Keresés

HD DVD vs. Blu-ray

2006. november 21., kedd 13:48
M csak egy elméletet gyártott.(egyelőre :))))  )
0
2006. november 21., kedd 12:45
VANNAK AZÉRT AZ ÚGYNEVEZETT GYŰJTŐK (KÖZTÜK ÉN IS) AKIK SZERETIK A FILMEKET FIZIKAI VALÓJUKBAN IS A POLCUKON TUDNI
0
2006. november 21., kedd 12:10
Tök mindgey ez a pörgés... Egyszercsak le fog esni a lejátszók ára úgy, hogy veszek mindkettőből, és akkor annyi. Ráadásul addig meg semmit nem fogok megvenni sem BR sem HD lemezen, mert utána meg majd jön egy kis szemüveges fószer a kezben egy hologramos lapkával, és közli, hogy fele annyiért itt van a film 20x akkora felbontásban mozgó és kopó alkatrész nélkül. És akkor minden azon is újra megjelenik, csakhogy újra megvehessük...
Egyébként meg addig hadakoznak ezzekkel a formátumokkal, hogy egyzsercsak uncsi lesz, és ha már digitv, meg szélessáv, akkor a népek egyszercsak rászoknak az on-demand videó könyvtárak használatára, és jól nem fogja őket érdekelni, hogy még vacak lemezeket is vegyenek...
Idióta gyártók. Essenek csak két szék között a padlóra...
0
2006. november 21., kedd 12:05
szerintem részben, ez még a piac kostólgatása, hogy miben mit adnak ki.

1,5 milliót eladtak már az usában a hd-dvd lemezekből.
egyes felmérések szerint 2012-ben eléri a hd formátumok forgalma a dvd forgalmát.
0
2006. november 21., kedd 11:32
a dolognak kicsit olyan az íze mint volt anno a Windows és a csak azzal használható Explorer árukapcsolása(bár csak részben)

A Sony csak Blu-ray készülékeket gyártés (érthetően)mint filmforgalmazó (Columbia,MGM)filmeket is csak Blu-ray formátumban fog kiadni

Namármost hiába szimpatikusabb valakinek a HD-DVD ,de ha pl. James Bond,Termiátor1.,Sólyom végveszélyben,stb. filmeket akarja beszerezni ezeket csak Blu-ray formában teheti meg

A Universal csak HD-DVD (magánvéleményem szerint ebben lehet ,hogy a Toshiba keze is benne van valamilyen  szinten,pl. kedvezmény a licencdíjra !?)formátumban adja ki a filmjeit

A Warner és a Paramount mindkét formátumban ad ki filmet

A HD-DVD készülékek ugyan olcsóbbak,de a Blu-ray készülék gyártók tábora sokkal tőkeerősebb
0
2006. november 21., kedd 10:45
és természetesen az új hangformátumok megjelenésével lehet venni az új erősítőket is hdmi kimenettel, hogy a hangélmény is teljes legyen :-)
0
2006. november 15., szerda 9:35
off.: bocsánat 3.-at :)

mindenestre az érdekes volt, hogy a házimozi és hifi-shown, se a panasonic, se a samsung, nem eredeti BR anyagokkal demonstrált, pedig gondolom nem került volna sokba ilyen multiknak megrendelni egy-egy lemezt...

kiváncsi vagyok, ki fog nyerni ebben a párharcban, mert egy jó darabig, ez nem 2 filléres dolog lesz(itthon), mert ugye egy komoly, hd megjelenítô nem olcsó dolog és nagyon sok ember, aki plazmát és lcd-t vett, azt gondolom, nem nagyon figyelt ezen készülékek valós felbontására
ezért feltételezem, 4-5 év múlva, nem fogja a plazmáját, lcd tévéjét lecserélni.
0
2006. november 15., szerda 8:24
Természetesen. Sot, ha a HD DVD kerülne ki gyoztesen, szemrebbenés nélkül állnának át annak a gyártására.
0
2006. november 15., szerda 7:41
www.bluray.hu

tavasztól az Intercom nem de a Fórum forgalmazni fogja a magyar vonatkozású Blu-ray filmeket ,kb. havonta 10 db fog megjelenni,köztük pl. az új Bond film is

