Keresés

MONTY PYTHON REPÜLŐ CIRKUSZA

2005. december 21., szerda 11:14
Valaki nem tudja nekem elküldeni a repülő cirkusz magyar feliratait
0
2005. december 21., szerda 0:43
Na, Dylan, akkor itt az én listám!
Igazából mindegyik tagot annyi jelenetben láttam és szeretem, és látom őket a lelki szemeim előtt, hogy nagyon nehéz volt választani, úgyhogy egyet-egyet találomra kivettem a sok jellemző szerep közül. :-)
Ezek igazi rajongóknak való jelenetek, lehet, hogy nem mindenki ismeri őket. Aki ismeri, annak nyomban beugranak. :-)

1.) Michael Palin: Mint az Archeology Today műsorvezetője. Eszméletlen jó a rajongása a magas emberek iránt. :-)

2.) John Cleese: Mint Dennis Moore, az útonálló, aki rájön, hogy "a vagyon-újrafelosztás nem is olyan egyszerű dolog". :-)

3.) Eric Idle: nőként a fás és bádogszerű szavak jelenetben :-)

4.) Terry Jones: Szintén az Archeology Today c. műsor egyik szereplője, a norvég szexmániás professzor :-)

5.) Graham Chapman: mint vadász, aki robbanószerekkel nyírja ki a szúnyogokat, hangyákat :-)

6. ) Terry Gilliam: a spanyol inkvizíció egyik tagja piros egyenruhában.

Nehéz volt leállítani magam, mert ez az öt ember (Terry Gilliamat nem igazán számítom színészileg a többiekhez) egyszerűen zseni, és mindent képesek eljátszani. És hogy ....  És akkor az írói vénájukról még nem is beszéltünk ....
0
2005. december 20., kedd 18:08
Hú TM!
Nagyon jókat idéztél, vinnyogva röhögtem :)
A temetési beszédet nem tudnád esetleg beszerezni, én nem találtam sehol eddig. Csak azt olvastam róla, hogy a jelenlevők sírtak a röhögéstől, ami nem rossz egy temetésen :))
0
2005. december 20., kedd 13:04
De, méghozzá három is volt, pont ahogy szeretem! :-)))
most posts by TM
0
2005. december 20., kedd 11:54
Jól van, csak vicceltem. :-) Nem láttad a smileyt? :-)
0
2005. december 20., kedd 2:22
Azért mert megkérdeztem, kezdő lennék?
most posts by TM
0
2005. december 20., kedd 2:20
Majd holnap én is leírom ezt, most sajnos át kell adnom a gépet! :-(
0
2005. december 20., kedd 2:20
Még szép, hogy tudtam! Ez alap! Te kis kezdő! :-)))
0
2005. december 20., kedd 2:08
Így volt! Pedig együtt írták a legjobb jeleneteket! Ki érti ezt? Biztos egymás agyára mentek...
most posts by TM
0
2005. december 20., kedd 1:10
Igen mostanában halottam róla, meg átböngésztem az epizódlistát, és ott is írták! Nem halottál valami szaftos pletykákat? Állítólag összeveszett Chapman-el...
0
2005. december 20., kedd 0:41
Azt tudtátok, hogy Cleese-nek elege lett a végén a Repülő Cirkuszból?
Az utolsó évadban (40-45. rész) nem is szerepelt már.
most posts by TM
0
2005. december 20., kedd 0:33
Vegyük sorra a Python tagokat! Mi az első ami eszedbe jut ha rágondolsz? (Tehát melyik jelenet illetve karakter stb...) Nekem:

