Keresés

Oscar 2006

2006. március 6., hétfő 19:31
Ezzel meg én nem értek egyet :) A görbeszájú Alicia Silverstone-t én sem bírom, de Reese például nem volt rossz a Kegyetlen játékokban. Persze kiemelkedő sem.
0
2006. március 6., hétfő 19:28
A Gimiboszit láttam,mert a rendező egyéb munkái tetszettek, igazából nem volt rossz az sem, de Reese abban is nagyon idegesített, nem tetszik a stílusa, a görbeszájú Alicia Silverstonera emlékeztet, aki ugyancsak távol áll tőlem.
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 19:26
Ugyan már, pár éve még Gwyneth is kaphatott, a mostani jelöltek bármelyike jobb volt nála.

Amúgy meg nem színészi pályafutást díjaznak, hanem adott filmben nyújtott alakítást, márpedig Witherspoon nagyszerű volt a Walk the Line-ban.
0
2006. március 6., hétfő 19:22
De attól, hogy dél-afrikai produkció, még nem biztos hogy rossz, és ha te azt mondod, hogy csak azért kapta, mert feketék a szereplők, akkor ugyanolyan előítélettel viseltetsz az iránta (és gondolom, anélkül, hogy láttad volna a filmet), mint ők, csak ellenkező előjellel.
0
2006. március 6., hétfő 19:15
Inkább úgy mondanám, a legjobb! Hálistennek.
0
2006. március 6., hétfő 19:14
igenis megérdemelten kapta a díjat. amíg nem láttam a filmet én is kételkedtem reese-ben, de a walk the line-t nézve eszembe jutott, hogy ő játszik a gimibosziban is. nem tudom, hogy láttad-e a filmet, de... itt inkább abbahagyom.
0
2006. március 6., hétfő 19:13
nem értek egyet, amelllett, hogy Swank kisasszony edzett is a szerepre, kiválóan játszott is. teljesen szubjektív, hogy melyikük volt jobb.
0
2006. március 6., hétfő 19:05
Szerintem sem az, rosszul értelmeztél! :-)
Woodyra jól emlékszel, abban az évben volt.
Beugrott egy off: szombaton ment a Fogd a pénzt és fuss! Az egyik régi vetítésekor felvettem a film hangját audiokazettára, még videomagnóról nem is hallottam akkoriban. Na, ezt aztán annyiszor meghallgattuk, hogy huszonév után még most is voltak sorok, hangszínek, poénok, melyeket ugyanúgy fújtam, mint ahogyan a tévében a legendás szinkron jóvoltából hallhattuk.
Néha úgy érzem, Woody Allen szuper-kifinomult intellektuális humorához még mindig nem nőtt fel a világ! :-)
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 18:52
Hát igen, erről megint eszembe jutott az örökzöld anekdota Laurence Olivier-ről, aki a MARATON ÉLETRE-HALÁLRA című filmben együtt játszott Dustin Hoffmannal: Hoffman többek között kitartó futóedzésekkel próbálta beleélni magát a maratoni futó szerepébe. A másfajta színjátszáshoz szokott Olivier megjegyezte: "Miért nem játssza el inkább?"
Azt hiszem, ez a megjegyzés sokat elmond erről a színjátszásról, mely mostanság megint nagyon divatos lett, és mindig is kicsit túl volt értékelve. Lásd a ma már emlegetett Hilary Swank és Annette Bening esetét: egyikőjük szerepformálását komoly edzésprogram előzte meg, a másikét nem. A teljesítményük alapján szerintem Bening felé billen a mérleg, de az Akadémia tagjai pillanatnyi szerepzavarukban azt hitték, olimpián döntnökölnek, s Swanket hozták ki győztesnek, elismerve izzasztó felkészülését a szerepre... :))
0
2006. március 6., hétfő 18:48
Az Átlagembereket én nem ismerem, de a Dühöngő bika nekem nagy csalódás volt. De Niro és Scorsese ennél sokkal jobb (jó) filmeket is csinált együtt.
0
2006. március 6., hétfő 18:40
Én 1997, a Titanic diadalútja óta abszolút nem követem az Oscar-csinnadrattát. Legpozitívabb élményem az utóbbi évek díjátadásairól Woody Allen téblábolása volt, talán 2002-ben.

