Keresés

Odeon kiadói fórum

2006. február 27., hétfő 15:20
Kedves Odeon!

Még egy kérdés:
Az "Én kis falum" és a "Fekete Péter" is hasonló minőségű kiadás, mint a "Szigorúan ellenőrzött..."?
Azt látom, hogy magyar felirat nem került rá, de cseh hang azért van rajta? Vagy azon is csak a borítón?
Egyáltalán, miért nincs magyar felirat?
(Ahogy láttam ezen filmek borítóján is ott van az Odeon logó.)
0
2006. február 27., hétfő 15:09
Kedves Odeon!
Kedves Bálint!

Immár több mint egy hónapja kaptam igéretet a Szigorúan ellenőrzött"..." cseréjére. A legutóbb, itt a fórumon azt írtad, hogy " a jövő héten...".
Nos, azóta már több hét is eltelt, de sem levelet nem kaptam, sem egyéb módon nem értesített senki.
A Fesztiváliroda Kft feltüntetett telefonját továbbra sem veszi fel senki.
Lesz ebből a cseréből egyáltalán valami, vagy könyveljük el veszteségnek.
Mellesleg megjegyzem, hogy a borítón az Odeon neve is szerepel, tehát a Ti jó híreteket is rontja ez a tapasztalat.
Mindenesetre legközelebb meggondolom, hogy milyen cseh filmet veszek. Amin Fesztiváliroda Kft. szerepel, azt semmiképpen sem.
0
2006. február 25., szombat 10:23
Kedves Odeon

Köszönöm a válaszukat. Támogatom én is azt, hogy réteg-filmeket adjatok ki és azt is, hogy az esetleges extra tartalmak ne legyenek ennek akadályai. A film képviseli az értéket és csak utána következnek az extrák. Igazából nekem csak a menü volt elriasztó, mivel ezekkel az egyszerűsitett menükkel látom igazán megalázva a formátumot. A dvd indulása óta kialakult bizonyos rendszer amit én etalonnak tekintek és szerencsére nem nagyon került mellőzésre.
Egyébként a filmjeikkel teljes mértékben elégedett vagyok és remélem több remek filmet jelentetnek még meg. Nekem személy szerint a sokféleségben hiányoznak az amerikai független filmesek alkotásai, pl Hal Hartley filmjei, vagy pl Félszemű Jimmy nyomában, Hová tünt Kevin Johnson - de ezek biztos a világon sehol sem jelentek meg még dvd-n.
0
2006. február 25., szombat 9:46
Kedves Szetib2!

Nagyon sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk. Lehet, hogy volt korábban hasonló kiadványunk, de nem erre törekszünk. Ez ellentétben más kiadókkal nálunk nem tudatos dőntés volt. A Nyisd ki a szemed a világon mindenhol hasonló módon jelent meg, a legjobb tudomásunk szerint. Nem kaptunk egyéb extratartalmat a filmhez, így nem volt értelme agyonbonyolítani a menüt. A tanú szeme rendes menüszerkezettel rendelkezik (beállítások, jelenetválasztás, extrák), ráadásul több különböző eredeti hangsáv és az elérhető extratartalom jelentős része megtalálható a lemezen, mindez nem túl magas árért.
A filmet mi nagyon szeretjük, ezért is volt fontos, hogy kiadjuk DVD-n. Mi magunk azt hittük nagyobb kultusz veszi körül a filmet.

Az extratartalom (előzetesek) lemaradása jogos észrevétel, és a személyes felelősséget vállalom érte. Sajnos csak a gyártás után derült ki ez a hiba. Két lehetőség merült fel: vagy nem adjuk ki a filmet (hiszen újragyártani nem tudjuk), vagy az ezzel járó kellemetlenségeket vállaljuk és a lemaradt előzetest több másik lemezünk extra ajánlójába elhelyezzük. Én úgy gondoltam inkább legyen magyar kiadás, mintsem az előzetesek miatt ne legyen hozzáférhető a film, pláne úgy hogy drágábbak a külföldi kiadások!

Az egy darab állóképes menü még a Mozaik sorozatban kiadott filmjeinkre sem lesz jellemző, pedig ezek igazán rétegfilmek és kisebb érdeklődésre lehet számítani náluk.

A célunk, hogy az Odeon kiadványairól mindenkinek a jó minőség jusson elsőre eszébe. Persze mi is hibázunk, de az adottságokat sem lehet figyelmen kívül hagyni.

Szilágyi Bálint, forgalmazás vezető
0
2006. február 25., szombat 9:24
Szia Miki!

