Keresés

Odeon kiadói fórum

2006. február 6., hétfő 15:42
Szurkolunk nektek!
0
2006. február 6., hétfő 15:09
Hát igen! Nincsen ezen mit szépíteni, amikor megvettük az Akirának a mozi-jogát, akkor automatizmusnak vettük, hogy van kópia a filmhez! Nos mivel a filmet 15 éve sehol a világon nem mutatták be moziban (a legjobb tudomásunk szerint) ez nehézségekbe ütközött! Mi semmiképpen nem támogatjuk egy ilyen filmtörténeti filmnek nem a megillető módon való moziba kerülését! Hiszen nem légből kapott ötlet volt, hogy az Akira ne csak DVD-n jelenjen meg, hanem moziban is láthassuk egyszer! Ezt mi az idei mozibemutatók egyik kuriózumának szánjuk, de csak abban az esetben, ha ezt a lehető legtökéletesebben előkészítve tehetjük meg. DVD-ről való vetítés illetve nem megfelelő kópia esetén le kell mondanunk erről az élményről! Sőt angol nyelven, magyar felirattal sem szeretnénk bemutatni!!!
A DVD májusi megjelenésének előkészítése viszont a mozibemutatóval együtt elkezdődik! Reményeink szerint az Oldboy DVD minőségét is felülmúló lemezt juttathatunk el a rajongókhoz!

Azt pedig, hogy a februári mozi bemutató információi elhamarkodottan kikerültek, nagyon sajnáljuk! Minden erőnkkel azon leszünk, hogy lehessen moziban látni ezt a filmtörténeti klasszikust és kultuszfilmet, minél kevesebb csúszással az eredeti időponthoz képest!

Odeon
0
2006. február 6., hétfő 0:30
Godard van: Megvetés
0
2006. február 6., hétfő 0:26
Sziasztok!
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy Bunuel, Godard vagy Hal Hartley DVD miért nincs egyáltalán a piacon?
0
2006. február 6., hétfő 0:07
"A külföldi forgalmazó kommunikációs hibájából csúszik a klasszikus cyberpunk anime magyarországi bemutatója március végére-április elejére - amennyiben egyáltalán engedik moziba kerülni.

A dvd megjelenés május végi időpontját mindez nem befolyásolja.

Az Odeon csak megfelelő minőségű kópia esetén mutatja be a mozikban az Akirát, mivel a dvdről történő vetítés (bár terjedtek ilyen pletykák) kezdettől fogva szóba sem került. A forgalmazóval éppen a kópia minőségével kapcsolatban támadt nézeteltérésük. Ennek ellenére kikerültek a bemutató tervezett időpontjáról szóló információk, ezért és a csúszásért is a cég magára vállalja a felelősséget - mondta el pár perccel ezelőtt az Odeon képviselője.

A japán eredeti szövegből történő fordítás és a dvd korábban sehol sem látott extráinak előkészítése továbbra is folyamatban van. "

Nohát, mi történt??
0
2006. február 4., szombat 11:02
Szia Little-Alex!

Sajnos nem tudok biztató híreket mondani. Számomra Jancsó kb. a MAGYAR RAPSZÓDIÁ-tól kezdve már nem igazán érdekes, nem tudok már az ő hullámhosszára hangolódni.
0
2006. február 4., szombat 10:23
ezt én is észrevettem. a közelünkben lévő bevásárlóközpontban is láttam 2 db Oldboy dvd-t, de már vagy másfél hónapja ott van a polcon és nem nyúlt hozzá senki. rétegfilmet ilyen helyekre nincs értelme bevinni. sajnos... én meg attól féltem, hogy itt a környéken úgysem lehet majd kapni. erre ott van az a 2 és az sem viszik el... sajnos ez van!
0
2006. február 4., szombat 3:12
Szia Field!

Ha már itt vagy, megkérdezném, hogy neked tetszett-e a Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című Jancsó-film, és a többi Jancsó-Hernádi-Mucsi-Scherer mű? Ha csatlakozol hozzánk, akkor már három vásárlója lesz egy esetleges megjelenésnek. :)
0
2006. február 4., szombat 0:48
Kedves Odeon!

