capote, Crash, Good Night and Good Luck, Munich
0
2006. január 31., kedd 9:31
Nos, ez kb. 20 % szórás mellett valószínű így is lesz...
A Munich szerintem se lesz az 5 jelölt között, persze én lennék a legboldogabb, ha mégis. Közös barátunk Giamatti is nyerhetne már, kár, hogy Clooney mellett erre vajmi kevés esélye lesz (ha egyáltalán jelölik -> lásd 2005...) Az Oscar egyik érdekessége (van még ilyen?), hogy a Golden Globe-díjnál szétválasztott vidám ill. komoly vonal favoritjai, így összeeresztve miként versenyeznek egymással. Nem mindig a drámai vonal a befutó, lásd a Szerelmes Shakespeare kontra Ryan közlegény megmentése esetet.
most posts by TM
0
2006. január 31., kedd 8:24
íme a tippjeim a főbb kategóriákban:

legjobb film:
brokeback mountain
constant gardener, the
crash
good night, and good luck
walk the line

legjobb rendezés:
george clooney (good luck, and good night)
paul haggis (crash)
ang lee (brokeback mountain)
fernando meirelles (the constant gardener)
steven spielberg (munich)

legjobb férfi főszereplő:
terrence howard (hustle & flow)
philip seymour hoffman (capote)
heath ledger (brokeback mountain)
joaquin phoenix (walk the line)
david strathairn (good night, and good luck)

legjobb női főszereplő:
maria bello (a history of violence)
judi dench (mrs.henderson presents)
felicity huffman (transamerica)
charlize theron (north country)
reese witherspoon (walk the line)

legjobb férfi mellékszereplő:
george clooney (syriana)
matt dillon (crash)
paul giamatti (cinderella man)
jake gyllenhaal (borkeback mountain)
terrence howard (crash)

legjobb női mellékszereplő:
catherine keener (capote)
frances mcdrmand (north country)
thandie newton (crash)
rachel weisz (the constant gardener)
michelle williams (brokeback mountain)
0
2006. január 31., kedd 3:08
off: válasz ment :)
0
2006. január 31., kedd 3:02
off: Delta! Írtam neked egy mailt.
most posts by TM
0
2006. január 31., kedd 2:25
Én még nem láttam. Majd megnézem valamikor :)
0
2006. január 31., kedd 2:24
Jelölni talán, de nem fog nyerni, mert nem olyan a hatásmechanzmusa a filmnek, hogy mindenkiben nagy érzelmeket mozgasson meg. Ezzel együtt egy értékes film, szerintem.
most posts by TM
0
2006. január 31., kedd 2:22
Már nagyon kíváncsi vagyok. Ez kb. holnap kora délután lesz, nem? Vajon fogják a Münchent jelölni?
0
2006. január 31., kedd 2:17
The 78th Academy Award® nominations will be announced on Tuesday, January 31, 2006, at 5:30 a.m. PST, in the Academy s Samuel Goldwyn Theater by Academy President Sid Ganis and Oscar-winning actress and Academy member Mira Sorvino.