A Palindrómák valamikor a 2. félévben fog megjelenni, valószínűleg az év végén szintén a Mozaik sorozaton belül. Éppen ezért szeretnénk minél távolabb megjelentetni a két filmet egymástól, mert azért itt mégsem egy Solondz sorozatról van szó, ugye? Szeretnénk, ha minél változatosabb lenne a sorozat!

A Szerelmem nyara és a Hawaii, Oslo című filmek valószínűleg nem fognak beleférni az idei megjelenésünkbe. Halvány remény van csak rá, de ehhez sokkal jobb eladási adatokkal kellene rendelkeznünk. Az a kiadó vagyunk, aki a bevételeit újabb megjelenéseibe fekteti, hiszen így sokkal kevesebb filmünkkel fordulna elő az a szégyen, hogy nem tudjuk kiadni!

A realitás elkeserítő, elég ha csak itt az xpress-en figyeljük a TOP 24 óra adatait. Elvétve találunk új megjelenést, márpedig mi nem értünk egyet az állandó akciókkal.

Odeon
0
2006. február 25., szombat 9:06
Hello

Megvettem a Nyisd ki a szemed című fílmet, és hát... A filmmel nincs probléma, de a prezentáció nagyon gyenge. A BuFi által meghonosított egyoldalas menűvel tőletek még nem találkoztam. Van még egyéb ilyen kiadványotok is? Pl A tanú szeme is ilyen? Nem is gondoltam volna, hogy ti is próbálkoztok ilyennel. Remélem nem lesz gyakorlat ebből. Így már érthetőbb, hogy miért lett bukta a kiadvány.
A boritón írt extrák közül egy sincs rajta a lemezen.
0
2006. február 24., péntek 20:10
Kedves Odeon!
Örömmel olvastam a megjelenési terveteket a dvdextrán. Nagyon jó filmek jönnek a Mozaik sorozatban!!! És végre az Almodóvár dízdoboz is kapható lesz!
A Helyzetek és gyakorlatok jelenik meg Solondz filmjei közül, a Palindrómák kiadására a 2. félévben várható még?
A másik kérdésem az lenne, hogy a Szerelmem nyara és a Hawaiii, Oslo az év második felében várható még, mert a budapestfilm.hu oldalon ti vagytok feltüntetve házimozi forgalmazóként!

Minden jót!
0
2006. február 22., szerda 16:36
Kedves PuppZ!

Először is minden olyan visszajelzésnak, ami érdekesnek találja az új kezdeményezésünket, az Odeon Mozaik sorozatot, nagyon-nagyon örülünk! Köszönjük szépen a biztatást! A hírlevelet illetően pedig az Odeon-nak van saját hírlevele, amelyre a www.odeon.hu weboldalunkon lehet feliratkozni és heti rendszerességgel informáljuk az érdeklődőket nemcsak a DVD megjelenéseinkről, de minden egyéb az Odeon-nal kapcsolatos fontos információról...

Bárki, aki érdeklődik, felíratkozhat a website kezdőlapján található ikon-nál!

Odeon
0
2006. február 22., szerda 16:15
Kedves Creeper!

Az Odeon kiadási lehetőségei nem teszik lehetővé (kevés filmet jelentetünk meg), hogy már korábban kiadott filmeket joglejárat után újravásároljunk. Egészen kivételes esetekben, esetleg más filmekkel összefüggésben merülhet ilyen fel, ilyen jelen pillanatban a Szerelemre hangolva, hiszen másik két Wong Kar-wai film jogaival is rendelkezünk. Egyébként pesig a jogi háttér változása miatt a legtöbb esetben eleve ki van zárva a joghosszabítás lehetősége. Sajnos.

Odeon
0
2006. február 22., szerda 16:10
Kedves Zebi!

Sajnos erre a filmre semmilyen esély nincsen!

Odeon
0
2006. február 21., kedd 7:26
T. Odeon!

Az Elvira Madigan kiadására van esély?
0
2006. február 20., hétfő 21:17
Kedves Odeon!

Nem tetszenek akarni újra megvásárolni a Lost Highway - Útvesztőben c. film jogait?
Néhányunk egész biztosan szívesen venné, ha lehetne újra kapni a filmet!
Pláne, hogy ahogy elnéztem, elég szép kiadásban látott napvilágot anno... csak sajnos a nap időközben lenyugodott...

