Keresés

A te filmzene gyűjteményed

2008. március 20., csütörtök 16:21
Ez a nagy bajom újabban sok filmmel, túl színesek, túl látványosak, s bármennyire is lélegzetelállító jelenetek tömege van bennük, nem tudom felszabadultan élvezni őket. Utoljára a nagy látványfilmek közül a Gyűrű-trilógia volt az, ami nagyon tetszett, egy percre sem tolakodott a sztori elé a látvány, majd hogy nem elegánsan segítette a látvány a történetet :)
Ma előrehozott karácsonyom van, köszönöm szépen csomagot, a nagy jóságban azt se tudtam hirtelen mit hallgassak először, persze azóta is a Frigyláda zenéje megy :) Majd próbálok okosságokat is írni :)
0
2008. március 20., csütörtök 13:46
"De miután láttam a Baljós-t, megnéztem a Nagy Trilógiát is, ami szintén lenyűgözött, sőt, ennek ismeretében kellett rájönnöm, hogy az új trilógia már csak a zenében tudta a régi SW érzést visszahozni" - Tökéletesen egyetértek veled.
0
2008. március 20., csütörtök 12:41
Akkor én már itt nagy öregnek számítok, hiszen anno 12 évesen 1984-ben jutottam a Jedi visszatér-rel az eredeti trilógia végére - természetesen a moziban! Hiába, a szocializmus idejéből is maradnak fenn kellemes emlékek...
0
2008. március 20., csütörtök 12:10
Nos, van abban valami, hogy fiatal vagyok és 1997-ben, a trilógia újra mozikba kerülése idején, engem egy hatalmas óceánjáró (Titanic) és imádott dinoszauruszaim (Az elveszett világ) kötöttek le :) De ha sci-fi, akkor nálam a Star Trek univerzum ugrik be először, a TOS-t és az Enterprise-t kivéve láttam mindent, ami Trek :) De miután láttam a Baljós-t, megnéztem a Nagy Trilógiát is, ami szintén lenyűgözött, sőt, ennek ismeretében kellett rájönnöm, hogy az új trilógia már csak a zenében tudta a régi SW érzést visszahozni, nagyon nem jöttek be az új filmek, túl látványosak, túl modernek. Szóval ha Star Wars, akkor csak a Ep4-6 az, amit nagyon szeretek, zenében szerencsére mind a hatot említhetem :)
0
2008. március 19., szerda 22:25
Ennyire fiatal vagy, vagy csak akkor eszméltél minden idők legjobb sci-fi trilógiájára? :)
0
2008. március 19., szerda 0:02
Nem semmi élmény lehetett velük találkozni s hallgatni az előadásukat :) Nekem nagy álmom, hogy eljussak egy John Williams koncertre, de nem hiszem, hogy mostanában lesz itthon, amúgy pedig esélytelen a dolog :( Sajnos néhány éve Ennio Morricone koncertjéről is lemaradtam, mert elég csúnyán lebetegedtem, pedig viszonylag elérhető távolságban volt a lehetőség.

A Star Wars-sal csak az ezredforduló után ismerkedtem meg, így csak az Ep 2-3-at láthattam eddig moziban, de mindkét alkalommal, mikor elkezdődött a film, a hideg futkosott a hátamon, a legjobb értelemben :) A zeneszerzők munkái hatalmas jelentőséggel bírnak. Egyszer láttam a tévében egy műsort, amiben levetítettek egy jelenetet szép, lassú aláfestő zenével, majd egy igazi, idegtépő zenei motívummal még egyszer. S tényleg megváltozott a jelenet tartalma, elképesztő :)
0
2008. március 18., kedd 23:50
Phű! Na jól van, már megijedtem! Akkor nem is rajonganál még ennyire a maestróért.
0
2008. március 18., kedd 23:46
Bocsánat, amikor azt mondtam, csak 1997-ben láttam a Star Wars-trilógiát, természetesen arra godoltam, hogy moziban.
0
2008. március 18., kedd 23:42
Nem liheged túl. Gondolj bele, rengeteg embernek világszerte annyira sokat jelent, hogy egy életen át arról álmodozik, hogy egyszer elmehessen és meghallgathassa-megnézhesse egy élő koncertjét mondjuk John Williamsnek.
A filmzeneszerzők általában végtelenül szerény emberek, és bár nagyon is tisztában vannak műveik hatásával, valahogy nem száll a fejükbe, sőt, a hihetetlen siker inkább szerénységet vált ki belőlük. Én legalább is ezt tapasztaltam, és idestova 4 Oscar-díjas zeneszerzővel volt szerencsém találkozni (John Williams, Jerry Goldsmith, Howard Shore, Maurice Jarre), mindegyikük messze túlszárnyalta abszolút pozitív irányban a róla, mint csendes, szimpatikus művészről alkotott képemet.
Visszatérve az Indiana Jones főtémájához: amikor tavaly maga a Maestro vezényelte, szavakkal leírhatatlan élmény volt, főként annak tudatában, hogy a fejében már ott keringtek az új film motívumai, hiszen javában tudta, hogy hamarosan elkezdi megírni az új zenét.
Moziban látni az Indiana Jones-t már maga hatalmas élmény lesz.
(Ehhez kapcsolódik kicsit) Jómagam csupán 1997-ben láttam a Star Wars-trilógiát, hát életem egyik legnagyobb élménye volt. A másik felejthetetlen mozis emlékem 1999-ben, New Yorkban, a legendás Ziegfeld Theaterben az Episode I - The Phantom Menace vetítéséhez kapcsolódik. De sosem felejtem el, szintén 1999-ben a legalább olyan híres Mann s Chinese Theaterben az Eyes Wide Shut-ot néztem meg.
0
2008. március 18., kedd 22:41
Na ja, hát a Star Warsos példa valszeg hót igaz....
0
2008. március 18., kedd 22:16
Nos, John Williams szerintem tudja :) Ő mondta az Indy extráján, hogy a film zenéje által könnyedén jegyzik meg az emberek magát a filmet is :) szerintem alig van a földön, aki ne ismerné a Star Wars főtémáját, még olyanok is ismerhetik, akik egyik filmet se látták :)
0
2008. március 18., kedd 22:10
Hát egy Indy főtémát moziban meghallgatni nem lesz semmi... Borsódzik a hátam a gondolattól. Gyáááá már alig várom!!!!!!!!!!!!
Hihetetlen dolog filmzenéket szerezni. Egy életre beírod magad a történelembe. Emberek életébe. Nem is biztos hogy tudják a zeneszerzők, hogy mit jelent egy-egy alkotásuk embereknek. Persze lehet hogy csak én lihegem túl...