most posts by TM
0
2006. január 17., kedd 13:43
Lehet, hogy felébred valaki, és feltűnik, hogy oly sok érdemtelenül díjazott, majd elsüllyedt alkotó után még itt van egy olasz törpe, aki ugyan már nem a zeniten van, de igyekszik.
Hogy az utólagosan Oscarral elismert művészek közül éppen italo-amerikai példát mondjak, Al Pacinonak sokkal jobb szerepei voltak, mint az "Egy asszony illata", de a zsűri akkor úgy gondolta, hogy ha már a nyolcadik nominálása, ugyan kapjon már egy díjat ő is.
most posts by TM
0
2006. január 17., kedd 13:37
A Taxisofőr-Dühöngő bika-Nagymenők hármasból jutalmazhatták volna őt bármelyik filmért. Az tény, hogy mostanában már nem csinál "olyan" filmeket mint az előbb felsoroltak, de kíváncsian várom a Szigorúan Piszkos Ügyek remake-jét, bár szerintem az eredetit nem lehet felülmúlni, akármilyen színészgárdát szedett össze a filmhez. Bár még a film el sem készült, de én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ezért a remake-ért jutalmazza őt az Akadémia, a sors nagy igazságtalansága lenne olyan sok remek egyedi ötlet után.
0
2006. január 17., kedd 13:26
Igazad van, viszont Scorsese jelenleg úgy teljesít a filmjeivel, hogy félő, már csak életműdíjat fog kapni. Az Akadémiának akkor kellett volna díjazni őt, amikor még jó filmeket gyártott. Kár, hogy ez mostanában nem annyira jellemző rá...
most posts by TM
0
2006. január 17., kedd 13:18
Én is nagyobb rendezőnek tartom őt, mint színésznek, de a M$B-ben kimagaslót alakított. Egy film nem csak a szereplőtől lesz jó, sok más dologtól függ (rendezés, forgatókönyv, operatőri munka, zene, ...). Clint Eastwoodról még annyit, hogy aki 50 éve van a filmvásznon és 25 éve rendez, az mindenképp elismerést érdemel. Én csak azt sajnálom, hogy színészként nem kapta meg a kellő elismerést, az Akadémia néha gondolkozhatna előre, nem csak utólag kellene a díjakat osztogatni (vagy még úgy se). Paul Giamattira visszatérve szerintem is nagyon jó volt a Kerülőutakban, de azt már megszokhattuk, hogy nem mindig azokat jelölik/díjazzák, akik az adott évben legjobban megérdemlik (ezért nincsen Scorsese-nek egy Oscar díja sem). A jogosan/nem jogosan kiosztott díjakról és jelölésekről nekem is megvan a saját véleményem.
0
2006. január 17., kedd 13:07
szerintem is a legjobb alakítása volt, de még ez sem ért egy jelölést. félreértés ne essék, imádtam clintet a babyben. pont tegnap néztem bele a híres zoknis jelenetbe! :D
0
2006. január 17., kedd 12:29
Eastwoodot nem tartom nagy színésznek, rendezőnek annál inkább, szerintem Giamatti sokkal jobb volt, de ezt tavaly csak a külföldiek látták így.
Eastwoodról még annyit, hogy sok filmje tetszik, de nem biztos, hogy mindig csak  a szereplő miatt jó egy film.
most posts by TM
0
2006. január 17., kedd 12:01
Szerintem Clint jogosan került oda a jelöltek közé, élete legjobb alakítását nyújtotta. Sajnálom, hogy színészként nem ismerték még el a pályáját, de a rendezőként kapott díjai jogosak. Paul Giamatti tényleg nagyot alakított, de nem csak 5 jó alakítás volt tavaly, páran mindig kimaradnak.
0
2006. január 17., kedd 10:22
Két hét múlva, január 31-én kedden hozzák nyilvánosságra a kategóriák jelöltjeit.
Érdekes lesz, (már ha e díjnál még lehet ilyet mondani) hogy a Golden Globe-hoz képest mennyiben módosulnak a jelöltek ill. a nyertesek.
Tavaly például nagyon nehezményeztem, hogy a Kerülőutakban remekül alakító Paul Giamatti helyett a faarcú Clintet tették be a férfi főszereplők közé, a M$B-s szereplése alapján szerintem indokolatlanul! Mondom ezt annak ellenére, hogy egyébként elismerem őt.
most posts by TM
0
2005. december 12., hétfő 22:48
Egészen-egészen pontosan ekkor:
0
2005. november 27., vasárnap 21:30
Én is így vagyok a Sin City-vel. Mind1, majd kiderül...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. november 27., vasárnap 21:15
Ugyan miért jelölnék? A Batman-t se fogják! Max technikai díj jöhet szóba! De a Sin City közel sem üti meg azt a mércét, hogy a legjobb ötbe jusson, mégha glóriát is vonnak köré a rajongók, SZERINTEM.
most posts by TM
0
2005. november 26., szombat 23:25
Lehet. De amúgy ez majd kiderül január végén. Nem biztos, hogy nem jelölik a Sin City-t.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. november 26., szombat 22:52
Hát, nem is tudom. Szerintem egy tipikus közönségfilm, ami sok-sok díjra esélyes.
0
2005. november 26., szombat 22:51
Ez igaz. A kis Culkin kölköt ugyan nem lehet felűlmúlni, de ki tudja?
0