Ez csakugyan szép lista. Ha én Odeon volnék, a Wong Kar-Wai csomagba nem a Days of Being Wild-ot tettem volna, hanem a Csungking Expresszt, dehát nem vagyok Odeon. Ha már az ázsiai filmekről van szó, Kim Ki-duk persze jó választás (a Rosszfiú talán nem), de hol van Kuroszava Akira? Hirtelen fel sem tudom sorolni, hány háromfilmes csomagot lehetne összeállítani csak a zseniális filmjeiből... Micogucsi, Ozu, Tesigahara is megérdemelne legalább 1-1 filmet mutatóba. Most, hogy az amerikai filmgyártás ontja az üresebbnél üresebb, ócskábbnál ócskább celluloidpocsékoló vackokat, néhány ilyen alkotás megjelentetésével jelezni lehetne, korábban mit is értettek azon a szón, hogy "film". Ezt csak úgy, a felvetés kedvéért. :-)
0
2006. február 3., péntek 10:27
48
Nem a szinkron minöségével volt gond az "Esö elött" esetén, hanem magával a ténnyel, hogy szinkronizált lett. Elveszett a szinkron által a film többnyelvüsége, aminek pedig jelentösége volt. Azóta már tudom, h a videókazetták szinkronizáltak. Ennél még nem tudtam, ez volt életem elsö müsoros videókazettája. És egyben az utolsó is.
Föképp emiatt örülök a DVD formátumnak, mert ki lehet vele elégiteni mind a szinkronhoz ragaszkodók, mind pedig az eredeti nyelvhez ragaszkodók igényeit.
Szóval lesz-e Esö elött DVD? :-)
0
2006. február 3., péntek 9:46
52684
vagy megszűnik a kiadó - á la Hitchcock...
most posts by TM
0
2006. február 3., péntek 8:18
7151
Hát ami azt illeti, a második Almodóvar-doboz már tavaly augusztusi megjelenéssel is szóba került először. Most meg a februárra átcsúszott premier is elmarad? Nem mondom, hogy örülök... Igazából kívülállóként nem is értem, hogy a BELSŐ TENGER DVD megjelentetésének megváltoztatása miért kapcsolódik ilyen szorosan az Almodóvar-dobozhoz... Aztán az ember azon veszi észre magát, hogyha nem vette meg ripszropsz az első pár hétben, mer éppen nem volt pénze, a doboz eltűnik, mert lejárnak majd a jogok...
0
2006. február 2., csütörtök 22:54
264
És majdnem elfelejtettem itt a nagy metegetőzésben, hogy a Mozaik sorozat elindítása sem kisebb feladat! A gyorsan változó piacra állandóan új válaszokat kell adnunk és ez gyakran a legegyértelműbb dolgokat tolja hátrébb!!!
0
2006. február 2., csütörtök 22:52
264
Nem akarunk most már ígérgetni, de végül úgy döntöttünk, hogy az Oscar hetére időzítjük a Belső tenger excusív iadásának megjelenését! Ez elég sok dologgal járt, hogy a magunk által magunkkal szemben felállított ígéníeknek megfeleljünk! Így az Almodóvar doboz csúszott! És megint bajban vagyunk, mert szeretnénk még 2 nagy dobást az első félévben, s ez megint nem ennek a doboznak kedvez! Nem tudjuk, mikor lenne a legszerencsésebb megjelentetni! Eyg biztos! Semmiképpen sem fogjuk félbehagyani a dolgot! Egy kis türelmet kérünk még, s aztán előrukkolunk vele...
Bocsi: Odeon
0
2006. február 2., csütörtök 21:45
143
Az Almodóvar díszdoboz második darabját (A vágy törvénye megjelenésével) februárra jeleztétek. Tényleg kijön most, vagy megint csúszik, mert nem láttam a Voxban a februári megjelenéseknél.
0
2006. február 2., csütörtök 20:31
264
Hát Tőle egyenlőre ennyi várható! Reméljük működni fog a doboz! Aztán meglátjuk...
0
2006. február 2., csütörtök 19:32
2178
"Viszont ha minden jól megy akkor lesz Wong Kar-wai dobozunk idén! Days of being wild - Szerelemre hangolva - 2046."
igen, erről tudok. ezért is kérdeztem, hogy a rendező többi filmjét is kiadnátok-e. a Szerelemre hangolva és a 2046 nagyon jók, a Vadság napjai-ra viszont kíváncsi vagyok, mivel azt nem is merem.
