Mivel ilyen jól összejöttünk elárulok neked egy helyet, ahol egészen ritka csemegét is lelhetsz, a magyar abszurd "hőskorából" többek között a legendás "Jön a medve" is itt van!
http://herb.vorbis.hu/video/
Jó szórakozást hozzá! :-)
most posts by TM
0
2006. január 21., szombat 15:19
5042
O.K. A napokban majd megnézem felirattal is...
0
2006. január 21., szombat 15:14
52684
Szerintem csak apróbb eltérések vannak, de ha ezt hallaná Galla, nyilván nekem esne! :-) Ő 33 éve nyüstöli az angolt, valami elképesztő szinten beszéli a nyelvet, neki nyilván sokkal jobban szúrja a szemét, bántja a fülét minden részlet!
most posts by TM
0
2006. január 21., szombat 15:09
5042
Az egyik Galla interjúban olvastam (persze TM-nek köszöhetően) hogy Gallának nem tetszett a Gyalog Galopp szinkronja. Én még sohasem néztem felirattal a DVD-t, imádom Kernék szövegét is... Ti láttátok már a feliratot? Nagyon más?
0
2006. január 21., szombat 14:18
510
Tökkkéletesen egyetértek juliettel, jobban nem is tükrözhetné az én véleményemet. A feliratozás is pontos, egy kivételről azonban írtam már a 235. hozzászólásban. (nem leszólom, csak megjegyzést tettem)
0
2006. január 21., szombat 14:15
510
Nem bántottam senkit, csak lemaradt a szmájlifész... :)
0
2006. január 21., szombat 14:01
52684
Oké, értem, no problem! Én is jobban szeretem az eredetit, de hát annyira körüljárta az élet minden területének fonákságait ez a hat mágus, hogy nehéz olyat művelni az utánuk következőknek, amiben ne az ő szellemességük mutatkozzon meg, már csak a stílus révén is!
most posts by TM
0
2006. január 21., szombat 13:46
8905
Szerintem Karola nem bántani akarta őket, csak megjegyezte, hogy azért mégiscsak az eredeti a jobb ebben is, és ezzel én is egyetértek. Ugyanakkor szeretem én is Galláék jeleneteit, elég sokat, de nem mindet, és persze látszik, hogy sok ötletet kölcsönvettek nagy elődeiktől. Mindenesetre sokat köszönhetünk Gallának, hogy behozta ezt a fajta humort a magyar tévébe, és hogy ilyen tökéletesen feliratozta a Repülő Cirkusz részeit.
0
2006. január 21., szombat 13:42
52684
Ha Laárékra célzol felesleges őket bántani! Ugyan Galla kezdte el az abszurdot, főleg az angol humor interpretálását 1990-ben, de mint hatalmas KFT-rajongó, tanusíthatom, hogy Laár már a zenekaron belül sem volt "százas"! A versei mellett nemegyszer színházi jeleneteket kreáltak (Bál az Operában) vagy fehér kesztyűben brékeltek (Rózsák Valériának), vagy csak idióta szobrokat lepleztek le minden szám végén ("Ég és Föld" turné) stb. Szóval a humor erősen áthatotta őt is. Mivel haverok voltak Gallával, és Galla különösen nagyra tartotta a KFT zenei munkásságát és Laár egyedi szövegeit, verseit, ezért kézenfekvő volt, hogy ebből idővel kisül valami különleges elegy. Ez lett a "Laár pour Laár" - szójáték elnevezésű est, mely később módosult az eredeti francia kifejezésre "L art pour l art" kb. annyit tesz: "Művészek a művészetért". (erről bővebbet a 166. hozzászólásban ) Igaz, hogy különválasztották, hogy a Holló csak angolból merít, és a L art pour l art meg saját kútfőből, de ez óhatatlanul is összemosódott! Ugyan nincs nagyon benne a krónikákban, de Dolák-Saly is lépett fel Holló jelenetben, és a Vastyúk produkciókban is visszaköszön néhány Monty Pythonos elem, de ezzel szerintem nincs baj! :-)
most posts by TM
0
2006. január 21., szombat 13:35
8905
"A tegnapival lemaradtam". Azt akartam írni, hogy a tegnapelőttivel.
0
2006. január 21., szombat 13:34
8905
Ez a tegnapi rész az egyik kedvencem volt, szerencsére már megvolt régről. A tegnapival lemaradtam, úgyhogy majd ma veszem fel az ismétlést. Az egyik kedvenc jelenetem a McTeagle-es volt, azon mindig halálra röhögöm magam. És persze a repülőoktatás is nagyon jó!!! Hibátlan rész. :-)
0
2006. január 21., szombat 13:30
1791
Azért a Nagy B. nem csupán rekordokat akar döntögetni. Ő már egy mítosz!
