Keresés

Oscar 2006

2006. március 6., hétfő 17:22
az előítélet beszél belőled, vagy láttad is ezeket a filmeket? ha az előbbi, akkor nézz magadba, ha az utóbbi, akkor vegyél szemüveget. :)
0
2006. március 6., hétfő 17:20
a dal mentségére szóljon, hogy a filmben nem ezek a fukszos barmok adták elő, hanem színészek, egészen pontosan terrence howard, aki alakításával szerintem simán lemosta az összes jelöltet (a capote kivételével, mert azt nem láttam).
0
2006. március 6., hétfő 16:52
Hát, hogy ez a George Clooney miért is kapta meg a díjat nem értem. Szerepel a filmben kb. 15 percet. Ez még nem is lenne baj, mert ugye mellékszereplő. De az a kis időbeni alakítás sem volt olyan nagy, hogy erre a fényes díjra méltó legyen. Gagyi.
0
2006. március 6., hétfő 16:50
Ezt te sem gondoltad komolyan!
Lucas igenis befolyásos ember, és neve van a szakmában, mi több, a filmtörténelemben, ráadásul a hozzá kapcsolható Oscarok raklapmennyiséget tesznek ki.
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 16:46
Ilyen mértékű melegfront remélhetően nem következik be, de annyira jó lenne, ha az Oscar nem üzlet és taktikázás lenne, hanem egy olyan esemény, ahol a művek értéke az elsődleges, s nem az, hogy ki lobbizik jobban a nomináltjaiért, hogyan a legtaktikusabb politikailag, etnikailag, életkorilag stb. kiosztani a díjakat. Lehet, hogy túl szigorú vagyok, de szerintem jó pár éve észrevehetően nem a művészi szempontok dominálnak a díjak odaítélésekor...
0
2006. március 6., hétfő 16:46
Kit érdekel, ki kap Oscart.... Rongyrázás az egész, a háttérben lobbizás és lekenyerezés hegyekkel. Én is majd csinálok egy filmet, mondjuk transzvesztitákról, akik a hitleri Németországból menekülnek, és megalapítják a Soho-t Londonban - történelem hamisítás, a la művészi szabadság rulezz -, akikre Goebbels ráküld párt SS-hóhért, de a transzik kicselezik őket, elmennek az USA-ba, és beállnak cowboykodni, majd a háború után nem sokkal alijjáznak. Tuti oscar, főeg ha kiküldök a bizottság tagjainak extra dvd-kiadást, meg mindenféle ártatlan ajándékot.
Nevetséges, nem is néztem. Ha a Boradback Mountain az év legdícsérendőbb alkotása, akkor Holywood ássa el magát jó mélyre. Aztán persze a Crash is kötelezően megkapta a maga kis szoborcskáját, mert szegény négerek szerepelnek benne. Adott a recept: Buzik, elnyomott kisebbségek szerepeltetése tuti siker.
Ne-vet-sé-ges.
Mondjuk Philip Seymour Hoffman, Rachel Weisz és George Clooney simán megérdemelték a szobrot, csak egy a baj: Ez a díj már messze nem olyan jelentőségű, mint amilyen csak néhány évvel ezelött volt.

Érdekes a King-Kong esete is vizuális effektek terén. Anno sem a SW egyetlen része, sem a Matrix nem kapott ilyen elismerést a kategóriában. Miért is? A KK messze nem forradalmi, ellenben z iménti két példával - hangsúlyozom: vizualítás terén. Ugyan ez érvényes a hang-kategóriára is. Ráadásul a KK-ban nem egy olyan jelenet van, amely esetében erősen kilóg a lóláb, a vetített háttér egyértelműsége, vagy a karakterek béna érintkezése. Szóval nem vágom.

És persze nevetséges ez az egész.
0
2006. március 6., hétfő 16:43
Nekem inkább a megalománia jut eszembe a Kong vs. dinók meccsről. Az elején még ok, de amikor már az indákba akadva hintáznak össze-vissza... Ott már untam.

