Keresés

IGÉNYTELEN MŰVÉSZFILM KIADÓK MAGYARORSZÁGON

2006. január 24., kedd 22:14
Ez egy magyar filmkiadó cég?
Csípjetek meg!!!
most posts by TM
0
2006. január 24., kedd 22:11
hogy lehet esetleg cserélni? mert ha jól értem, aki ilyet vett, kicserélheti majd.
0
2006. január 24., kedd 22:08
2 hete szembesültünk a Szigorúan ellenőrzött vonatok DVD hibájával. Sajnálatos módon el kell ismernünk, hogy hiba történt a DVD masteringjénél! Az Odeon Kft anyagi okok miatt eladta 6 cseh filmjének jogát a Fesztiválíroda Kft. számára, így bár mi szállítottuk a digitális alapanyagot a DVD-khez, a gyártást és az előkészítést már nem mi végeztük. Sajnos az 5 éve kiadott DVD került újragyártásra, amely az Odeon első DVD-je volt és nélkülözte is a digitális alapanyagot. Egyeztettünk a partnerünkkel és azt az információt kaptuk, hogy az összes Szigorúan ellenőrzött vonatok DVD visszavonásra kerül a piacról. Legyártják immár a digitális alapanyag felhasználásával az új DVD-ket és kicserélik a csalódott és joggal elkeseredett vásárlóknak a lemezeket. Teljesen egyetértünk azzal, hogy a DVD-k magyar felirat nélkül közel sem érik ugyanazt a színvonalat. Sajnáljuk, hogy a specifikációk pontos egyeztetése nélkül, nem figyeltünk oda kellőképpen a készülő lemezekre. Az újragyártott Szigorúan ellenörzőtt vonatok DVD-n illetve a később megjelenő másik 3 cseh film esetén már lesz magyar felirat az erdeti hang mellé.  Elnézést kérünk a magunk és a partnerünk nevében az okozott kellemetlenségekért és azon leszünk, hogy egy hasonló fórumban a cégeink és az általunk kiadott lemezek ne szerepeljenek többet.

Odeon

Ui.:Sajnos csakúgy, mint a Szexmisszió esetében kizárólag a külföldi jogtulajdonostól kapott alapanyagból tudunk dolgozni...
0
2006. január 22., vasárnap 19:09
Érdekes, hogy pl. az Best-nek láttam most egy ritka rossz filmjét, ami véletlen lett csak meg nekem. Belphegor, a Louvre fantomja. Igen gyengécske film. Kitűnő minőség, Surround hang, élvezhető extrák.
Most akkor mit is vegyünk? :)
0
2006. január 22., vasárnap 18:57
nem esem neki, csupán az általánosítást nem szeretem. az odeon elkövetett már hibát, a szigorúan ellenőrzött vonatok dvd-je ritka pocsék, de ettől még nem kell átmenni egy másik menzel-film topikjába hangoskodni, ráadásul úgy, hogy az illető maga is bevallja, hogy nem is ismeri az adott kiadványt.
0
2006. január 22., vasárnap 18:50
Többé-kevésbé egyetértek veled, mert manapság az már tényleg minimum, hogy a kép ne vágott legyen, hogy legyen eredeti hang, normális, félrefordításoktól mentes felirat, de sajnos a Mokép-kiadványok sem tökéletesek - az általam az utóbbi időben látott jópár (Hamlet, Szentivánéji álom, Middlemarch, Édesek és mostohák) minősége is éppenhogy csak kielégítő, különösen a képminőséget illetően.

De a negatívumok terén kétségtelenül az FF Film áll az élen, hű maradva elődjéhez, a Flamexhez.
0
2006. január 22., vasárnap 18:11
Vicces, hogy nekiestetek a sracnak. Vett egy halom reteg filmet es igenytelen mocsok kiadasok a leirtak szerint. Szeteso kep, elcsuszo hang, miazmas. Es ezert o fizetett, megvasarolta. Szoval nem oltogatni kellene elsosorban mert igaza van.
0
2006. január 22., vasárnap 17:58
DICK LAURENT-nek:
valóban elég szar ez a művészfilm kifejezés. (mert már nem nagyon van filmművészet sem), talán a szerzői film jobb lenne, bár ma már ez sem igazán helytálló. A nyolcvanas évekig azért pontosnak volt mondható ez a kategória.
0
2006. január 22., vasárnap 17:55
Nem körítésről beszélek. A Cassavetes film esetében 19 másodperces fekete blank van a film közepén. Werner Herzog film esetében elmegy a hang, és nem jön vissza a film végéig. Más Cassavetes film esetében rosszul van összestartolva a hang, azaz folyamatos az aszinkron. Vagy egyszerűen szétesik a kép.

Én nem az extrákat hiányolom, hanem a film megnézéséhez szükséges minimális feltételeket. kép: legyen látható minden, azaz ne zavarja a befogadást a rossz digitalizálás: Lásd Truffaut. Még csak felújított képet sem várok el. hang: a filmen legyen hallgatható hangsáv, ami szinkronban van a képpel.
Eredeti képméret, eredeti hang, felirtatozva, mert nem mindenki tud pl. csehül. Így jönnek ki a többi cseh filmek is: felirat nincs, eredeti képméret sincs: lásd Forman, Menzel.

Ellenpélda egy van: ez a MOKÉP. A kiadványaik igényesek, bár az áruk sem alacsony.

