Keresés

HD DVD vs. Blu-ray

2006. január 5., csütörtök 22:25
A PS3 nem várható ősz előtt Japánon kívül. Szerintem nálunk is csak páran fognak hozzájutni még ebben az évben.
0
2006. január 5., csütörtök 21:44
Ejha!
Nyomulnak ezerrel.

Gyanítom kishazánkba a Sony PS3 jóvoltából a Blu-ray technkia fog elöbb betörni, de az már kérdéses, hogy normál lejátszóban ki ér ide hamarabb.
0
2006. január 5., csütörtök 21:31
Néhány Blu-Ray kép itt: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=6852002&&#post6852002
0
2006. január 5., csütörtök 2:19
Online HD szolgáltatás és 3D-s technológiák.
0
2006. január 5., csütörtök 2:12
Nagyon kiváncsi leszek mi lesz a legközelebbi nagyobb lépés.
Megtippelni se merem....
0
2006. január 5., csütörtök 2:10
Mondom én hogy kapkodnak... 8)
0
2006. január 5., csütörtök 2:01
Az infó közvetlenül a stúdióktól van, és teljesen valódi.
0
2006. január 5., csütörtök 2:00
Azt el kell ismerni, hogy a verseny, a verseny legalább kedvez az áraknak. Még az igényesebbeknek is szinte teljesen egyforma a két formátum nyújtotta minőség, vagyis az ár fog nagyon fontos szerepet játszani a piacért vívott harcban. Az első HD-DVD lejátszók máris olcsóbbak, mint az első DVD-lejátszók, a filmek valószínűleg drágábbak lesznek kezdetben, de ha be akarják előzni egymást a HD-DVD és a BD támogatók, akkor kénytelenek lesznek lenyomni az árakat.

Hmm.... 1920x1080p kép, veszteségmentes 7.1-es DTS-HD hang, ide vele! :)

Ja, és sok HD animét! :D
0
2006. január 5., csütörtök 1:47
LOL, és tényleg! Tegnap még a saját kezemmel másoltam ki ezeket a címeket közvetlenül az Amazon oldaláról. Úgy látszik rögtön le is kapták őket. :)
0
2006. január 5., csütörtök 1:01
Hát az történt, hogy meghatározó független cégek nem merték csak egyik mellett letenni a voksukat.
A jelek szerint a népre bizzák a döntést és mind kettőben nyomulnak.

Tartok ettől hogy lesz itt kapkodás.
Én ellentétes véleményen vagyok, szerintem ha már egyik nyert volna a kihozatal elött akkor késöbb kezdődne meg a gyártás, de most mindenki kapkod, hogy  a másik elött vagy nyomába legyen. Szerintem...
0
2006. január 5., csütörtök 0:58
keresgéltem a címekre az amazonon, de nem találtam ezeket a kiadásokat...
0
2006. január 5., csütörtök 0:46
Honnan az infó? Mennyire valódi? Thx!
0
2006. január 5., csütörtök 0:05
A hibrid jól hangzik! Már csak azért is, mert úgy látszik mindenki a saját maga preferálta adathordozón adja ki a filmeket. Nekem nincs pénzem két fajta lejátszót venni...gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

A múltkor már úgy volt, hogy a HD-DVD nyeri a formátum háborút, mi történt közben? :)
0
2006. január 4., szerda 23:59
Egyelőre semmi, a Pioneer, a Sony és a Panasonic ígértek lejátszókat, illetve a Samsung egy hibridet. Érdemes figyelni a CES beszámolókat a következő 2-3 napban.
0
2006. január 4., szerda 23:52
Tetszik! És mi lesz a BR lejátszókkal? Azokról semmi hír?
0
2006. január 4., szerda 23:31
Nem rossz, bár ez csak egy makett a márciusi CeBit-ről. Itt a végleges, első Toshiba lejátszó, amihez meglepően szerény, 500 dolláros árcédula tartozik:

http://www.crutchfield.com/S-ecJvxhaCDmS/cgi-bin/ProdView.asp?i=052HDA1&cm_re_o=fB5Bu5zTw*kwzp*5MjiDnZK-v

Mondjuk én egy HTPC-s megoldásban gondolkodom, és reménykedem, hogy a régiókódokkal nem lesz gond.
0
2006. január 4., szerda 22:55
Ime itt vannak a Blu-rayen kijövő első filmek cimei:

A Sony-tól:The Fifth Element, Bram Stoker s Dracula, Desperado, For a Few Dollars More, The Guns of Navarone, Hitch, House of Flying Daggers, A Knight s Tale, Kung Fu Hustle, The Last Waltz, Legends of the Fall, Resident Evil Apocalypse, RoboCop, Sense and Sensibility, Stealth, Species, SWAT and XXX. Black Hawk Down and The Bridge on the River Kwai