hivatalos bejelentés!!!!!!!
0
2006. november 15., szerda 4:33
Cccccc....
Fog ez az álláspont még változni ha a piaci érdek máskép kivánja!
0
2006. november 15., szerda 1:03
Úgy értem lehet, hogy a termékstratégiát és az elkövetkező hónapok termékpalettáját nemrég hozták nyilvánosságra, de azt már hónapokkal ezelőtt határozottan kijelentették, hogy nem szándékoznak hibrid lejátszót fejleszteni a közeljövőben.
0
2006. november 15., szerda 1:00
Hát a Prohardver! is lemaradt egy picit...
0
2006. november 15., szerda 0:59
Akkor biztos én vagyok csak lemaradva, bár a linkelt hír dátumozása is mai, s a fogalmazásmód is megtévesztő ("...termékeket gyártó részlegének nemrég világossá tett termékstratégiája...").
0
2006. november 14., kedd 22:03
nekem nem :) 16 éve van folyamatosan cd lejátszom és "még csak" a 2-at nyúzom...
0
2006. november 14., kedd 22:01
sôt, én most tervezek venni egyet.cd lejátszót.
nem szeretem az mp3-at, nekem még egy jó tömörítés esetén is hiányzik "belôle" vmi.
0
2006. november 14., kedd 20:07
Ez a hír kb. fél éves.
0
2006. november 14., kedd 17:54
Nem lesz Samsung kombó lejátszó.
0
2006. november 13., hétfő 16:55
Az első Blu-Ray filmek magyar felirattal.
0
2006. október 21., szombat 13:02
Aminek nem valószinű, hogy nagy sikere lesz - legalábbis szerintem - az a DVD audio. Egyrészt még mindig elenyésző mennyiségű zenei anyag kapható ilyen formátumban, másrészt meg a zenehallgatók nagy részének tökéletesen megfelelő a sztereó hangzás (5.1-ben maximum egy koncertfelvételt hallgatnék), a hang minőségét tekintve pedig nincs szignifikáns különbség - a legtöbb ember számára meg sem hallható. (Arról nem beszélve, hogy megfelelő szoftverrel, ami támogatja a Neo:6-ot /pl. dvd lejátszó programok/ egy sztereó mp3-ból könnyedén kihozható az 5.1 - márha egyáltalán szükség van erre.)
0
2006. október 21., szombat 12:35
IGAZ, az problémás dolog. De egyenlőre nekem tökéletesen megfelel, tudok mp3 cd-t is hallgatni. AZtán ha lesz pénz lesz mp3 lejátszó.
0
2006. október 21., szombat 4:46
A CD ilyenszempontból azért felejtős nekem, mert a mozó alkatrészel rendelkező technika általábban problémásabb.
0
2006. október 21., szombat 4:44
Szerencsére már attól is megszabadultam egy ideje.
Most már csak az MP3 memori stickemre hallgatok.  ;-)
0
2006. október 19., csütörtök 20:30
"Elindulna ma valaki hordozható cd lejátszót venni?"
El, ha az mp3 lejátszók ( márkásak) még mindig túl drágák lennének, ha viszont azoknak is csökkenne az ára meggondolnám mit is vegyek.
cd-lejátszót mp3 támogatással vagy mp3 lejátszót (cd támogatással :-) ).
0
2006. október 19., csütörtök 8:12
Másik pedig az MP3 térhoditása - elég alaposan megszorongatja a CD-t, főleg a különböző mp3 lejátszók, ipodok, mp3-as telefonok stb. elterjedésének köszönhetően. Elindulna ma valaki hordozható cd lejátszót venni?
0
2006. október 19., csütörtök 2:58
Ha már piacvezető szerepét el is veszítette az MC azért talál aki akar. Pl.:
http://www.shop.extra.hu/cd-dvd.htm (állísd a kersést MC-re).
Sokan vannak úgy, hogy nem váltanak, mert megszokták.

Amúgy az, hogy még létezik MC szerintem is egy paradoxon.
Én magam részéről már akkor kiszórtam az összeset, amikor még a CD épphogy csak bejött. :-)
0