0
2006. január 21., szombat 13:25
510
A Jones-Palin "diák-edző" párosítástól tudnék párhuzamot vonni egy magyar diák-edző párosításra: A diák, aki a világ legtöbb nyelvét beszéli, a legtovább él, a leghamarabb elalszik, stb. Az edzőnek pedig kilóg a kapa a szájából, és lehetetlen rekordok megvalósítására kényszeríti az együgyű tanítványt... gyanús valakinek? Hozzátenném, ez utóbbi páros humorköre korántsem olyan kifinomult, mint elődeiké.
0
2006. január 21., szombat 13:13
52684
A Megjelenések topicban esett szó David Attenborough-ról, akiről kevesen tudják, hogy szerves köze volt a Monty Python-csoport népszerűvé válásához! Attenborough 1952-ben került a BBC-hez, ahol aztán szépen araszolgatott előre a ranglétrán, míg 65-ben a BBC2 elnevezésű program elindult. Itt volt előszőr színes sugárzás, és ennek a csatornának volt az igazgatója David Attenborough, aki szeretett volna frissességet vinni a BBC szürke arculatába, ezért a közérdekű műsorok mellett olyan újszerű, más adókon elképzelhetetlennek tűnő produkciókat is felkarolt, mint Monty Python Repülő Cirkusza. Hogy jó orral szimatolta a tehetséget, arra bizonyíték az, hogy 37 évvel később most erről elmélkedünk a világ egy másik pontján! :-) A remek televíziós szakember aztán a hetvenes évektől kezdte el a természetfilmes, ismeretterjesztő sorozatok készítését, de, ahogy John Cleese szokta volt mondani, ez már valami teljesen más!
most posts by TM
0
2006. január 21., szombat 0:36
52684
Kérdezd a bozótot! A bozót mindenre tudja a választ! :-)))
Annak, aki még új itt: 132. hozzászólás
most posts by TM
0
2006. január 21., szombat 0:33
5042
Gondoltam... Látszik hogy ez a mai Galla...
0
2006. január 21., szombat 0:26
52684
Apró érdekesség, hogy az 1993-as tévésugárzáskor nem ezek a bevezetők voltak, hanem egy jóval fiatalabb Gallát láthattunk, aki azonban szinte szóról szóra ugyanezekkel a szavakkal, kiemelésekkel indította útjára az egyes részeket. A bevezetőkben alkalmazott animációs gegek is újak, régen csak bemontázsolták őt egy Gilliam-grafika valamelyik részébe, és mozdulatlanul beszélt. A 15. részben kevésbé voltak szemléltetve a lefordíthatatlan nyelvi poénok, stb. Ezen apróságokon kívül ugyanazt kapjuk most is, mint akkor.
most posts by TM
0
2006. január 21., szombat 0:16
5042
Igen!
Én meg az eddigi epizódokból nézek vissza pár jelenetet mostanában... Néhányuk másodszorra mintha még viccesebb lenne... Mikor Terry Jones megpróbálja megenni a Chichesteri székesegyházat az hatalmas... Meg mikor Michael Palin mint az edzője arra akarja rávenni hogy ásson alagutat Szibériáig (vagy meddig) erre Jones visszaszól a gödörből: "Egy ásó jó lenne..." :DDD Megunhatatlan!
A mai részben meg annál az apró jelenetnél feküdtem ki, mikor Terry Jones mint pszihológus leül a díványon hanyatt fekvő tehén mellé: "... és mondja: Mikor érezte magát először tehénnek?" :DDDD
0
2006. január 21., szombat 0:16
16089
Ok.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. január 21., szombat 0:15
52684
Igen.
most posts by TM
0
2006. január 21., szombat 0:11
16089
45 részes az egész, ugye?
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. január 21., szombat 0:09
52684
Belenéztem a következő (17.) epizódba, és az építész-jeleneten hülyére röhögtem magam! Cleese, mint Mr. Tid, az építész, olyan lakótömböt tervezett (élete munkája ment rá), melyben forgókések marcangolják szét véres húscafatokra a bérlőket! :-) A szabadkőművesek kézfogását meg nem is lehet leírni, látni kell! De bővebbet majd jövő héten!
most posts by TM
0
2006. január 20., péntek 22:59
52684
Sorry, de elkéstem csöppet, de megpróbálom lefutni a kezdési időpontot! Szóval:
Tizenhatodik rész
Egy püspök próbál; Repülő-lecke; Eltérített gép;(Lutonba); McTeagle, a költő; Pszichiáter-tejesember; Panaszok; Déjá vu
most posts by TM
0
2006. január 20., péntek 22:56
52684
Kérdezd a bozótot! A bozót mindenre tudja a választ! :-)))