A Paramount-tól: Four Brothers, Sahara, Aeon Flux, Sky Captain and the World of Tomorrow, The Italian Job, Tomb Raider, U2: Rattle and Hum, Sleepy Hollow, We Were Soldiers, The Manchurian Candidate, Mission: Impossible and Mission: Impossible 2

A Fox-tól: Fantastic Four, The League of Extraordinary Gentlemen, Behind Enemy Lines, Kiss of the Dragon and Ice Age

A Liongate-től: Lord of War, The Punisher, The Devil s Rejects, Saw, T2: Judgment Day, Reservoir Dogs, Total Recall, Dune and Rambo: First Blood
0
2006. január 4., szerda 22:50
Nekem valahogy mégis az az érzésem hogy nem lesz ebből semmi! Csúszik még pár évet, amíg nincs valamilyen szintű megegyezés. Ha nincs ez a nagy háború, szerintem már két éve kijöttek volna az első lemezek...

Az az Ultimate Star Trek Movie Collection azért nagyon tetszik! :-)
0
2006. január 4., szerda 22:35
Ez hogy tetszik derceto? Pofás kis szerkezet. :)

http://www.toshiba.co.jp/info/cebit/itemimage_hdpi/hd_dvd_player_1.jpg
0
2006. január 4., szerda 0:55
Hehe, lejátszót még be sem jelentettek (bár lehet, hogy ez a most zajló CES2006-on be fog köveztkezni).
0
2006. január 3., kedd 23:35
Ez "nem semmi". Már csak az a kérdés, hogy hol lehet kapni HD-DVD lejátszót, és mennyiért? :)
0
2006. január 3., kedd 23:07
Mégegyszer.

Az Amazon.com-on felbukkantak az első előrendelhető HD-DVD filmek:

03/28 - U2 - Rattle & Hum [HD DVD] DVD
04/04 - The Italian Job (2003) [HD DVD] DVD
04/11 - Four Brothers [HD DVD] DVD
04/19 - Lara Croft: Tomb Raider [HD DVD] DVD
05/09 - Sky Captain and the World of Tomorrow [HD DVD] DVD
05/09 - Sahara [HD DVD] DVD
05/23 - We Were Soldiers [HD DVD] DVD
06/06 - The Manchurian Candidate (2004) [HD DVD] DVD
06/06 - Aeon Flux (2005) [HD DVD] DVD
10/31 - Braveheart [HD DVD] DVD
11/07 - The Ultimate Star Trek Movie Collection [HD DVD] DVD

dátum nélkül:

The Lord of the Rings Trilogy [HD DVD] DVD
Band of Brothers [HD DVD]
Seven [HD DVD] DVD
King Kong (2005) [HD DVD]
The Bourne Supremacy [HD DVD] DVD
Batman Begins [HD DVD] DVD
Friends [HD DVD] DVD
Harry Potter and the Goblet of Fire [HD DVD] DVD
Terminator 3 [HD DVD] DVD
The Aviator [HD DVD] DVD
The Matrix Trilogy [HD DVD] DVD
0
2006. január 3., kedd 22:59
Az Amazon.com-on felbukkantak az első előrendelhető HD-DVD filmek:

05.29Sky Captain and the World of Tomorrow [HD DVD] DVD

dátum nélkül:
The Lord of the Rings Trilogy [HD DVD] DVD

Band of Brothers [HD DVD]
Seven [HD DVD] DVD
King Kong (2005) [HD DVD]
The Bourne Supremacy [HD DVD] DVD
Batman Begins [HD DVD] DVD
Friends [HD DVD] DVD
Harry Potter and the Goblet of Fire [HD DVD] DVD
Terminator 3 [HD DVD] DVD
The Aviator [HD DVD] DVD
The Matrix Trilogy [HD DVD] DVD
0
2005. december 20., kedd 0:47
Na legalább valami együtt csinálnak a kétformátummal.

Mondjuk engem az alatta lévő december 16. cikk  lepett meg nagyon miszerint a HP is átáll mindkét rendszerre. Pedig Ő aztán elkötelezett Blu-ray-es volt.

Ahogy látom bejön az a tendencia, hogy függetlenek nem kockáztatnak, hanem mindkettőben nyomulnak, hadd döntsön a nép.
Ebben az esetben ár szempontból kell valamit kezdenie a Sonynak.
0
2005. december 18., vasárnap 2:08
Tessék, itt egy friss infó, egy neves és megbízható szaklaptól:

Új HD szövetség alakult

A lényeg: High-Definition Audio-Video Network Alliance néven létrehoztak egy fejlesztői csoportot, melynek az a célja, hogy kidolgozzon egy szabványt, amely lehetővé teszi a HD anyagok egyszerű és biztonságos másolását otthoni hálózaton. A csoport alapítói a Samsung, JVC, Mitsubishi, Charter Communications és a Sun Microsystems.

Hasonló céllal már létrejött egy egyesület Digital Living Room Alliance néven a Microsoft, Intel és a Sony részvételével.
0