Haverok, buli, Fanta... :)
Szerintem érdemesebb lenne leszűkíteni a kört arra, hogy miben gondolkodjunk: nemzet, évjárat, filmes irányzat stb. Az eddig felvetett populáris filmek többségére ugyanis általában olyasmi válasz érkezett, hogy a jogok másnál vannak/nem megszerezhetők/drágák/lejártak, a kevesebb embert érintő alkotások esetében meg pont a rétegjelleg, az üzleti kockázat merült fel ellenérvként. Noha úgy emlékszem, hogy a MOZAIK sorozat kapcsán épp ilyen keveseket érintő rétegfilmekre kértetek javaslatokat...
0
2006. február 4., szombat 0:22
Akkor en lemaradtam. A baj csak az, hogy ezeket mar nem veszem meg vhs-en, mert nincs lejatszom. A regi meghalt, ujat meg nem veszek, csak a Jancso filmek vannak vhs-en, minden dvd-n van mar. :(
0
2006. február 3., péntek 23:51
Ezek a filmek így jelentek meg, de készült még két Kapa-Pepe film is: Kelj fel komám, ne aludjál! és Mohácsi vész címmel. Előbbi nekem is kimaradt, utóbbit viszont láttam az MTV-n, és hasonló a színvonala (nagyon jó), mint a többi résznek. Egyébként úgy hallottam, hogy Jancsó tervez még egy hatodikat is, az lesz a befejező rész, de ennek nem jártam komolyabban utána.
0
2006. február 3., péntek 23:34
Igen Intercomos volt, amúgy meg talán ConstantinFilm, de ebben már nem vagyok biztos...
Megnéztem a tokját, igen, Constantin, méghozzá 1993-ból.
most posts by TM
0
2006. február 3., péntek 23:30
Kicsit elmaradtam a fórum olvasásával, és lám... A Puszta Formalitást támogatnám, és ha már Itáliában kalandozunk, akkor felvetném a Mediterraneo című opuszt is. Aztán még: Sztálingrád (ha jól rémlik, akkor IC forgalmazta, de gondolom már régesrég lejártak a jogok).

0
2006. február 3., péntek 23:26
Az odeon forumon azt a valaszt kaptam, hogy alig fogyott a vhs, ezert nem kerult dvd-re. De igazabol mindegy. En azt az indokot is megertettem volna, hiszen kis kiado reven nem buktazhattok - ahogy te is irtad. Ezek szerint technikai akadalya is van a megjelenesnek. Sajnalom, en nagyon szeretem ezeket a filmeket es a kedvenc magyar szineszem Mucsi Zoltan.
0
2006. február 3., péntek 23:23
Amikor vasaroltam diszdobozban csak a trilogia volt. Nekem lampast adott kezembe az ur pesten, Anyad! A szunyogok..., Utolso vacsora az arabs szurkenel. Nekem ez van meg eredeti vhs-en.
0
2006. február 3., péntek 23:13
Étel, ital, férfi, nő........
És akkor már a mi álmainkhoz is eljutottunk!
Láthatjátok, hogy nem egyszerű a helyzet! De Ti csak írjátok a filmcímeket! Ami talán azért valamelyest egyszerűsíteni a helyzetet, ha populárisabb vagy filmtörténetileg ismertebb vagy elismertebb alkotásokkal indítanátok, amit talán többen ismernek...és lassan haladhatnánk a kevesebb embert érintő alkotások felé!
0
2006. február 3., péntek 23:08
A Csungking expresszt valószínűleg kiadhatnánk, de képtelenek vagyunk egy-egy rendezőre több filmet szánni ennyi megjelenéssel! Ez a 3 film kisebb - nagyobb mértékben kapcsolódik egymáshoz, ezért is ezek mellett döntöttünk!

