Keresés

A te filmzene gyűjteményed

2016. február 18., csütörtök 21:01
Olvastam nekem is ismerős a helyzet én dvd terén szálltam el kb 1000 db van !
Nálam a James Bond a mindent visz de türtőztetem magam sok mindenhez nem lehet nálunk hozzá jutni vagy drága lenne ezért inkább lemondok róla ! A dvd-kből meg elégszem 2 kiadással az első Mgm és a második 2 lemezes extra kiadással !
Bd nincs egyelőre nem hiszem lesz ha igen akkor kevés lesz ott már tényleg CSak ami olyan !  
Filmzenékre nemrég 1-2 éve álltam rá , előtte csak Bond-ot hallgattam !
Amit válogatok is igaz 1-2 spontán vétel volt nekem de mivel sok nincs nálunk meg az árak is gátat szabnak a legtöbb 7 ezer ft körül volt amit cd-ért adtam így ritkán veszek filmzenét , meg igyekszek csak olyat ami tényleg !
Én tesztelésnek mielőtt vennék filmzenét vagy ha új dolog még drága inkább le szoktam tölteni , tudom csúnya dolog de mentségemre sok eredeti dvd mellett kb 100 gyári cd-m is van !
0
2016. február 18., csütörtök 18:09
VINYL/BAKELIT

Egy új sorozat a HoBOtól. Scorsese újra a toppon egyelőre.
Most még csak Compact Disc-en. Márciustól már VINYL-en is elérhető lesz :)

0
2016. február 18., csütörtök 17:25
Na ezek szerint nem vagyok egyedül ennek örülök :D Remélem, hogy lehet az ember filmszerető, rajongó akkor is, ha nem áll otthon tonnaszám a dvd/bd, akármi... Anyagilag is sokkal jobban jár az ember meg lelkileg is... Egy idő után fölé tud nőni ez az egész és eluralkodik az életén... Lehet hogy a Zimmer zenékből is leépítek, még nem tudom mennyire tudom meggyőzni magam, hogy azért kell valami hobbi ez meg pont az...
0
2016. február 18., csütörtök 16:54
Kicsit ismerős a dolog DVD terén, Gyűrűk urát nem számolom, tudom, hogy kicsit beteges, mert mindent megveszek ami GYU de szeretem. Bár hozzá tartozik, hogy néha elő-elő is szoktam venni a cuccokat és kicsit nézegetem.
DVD-nél velem akkor szállt el a ló mikor elkezdtem dolgozni. Viszont azóta tényleg csak azt veszem meg amit nagyon szeretek és nem sajnálom rá a pénzt, mert még legalább 10-szer meg fogom nézni. Én is építettem le a gyűjteményből, pl nem tudom miért volt meg a Bosszú trilógia(talán azért, mert limitált digi). Jó volt az Oldboy, de tudom magamról, hogy soha többet nem nézném meg. Eladtam és nem is bántam meg.
Nem vagyok akkora ínyenc mint Te filmzenében, de nekem is van 1-2 albumom.
Karib-tenger kalózai második részének a filmzenéjét szerintem milliószor hallottam, meg is vettem. Az Eredet, Sötét lovag, ezekre én sem sajnáltam a pénzt és jó, hogy megvan. :)
Limitált cuccok meg baromi jók főleg ha szép haszonnal tudod eladni. :D
0
2016. február 18., csütörtök 16:54
Én a dvd lemezekkel voltam így. Közel 1000 lemezem van. Sokat filmet nem is láttam közölük. Amit láttam korábban, azt dvd-n nem néztem újra. Amiről kiderült nem a klasszikus szinkron van, azt inkább avi-ról nézem. Aztán 3-4 éve lejöttem a szerről. Azóta az évi dvd mennyiséget sikerül 1-2-n tartanom és nem is van nagyon többre igényem. BR lemezek gyűjtésébe már bele sem kezdek. Filmzenéket is sikerül kordában tartanom. Talán egy 30-as gyűjteményem van, abból 2/3-a tuti Williams. És ezek is főleg azért vannak, hogy legyenek, mert ugye nem lemezről hallgatom őket. :)

