Keresés

Őszi szonáta

2006. január 9., hétfő 15:32
Azt hiszem, ez mindent elmond a hozzáértésedről.
0
2006. január 9., hétfő 15:26
Az az igazság, hogy ez a személyes ismeretség kimerül abban, hogy néhány filmklubos előadására elmentem pár éve, s egyszer-kétszer hozzászóltam a vetítés utáni vitákhoz. Nem hiszem, hogy különösebben a szívébe zárt, mert egyik kedvenc filmjéről, a HÁROM NŐ-ről nem volt túl jó véleményem, a SALO előtörténetéről pedig nem azt mondtam el, amit ő, hanem amit később a DVD tesztemben is megírtam. Némi elégtétel számomra ennyi idő után, hogy a DVD werkfilmjében maga Pasolini támasztja alá mindazt, amit én akkor a filmklubban elmondtam a mű keletkezéséről.
0
2006. január 9., hétfő 15:19
Igen? Ismered? Személyesen? Nem semmi. Nem rossz, nem rossz, de jobban örültem volna, ha téged kérnek fel az elemzés elkészítésére. :-)
0
2006. január 9., hétfő 15:17
Perlaki Tamás.

Ja, akkor már értem. Személyes tapasztalatból tudom, hogy ezek a filmográfiai dolgok neki nem tartoznak az erős oldalai közé.
0
2006. január 9., hétfő 15:08
Ezzel egyetértek. :-) Perlaki István vagy Tamás, azt hiszem, így hívták.
0
2006. január 9., hétfő 13:12
Beszélni nehéz, mint egykoron Péchy Blanka mondotta...

Tehát az előző hozzászólás utolsó mondata helyesen:

Ha meg lusta volt erre, nem kellett volna szóba hoznia olyasmiket, amiket nem tud biztosan.
0
2006. január 9., hétfő 12:32
Szerintem se volt rossz színésznő. Soha rosszabbat!

Nem tudom, ki követte el a DVD-n a filmelemzést, viszont a filmográfiai dolgoknak utánanézhetett volna előtte. Ha meg lusta volt erre, nem kellett volna szóba hoznia olyasmiket, amikben nem tud biztosan.
0
2006. január 9., hétfő 12:00
:-))))
Akkor bocsánat, én az extrák közt található filmelemzésből vettem azt a 2 évet és azt, hogy ez volt az utolsó filmje, de ezek szerint abban nem lehet bízni. :-((( Szerencse, hogy A hetedik pecsétnél már nem néztem meg az elemzést.
Szerintem azért Bergman nem rossz színésznő, noha nekem is elég modoros, de azért a Casablancában tetszett. És még egy-két Hitchcock-filmben.
0
2006. január 9., hétfő 7:28
Juliet: Ingrid Bergman e film forgatása után 4 évvel, és nem 2 évvel halt meg. Az Őszi szonáta volt az utolsó MOZIfilmje, de utoljára az egykori izraeli miniszterelnöknőt, Golda Meiert játszotta az A WOMAN CALLED GOLDA című 1982-es tévéfilmben.

Ingrid színészi képességeiről egyébként Ingmar és Liv Ullmann egyaránt kritikusan nyilatkozott: modorosnak, teátrálisnak tartották őt. Ingmar szerint csupán Hitchcocknál volt mindig nagyszerű. A rendező nehezményezte például, hogy Ingrid nem volt hajlandó egy kulcsjelenetet a földön fekve (!!??) eljátszani. Az egyébként kiváló színésznőről híres kollégája, John Gielgud a Gyilkosság az Orient-Expreszen című film kapcsán (melyért Ingrid újabb Oscart kapott!) csipkelődve jegyezte meg: "Ingrid Bergman folyékonyan beszél öt nyelven, de játszani egyiken se tud."

0