Keresés

Odeon kiadói fórum

2006. január 29., vasárnap 15:31
Sziasztok!

Valahogyan akkor megpróbálnánk együtt válaszolni az eddig felmerültekre!
Az egyértelmű nálunk is, hogy Fritz Lang Metropolis-a az általunk leginkább kívánt kiadás! Elég ha annyit mondok, hogy az első és a mai napig központi videotékánkban (1136 Bp. Hollán Ernő u. 7.) is egy óriási Metropolis poszter adja meg a hangulatot! A másik meg természetesen az Oldboy-hoz kapcsolódik! Azt, hogy a trilógia ki tud-e vajon jönni rajtunk keresztül az sok mindentől függ, de a Joint Securíty Area-ra reálisabb első körben az esély. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy Magyarország egyik legkisebb forgalmazója vagyunk. Emiatt kicsit lassabban haladnak a dolgot, mint a nagyoknál! Szóval Park Chan-Wook filmjeire és a Metroplolisra is biztos, hogy várni kell! Ha egyáltalán ki tudjuk adni! Az hogy a terveinkről is beszámolunk itt, az a közvetlenségnek szól, nem mézesmadzagot akarunk elhúzni az orrotok előtt! De a realitás, hogy semmit sem tudunk még!!!Mi már akkor nagyon elégedettek leszünk, ha valamelyiket sikerül idén év végén bemutatnunk!
Amire nagyon vágyunk, hogy a kultusz gyanús filmek mellett ne tűnjenek el a megjelenéseink közül az igazi klasszikusok! És amit kiadunk az a lehető legjobb minőségben jöjjön ki.
Március 1-én az Oscar hetében jelentetjük meg a Belső tenger című filmet, dupla lemezes, digipackes kiadásban, ami a tavalyi Pasolini kiadásnál is szebbnek ígérkezik, mert a digipack mindkét oldalát megnyomjuk, így középen a hajtásnál sem lesz fehér csík! Valamint a Bin-jip Lopakodó lelkek-nél is teljes koreai adaptálást szeretnénk... Ez az elkövetkező 3 hónap fő vonulata az Akira mellett, amelynek a DVD kiadásának előkészítése is legalább 2 hónapot fog ígényelni, ha mindent meg sikerül valósítanunk, amit szeretnénk. vannak sajnos jogo akadályok, amelyket még meg kell oldani!
Ami szintén biztos, hogy a horror vonalat kihagyjuk. Nem illik hozzánk és van elég kiadó aki ebben látja a saját jövőjét!
Mi teljesen mást akarunk csinálni! Vagy legalább olyasmit, amit a Warner tett az 1933-as King Kong-gal!!!

Kitartás!
0
2006. január 29., vasárnap 11:47
Kösz az értékeléseket! Azt azért nem mondanám hogy látatlanban is megvenném, de mindenképpen kíváncsi vagyok park többi filmjére is! Hisz ha csak fele olyan jók mint az Oldboy...
0
2006. január 29., vasárnap 9:13
pontozást tekintve:

oldboy 1o/1o
jsa 1o/1o
mr. vengenace 1o/9
lady vengeance 1o/4
0
2006. január 29., vasárnap 9:13
a mr. vengeance brutálisan - néhol már-már öncélúan - erőszakos, ugyanakkor lehengerlően szépen fényképezett film, amely egy balul elsült emberrablás kendőzetlen krónikája: nagyon hatásos film. azonban a lady vengeance nekem csalódást okozott: színpadias, túlbonyolított, túlrendezett összevisszaság, amelyben a rendező kitörte a lábát a műfaji ugrándozás közben. az oldboy a kedvenc filmem chan-wook parktól, de közvetlenül nyomában ott lohol a joint security area című politikai kriminek álcázott szociodráma, amely két észak-koreai és egy dél-koreai katona tiltott barátságáról szól a két ország közötti demilitarizált zónában. park leghumánusabb filmje, s talán ezért a legfájdalmasabb is egyben.
0
2006. január 29., vasárnap 2:45
Dylan

Igen, lattam a masik kettot is. Meg akarod majd venni oket azutan is, hogy lattad...
Az Oldboy kilog a sorbol, az kozonsegfilmebb, mint a masik ketto. Ez tisztan latszik az imdb.com-on is, ahol az Oldboy 8.3-on all es ~19000 szavazatot kapott, mig a trilogia masik ket tagja osszesen talan ~4000 szavazatot kapott, de az is 7.7. Szoval az Oldboy popularisabb szerintem, de a masik ketto is eros. Igazabol nalam is az Oldboy a kedvenc a harom kozul de borzasztoan sajnalnam, ha a masik kettot nem tehetnem melle a polcra. Nekem azok is nagyon tetszettek es szeretnem vegre dvd minosegben elvezni. Szoval nem mondanam egyertelmuen, hogy az egyik jobb, mint a masik es azt is nehezen dontenem el, hogy melyik tetszett a legjobban. Viszont a harom egyutt ad teljes kepet, s mind a bosszu mas aspektusat mutatja be. Egyebkent ha mar valasztani kell, akkor a legkevesbe a Sympathy for Mr Vengeance tetszett, de az is nagyon jo. De a vegen van egy jelenet - nem akarok spoilerkedni, ezert rebuszokban - ami talan a legerosebb motivum, ha a trilogia osszes jelenetet vesszuk. Nem akarom megtenni a bosszut es ertem az agyammal, hogy nem erdemli meg a masik, de a szivem koveteli. Szamomra az a jelenet adja vissza legjobban a bosszu mogott rejlo erzelmeket.