1.) Graham Chapman - Brian. Egyértelmű! Az a jelenet mikor meztelenül kiáll az erkélyre a tömeg elé.
2.) John Clees - A Gyalog Galoppban a boszorkányos jelenet. Amikor azt mondja hogy: "Engem gyíkká változtatott!... De már elmúlt..."
3.) Michael Palin - Flying Circus 3. rész: A biciklijavító! :-)))) Új kedvenc
4.) Eric Idle - "Always Lokk On The Bright Side Of Life..." Mi más?
5.) Terry Jones - Az élet értelme: 1. rész: A születés csodája: - A munkásnegyedben. Mikor kiesik belőle a gyerek mosogatás közben! "Ja? Vidd a többi közé!" :-)))))))))
6.) Terry Gilliam: A Brian-ben: Az börtönőr karakter: Mikor kérdezik tőle hogy hány elítélet ment már ki? És össze vissza dadog, nyökög... :-)))))
0
2005. december 19., hétfő 18:41
John Cleese egy Isten! :-) Olyan kiállása van, hogy nem igaz. Ebben a magasséga is közrejátszik, plusz ehhez adódik a magabiztossága, a tehetsége ... Imádom! :-)))
0
2005. december 19., hétfő 16:52
Ma marketing órán valami 80-as években készült angol oktató filmet nyomattak, amiben John Clees alakított hatalmasat... :-)))
0
2005. december 19., hétfő 14:57
Ő volt az elején! Rá mondtam, hogy talán őt szeretem a legjobban! :-)))
0
2005. december 19., hétfő 11:07
Hohóóóóó!!! Mindet leírtad?? És Michael Palin??
0
2005. december 19., hétfő 2:24
Én is talán őt szeretem a legjobban, de nem igazán tudom eldönteni, mert mindannyian annyira jó színészek!!!! Egyedül Terry Gilliam az, aki alacsonyabb színvonalon teljesít, de ez érthető, hisz ő főleg az animációkat készítette. De ő sem rossz. Én nagyon szeretem John Cleese-t, Eric Idle-t, Terry Jones-t és Graham Chapmant is. Na, mindet leírtam. :-))) Tényleg nem tudok dönteni. :-) Más karakterek, de mindegyikük tökéletesen teljesít.
0
2005. december 18., vasárnap 16:49
Köszi Ibrahim! Már meg is néztem!
0
2005. december 18., vasárnap 16:49
Nekem is Palin a kedvencem. Tényleg aranyos!!!
0
2005. december 18., vasárnap 1:02
Talán Palin a legjobb színész a társulatból! Mintha több jelenetben szerepelne, nekem az ő alakítasi tetszenek a legjobban...
0
2005. december 18., vasárnap 0:58
A következő dalt már inkább le sem fordították... :-)

The "Not Noel Coward Song" from "Monty Python s Meaning of Life"

Isn t it awfully nice to have a penis.
Isn t it simply grand to have a dong.
It s swell to have a stiffy, it s divine to own a dick,
From the tiniest little tadger to the world s biggest prick...
So three cheers for your Willy or John Thomas,
Hooray for your one-eyed trouser snake.
Your piece of pork, your wife s best friend,
Your Percy or your cock,
You can wrap it up in ribbons, you can slip it in your sock,
But don t take it out in public or they ll stick you in the dock,
And you won t a-come a-back.

Eric Idle
most posts by TM
0
2005. december 18., vasárnap 0:42
Graham Chapman

Születési idő: 1941. január 8.
Születési hely: Leicester, Nagy-Britannia
Elhunyt: 1989. október 4.

Chapman egyik legismertebb alakja a Flying Circus-ben a magas, pipázó, kívülről magabiztosságot és nyugalmat sugárzó nyomozó, aki valami más szeretne lenni (ablakpucoló). Chapman nyilvános arca mögött ugyanígy rejtőzött homoszexualitása és alkoholizmusa. A többiek között voltak, akik nehezen jöttek ki vele, Cleese részben miatta hagyta ott a sorozatot a harmadik szezon után. A Gyalog-galopp skóciai forgatása közben Chapman delirium tremensbe esett. A legsúlyosabb időszakában naponta több mint két liter gint fogyasztott el. 1977-ben hagyott fel az ivással, s ezután még olyan filmekben nyújtott kitűnő alakítást, mint a Brian élete és Az élet értelme. Rákban halt meg, 1989-ben, a Monty Python huszadik évfordulójának előestéjén.