0
2008. március 18., kedd 21:21
Rám a legnagyobb hatással mai napig a Jurassic Park OST-je van, elég ha berakom s három órán át hallgatom, fel se tűnik, hogy újra és újra kezdődik :) Nagyon várom a Indy negyedik részét, moziban hallani majd a főtémát... fantasztikus lesz :) Ha majd meg tudom, hogy az áprilisban kijövő trailer melyik film előtt lesz, legyen bármilyen film is, tuti elmegyek rá :)
0
2008. március 18., kedd 21:02
Na a 4. Indy-t én is várom! Főleg a zenéjét. Hjaj ha kiadnák a többit is vele együtt újra. Na azt tudnám értékelni. Amúgy John Williams tényleg nem nagyon tud hibázni el kell ismerni. Fantasztikus ember. Engem leginkább a Gésa emlékirataival lepett meg, hogy ennyire zseniális zenét szerzett.
De írhatnék még ezer filmet természetesen.
0
2008. március 18., kedd 20:41
Én is gratulálok purple rain :) Úgy vélem John Williams munkásságából nem lehet rosszul választani, mindegyik kuriózum s egyedi :) Én ma néztem meg az Indiana Jones dvd kiadásának JW-hez köthető extráját, már most "beleborzongok", hogy milyen zenét szerezhetett a negyedik kalandhoz :) S egész biztos, hogy a Frigyláda szerelmi témája is újra felcsendül, ami az Indy főtéma és a Kereszteslovag főtémája mellett a másik kedvenc zenei motivumom az Indy filmekből :)
0
2008. március 18., kedd 20:29
Köszönöm szépen! Azt is hogy megírtad őket:):):)
Ja az empire of the sun árát egy kicsit benéztem, annyi volt mint ez a kettő együtt, úgyhogy az marad későbbre...

0
2008. március 18., kedd 20:24
Gratulálok hozzájuk! Hallgasd egészséggel!
0
2008. március 18., kedd 20:16
Mai szerzeményeim:
Minority Report
Catch me if you can

by John Williams

0
2008. március 18., kedd 14:42
A minority report-ot félre is tetettem 1500 forintért. Fóliásan. Ahogy mondani szokták, a hülyének is....(megéri)
:):):):)
hihihihihihihihihihihi
0
2008. március 18., kedd 14:22
Szinte biztos voltam benne....
Na most vehetek meg mindent... Csinált rossz zenét művész úr? Elnézést az alpári kérdésért:):):):):):):)
Akkor nem rossz ár 1500-2000 forint darabjáért nem?
:)
0
2008. március 18., kedd 14:11
Micsoda kérdés...
Cadillac of the Skies... Exsultate Justi... mmmmm... hallgasd csak meg, és megtudod.

John Williams zenéi film nélkül legalább annyira megállják a helyüket, mint vele.
0
2008. március 18., kedd 14:01
Na puff neki vehetem meg ezt is.... mi lesz így a villanyszámlával..:):)
egy utolsó kérdés. The Empire of The Sun? Ezt a filmet nem láttam csak van valahol nagyon fincsi kis áron. Használtan. Szóval így film nélkül hogy szól a zene????
0
2008. március 18., kedd 13:45
:)
A Catch Me If You Can esetében Williams visszanyúlt jazz-gyökereihez, és egy már-már improvizációnak tűnő, valójában igen pontosan, hangjegyre megírt szaxofon szólóra épülő főtémát alkotott, amely tökéletesen passzol a film által bemutatott, különleges hangulathoz. A zene egyébként John Williams könnyedebb, egyszerűbben befogadható művei közé tartozik, érződik rajta a Maestro játékossága és frissessége, amely által füllel hallható élvezettel alkotta meg ezt a filmzenét. Nem tud hibázni, legyen szó bármilyen filmzsánerről, bármilyen zenei stílusról, s a CMIYC egy vérbeli, gyökereihez visszatérő ifjú-idült John Williams páratlan alkotása.
0
2008. március 18., kedd 13:37
Ez csak természetes, kérem :)
0
2008. március 18., kedd 12:30
És mi a helyzet a Catch me if you can-el??? Az hogy sikerült saját bevallása szerint?
Nem szja bevallásra gondoltam...
0