Nagyon remelem, hogy az Odeon kiadja a masik kettot is, sokat veszitene a magyar kozonseg ha lemaradna roluk.
0
2006. január 29., vasárnap 2:37
Ez az autentikus változat, úgy fest - hacsak valami csoda nem történik a jövőben.
(Én csak rövidebb változatban láttam még, bár azt moziban is.)

Német kiadás:
http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/B00008OE34
Angol:
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B0006HIPQ8

A kettő ugyanaz, kivéve, hogy előbbi állítólag digipack, utóbbi nem, viszont van hozzá egy 28 oldalas booklet.

A kiadásokról:
http://www.dvdbeaver.com/film/DVDCompare7/metropolis2.htm
http://dvdreviews.dvdboard.de/metropolis.html
http://www.dvdtimes.co.uk/content.php?contentid=55553
http://www.digital-movie.de/dvd-reviews/review.asp?ArtNr=2620
0
2006. január 29., vasárnap 0:59
a dvd kiadásra egy kétórás változatot sikerült összeollózni több forrásból. bármilyen érdekes a metropolis a maga idejében a gyártó stúdiójával együtt bukott, e miatt is többször megvágták a filmet, aztán ugye a nácik se cimboráztak fritz langgal, így az is kisebb csoda, hogy a film fennmaradt, pláne két órás játékidőben. szerencsére a mtv által gyakran vetített rövidebb és a hosszabb változatot is láttam, és mindkét verzió sokkoló, valószínűleg nem lehet megmondani mennyi idővel előzte meg a korát.
0
2006. január 29., vasárnap 0:48
0
2006. január 29., vasárnap 0:47
nekem ez a változat van meg (csak a borító más, ugyanis az még nem az eureka video új sorozatának a masters of cinemának viseli a jelzését), és teljes mértékben csak ajánlani tudom:
0
2006. január 29., vasárnap 0:22
Ez nem rossz:

http://www.ezydvd.com.au/item.zml/227267
0
2006. január 29., vasárnap 0:17
Vajon nálunk melyik jön ki?

Odeon! Lehet választani! :-)
0
2006. január 29., vasárnap 0:17
Csak ennyi változatról tud az imdb: :D

153 min / Germany:147 min (2001 restored version) / Germany:210 min (premiere cut) / Germany:80 min (Giorgio Moroder version) / Germany:93 min (re-release version) / USA:114 min (25 fps) (1927 cut version) / USA:123 min (2002 Murnau Foundation 75th aniversary restored version) / Spain:118 min (DVD edition) / USA:117 min
0
2006. január 29., vasárnap 0:13
Azért még így is maradt benne töltet... Mindjárt utána nézek hogy máshol hány perces változatok jöttek ki...
0
2006. január 29., vasárnap 0:10
Tele volt erotikával meg erőszakkal, meg kellett vágni... sajnos :(
0
2006. január 29., vasárnap 0:01
Hú tényleg! Valami szép digipackos, és felújított Metropolisnak én is de nagyon örülnék! Pár éve leültem elé, mondom megnézem mert egy fontos film, egyáltalán nem számítottam rá hogy ekkora hatással lesz rám egy 75 éves némafilm... Nagyon jó volt! Pedig egy 78 perces változatot láttam. Állítólag van belőle 200 perces is...
0
2006. január 28., szombat 23:57
Biztos látta vki, én sajna még nem, de tuti megveszem látatlanba is!
0
2006. január 28., szombat 23:46
Egyébként látta már valaki a bosszú trilógia másik két részét? Milyen? Biztos nincs olyan mint az Oldboy.
0
2006. január 28., szombat 23:28
Nagyon jó kiadó az Odeon, minden tekintetben. Ha tényleg kiadjátok a Metropoliszt (1927-es Lang?), nem tudom, hogy fogom Nektek megköszönni.
0
2006. január 28., szombat 23:18
Kiérdemelted, Odeon!
Ezennel kijelentem, hogy te vagy az első számú kiadó számomra! A Korcs szerelmekkel sikerült letaszítanod a BuFi-t a trónról! És ha kijön a bosszú-trilógia másik 2 darabja is.... hát akkor leborulok nagyságod előtt!  :-)
Nem tervezitek esetleg régi klasszikus horrorok kiadását? Még az sem baj, ha csak fapados módon jelennének meg, csak már megjelennének végre!
0
2006. január 28., szombat 19:24
Akkor az odeon forum utan itt is leirom. Epekedve varjuk az Oldboy utan a Sympathy for Lady Vengeance es Sympathy for Mr Vengeance filmeket. :)
0
2006. január 28., szombat 17:48
Rendkívül szimpatikus az ilyes fajta „vevők felé fordulás” szerintem is.
offtopic:
Valóban ritka ez a fajta hozzáállás a kiadók részéről, talán csak a Warner és az Odeon említhető e kategóriában…

0
2006. január 28., szombat 12:03
Nagyon szimpatikus hozzáállás! Nekem eddig csak a "Lé meg a Lola" és az "Oldboy" van meg tőletek, de főleg az utóbbival kimondottan elégedett vagyok, párját ritkítóan igényes, teljesen honosított kiadvány. Gratz!!!
0
2006. január 28., szombat 10:59
győzöm
most posts by TM
0
2006. január 28., szombat 10:59
Nem győzőm méltatni azt a mentalitást, amellyel a vevők felé fordultok! Ez rengeteget számít, talán majd a nagy, vízfejű cégek is hamarosan rájönnek ennek fontosságára! Köszönöm! :-)
most posts by TM
0
2006. január 28., szombat 10:55
én már a DVDExtrán megköszöntem, de itt is megtenném: köszi a Fújhatjuk című filmet! Eszméletlen jó! Ismerősöknek is megrendeltem (ők szintén fúvószenekarban játszanak / játszottak), így nekünk még kellemesebb ez a film. sok emlék előjött!

0