miért ne alkothatnék véleményt???Itt vagy te,vétózd meg,mutasd be a másik oldalt...
0
2006. január 23., hétfő 16:50
2938
Amerikat en sem "szeretem" es nem tartom kovetendo peldanak, de azert ne felejtsuk el, hogy vannak dolgok, amiket nagyon jol csinalnak. Es ha peldakat kell erre hoznom - tobbet is tudok - akkor ne alkoss velemenyt, ugyanis az eremnek mindig ket oldala van.
0
2006. január 23., hétfő 16:34
11
Volt olyan kérdés,hogy mit tartok felháborítónak Amerikában,ezt az egész rendszert,ami ott megy!Nagyon könnyű fegyverhez jutni.Nem csoda,ha sokan fegyverrel akarnak lerendezni konfliktusokat...A másik a félelem dolog,ami nagyon jól be lett mutatva a filmben!Amerika akármilyen hatalmas,és akármekkora benyomással bír,fél!Ez megy Irakban is.Mert ugye a legjobb védekezés a támadás.És Amerika így próbálja megvédeni magát,hogy agressziót kelt!Fegyverrel,atombombával,bármivel.
0
2006. január 19., csütörtök 19:52
5042
Michael Moore-tól elvonatkoztatva...
Azért én sokat tanultam is belőle, hogy milyen is valójában az amerikai kultúra... Ezt nem feltétlenül negatív értelemben mondom... Szerintem érdekes, és egyben megdöbbentő is az amerikaiak fegyvermániája. Csak gondolj bele mi milyen mások vagyunk. Én 22 éves elmúltam, és még nem is láttam igazi fegyvert közelről. Nem voltam - és úgytűnik már nem is leszek - katona. Így könnyen meglehet hogy életemben egy igazi fegyvert sem fogok elsütni. Ha mégis úgy döntenék hogy veszek egy fegyvert hónapokig intézhetem az engedélyeket... Ott meg a családokban a fegyver olyan mint nálunk mittomén... a fúrógép. Ha bankszámlát nyitsz, adnak hozzá egy fegyvert. Bemész a Tesco-ba, és vehetsz töltényt... Ez nálunk tök elképzelhetetlen. És kinél van a legtöbb gyilkosság? Persze hogy az amcsiknál.
Mégsem ítélem el kapásból helyzetet. Ha megnézed a történelmüket, erőszakot látsz. Valahogy természetes lett hogy a bevándorlók fegyvert tartanak, és ez így is maradt. A XX. században már nem lehetett volna olyan rendeletet hozni hogy O.K. mostantól jelentősen korlátozzuk a fegyverviselési engedélyeket, mert az olyanok mint Charlton Heston, fellázadtak volna...
Ami viszont érdekes: hogy Kanadában is majdnem mindenkinek van fegyvere, de valahogy mégsincs akkora erőszak...
0
2006. január 19., csütörtök 19:40
888
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. január 19., csütörtök 19:01
3945
ott is, itt is történnek felháborító dolgok (mondjuk nem tudom, mire gonolsz). ez a film tényleg rámutat sok problémára, pl. arra, hogyan büntethet egy olyan barom, mint michael morra annyi nézőt, amennyit.
0
2006. január 19., csütörtök 18:42
11
Sokan úgy érzik ez a film manipulatív,és hazugságokkal akarja lejáratni Amerikát!Én nem így érzem.Mélységesen felháborít,mik történnek ott.Ez a dokumentumfilm rámutat sok problémára!Vélemény,ellenvélemény?