0
2006. február 2., csütörtök 18:49
264
Sziaztok!
Kívánságokat vettük! Ritka az ma már sajnos hogy mint régen az Odeon-ra oly jellmező módon "életmű" sorozatokat adhasson ki! Kevés filmet jelentetünk meg, így nagyon fejnehéz lenne a kiadásunk, ha ezt folytatnánk. Ezért is maradt el tavaly a második Almodóvar díszdobozunk! Viszont ha minden jól megy akkor lesz Wong Kar-wai dobozunk idén! Days of being wild - Szerelemre hangolva - 2046. Ami pesig a szinkronos VHS megjelenéseinket érinti (többek között Eső előtt) szerződés köt minket, hogy azok a filmek amelyeknek lesz TV eladása, szinkronnal kell hogy megjelenjenek. Így persze fenn áll a veszély, hogy egy film egy nem olyan jól sikerült szinkronnal jelenik meg.
Odeon
0
2006. február 2., csütörtök 18:23
1346
Én egy pár cseh filmet hiányolok. Pl. Kolja.
0
2006. február 2., csütörtök 17:27
6925
A Rómeó és Júlia tényleg jó lenne,de sajnos a Paramountnál van.Egyszer már kiadták,de minket lehagytak róla.
0
2006. február 2., csütörtök 13:42
2178
Swing Girls (bocs, ezt elírtam, lemaradt az s)
0
2006. február 2., csütörtök 13:40
2178
tudom, hogy már írtátok, hogy nem akartok csak és kizárólag ázsiai filmeket kiadni, de abban lehet esetleg reménykedni, hogy a Wong Kar Wai díszdoboznak lesz folytatása? mint pl. a Pedró Almodóvar doboznak... jól jönne még Wong Kar Wai-tól:
Bukott angyalkák Édes Kettes Ahogy peregnek a könnyek Chungking Express
Kim Ki-duk régebbi filmjein nem tudom, hogy gondolkodtatok-e már?
Vadállatok A címzett ismeretlen A sziget Rosszfiú Az irgalmas lány
További kedvenceim ázsiai vonalon:
Utolsó élet az univerzumban Vital Twilight Samurai The Hidden Blade Postman Blues Monday Drive Samurai Fiction Swing Girl (nagyon aranyos vígjáték!) The Taste of Tea értehető, hogy nem tudtok annyi filmet kiadni évente, mint a nagyok, de azért 1-2 ázsiait is belekalkulálhatnátok az aktuális keretbe... remélem, tudtam segíteni néhány címmel!
0
2006. február 2., csütörtök 13:11
48
Az Esö elött címü film kiadására láttok esélyt? A videókazetta sajnos csalódást okozott a szinkron miatt.
0
2006. február 2., csütörtök 12:39
897
Csatlakozom! A Rómeó és Júlia, valamint a két Kenneth Branagh film nekem is régóta a kívánságlistámon van.
0
2006. február 2., csütörtök 11:55
1185
Kedves Odeon!
Tornatore filmjeiről nincs valami bíztató híretek? ( Az óceánjáró zongorista legendája, Puszta formalitás, Star Maker, stb.) Plusz egy régi klasszikus: a Biciklitolvajok De Sicától?
0
2006. február 2., csütörtök 11:36
52684
A Brannagh-műveket én is kultiválnám!
most posts by TM
0
2006. február 2., csütörtök 11:28
473
Köszönöm a korrekt választ odeon, a Radírfejnél egy kicsit tényleg elvetetttem a sulykot, én egy szerényebb kiadással is beérném, de mindenképpen köszi a választ.
Ásványvíz, aki ha megjelennek a Wendersek, felpezsdül:))
0
2006. február 2., csütörtök 10:50
2007
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2006. február 2., csütörtök 10:00
264
Kedves Ásványvíz!
A Radírfej már régóta felmerült nálunk, de nem sikerült megvenni a jogait! Nem tudom pontosan, hogy mik voltak az okok, de ha szemérmetlenül sokat kértek érte, akkor ez sem kizárt! Az idei évre úgy tűnik lassan kialakul a megjelenési tervünk! Ha tisztázódnak az utolsó kérdések, azonnal meg fogjuk írni ide is, hogy rá lehessen készülni. Szóval Radírfej egyenlőre sajnos nem, a Wenderseket felírtuk a kivánságlistátokra! A minőségi kívánalmaidnak azonban az addigi megjelenéseinkkel is egyekezni fogunk megfelelni.