John Cleese

Születési idő: 1939. október 29.
Születési hely: Weston-Super-Mare, Nagy-Britannia

Chapmannel közösen írt szkeccsei általában szürreálisabbak, illetve szatirikusabbak, mint a többiek munkái. A Palin-Jones párossal ellentétben ők szó szerint együtt dolgoztak, vagyis ugyanabban a helyiségben. Cleese elmondása szerint míg ő tollal és papírral a kezeügyében ült, Chapman kényelmesen elhelyezkedett és hosszú ideig meg sem szólalt, amikor azonban megszólalt, szinte kivétel nélkül valami briliánsat mondott. (Chapman nélkül például a Döglött papagáj-jelenet egy elromlott autóról szólt volna.) Másik emlékezetes alkotásuk, a Hülye Járások Minisztériuma, jól mutatja Cleese fizikai humor iránti érzékét; leggyakrabban vissztérő alakja a végletesen komoly, fapofájú figura, aki valami hihetetlenül szokatlan és nevetséges dolgot csinál. Jeleneteik másik jellemzője, hogy a szereplők kiváló logikával érvelnek egy-egy teljesen értelmetlen helyzetben.

Terry Gilliam

Születési idő: 1940. november 22.
Születési hely: Minneapolis, USA

Bár elsősorban az animációk elkészítése volt a feladata, színészként is fel-feltűnik, általában olyan szerepekben, melyekben kényelmetlen jelmezt vagy sminket kellett viselni, és ezért a többiek nem szívesen vállalták. (Például ő a Flying Circus egyik visszatérő figurája, a "csirkés lovag".) A Gyalog-galopp társrendezője és más Python-filmek bizonyos részeit is ő rendezte.

Eric Idle

Születési idő: 1943. március 29.
Születési hely: South Shields, Nagy-Britannia

Az animációkat készítő Gilliam mellett Idle volt a csoport másik egyedül dolgozó tagja. A Flying Circus felépítése ezt meg is engedte, de a filmek írásakor már együtt kelletti dolgoznia a többiekkel. Tehetsége főként a verbális humorban mutatkozott meg, a többiek az "egysorosok mesterének" nevezték. A nyelvtörőkkel tűzdelt szerepeket általában ő játszotta. Kiváló gitáros és tehetséges dalszövegíró (a csoport egyik legismertebb dala, az Always Look on the Bright Side of Life is az ő szerzeménye).

Terry Jones

Születési idő: 1942. február 1.
Születési hely: Colwyn Bay, Nagy-Britannia

Jones a jónevű iskolákba járt Pythonok közül is kitűnt széleskörű műveltségével, mely a fosszilis tüzelőanyagoktól Rupert maci történetein át a középkori Kína történelméig terjedt. Talán kevésbé volt szem előtt, de bizonyos időszakokban ő tartotta össze a csapatot. A Flying Circus alatt Palin írótársa volt, és mindegyik Python-film forgatásának irányítását is magára vállalta (a Brian életét egyedül, a Gyalog-galoppot és Az élet értelmét Gilliammel közösen rendezte).

Michael Palin

Születési idő: 1943. május 5.
Születési hely: Ranmoor, Nagy-Britannia

Palin – a csoport legfiatalabb (és általában legaranyosabbnak tartott) tagja – az oxfordi egyetemen ismerkedett meg írópartnerével, Terry Jonesszal. Eleinte együtt írtak egy-egy jelenetet, de később úgy találták, jobban megy a munka, ha külön dolgoznak, majd összeülnek, és közösen átnézik a szövegeket. Az általuk kitalált szkeccsek általában jól megkülönböztethetőek a többiekéitől: egy mindennapi szituációt tesznek bizarrá, humorossá egy váratlan, lehetetlen mozzanattal, s mindent megpróbálnak kihozni belőle; pl. a spanyol inkvizíció a Flying Circus 15. részében, vagy Mr. Creosote Az élet értelmében.

Az elmúlt években Palin néhány világkörüli utat tett, a BBC stábjának kíséretében (80 nap alatt a Föld körül Michael Palinnel, Sarkig tárt világ, Utazás a Csendes-óceán körül).
most posts by TM
0
2005. december 18., vasárnap 0:12
"csipkés naplopók..." :-)))
most posts by TM
0
2005. december 18., vasárnap 0:03
Jaj, az az egyik kedvenc jelenetem!!! KEdvenc!? A sokezer közül. :-)))
0
2005. december 17., szombat 23:15
A Spektrumon december 28-án lesz:
Szám-sztori - Terry Jones-al.
Erről tudtok valamit?
0