MILADY: Eminenciás uram, D Artagnan mégiscsak bejutott ide. RICHELIEU: Tudom. Ezt a játszmát elvesztettem, de nem adom fel. A játék még nem ért véget. MILADY: Eminenciád futni hagyja ezt a fickót, aki így rászedte? RICHELIEU: Miért ne? A bosszú megengedhetetlen féyűzés… legalábbis egy államférfinak. Jó hasznát venném egy ilyen embernek. Talán majd egyszer meg is keresem. MILADY: Eminenciád vérbeli játékos, aki veszíteni is tud. De én nem szeretek veszíteni. RICHELIEU: Tegyen belátása szerint, Milady. Ám ha végül veszítene, rangjához illőn tegye.
0
2006. február 21., kedd 12:39
7151
Két jelenet a városházi bálról:
XIII. Lajos és Ausztriai Anna királyné érkezése (Jean-Pierre Cassel és Geraldine Chaplin)
Cselszövők egymás között: Milady de Winter és Richelieu bíboros (Faye Dunaway és Charlton Heston)
0
2006. február 21., kedd 12:23
68
Szenzációs kalandfilm, számtalanszor újranézhető, oly sok mulatságos, látványos és emlékezetes pillanatot tartogat. A szándékosan túlmintázott korrajz, a barokk korszak degenerált túlérzékenysége és finomkodása olykor kacagtató karikatúrába hajlik. A hősi erény szívet melengető, a nők kívánatosak és veszélyesek, a gonoszok ördögiek, a párbajjelenetek felejthetetlenek. Ahogy Athos küzdelem közben ötvözi az olasz vívóiskola kecsességét a primőr fenékberúgás illetlenségével: tanulmányértékű. A karakterek testileg és lelkileg a legapróbb részletekig kidolgozattak: a pillantásoktól a gesztusokig, a vívótesttartásokon át a csipkés kesztyűkig és a selyem térdszalagokig. Mind összetéveszthetetlen és feledhetetlen. A film súlyos erényei közé sorolható az is, hogy Richard Lester kalandja tökéletesen dolgozza össze a dráma és a vígjáték elemeit, a komor és a pehelykönnyű pillanatokat. Ráadásul a dramaturgia oly könnyedén és izgalmasan fut végig a filmen, mint D’Artagnan La Rochelle várának golyó szaggatta csipkés mellvédjén. A párbeszédek változatossága és sziporkázása egy pillanatra sem lankad, a mondatok oly finom eleganciával tolakodnak egymásba, mint a barokk ünnepségek színpompás látványosságai a bő étkezésekbe. Mindezek mellett a négy testőr közötti barátságnak és összetartozásnak, csibészségnek és hősiességnek, önfeláldozásnak és korhelységnek olyanfajta egyvelege látható, ami csak a kalandszerető férfi archetípusának színes ikonosztázához fogható. Egy mindenkiért, mindenki egyért! Ehhez hasonló tartalmas és őszinte mondatot a lélekvesztett húszadik században hol hallhatnánk ennyire hitelt érdemlően?
Aki még nem látta, mindenképpen nézze meg!
0
2006. február 21., kedd 8:59
52684
Én vagyok Athos? Akkor enyém a milady! :-)
most posts by TM
0
2006. február 21., kedd 8:37
8905
Au revoir, Athos! :-))
0
2006. február 20., hétfő 18:10
52684
ISTEN ÓVJA A KIRÁLYNŐT!!! All for one and one for all! Au revoir! :-)))
most posts by TM
0
2006. február 20., hétfő 17:56
8905
Azért a biztonság kedvéért nézd meg, hátha mégis keresnek. :-)
0
2006. február 20., hétfő 17:53
87
Ha magam elé képzelem a Csita meg a York vigyorát, szerintem minimum Oscar-esélyesség forog fenn.
0
2006. február 20., hétfő 17:47
8905
:-)))
0
2006. február 20., hétfő 17:46
8905
Hát hogy te milyen disznó vagy!!! :-))) Nem keres valaki telefonon, hogy legalább addig ne boldogíts itt bennünket?
0
2006. február 20., hétfő 17:46
52684
Old York
most posts by TM
0
2006. február 20., hétfő 17:44
87
Eszerint a kép szerint az öregedő Csitát fogja játszani a következő Tarzan-filmben...
Leginkább annak örülnék, ha addigra nem rozsdállna be a hüvelybe a kardom! :-)))
most posts by TM
0
2006. február 20., hétfő 17:42
8905
Észrevettétek, hogy ebben a topicban is három testőr és egy királynő van? Úgyhogy nem is offoltunk. :-)))))
0
2006. február 20., hétfő 17:41
8905
Szeretnél majd annyi idősen te is ilyen hercig öregember lenni, kispofám! :-)))
0
2006. február 20., hétfő 17:40
52684
Ő volt az a hercig öregember az Austin Powersben? :-))
most posts by TM
0
2006. február 20., hétfő 17:39
8905
Ha mégegy szót beszólsz a kedvenc D Artagnagnomra, KINYÍRLAK!!!!!!!! :-)))
0
2006. február 20., hétfő 17:37
87
Jöl van, kisasszonynak még elmegy az a York pali.
0
2006. február 20., hétfő 17:37
52684
Ha jól számolom, ez négy muskétás.
most posts by TM
0
2006. február 20., hétfő 17:33
7151
Nem, ez egy másik muskétás-film.
Március 4. (szombat), RTL klub, 19.30
A MUSKÉTÁS KISASSZONY
York mellett szerepel a filmben Gérard Depardieu és Nastassja Kinski is. Kuriózum, hogy ugyanaznap az Európa csatorna 21.00-tól egy másik variációt ad ugyanerre a témára: a D ARTAGNAN LÁNYA című francia kalandfilmet, melyben a címszereplő Sophie Marceau a melleit is felvillantja.
Muskétás-kavalkád: Dépardieu Porthost játszotta pár éve A VASÁLARCOS-ban, de A MUSKÉTÁS KISASSZONY-ban Mazarin bíborost alakítja. Mazarin volt viszont Philippe Noiret A TESTŐRÖK VISSZATÉRNEK című Lester-filmben (1989), aki Sophie Marceau mellett D Artagnant fogja alakítani a D ARTAGNAN LÁNYÁ-ban.
0
2006. február 20., hétfő 17:23
8905
Hát igen, pedig le kellett érnem SZegedre, és mégis! :-))) Gyors vagyok, mint a villám!!! De remélem, azért nem haragszol! ON: Majd szólj még addig, hogy mikor lesz és hol, azt én is akarom nézni!!! Ez a harmadik rész, amiről tegnap beszéltél, ugye?
0
2006. február 20., hétfő 17:20
7151
Michael York nagyon jó D Artagnan volt! Jövő héten lesz valamelyik műholdason egy újabb muskétás-film, melyben szintén ő játssza D Artagnant, csak immár idős kiadásban.
P. S.: Juliet, megelőztél a topiknyitással!
0
2006. február 20., hétfő 17:19
8905
Mi az, hogy nyominger York???? Én bírom a palit, szerintem jó színész. (Egyébként tetszett a Shakespeare-es utalás) :-) OFF: Már én is öregszem, adtam egy pontot a kritikádra, pedig nem értettem vele egyet. Rendes vagyok, nem? :-)