Legutóbb erre csábultam el:

http://www.bookdepository.com/Ennio-Morricone-Sergio-Miceli/9783943573022
0
2016. február 18., csütörtök 16:38
Egyszerűen mindenféle kontroll nélkül, ész nélkül veszem a lemezeket és egyszerűen azt érzem, hogy ez is kell, az is kell meg amazis kell, mert kurva jó. Imádom Zimmert, kb 15-20 éve de tényleg, nálam A szikla alapozta meg a filmzenék imádatát. De veszem neki is halomra a zenéit, van otthon 50 darab körül és egyszerűen állnak a polcon, hogy fogják a port. Értitek, nem azért veszek meg egy zenét mert jó, hanem, hogy gyűljön a Zimmer kollekció (mondjuk azért amennyire tudok szelektálok persze). A hab a tortán az volt, hogy vasárnap vettem egy Black Rain filmzenét ebayen, ezt a limitált Lalaland-os kiadást. 14ezer volt. Oké, ez az ára, plusz ezt már boltban nem veszem meg, de meghallgattam youtube-on és szétbaszott az ideg, hogy mekkora egy moslék fos zene... És csak azért vettem meg mert Zimmer meg limitált és nekem imádnom kell a limitált cuccokat a faszba... Egyszerűen ez már gusztustalan.. Olyan Desplat meg Horner lemezeim vannak otthon, amiket a büdös életben nem fogok hallgatni, de kellet mert azokat is gyűjtöm... Mi a fasznak?? Van kb 270db filmzeném, szerintetek ki a fasz hallgat annyit?? Persze nálam az a hallgatás, hogy berakom a zenét és egyszerűen megjelenik előttem a film, ismerem a trackeket, tudom, hogy hol mi jön éppp, mi történik a filmben, tehát elmélyülök benne, ilyesmi. Az nem hallgatás, hogy mondjuk a filmnek aligha nevezhető okádás Thor-nak megveszem a zenéjét Doyle-tól mert jó (tényleg az) és hallgatom...

Nem akarok olyan lenni aki csak veszi ész nélkül a zenéket, filmeket mert KELL és kész. Sose értettem az ilyen embereket és most én is ilyen lettem egy kicsit... Vagy nagyon inkább :D Összeszámoltam, 125db filmzene ha eltűnne a polcomról, fel se tűnne, plusz a 100BD-ből 30-40 darab. Ez nagyon durva, úgyhogy most lehet el is kezdem leépíteni az egészet...
0
2016. február 18., csütörtök 16:06
Hallgass meg 3 számot kisgrófótól (ha van neki annyi, vagy ua-t háromszor) és rögtön visszajön a kedved. :)

Morriconén voltam, Zimmer jegyek már megvannak, Williams-re ma intézem. Sőt szemezem a decemberi bécsivel is. Plusz még ki tudja a Hollywood in Viennán kié lesz az idei tematika. Jó lenne egyszer oda is eljutni :)
0
2016. február 18., csütörtök 15:47
Ne csináld, mùltkori megcsömörlésedre még emlékszem. Akkor lett meg nekem a gyűrű szövetsége teljes zenei anyag. :D
Nem vagy megszállott csak rajongò. :)
0
2016. február 18., csütörtök 15:28
Lehet, csak én most egy kicsit megcsömörlöttem tőle :) Egyszerűen elment a kedvem a filmzenéktől is, kicsit már megszállottá váltam, aztán a hétvégén rájöttem, hogy nekem erre nincs szükségem egyáltalán, úgyhogy most pihentetem az egészet, lehet eladok egy jópár filmzenét meg hasonlók. A Zimmerre azért megyek :D
0
2016. február 18., csütörtök 15:21
Morricone-Williams-Zimmer...
Idén van a filmzene éve? :)
0
2016. február 18., csütörtök 12:46
A Budafoki Dohnányi Zenekar John Williams zenéiből ad koncertet áprilisban:

http://www.jegytrafik.hu/koncert/john-williams-filmharmonikusok-koncert-budapest
0
2016. február 17., szerda 21:28
Nekem jövő kedden lesz szerencsém hozzá. :)
most posts by TM
0
2016. február 17., szerda 20:58
Újak !
Benne a sokadik Bond !
0
2016. február 12., péntek 9:14
Erre én is nagyon kíváncsi lennék, de nem nagyon van esély rá, hogy eljussak moziba, úgyhogy marad az itthoni verzió pár hónap múlva :)
0
2016. február 12., péntek 0:22
Hamarosan láthatom a mozinkban. Kíváncsi vagyok rá!
most posts by TM
0
2016. február 11., csütörtök 21:52
Örülök hogy segíthettem ;-)
0
2016. február 11., csütörtök 20:14
Erre rákeresek, köszönöm. Ha nincs a képed nem is tudom meg, hogy ez is Desplat mű.
0
2016. február 11., csütörtök 17:12
A születésnapomon rendeltem magamnak, hogy biztos legyen ajándék aminek örülök :D Most kaptam kézhez:

0
2016. február 8., hétfő 11:00
Azért ne szomorodj el, a többség szeret! :)
0
2016. február 8., hétfő 10:57
Még csak 100 db filmzene CD-m sincs, mert nem veszek minden ócskaságot, csak azért mert ezer forint (John Williams-től sincs meg minden). Aki ezt teszi, nálam az számít lomgyűjtőnek. Legutóbb szombaton hallgattam filmzenét, de bármily meglepő, nincs kényszerem arra, hogy életem minden apró rezdülését posztoljam. Mióta ABC-sorrendbe raktam a filmjeimet, még több régi lemezt veszek elő újranézni, mint azelőtt. Csak annak nem érzem a közérdekűségét (ezt te hoztad fel többször), hogy leírjam például azt, hogy végignéztem ismét az összes Kaptár-filmet vagy az Underworld-szériát, hogy csak a múlt havi dolgaimból szemezgessek. Most a Paramount-kollekció lesz majd soron, ez is csupa régi cím. Emellett még vègeztem a Da Vinci démonai mindhárom szezonjàval a  Wayward Pines sorozattal és az Odaát sorozat 11. évadának első 12 részével.
Emlékszem arra, hogy legutóbb, amikor egy fórumban részletesen kifejtettem, hogy mit néztem meg vagy hogy miket hallgatok, az volt a reakció, hogy bizonyára olyan burzsuj vagyok, hogy nem kell dolgoznom, ezért érek rá ilyen qurva nagyon. Ezek után érthetően nem volt kedvem az élményeimet prédává tenni. Most, hogy keveset írok ilyesmiről, azt kapom, hogy lomgyűjtő vagyok. Egyébként egy műanyagtokos CD-ről lett volna szó, ami történetesen az egyik kedvenc filmzenèm ritka változata, de nem érdekes.
Még annyit, hogy a 3D-s filmjeim közül több darab is járt màr lejátszóban, a családon belül ezt is megoldhatom, így közösségi élményként még jobb is, tehát emiatt sem kell már ekézni.
most posts by TM
0
2016. február 8., hétfő 10:21
Nem, viszont van egy barátom akinek több mint 800 filmzenéje van és kurvára lehetetlenség mindet hallgatnia. Szerintem neked is ilyen nagyságrendekben állhat otthon, nem gondolnám, hogy minden cd-d megvan többször hallgatva... Persze lehet hogy tévedek, de itt mindenki azt mond amit akar :) De ha jól sejtem a 3D BD-k nem jártak lejátszóban :)

Mindenesetre kár volt leírom a lom szót, mert bár ez a szavam járása, nem úgy értem ám, hogy fos zenék, hanem egyszerűen nekem minden lom, amit csak azért vettem meg, hogy valami lukat kitömjek a polcon vagy a lelkemben.

Az előzményben elhangzott kérdésedre válaszolva pedig azt tudom mondani, hogy a filmzene topik baromira nem pörög pedig én reggeltől estig tudnék itt dumálni, szerintem ezt tudhatod nagyon jól. Ehhez képest szinte én tartom életben, ergo te se nagyon hallgathatsz annyi filmzenét (már csak azért is ezt gondolom, mert te szívesen beszélsz filmekről zenékről elvileg, tehát ha nem nyilvánulsz meg, akkor az nem azért van mert nincs kedved vagy mondanivalód hanem mert nincs miről...)
0
2016. február 8., hétfő 10:13
Vagy amiről nem számolok be, hogy éppen ezt nézem, vagy ezt hallgatom, akkor az meg sem történik?
most posts by TM
0
2016. február 8., hétfő 10:12
Talán jársz hozzám rendszeresen, hogy ennyire tisztában vagy azzal, hogy én mit nézek vagy mit hallgatok?
most posts by TM
0
2016. február 8., hétfő 10:10
No jó, de lássuk be, te lomgyűjtő vagy (persze csak én hívom így :))), porosodik nálad a filmek, cd-k 90%-a használat nélkül én meg azért leredukáltam egy olyan mennyiségre a gyűjteményem, hogy tényleg csak olyanok legyenek benne amiket nézek/hallgatok... Bár a dvd-k felét még így is kukába tudnám vágni... Szóval a 2500 forint ahhoz mérten sok, hogy kell-e nekem ez a zene annyira... Én is vettem már drágán dolgokat, ott a három LOTR Complete, két Lalaland-os Zimmer, az Interstellar világítós doboza és hasonlók, nincs ezzel gond. A gond az, hogy 2500 forintért fogom-e valaha is hallgatni, vagy csak azért buzerál mert Amazonon drága és mert van pár James Newton Howard cd-m otthon és így jól jönne a "gyűjteménybe" anélkül, hogy hallgatnám...
0
2016. február 8., hétfő 10:02
"Sokat" és közben 2500 Ft? :) A múltkor 40 euróért vettem egy filmzenét.
most posts by TM
0