Üdvözlettel: Creeper
0
2006. február 20., hétfő 21:11
Ha nem is minden darabja, de kezd érdekessé válni a Mozaik sorozat. A lustábbak kedvéért nem lehetne létrehozni egy heti-havi hírlevelet az aktuális Odeon megjelenésekről?
0
2006. február 20., hétfő 8:28
Kedves Jan!

Nem a döntésedet kívánjuk megváltoztatni, bár sok esetben mi egy lehetséges vásárlót fogunk elveszíteni. Szerintünk ezek az állandó akciózások teszik tönkre részben a piacot, így azoknál a filmeknél, ahol erre lehetőségünk van, megpróbálunk árgaranciával élni az első vásárlók védelmében, valamint azért mert igyekszünk a DVD-inket a piaci helyzetnek megfelelő árért megjelentetni.

Úgyanazt tudjuk felajánlani, amit minden más fórumon is írtunk, és voltak akik jelentkeztek is...amennyiben a forgalmazas@odeon.hu e-mail címre írsz, mi segítünk, hogy a javított változatot megkapd. Amennyiben fontos a film számodra írjál nekünk és mi informálunk a lehetőségekről.

Odeon
0
2006. február 20., hétfő 2:42
Kedves Odeon!

Köszönöm a választ.
Azt ti tudjátok, hogy miért választottátok a Fesztiváliroda Kft-t partnerül. Nekem az a tapasztalatom,hogy a hibás film kapcsán számos alkalommal próbáltam telefonálni nekik, de soha nem vették fel a telefont. A DVD borítóján más elérhetőségük nem szerepelt. Furcsa az a cég, amelyik kiad valamit, de a felelősséget nem vállalja érte. A telefon fel nem vétele egyfajta furcsa menekülés a felelősség elől.
Mindenesetre, én a pénzemet kértem volna vissza, hiszen a DVD nem felel meg a specifikációnak. Minden tisztességes cég visszadná az árát, de ők elbújtak. Ez nem tisztességes.
A következmény mindössze annyi, hogy ezentúl nem veszek ilyen DVD-t a megjelenéskor. Megvárom, ameddig lemegy az ára. Nem én akartam.
0
2006. február 19., vasárnap 19:09
:(

köszönöm a választ
0
2006. február 19., vasárnap 12:27
Kedves Odeon, köszönöm az információt!
0
2006. február 19., vasárnap 12:03
köszi! jobb később, mint soha!
0
2006. február 19., vasárnap 11:56
Kedves Odeon,
várható-e, hogy az általatok videón megjelentetett Svankmajer film (Gyönyör összeesküvői) megjelenik dvdn? Esetleg egyéb filmjei (Alice, Otesánek, Faust) nincsenek tervbe véve ?
0
2006. február 19., vasárnap 10:22
Kedves Jan!

Nem volt célunk, hogy bárkivel kitoljunk a cseh filmek megjelentetése kapcsán. A kiadás körül valóban történtek hibák, amelyek legtöbbje a magyar DVD piac sajátosságaira vezethető vissza. Az Odeon az átlagosnál rövidebb időre tudta megvásárolni a filmek jogait. A tavalyi évben tapasztalt negatív tendenciák miatt, nem volt más lehetőségünk, mint eladni a jogokat, hogy egyáltalán megjelenhessenek a filmek. A Fesztiváliroda Kft-vel régi a kapcsolatunk és soha semmilyen gond nem merült fel a két cég között, sőt azon kevés cégek közé tartozik, akik mindig segítették az Odeon-t abban, hogy előrébb léphessen. A cseh filmek kiadása körüli nehézségek abból adódtak, hogy a karácsonyi piacra mindenképpen szerettük volna, ha a filmek kikerülnek a boltok polcaira! A felelősség természetesen az Odeon-t is terheli, hiszen nem kellő körültekintéssel kezeltük a kérdést. A hibák észlelése után azonban egyeztetett a két cég egymással és azon vagyunk, hogy nemcsak a hibákat küszöböljük ki, de az azóta megfogalmazott jogos kritikáknak is megfeleljünk! Teljesen új DVD kerül mejelenésre, amin már magyar felirat is található majd! A magyar piacra azt gondoljuk ez a mentalítás nem jellemző! Ami az árakat illeti, abba nekünk nincsen semmilyen beleszólásunk, hiszen minden a kiadással kapcsolatos kockázatot a Fesztiváliroda Kft. visel, így ez kizárólag egy őket érintő kérdés. Üzletileg lehetetlen és etikátlan is lenne, ha az Odeon ebbe bele kívánna szólni. Azt meg, hogy egy DVD mikor mennyiért adható el, azt Ti lelkes vásárlók is pontosan tudjátok! Ez a DVD már nem a karácsonyi piacra jelenik meg, így érthető lenne, ha most olcsóbban jelenne meg, hiszen nagyon sok kiadó január óta változtatott az árpolitikáján. Nagy hiba lenne, most az eredeti árhoz ragaszkodni főleg úgy, hogy a film megjelenése milyen bonyodalmakat okozott a piacon. Gesztusként is fel lehet fogni, hiszen viszonylag korán megpróbáltuk kommunikálni a hibát és tenni ellene, hogy minél kevesebb embernek okozzon bosszuságot! Valamint arról sem feledkeznék meg, hogy sajnos Magyarországon nem ritka az a piaci magatartás, hogy egy DVD két-három hónappal a megjelenés után akcióssá válik. Tehát semmiképpen nem kiugró ez a magatartás, az más kérdés, hogy az Odeon, amint azt a DVDextra-n olvasható (Mennyiség és minőség: az Odeon 2006-ban: http://www.dvdextra.hu/hir.php?oid=T2143c6d419c0c1765299ddfdad711d1;cmssessid=T9174008383d7f167b5dcd10e83d73b8b9c12e578070e510db2d8af0dea5ffd7), nem tartja ez a helyzetet jónak és nagyban ezt teszi felelőssé, hogy a mai magyar piac ott tart, ahol most!

Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a jövőben hasonló kellemetlenségek ne legyenek összefüggésbe hozhatók az Odeon-nal és még egyszer elnézést kérünk érte!

Odeon
0
2006. február 19., vasárnap 9:58
Kedves Vape!

A Virágot Algernonnak című film jogai lejártak nálunk, így nem tudjuk megjelentetni! A Magányos vadász a szív című film meg a legjobb tudomásunk sezrint nem került Magyarországon forgalmazásra eddig. Az Odeon közeljövőbeli tervei nem teszik lehetővé ennek a filmnek a bemutatását, így sajnos nem tudunk jó hírrel szolgálni!

Odeon
0
2006. február 19., vasárnap 9:53
Kedves Hellga007!

A Raszputyin és a Lopott szépség jogaival nem rendelkezünk, így biztosan nem mi fogjuk megjelentetni őket. A Lopott szépség esetében a Mokép-et kellene megkérdezni, mert VHS-n ők adták ki! A DVDextra honlapon van kiadói fórumuk, ahol válaszolnak az ilyen jellegű kérdésekre!

Odeon
0
2006. február 19., vasárnap 9:50
Kedves Arnold!

Az Anyátlanok című film nagy valószínűséggel tényleg a mi kiadásunkban kerülhet DVD kiadásra! A Budapest Film-mel jelenleg is zajlanak az egyeztetések. Miután a filmnek Magyarországon nagyon alacsony volt a nézőszáma, ami valószínűleg annak tudható be, hogy nagyon hosszú, valószínűleg csak az Odeon Mozaik sorozaton belül tudjuk megjelentetni! Biztos, hogy nem előbb, mint az év második fele, de lehet, hogy csak a jövő év elején!

Odeon
0
2006. február 19., vasárnap 1:26
Kedves Odeon!

Még annyit, hogy meggyőződésem szerint nem túl jól választottatok partnert a cseh filmek kiadásához. Lejáratják a neveteket.
0
2006. február 19., vasárnap 1:24
"Nem készült még el a javított változat! Az utolsó imformációnk szerint a jövő héten lesz a megjelenése a következő 3 cseh filmnek és ezekkel együtt kerül piacra a javított változat! Immár magyar felirattal is ellátva! Amit most boltokban találsz az biztos, hogy még a hibás vátozat!
Reményeink szerint ez a várakozás megéri majd!"

Kedves Odeon!

A várakozás biztosan nem éri meg. Amikor megvettem a hibátlannak hitt DVD-t még nem 990 Ft volt az ára. Jelenleg már ennél is ólcsóbban adják. És sajnos nem mondhatom el, hogy valamit is elértem azzal, hogy előbb vettem meg (drágábban), mivel csak annyi eredménye van, hogy régebben bosszankodom. Aki most veszi meg, annak ugyanúgy kicserélik (ha egyáltalán lesz ebből valami), mint annak, aki még a dupláját adta érte.

Az az érzésem, hogy lassan tényleg érdemesebb megvárni a filmeknél azt, amikor ezer forint alá megy az ára. Ennél a filmnél biztosan. Jól kitoltak (kitoltatok) velünk.

Jan
0