A díj és a díjátadás jelentőségéről is nyilván megoszlanak a vélemények: szerintem nem több annál, mint hogy egy rakás felvarrott hollywoodi arc megünnepli a másik rakás felavarrott hollywoodi arcot. Szerencsés esetben azért  néha becsúszik egy-egy megérdemelt díjazás is. / És most nagyon nem Julia Roberts-re, vagy Catherine Zeta Jones-ra gondolok.../ Egy-két  "igazságtalanság" ugrott még be a múltból: pl Hitchcock soha nem kapott rendezői oscart, talán csak életműdíjat, de ebben sem vagyok biztos. Vagy pl a West Side Story 10 díját sem értem a mai napig. De a lényeg: aki megkapja biztos örül neki+jól mutatnak a kis szobrocskák a DVD-borítokon! Már ha valaki ugrik az ilyesmire.

TM: az "Átlagemberek" Nem is hótunalmas. Az egyik kedvenc filmem! Bár belegondolva a kettő nem is zárja ki egymást.... : )
0
2006. március 6., hétfő 18:36
hát persze. gondolom, tm sem gondolta komolyan a dühöngő bika, vagy a method acting degradálását.
0
2006. március 6., hétfő 18:34
Az Átlagemberek megérdemelten nyert Oscart, a Dühöngő bika pedig sokkal lejjebb végezte volna a karrierjét, ha nem De Niro játssza La Mottát, megjegyzem ez a method acting kissé erőltetett dolog, ilyen alapon mi is nyerhetnénk díjat 50 kiló fogyással! :-)
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 18:30
"a kikezdhetetlenül zseniális átlagemberek jól oda is pirított a dühöngő bikának: megérdemelte! :)"
Most épp nem vagyok túl vicces hangulatomban (Semmi köze az Oscarhoz vagy bármi hasonlóhoz), de Jamamura, ugye a fenti mondat csak poén???!!!
0
2006. március 6., hétfő 18:24
igen, a kikezdhetetlenül zseniális átlagemberek jól oda is pirított a dühöngő bikának: megérdemelte! :)

biztos baromi álmos voltam, de emlékeim szerint a dr.szöszi című film nem kapott oscart tegnap este.
0
2006. március 6., hétfő 18:17
Kihagytad a 497-et! :-))
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 18:15
A dvdextra szerint a nyolcvanas években is sekélyes volt az Oscar, amikor még hótunalmas Becéző szavak, Átlagemberek, Tűzszekerek meg Kramer kontra Kramerek nyertek... Szerencsére azóta itt van a 29millás doktor szöszi, hogy színt vigyen a filmtörténelembe.
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 18:14
496., 493. Egyetértek!
0
2006. március 6., hétfő 18:10
"Anno sem a SW egyetlen része, sem a Matrix nem kapott ilyen elismerést a kategóriában."

De igen, még többet is, ráadásul minden téren: a díjakat tekintve, erkölcsileg, szakmailag, anyagilag egyaránt; sőt: renoméjukat ma is őrzik.

Egyébként szerintem túl szigorúak vagytok: nem olyan rossz díjazottak ezek! Az Oscar politikai-társadalmi, üzleti beágyazottsága természetesen fontos, de erősen, szinte az összeesküvés-elméletek szintjéig túllihegett. Az Akadémia néha többé, máskor kevésbé, de mindig kiszámíthatatlan: bármennyi szabályszerűséget fedezünk fel, mindre van ellenpélda. Azt se felejtsük el, hogy az Oscar-díjas filmek túlnyomó része ma is megállja a helyét – lehet, hogy nem mindig a legjobb film lesz a „Best Picture”, de azért majd mindig nagyon jó filmet tüntetnek ki: A Kramer kontra Kramer még nagyszerű mozi attól, hogy az Apokalipszis most természetesen jobb…

Ahol valóban gond van, az a legjobb dal kategóriája: a tavalyi nyertes sem volt egy nagy szám, a tegnapi győztes azonban csak B oldal lehetne bármelyik többé-kevésbé tehetséges rapper maxiján. Hogy néhányszor elhangzik a szmokingos-estélyis közönség előtt a strici szó?? Mekkora szenzáció!! És az előadás: csupa MTV-közhely, az Austin Powers in Goldmember klipparódia-jelenete simán „leveri” (zeneileg is), és még csak komolyan sem veszi magát! Képzeljük el ezt a szart egy válogatáslemezen a Raindrops Keep Falling on My Head, az Arthur’s Theme, az Up Were We Belong, a Windmills of Your Mind, a Let It Be, a Streets of Philadelphia, a Shaft vagy akár a Lose Yourself társaságában! Blöe! Tényleg ennyire nem volt választék??? [Tudja valaki, miért csak három dalt jelöltek?]

