Foglaljuk össze a dolgokat:
Hát, az első hozzászólásban technikai feltételeket említettél, kapacitásokat, meg hogy nem tudnak megegyezni (ezzel utoljára egyébként nyáron próbálkoztak nulla eredménnyel), meg a hardware támogatókat. Ezek mind régi dolgok, ami alapvetően nem baj, de pár lényegesebb dolog kimaradt, mint a formátumokat támogató stúdiók, gyártási költségek és hogy melyik formátum éppen mit tud felmutatni a beígért dolgokból.
Aztán írtam, hogy a Toshibának nem sok esélyt adok, amit valóban nem indokoltam meg, de a stúdiók nagyobb BD-támogatása és a HD-DVD csúszása miatt tényleg most eléggé rossz helyzetben van.
Erre jött, hogy de tévedek, és varrjak gombot, mert a HD-DVD-t 2x annyi cég támogatja (azért nem egészen mindegy milyen cégek). Mondom jóvan.
Aztán 30 GB HD-DVD vs. 200 GB BD, amiből ugye az előbbi a jelen állapot, az utóbbi meg csak terv. A jelen állapot 30 GB HD-DVD, és 25 GB BD (bár a Panasonic állítja, hogy már működik az első kétrétegű BD gyártósor), a terv pedig 45 GB HD-DVD és ugye a 200 GB BD, amiből az 45 GB tűnik megvalósíthatóbbnak.
Aztán nem értettem hogyan jön ki a "hagsújozott közgáz tényezők"-ből a gyakorlati szemponból szükséges 25-35 GB-os maximum, a "HD technológiánál, DVD filmeknél". Izé, szóval mivan? HD, DVD, közgáz, kapacitás?
Aztán fikáztam a helyesírásod és a fogalmazásod, lehet, hogy nem kellett volna, sajnos engem borzasztóan irritál, ha valaki általános iskolás szinten sem tud írni egy fórumban. De mint később kiderült, tudsz te egész értelmesen is írni, ha akarsz ;)
Aztán jött, hogy az nem mérvadó, hogy a stúdiók nagy többsége a BD-t támogatja (néhányan a HD-DVD mellett), hogy röhögnöd kell, és hogy nőjek fel (?), meg a mániám a Blu-Ray (nem igaz), és hogy a Microsoft és az Intel jelenti a hardver-szoftver piac túlnyomo részét (ez végképp nem igaz, még a PC-s piacon sem).
Aztán mutatsz egy két éves cikket, és ez alapján röhögsz rajtam. Mindegy, nem akarom folytatni. Úgy érzem nem támadtalak észérv nélkül, de lehet, hogy kicsit rossz hangulatban voltam, amikor próbáltam helyesbíteni és kipótolni a zavaros információkat.
Azt sem mondtam, hogy a HD-DVD máris vesztett, de most nincs nyerő helyzetben, ez biztos.
Ennyi.