Megmondom őszintén, nekem az is böki a csőrőm, hogy pl. Lucast az új trilógiáért pocskondiázzák, hogy mennyire gyenge a forgatókönyv, plusz nem többek egy gyengus rajzfilmnél, erre PJ letesz az asztalra egy halálgagyi "forgatókönyvel" megáldott pócsék filmet, ráadásul két jeleneten kívül az effektek is csak átlagosak, erre sokan istenítik és Oscar díjakat kap. Itt látszik, hogy nem a minőség számít, hanem az hogy kinek mi a neve. A ROTS és a Világok Harca is köröket ver effektekben és hangban is a majomra. Egyéb kvalitásokat nem is említek... Szerintem.
0
2006. március 6., hétfő 16:35
Eljön az idő majd, amikor mind az öt jelölt filmben melegek lesznek, akkor már ez sem lesz érdekes! :-)
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 16:19
Nem az apartheid vagy faji kérdés a lényeg, hanem az, hogy mióta olyan lobbizás volt a néger művészek állítólagos mellőzése miatt, azóta az ilyen témák és művészek éppúgy többé-kevésbé biztos nyerőnek számítanak, mint mondjuk a hátrányos helyzetű karaktereket megformáló színészek, vagy azok, akik egy-egy szerep kedvéért különösen megpróbáltató felkészítő programokon vesznek részt: ld. Hilary Swank tavalyi esetét Annette Beninggel, aki játszott olyan jól, mint a riválisa, de nem vett részt a szerep eljátszásához mindenféle intenzív edzésprogramokon. De ez csak az én privát véleményem. Ahogyan az is, hogy Hollywoodban igen jelentős a zsidó származású művészek aránya és befolyása, tehát kevéssé valószínű, hogy ott egy palesztin film győztes lehetne. Igaz, annak örültem, hogy Spielberg látszatmegértésre épülő, politikailag elég inkorrekt akciófilmjét, a MÜNCHEN-t is mellőzték. De mivel a meleg művészek sem számítanak olyan nagy ritkaságnak Hollywoodban, tulajdonképpen meglepő, hogy a BROKEBACK MOUNTAIN miért nem győzött, mint legjobb film.
0
2006. március 6., hétfő 16:04
hát igen, ez igaz... sok helyen ordít a trükk... :D
0
2006. március 6., hétfő 16:03
Kivéve, hogy a Tsotsinak semmi köze az apartheidhez, faji kérdésekhez, játszódhatna Londonban vagy Párizsban vagy Rio de Janiero-ban Johannesburg helyett; lényegtelen a szereplők bőrszíne. A kategória általam látott 3 filmje (Tsotsi, Joyeoux Noel, Paradise Now) közül szerintem ez volt a legjobb.
0
2006. március 6., hétfő 16:02
KONG is KING, Narnia Sucks
0
2006. március 6., hétfő 16:01
Csak kevésbé észrevehetően:)
0
2006. március 6., hétfő 15:47
manapság szinte nincs is olyan film, ahol ne alkalmaznának bluescreent...
0
2006. március 6., hétfő 15:42
A fújjal abszolút egyet értek, a dagatt állat csávó nem hogy beszélni de még normálisan állni sem tudott.......fúúúúúúúúúj
0
2006. március 6., hétfő 13:45
mert nem is olyan jó film. :)
0
2006. március 6., hétfő 13:39
Más: Nagy szégyen, hogy a Menyország most nem nyert. Zseniális film. Mindegy: az idei gálával vagyok a leginkább megelégedve...
0
2006. március 6., hétfő 13:37
A King Kong ellenes hangulattal én sem értek egyett. Érdekes, hogy Spielberget leszámítva, csak Peter Jacksonn utóbbi filmjei varázsoltak úgy el mintha gyerek lennék. Gyűrűk Ura, meg az "óriásmajmosszöszilánykás".