A King Kongot nagyon szerettem, de igaz, ami igaz, a Világok harca minden kategóriájában jobb volt. A díjakat valószínűleg nem az egész film, hanem a csodálatosan sikerült Kong kapta. Azért a Sith-ek bosszúja bőven belefért volna technikai kategóriákba, sőt.

Az év legjobb filmje szerintem továbbra is a Munich…
0
2006. március 6., hétfő 18:04
a fenti kontextusban: kijárt=kiosztottak
0
2006. március 6., hétfő 18:03
ezzel nem igazán tudok egyetérteni. a díjat csak a kezdetekben ítélték oda több filmben nyújtott alakításért, de aztán hamar eljutott oda, hogy nem a színészt, hanem a színész egy bizonyos filmjében nyújtott alakítását díjazták. persze, a felszín mögött mindig ott van a politika, de ez korábban is így volt, nem csupán most. az általad említett al pacinónak pl. nagyon.nagyon sokáig kellett várnia, mire megkapta az oscart, s john wayne-nek is kijárt a szobrocska, pedig anno őt se tartották túl jó színésznek. milliónyi példát lehetne hozni: eszembe jutott pl. tom hanks, akit mindenki csak egy pojácának tartott, aztán most meg ő az egyik legnagyobbra tartott színész. de niro és nicholson is roger corman féle b-filmekkel indított, s még folytathatnám a sort: summa summarum, az oscar régebben sem volt sekélyesebb/komolyabb, mint most.
0
2006. március 6., hétfő 17:53
Lucas tkp. egyetlen hollywood-i céh-ben sincs benne. Ha jól tudom az ILM a Jurassic  Park óta nem kapott Oscart. Arról nem is beszélve, hogy hányszor beszólt már a filmvárosnak. Szerintem ignorálják.
0
2006. március 6., hétfő 17:53
Én mondjuk TM-mel tudok egyetérteni. Azért korábban nem csak úgy szórták az Oscar-okat, hanem olyan színészeknek adták, akik tényleg kiemelkedőt alakítottak. Marlon Brando, Paul Newman, Robert De Niro, Al Pacino, Jack Nicholson, és még lehetne sorolni azokat, akik megérdemelten kapták a díjat.
Mostanában ez sajnos egyre jobban elveszik. Clooney-nak Oscart? Witherspoon-t én kedvelem, de megint nem egy akkora színész, akit a díjjal kellene jutalmazni. Sajnálni nem sajnálom tőlük, csak így a díj veszti el jelentőségét.
Szerintem egyre kevésbé érdemes megnézni a díjkiosztót, bár tény, hogy régen sem mindig az kapta, aki megérdemelte, és régen is voltak olyanok, akik nem kapták meg, pedig megérdemelték volna, de mostanában már tényleg nem arról szól az egész, amiről kellene.
0
2006. március 6., hétfő 17:52
ahogy akarod. de azért hadd jegyezzem meg, hogy mindenkinek lehet véleménye, legyen az bármilyen szemellenzős, viszont ha nyilvános fórumon hírdeti, akkor készüljön fel arra, hogy mások ezt nem feltétlenül fogadják el fenntartások nélkül.

ami a jelölteket illeti, reese witherspoont nem a dr.szösziért díjazták (és nem is az electionért, pedig azért már megérdemelte volna), mint ahogy de nirót sem a rocky és bakacsinért; véleményem szerint philip seymour hoffman korunk egyik legnagyobb fiatal színésze, akire eddig illett az "underrated" titulus, de a közepes semmiképp, clooney-t meg valószínűleg nem utolsó sorban azért díjazták, mert sikeresen szabadult meg a ross dokis üres sármjától, s az sem utolsó szempont, hogy bátran felvállalja radikális politikai nézeteit egy olyan miliőben, ahol a politikai korrektség létfeltétel. rachel weiszt legtöbben a múmiából és más buta akciófilmekből ismerhetjük, de azért érdemes tudni, hogy a saját maga által alapított színjátszó csoportjával néhány év alatt a létező összes brit színpadi díjat besöpörte, s az idegesítően rángatózó elszánt diplomatát is csak miatta volt érdemes megnézni. ez persze csak az én véleményem, nyugodtan lehet vele nem egyetérteni.
0
2006. március 6., hétfő 17:33
You talkin  to me?

Nem vagyok gumiember, hogy magamba nézzek. Egyébként a lapos gálára, és a közepes, vagy annál gyengébb képességű színészek sztárként tálalására céloztam.
Ettől még a Brokeback Mountain vagy a Crash lehet jó film.
Köszönöm a jótanácsaidat, de a meglévő kommunikációhiány engem nagyon is kielégített, ne rontsuk el! :-)
most posts by TM
0