Igaziak, még ha ez a sz@r képminőség miatt nem is egyértelmű.
0
2005. december 28., szerda 15:41
421
Ezek igazi halak? Másszóval ez egy kamerával felvett film, vagy CGI?
0
2005. december 28., szerda 13:02
2682
szerintem a gladiátornak lehet jó a superbites kiadása...
0
2005. december 28., szerda 12:41
982
Gyulus, ha teheted nézd meg ezt a "minőséget"...Ja, és kiegészítettem a kritikámat is.
0
2005. december 14., szerda 11:24
8851
Tibike írta a kritikáknál:
"Hát nem tudom, de nálam 8-12Mbit/s- on megy a kép..."
A DVD-Video szabvány szerinti megengedett maximális sávszélesség 10080 kbps, és ez mindent tartalmaz: kép, hang, felirat. Ha abból indulok ki, hogy a DTS, DD5.1 és DD2.0 hangsávokból egy-egy van a "film" alatt, akkor a képre legfeljebb kb. 9000kbps sávszélesség juthat. Egyébként ez is meglehetősen magas, a szabvány szerinti maximum ugyanis 9800kbps lehet - csak a képre. Ezek alapján tehát szerintem is jogos lehet a SB titulus, bár a kiadványt még nem láttam.
Egyébként a két képarány elvileg egy transzferből is kinyerhető, a DVD-Video szabvány ugyanis erre is kínál lehetőséget, bár én olyan kiadvánnyal még nem találkoztam, ahol ezt (a menüket leszámítva!) ki is használták volna. Itt mondjuk ez nem is indokolt, elvégre a "film" csak 60 perces, és tudvalevő, hogy a szabvány szerinti maximális sávszélességen kódolt műsor egy rétegen éppen 60 percnyi lehet, két réteg esetében tehát már kétszer is elfér - csúcsminőségben. Ráadásul, ha lejátszáskor vágnánk ki a 16:9-es képből a 4:3-as részletet, akkor már ugrott is a SB minőség, mivel a vízszintes felbontás ilyen esetben 720 képpontról rögtön 540 képpontra redukálódik.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.