Bocsi mindenkitől, hogy nem válaszoltam a korábbi kérdésekre, de elveszett e topik a látókörömből...
Mindenesetre a mostani beszerzésem akár az örülök topikba is kerülhetne, oly régóta hajtottam emberi áron...
Szigorúan piszkos ügyek trilógia filmzene. A második képre kattintva a számcímeket figyeljétek! :-)))
0
2009. november 6., péntek 14:36
6697
Gratulálok én is, tényleg lenyűgöző szerzemények :) Sajnos nekem alig-alig akad :(
Ferrari-Fan kérdését megválaszolva, vagy tippelve: a kalapból és az ostorból csakis egy Indiana Jones-os összkiadásra tudok gondolni :D
0
2009. november 6., péntek 14:26
4956
Szia!
A Verdák mellett milyen filmzene van a fekete tokban?
0
2009. november 6., péntek 14:14
1683
Gratulálok a szép zenékhez! Irigyellek, hogy két fotóba bele tudod sűríteni ezt a sok nagyszerű CD-t...:) Én már a gondolatba elfáradok, hogy így kirakjam a tokokat egymás mellé.
0
2009. október 30., péntek 20:07
6056
Isteni gyűjtemény!!!! Én is imádom a filmzenéket, van vagy 150 darab. Gyönyörűek a cd-k és látom van köztük egy-két különlegesség!! Csak így tovább!:)
0
2009. október 30., péntek 19:38
8260
Az elmúlt időben elég sok filmzenét szereztem be bagóért az ebayről, így most már ide is merek publikálni...
Szóval jelenleg ezek vannak, a gyerekekkel közösen :-) :
[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/091030/filmzene1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border="0" alt="A képet a Képfeltöltés.hu tárolja."/>
0
2009. október 26., hétfő 17:34
16458
Most kopogott be ezzel a postás...
Drag me to Hell
Mennyivel szebben szól CD-ről...
0
2009. október 8., csütörtök 17:57
1683
Nagyon is érdemes. Pazar zene.
0
2009. október 8., csütörtök 17:56
1683
Szia!
Rendben, ahogy gondolod. :)
0
2009. október 8., csütörtök 17:46
4956
SZia!
ÉS milyen az anyag? Érdemes beszerezni? Mert én is láttam olcsón, de csak a főtémát ismerem.
0
2009. október 8., csütörtök 17:43
4956
Szia!
Én még végig sem olvastam, ritkán járok a fórumon. Elfogom olvasni, akkor majd lehet írok pár sort.
0
2009. október 8., csütörtök 17:08
1683
Ez vagy nagyon nem tetszett senkinek, vagy annyira tetszett, hogy már hozzáfűznivalója sem akadt. :-) Mindenesetre a hallgatás is a véleménynyilvánítás egy formája. Azért remélem, nem terheltem meg túlságosan a kedves fórumozó társak ingerküszöbét, nem kínzásnak szántam, csupán szórakoztató jelleggel tettem közzé ezt a kis irományt. Akkor nem közlök folytatást, mindenki fellélegezhet. :) Üdv!
0
2009. október 8., csütörtök 11:05
1683
További, sokak által bizonyára köztudott érdekességek a zenéről: John Williams állandó munkatársa, Herbert W. Spencer hangszerelte, aki többek között a Hello, Dolly4 című musical hangszerelője is. - A London Symphony Orchestra játszotta el 1979 végén, 18 felvétel volt, és két hét leforgása alatt vették fel a teljes zenét, természetesen John Williams állt a karmesteri pulpituson.
0
2009. október 8., csütörtök 10:34
1683
23. A lázadó flotta: Luke témáját halljuk, kedvesen, reménytelin cseng, érezzük, még nincs minden veszve. Majd Leia és Han szerelmi motívuma veszi át a szólamot, egyre energikusabbá, egyre erőteljesebbé válik, gyönyörűen építkezik, végül pompás zárással vált át a Vége főcím fanfárjába, melyben ismét halljuk Darth Vader témáját, majd Yoda témáját kissé lendületesebb előadásmódban, végül a klasszikus Star Wars motívummal ér véget a részlet pazar, mesteri fokozások sorozataként, mely mintegy megkoronázása az űropera fináléjának.
Vége
0
2009. október 8., csütörtök 10:33
1683
Hiperűr: A zene gyors ritmusban, rendkívül izgalmasan rohan, miközben Leiát és Lukeot üldözi a Birodalom. Darth Vader témája szólal meg egyszerre, miközben Luke sorsának hihetetlen alakulásán rágódik. Darth Vader magához hívja, témája szuggesztív, hipnotikusan szól, majd ismét a menekülés rohamát halljuk, végül drámai lezárással ér véget nagyszabásúan a részlet, miközben Leia és Luke megmenekül, legvégül Darth Vader témája zeng csúfosan, kudarccal telten.
0
1683
22. Mentés Felhővárosból: A zene ijesztő, majd Darth Vader témája egészen kíméletlenül szól, szinte fájdalmasan, miközben Luke megtudja, hogy Darth Vader az apja. Ezután választ: inkább meghal, de nem tart vele. Szinte érezzük a zene által, mint zuhanunk a mélységbe, akárcsak Luke, aki végül nem hal meg, de életveszélyesen megsérül. Ezután Luke témája szívszaggatóan szól, szinte fohászként zeng, segítségért kiált. Darth Vader témáját halljuk, amint visszatér gépe fedélzetére. Ezután Leia megérzi, hogy Luke bajban van, és megmenti.
0
1683
21. A fénykardok összecsapása: A zene egészen baljós, fenyegető, miközben Luke végre találkozik Darth Vaderrel, akinek témája dominál, miközben érezzük, itt nem győzhet Luke. A harc egyoldalú, Darth Vader sokkal erősebb. A zene hirtelen ritmust vált, Leia hercegnő menekül, hatalmas csata zajlik. A zene hősies és magasztos, szárnyal, amint Leia és Lando, akiről kiderül, mégis a jók oldalán van, menekülnek. Óriási fináléval zárul a részlet, és látjuk Leiát felszállni. Ám legvégül mégis sejtelmes vonósokat hallunk, mely megelőlegezi a most következő drámai fordulatot.