Keresés

HD DVD vs. Blu-ray

2005. december 17., szombat 21:55
Majd nagyon kiváncsi leszek rá, hogy egy független kiadó mennyiből hozza ki a lemezeket.
Ha párhuzamosan adják ki és nem ellenségeik önmaguknak akkor a HD-DVD árrát felnyomják egy kicsit, hogy ne legyen szakadék a két ár között.
0
2005. december 17., szombat 21:42
Kereskedelmi forgalomban nem jelent meg, így ára sincs még. A Sony azért készítette, hogy a BD lejátszó-, meghajtó- és szoftverkészítők élesben tesztelhessék a termékeiket egy kvázi kész termékkel.
0
2005. december 17., szombat 19:50
Elméletileg megjelent a Charly angyalai Blu-ray-en, ugye?
Lehet tudni az árát már.
Mivel saját kiadás és első darab biztos nyomott ár, de mégis.
0
2005. december 17., szombat 18:48
PC-s meghajtó biztos lesz, asztali lejátszó/felvevő talán néhány darab mutatóba. Filmek tekintetében nem tudom mi a kiadók terve Európában, ha a nagyobb kiadók a DVD-s terjesztési rendszerre alapoznak, akkor elképzelhető, hogy a meglévő feliratokat rápakolják az új lemezekre is (Warner, Sony, Fox, Disney...), az már kétségesebb, hogy a magyar forgalmazók hoznának-e be ilyen lemezeket egyátalán. Hazai kiadású lemez biztosan nem lesz. Filmeket egy ideig valószínűleg kintről kell rendelni.
0
2005. december 17., szombat 16:55
Azaz!
0
2005. december 17., szombat 16:24
Milyen botrány? Pletyázzá mán! :) Jah hát eurodata cd-k, a régi zsép idő.. megírtam osztan 3 hónpa múlva pattogott a hang:)
0
2005. december 17., szombat 16:08
Nem, nem ez bizonyított tény! Amúgy bocs, nem a műsoros adathordozókról beszéltem, hanem az írhatókkal. Még mindig a begyemben van a dolog a Prinkós leégés óta... Amúgy a rendes BR-HD-s film kiadásokat én is maximálisan támogatom! Hátha kijön a(z) SW is szinkronnal! Amúgy jövőre már MO-n is elérhető lesz valamelyik formátum?
0
2005. december 17., szombat 16:04
Hmmm ez azért egy kicsit érthetetlen.

A csak bizonyos számú megtekintést támogató dvd-ket nem igaznán tudják majd bebevezetni, mert talán több vele a gond mint a hasznon. Ha erre gondoltál.
0
2005. december 17., szombat 16:02
???
0
2005. december 17., szombat 13:37
De nagyot fogok nevetni, amikor a sok műmájer snobocskának - szóval, akik üzleti célokra alkalmaznák az újkeletű technológiát - leesik, hogy szépen ráfaragtak: tudniillik minden írható, tömeggyártott lemezt szerves anyaggal vonnak be, ami idővel szépen "megromlik" és annyi lesz a millárdos biznisznek... Ez lesz a kalózkodó réteggel is, szóval mindent bele Bluray és HDdvd!
0
2005. december 17., szombat 2:09
Mielött félreértés lenne ezt persze sehol nem olvastam, hogy lenne egy ilyen egyezség, de amikor hallotam az eseményeket összekapcsoltam magamban.
0
2005. december 17., szombat 1:50
Nekem gyanús volt ez, időben is stimmelt a dolog és eltudok képzelni egy ilyen felételt, aminek ez a gyümölcsöző, mindegyik félnek megfelelő egyezség lett.
0
2005. december 17., szombat 1:42
Hát az MGM eddig többé-kevésbé független volt, de az utóbbi időkben elég rosszul ment nekik az üzlet, ezért eladták az egészet a Sony-nak. A Sony meg örül, hogy az MGM hatalmas filmtárával erősíti a BD-t.

Komolyabb Disney-MGM együttműködésről nem tudok, de ettől még lehetett, azért kérdeztem.
0
2005. december 17., szombat 0:38
Gondoltam a Buena Vista-n keresztűl, de a kérdésből gyanítom, hogy valamit rosszúl tudok, igaz?
0
2005. december 17., szombat 0:24
Rendben. Már csak az nem világos mi köze van a Disney-nek az MGM-hez.
0
2005. december 17., szombat 0:22
Jó, rendben, bocs, ez az idézet nem kicsit zavaros. A Sony tulajdonában a Columbia TriStar és az MGM van, a Fox és Disney nem (ez félreérthető). A Disney nyilván nem fogja lecserélni a DVD-t BD-re, jópár évig legalább is. A Disney pedig nem adja ki a Buena Vista HE filmjeit, a BVHE a Disney disztribúciós cége (tulajdonképpen a BVHE adja ki a Disney filmeket).
0
2005. december 17., szombat 0:19
Még egyszer bocs ha zavaros volt.
A cél az volt, hogy megmutassa, hogy egyrészt tulajdonában vannak film cégek, másrészt a Disney-el érdek kapcsolatba került a MGM-en keresztűl a Fox-ra nem tartalmazott semmi, de az előzmények tekintetébben nem meglepő ha a kiterjed Sony érdekhálózaton kersztűl a foxal is lenne kapcsolata, de ez utóbbi feltételezés ezért bocsánat, de a Disney az ugye nem fikció.
0
2005. december 17., szombat 0:14
Hát engem már sikeresen összezavartál az biztos. De akkor mire az idézet?
0
2005. december 17., szombat 0:03
Bocsi ha félre érthető voltam.
Érdekeltsége van.
Nagy különbség az tény, de befolyást jelent.
0
2005. december 17., szombat 0:01
Mi? A Sony-nak nincs tulajdonrésze a Fox-ban és a Disney-ben.
0
2005. december 16., péntek 23:32
A Sony-nak nagyon erős érdekeltségei vannak a zene és a film iparban.
Ha nem is tulajdonos szinten, de bizonyos részvény mennyiség felett bizony van beleszólás a dolgokba.

Érdekesség még, hogy anno a Sony már elveszített egy formátum háborút a VHS-el kapcsolatba, de csak okosabbak lettek már azóta. :)
0
2005. december 16., péntek 23:28
Látod hardverbe jó vagy de a gazdaságot bízd rám. :)

"...[Clubic.com] Újabb nagyágyú kiadót tudhat maga mögött a következő generációs Blu-Ray formátmot jegyző Sony: a Sony Pictures, a cég tulajdonában lévő Columbia TriStar, az MGM és a 20th Century Fox hollywoodi kiadókat követően a Disney is a 2005-2006-ban világszerte debütáló Blu-Ray optikai lemezre cseréli majd a jelenleg használt DVD-t. A Disney adja ki a Buena Vista Home Entertainment filmjeit is. ..."

Szóval erős behatása és tulajdon része van a foxban és a Disney se a két szép szeméért döntött így. :)
0
2005. december 16., péntek 23:27
2 hónap...
0
2005. december 16., péntek 23:16
Ez sem egy mai cikk :)
0
2005. december 16., péntek 23:15
Nem számszerűsítve láttam hanem úgy írták, hogy 2x annyi mint egy HD-DVD.
Ezért kalkuláltam így.
0