Az óceánjáró Flamex vagy FF Film megjelenés volt régen, így ezzel a filmmel őket kellene megkeresni!
Tornatore-től a Puszta Formalítás volt Odeonos megjelenés! Ami személyes kedvencünk is! Talán valamikor ki tudjuk adni!!! Jó lenne!
0
2006. február 3., péntek 23:04
A JAncsó filmeket mi szerettük volna DVD-n kiadni! A film készítői nem tudtak alapanyagot biztosítani, ami alapján végig lehetett volna csinálni a megjelenést! Így maradt a VHS!
0
2006. február 3., péntek 23:02
Az Oldboy DVD-ből eddig hajszálra 1000 db-ot értékesítettünk! Ami a vicc, hogy momentán éppen bajban vagyunk, mert nem voltunk felkészülve még erre sem! Ennyi 2 lemezes vátozat került legyártásra! Most éppen utáncsomagolunk! Eredetileg az volt a koncepciónk, hogy mindenképpen az igényességre törekedve megcsináljuk a koreai kiadás teljes adaptálását, aztán meglátjuk az eredményeket és 2006-ban elérhetővé teszük az 1 lemezes kiadást olcsóbban! Ti szerencsére másképp gondolttok. Ezzel az eredménnyel már megengedhettük magunknak azt a vásárló orientációt, hogy nem lesznek átverve az első vásárlók az olcsóbb kiadással. Kicsit magunkkal szemben is önkritikát gyakoroltunk azzal, hogy az 1 lemezes kiadást elfelejtjük és garantálva az árat csak a 2 lemezes változat lesz hozzáférhető.
Az xpress által felvázolt darabszámok sajnos már nem fedik teljesen a valóságot! A valóság, hogy a 999-es filmekből sem fogy el 3-5000 darabnál több és ez is egy év alatt. Ami már messze nem jelenti azt a gyors és biztos nyereséget, amit eddig a kiadóknak. Sőt miután ennyi film került erre a piacra, ezért már az sem kizárt, hogy egyes filmeket, amit mi erre a piacra szántunk (megint pusztán azért, hogy ne először drága legyen aztán akció, hanem azonnal a filmet megillető helyen jelenjen meg) már nem jelentethetünk meg, mert a nagy bevásárlóközpontok cím szerint vásárolnak és ebbe az Odeon filmek nem fognak beleférni...
Elgondolkodtató!
Nincs mit szépíteni! Ha mi kijelentjük, hogy megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a megjelenésekből és Ti meg megveszitek, mint az Oldboyt akkor van esély több filmre! Leírva ez hülyén hat, de ez az igazság. Kevés buktát engedhetünk meg magunknak. A mi szakértelműnkön múlik mennyire találjuk el az igényeiteket és akkor tudunk olyan árpolitikávalé dolgozni, ami nem teszi továbbra is folyamatosan tönkre ezt a piacot!
Mi a minőségben hiszünk, de ezt csak Ti tudjátok alátámasztani!
Közös a cél! A jövőt meg meglátjuk....

Odeon
0
2006. február 3., péntek 23:01
már 5 kapa & pepe film készült.
0
2006. február 3., péntek 23:01
Lehet, hogy vidám filmek, de mondjuk a Szegénylegények mellé téve mégiscsak fintort okoznak. Mintha Szabó István forgatta volna az Üvegtigrist...
most posts by TM
0
2006. február 3., péntek 22:57
Kapa & Pepe rulez. Nekem diszdobozban van meg vhs-en a trilogia, de megvennem dvd-n ha kiadasra kerulne megis.
0
2006. február 3., péntek 22:31
Én leírom, hogy mi a legfontosabb nekem:
Ha minden kapható lenne, ami csak érdekel, elsőnek a Kifulladásigot, az Éjszakát és a Kalandorokat venném meg (eltekintve olyan, az Odeon programjától távoli dolgoktól, mint pl. a Szárnyas fejvadász).
Csakhogy, mivel rendkívül szűk a hazai választék, így mindenkinek van 50 címe, amit sürgősen kiadatna. Ezen segítene, ha az Odeon valahogy orientálná az érdeklődőket.

Jó lenne, ha A. Lee beférne az "ázsiai programba", C. Breillat pedig a kortárs európaiba!

0
2006. február 3., péntek 21:55
Köszi szépen! Már ketten voltunk! Lehet, hogy kiadta volna az Odeon a kedvünkért, de most elrontottad az esélyeinket! :)
0
2006. február 3., péntek 21:48
Nekem a "vicces" Jancsó egyáltalán nem jött be. Valahogy olyan idegennek tartom ezeket a filmjeit.
most posts by TM
0