A hősiesség csak akkor respektálható, ha nem párosul a fentiekkel. Így csak a fenti filmek és alkotóik, valamint nézőik lebecsüléséről van szó: nekik ez is megteszi.
0
2006. január 22., vasárnap 16:25
Anselmus: Véletlenül benyomva maradt a CAPS LOCK a billentyűzeteden, amikor gépelted a topik címét! Máskor erre figyelj, mert az ilyet itt nemszeressük! Értem? ;)
0
2006. január 22., vasárnap 16:06
Ez igaz, oda sajnos nem találom a jelszavam. De gondoltam azért az oldalukon kitett mailcímre is hajlandóak válaszolni. :( Tévedtem.
A Szexmisszió dvd-jük k*urva igénytelenre sikerült és van még egy film, ami szintén pocsék lett (igaz maga a film is ritka ripacs), de sajnos elajándékoztam mérgemben és címet sem tudok :(
0
2006. január 22., vasárnap 16:02
Messze nem értek egyet ezzel a topiccal, én ezt a felsorolást inkább dicsőséglistának nevezném!
Vannak ilyen hős cégek, akik Don Quijoteként még az igényes szórakoztatást is bevállalják az országot nagy százalékban elárasztó "kultúr"mocsok ellenére!
Ha valóban százezreket érdekelne egy rétegfilm, biztos lenne csillivilli körítés hozzá, meg extrahegyek felirattal, így ezt számonkérni - ugyan lehet, de - felesleges...
Példaként mondhatnám az Universalt, aki nem igazán művészfilmekben utazott, mégsincs már itt, tehát miről is beszélünk?
most posts by TM
0
2006. január 22., vasárnap 15:30
én az odeonban még nem csalódtam, kivéve egyszer, de ez inkább az xpress sara volt: mind a négy pasolini filmnél rosszul volt feltűntetve a képarány. még írtam is, hogy javítsák ki, de több, mint egy hónap után sem történt változás. persze nem volt olyan gáz az ügy, mert elsősorban a filmek érdekeltek, csak hát a letterbox az nem anamorf.
0
2006. január 22., vasárnap 15:19
ez a többesszám azért csalóka az odeon esetében: tudtommal csak a szigorúan ellenőrzött vonatok dvd-jéről hiányzik az eredeti hang (ami elég nagy hiba, el kell ismerni), amúgy a kiadó mostani politikája több mint szimpatikus (lásd oldboy).
0
2006. január 22., vasárnap 15:17
wzoli: a dvdextrán az odeonnak saját topikja van, ahol a feltett kérdéseket majdnem napi rendszereséggel megválaszolják. szerintem, nyugodtan próbálkozz ott!
0
2006. január 22., vasárnap 15:15
Az Odeonban sajnos én is többször csalódtam!!! És udvarias kérdésemre (mailben) nem válaszoltak. Bár sok éve téka-tag voltam és dvd-vásárló, most eggyel kevesebb lett nekik :)
0
2006. január 22., vasárnap 15:14
én fórumozó vagyok és utálom a  művészfilm  kifejezést, mert nem létezik rá egy épkézláb definíció.
0
2006. január 22., vasárnap 15:04
Nem vagyok fórumozó. ( nEM IS SIKERÜLT ELSŐRE RENDESEN ELINDÍTANOM...)Mégis elindítom ezt a topicot, mert hátha eljut azon gyalázatos kiadványok alkalmatlan munkatársaiig, akik oly sok, kiváló európai, kevésebb amerikai rendező filmjeit adják ki GYALÁZATOS minőségben Magyarországon.

A szégyenlista: CINETEL: Cassavetes díszdoboz (tele elképesztő hang és képhibával, l. ott)
                      CINETEL: Herzog díszdoboz (ugyenez a helyzet)
                      CINETEL: Bergman díszdoboz (nem eredeti képarányok)
                      ODEON: CSEH filmek igénytelen kiadása (feliratok, eredeti képarány, eredeti nyelv nélkül)
                      FANTASY FILM: igénytelen Truffaut- kiadás (a borítón többszörös ostobaságok a képarányról, a korongon csapnivaló digitalizált kép)

AZ AMERIKAI DVD-KIADÁS A FENTI OKOK MIATT IS SOKKAL ERŐSEBB IDEHAZA. MERT IGENIS LENNE KERESLET AZ EURÓPAI FILMTÖRTÉNET REMEKEI IRÁNT, DE SAJNOS EZZEL ASZEMÉTTEL KELL BEÉRNIE MINDAZOKNAK, AKIK MÉG ÍGY IS HAJLANDÓAK PÉNZT ÁLDOZNI EZEKRE A FILMEKRE.
0
2006. január 22., vasárnap 14:58
Nem vagyok fórumozó. Mégis elindítom ezt a topicot, mert hátha eljut azon gyalázatos kiadványok alkalmatlan munkatársaiig, akik oly sok, kiváló európai, kevésebb amerikai rendező filmjeit adják ki GYALÁZATOS minőségben Magyarországon.

A szégyenlista: CINETEL: Cassavetes díszdoboz (tele elképesztő hang és képhibával, l. ott)
                      CINETEL: Herzog díszdoboz (ugyenez a helyzet)
                      CINETEL: Bergman díszdoboz (nem eredeti képarányok)
                      ODEON:
0