Odeon
0
2006. február 2., csütörtök 9:48
473
Kedves Odeon!
Először is leszögezem, hogy boldog és elégedett tulajdonosa vagyok egypár odeon kiadványnak. Most pedig a nyalizás után:))),
Én is szeretnék egy két ötletet adni, hogy mik jöhetnénk ki nálatok (persze idővel). Mindenképpen vicc, hogy Wim Wendersnek nem lehet egy jó filmjét sem kapni Mo-on, úgyhogy mindenképpen: Párizs, Texas, Berlin felett az ég.
Valamint bevenné a begyem David Lynch - Radírfej-nek egy Oldboy szintű kiadását:))))
1.lemez: a fullosan felújított film, kép, hang minden 2.lemez: Lynch kisfilmjei, Nagymama, Ábécé, ilyesmik, egy gusztusos képgaléria Lynch festményeiből, fotóiból, stb. Szürreál.:)) Valamint egy kis extra adalékként fel lehetne rakni egy best of... jellegű válogatást abból a képregényből, amit Lynch rajzol(t) Mérges kutya, vagy valami hasonló a címe. Na sz al egy ilyen kiadványért szemérmetlenül nagy összeget fizetnék.
Na jó ez a vége inkább humor, de azért valahol a szívem mélyén én véresen komolyan gondolom:)))
Köszi, odeon
0
2006. január 30., hétfő 0:34
1189
Park Chan-wook filmjei nálam: Simpan (Judgement) - 10 J.S.A. - 10 Sympathy for Mr Vengeance - 9 If You Were Me - még nem láttam Oldboy - 10+1 Three Extremes: Cut - 10 Sympathy for Lady Vengeance - 10
Sympathy for Mr Vengeance: nyers, brutális, fantasztikus a hangokkal való játék (az egyik főszereplő süket). Képi világa egyszerű a többi Park filmhez képest, de épp ebben rejlik a varázsa. Ha előbb láttam volna, mint az Oldboyt, megkapná a maximális pontszámot. Oldboy: a filmek filmje. Személyes kedvencem, ázsiai filmekre is az Oldboy miatt kattantam rá. Tökéletes mestermű. Sympathy for Lady Vengeance: a második legjobb a trilógiából. Elkövettem azt a hibát, mint sokan mások, hogy újból egy Oldboyt vártam, de ezt nem szabad. A filmet önálló műként kell értékelni, az elvárásokból kicsit lejjebbadni és akkor egy gyönyörű filmet láthatunk. Képi világa még az Oldboytól is erőteljesebb, Park stílusérzéke bámulatos. Többszöri nézés után jönnek elő apró dolgok, amik jobbá teszik a filmet.
0
2006. január 30., hétfő 0:19
264
Sajnos minket viszont zavar! Sokkal több értékes filmjoggal bírtunk-bírunk vagy kellene kiadni, ezért próbálkozunk azzal, hogy különböző brendekbe sorolva minél több filmünk jelenthessen meg. Odafigyelve a gazdaságosságra, de nem mindent a profotorientációnak alárendelve. Van egy minőségi szint, ami alá más nem szeretnénk menni, valamint be szeretnénk bizonyítani, hogy érdemes ma Magyarországon minőségi kiadványokkal foglalkozni!!! Az emberek nem véleetlenül gyűjtenek évszázadok óta. Rendelkezünk egyfajta szépérzékkel. Nem mindegy hogy egy film milyen kiadásban, külső és belső megjelenéssel kerül a polcunkra! Mi onnan indítunk, hogy mi hogyan szeretnénk, aztán vannak korlátok melyeket azért figyelembe kell venni, de igyekszünk minél kevesebb kompromisszumot kötni.
0
2006. január 29., vasárnap 16:31
5042
Komolyan mondom az sem zavarna ha évente 10 kiadvánnyal jelentkeznétek, ha azok ilyen minőségűek... Igenis egy jó kultuszfilmnek meg kell adni a magáét! A lehető legtöbb extra, digipack... és nagyon jó hogy odafigyeltek az apróságokra is! Így biztosak lehettek benne hogy minden darab el fog kelni a lemezekből! :-) Szóval mindegy mennyit kell várni a Metropolisra, csak minőségi legyen!