Nos, Harrison Ford az iskolaigazgatót alakította a filmben, akihez beviszik Elliott-ot, miután zűrt okoz a békák "felszabadításával". E.T. telepatikus segítségével az igazgató is a levegőbe emelkedik székestől, (ha jól emlékszem!) de ez lehet, hogy már csak a könyben létezik, és nem forgatták le! Ford viszont kimaradt, a kész filmből, "kárpótlásul" megszerezte Melissa Mathison szívét (kinek csodálatos forgatókönyve alapján készült el az E.T.), és egy évre rá összeházasodtak. A 21 évig tartó frigy Calista Flockhart (Ally McBeal) érkezésével bomlott fel, ő már három éve boldogítja a kivénhedt ácsot! :-)
Visszatérve a filmhez, új szinkron készült hozzá! Ez részben rossz, hiszen a harmincasok, mint én is, kívülről fújtuk, a régi szöveget, de igazából az új szinkron sokkal pontosabb, gondolok itt például arra, mikor a kisfiú az űrlénynek mutogatja a Birodalom visszavág-beli játékfigurákat! Ezenkívül Elliott bátyjának, Michaelnek (Robert MacNaughton) borzalmas rossz szinkronhangot választottak a régi szinkronban. Ugyanakkor Gertie (Drew Barrymore) hangja sokkal bájosabb volt régen, mint most! Szóval azért nem olyan gáz, az új szinkron, mint mondjuk a Vissza a jövőbe esetében.
A dvd legértékesebb extrája (szerintem) az az élőben rögzített filmzene, melyet John Williams és a zenekar élőben játszott a film alá a film 20 éves évfordulója kapcsán tartott "újrabemutatón"! Ez hatalmas teljesítmény, rendkívül profi művészek képesek csak rá!
Az internetes extrákhoz nem tudok hozzászólni, nem kerestem őket korábban sem.