Szerintem az előző megszólalásomban említett Kong Vs. T-rex jelenet, meg a kong korcsolyázik jelenet volt az ami eldöntötte a kérdést a zsűrinél.
0
2006. március 6., hétfő 12:52
Nem, ezt csak a tapasztalt Kong-ellenes hangulat miatt tettem hozzá. Érdekes, hogy mit néznek a szakemberek egy film díjazásánál, mert máskor is előfordult már, hogy nem a legjobbnak vélt trükkök viszik el a pálmát. A SW-nál például mindig az a kommentár, hogy nem hozott semmi újat, csupán a meglévő trükkarzenált polírozzák benne mind tökéletesebbre. Talán a Világok harcánál is ezt érezhették a döntnökök, bár azt meg én ismerem el, hogy az autópályás menekülés-jelenetnél tátott szájjal bámultam, azt meg nem is próbálom titkolni, hogy Dennis Murren kamaszkorom óta a fantáziámra ható legnagyobb képi varázsló. Ezzel együtt a King Kongnál éreztem azt a gyermeki rácsodálkozást huszonakárhány év óta először, hogy "a fenébe, hogyan lehet ilyen trükköket előállítani?". Lehetséges, hogy "ennyi" kellett a sikerhez, a vizualitás határait feszegető jelenetsor erőssége elhomályosította, az egyébként jogosan kritizálható dínós attakot.
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 12:34
Volt egy két lélegzetelállító effect/jelenet a King Kongban....viszont összeségében nézve, a filmben látható trükkök minősége eléggé hullámzó volt.

Csak egy példa: Jack Black és Adrien Brody menekülése a csordányi dínó közül elég gyengusra sikeredett (Bluscreen ezerrel....). De azt elismerem, hogy Kong vs. T-rexek jelenet az elmúlt 100 év egyik leglenyügözőbb jelenete...

A legjobban kidolgozott vizuális trükkök mindenképpen a War of the worlds-ben voltak láthatóak....

De azért nem vagyok elfogult ugye?
0
2006. március 6., hétfő 12:11
A King Kong technikai díjakat kapott csupán, abban viszont ő volt a legjobb, mivel felülmúlta a Világok Harcát, bár az elfogultak ezt úgysem fogják beismerni.
most posts by TM
0
2006. március 6., hétfő 12:02
Egyre kínosabb ez az oscar díjnak nevezett valami. Talán a Crash győzelme az egyetlen értékelhető momentum, bár félek az sem azért kapta a díjat, mert "milyen jó film"

A King Kong három oscar díja pedig no comment.... Vagy még ezeket is a GYU filmekért kapta? Nevetséges...
0
2006. március 6., hétfő 8:53
nem... így legalább folytatódik a Született feleségek... (azért egy Oscar díjtól elég sokan meghülyülnek... nem is értem... ;) )
0
2006. március 6., hétfő 7:56
Nem láttam, de örülök, hogy nem veszítettem semmit. Most már roppant kíváncsi vagyok rá, hogy Clooney meg Witherspoon milyen alakításokat nyújtottak, mert általam ismert filmjeik alapján szerintem elég gyenge színész mindkettő (díjazott szerepformálásukat még nem láttam). Azon mondjuk nem lepődtem meg, hogy a BROKEBACK MOUNTAIN nem nyert: az Akadémia valószínűleg sosem fog egy meleg témájú filmet az év legjobbjának választani. Tadam akár az Akadémia tagja is lehetne, hiszen ő is úgy fikázza le ezt a filmet, hogy nem is látta, s állítólag az Akadémia több tagja se volt hajlandó megnézni. Az ÜTKÖZÉSEK nekem ugyan tetszett, de nem éreztem olyan kiemelkedő alkotásnak, amelyre Oscart kellett volna adni. A német és a palesztin film veresége sem volt meglepő: Hollywood sosem fog jutalmazni ilyen filmeket. Már az is nagy szó, hogy a jelöltek közé kerültek. Halle Berry, Denzel Washington és Sidney Poitier presztízs-Oscarjai óta a feketék a divatos téma, s ennek a hullámnak idén az ÜTKÖZÉSEK és a dél-afrikai film feleltek meg a legjobban.

Ja, és egy személyes észrevétel. Ahhoz képest, hogy a díjazottak neve állítólag titok a borítékok felbontásáig, nem először fordul elő, hogy "véletlenül" olyasvalaki adja át a díjat, aki jó barátja a díjazottnak: idén pl. George Clooney Nicole Kidmantől vehette át az Oscart, akivel puszipajtások.
0
2006. március 6., hétfő 7:40
Kifejzetten örülök neki!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0