Hogy eloszlassam a tévhiteket, közöm sincs a sugárhoz. A kilencvenes évek elején Amiga mániás voltam: a nap 24 órájából 8-at minimum a kis gép előtt töltöttem, és nyomtam, ahogy azt kell. Egy nap megkaptam a legújabb über-fasza verekedős játékot. Bár az a darab megbukott, szinte semmi visszhangja nem lett, manapság meg csak talán az ABM (Amiga-Buzi Magazin) eldugott hasábjain találkozhatunk vele, számomra mégis maradandó élményt nyújtott. A pályákon frappánsabbnál frappánsabb nevek csaptak össze, mint pölö Gangster Boa, vagy Zed, the Teenager, stb. Egy különös, programozó-fizimiskájú manus (nagy szakállal, szódásüveg szemüveggel) a Crazy Gamma nevet viselte. Elég antipatikus palinak tűnt, nem is vele játszottam. Néhány nappal később pár barátommal játszottunk a kis játékkal. Olyan elemi erejű röhögést, amit szegény Crazy Gamma kinézete idézett elő, még soha nem pipáltam. Attól fogva ahányszor csak találkoztam a haverokkal, mindig szóba került Crazy Gamma, s mindig óriási röhögés lett a vége. Később CG kultuszt is teremtettünk: a Mester képét pólóra vasaltattuk, képregényeket, posztereket rajzoltunk, még egy filmet is megálmodtunk a programozó főszereplésével. A régi barátok közül már csak egyet ismerek, őt is csak a net segítségével érem el. Ő ajánlotta a Crazy Gamma nicknevet, miután aktívan elkezdtem fórumozni. Kezdetben tehát voltam Crazy Gamma, ennek magyarosított változata lett az Őrült Gamma, vagy a Gammaőrült (ezzel a nickemmel tavaly nyitottam is egy freemail címet, mondanom sem kell, elég különösen hangzik, mikor hivatalos okmányokban ezt a címet adom meg), s innen egyenes az út a Gammához. Hát, ti akartátok tudni :]