Keresés

Filmek, amiket kiadhatnának végre

2012. január 31., kedd 11:22
Igen, ez pont olyan áttekintés volt, hogy jelentek meg fontos rendezőktől fontos "rétegfilmek" és éppen ezért nem értem, hogy másoktól miért nem jelennek meg hasonló kvalitású filmek. Ilyen például Fassbinder, de azok is akiket felsorolták (de sica, Rossellini, Bertolucci stb.)
0
2012. január 31., kedd 11:20
Igazad van, rosszul fogalmaztam :)
0
2012. január 31., kedd 10:52
Érdekes, amit írsz, hiszen a példáid közül Fassbindert leszámítva egész szépen állunk a hazai DVD-piacon: Tarkovszkij összes nagyfilmje megjelent, Fellinitől is majd mindegyik, Pasolini 6 filmje és Bergman filmekből is van bőségesen...
A hiányok inkább az olasz film mezején érhetők tetten (Visconti, de Sica, Rossellini, Antonioni, Bertolucci, Nanni Moretti stb.)... Tőlük éppen többnyire csak az a pár film jelent meg, ami nem olasz érdekeltségű...
0
2012. január 31., kedd 10:48
Csak azért helyesbítettem, mert azt írtad, hogy nem jelent meg nálunk. Nem pedig azt, hogy neked nincsen meg. :)
0
2012. január 31., kedd 10:40
Ms. 45 (Abel Ferrara) - vérbeli undeground exploitation in New York
Fear city (Abel Ferrara)
-Let s scare Jessica to death - Ijesszük halálra Jessicát - Stephen King kedvenc horrorfilmje és tényleg nagyon jó
-Who can kill the child? - ez meg az én kedvenc horrorjaim egyike :)
0
2012. január 20., péntek 10:34
Michael Haneke:
71 töredék a véletlen kronológiájából
Az ismeretlen kód

David Lynch:
Radírfej

Werner Herzog:
Üvegszív
Stroszek / Bruno vándorlásai

Wim Wenders
Berlin felett az ég
Távol mégis közel
Alice a városokban

Giuseppe Tornatore:
Mindenki jól van
A csillagos ember

Michele Soavi:
Dellamorte Dellamore
Stage Fright
0
2012. január 9., hétfő 17:33
Azt én tudom csak éppen iszonyú drága volt és nem vettem meg. Mire pedig megvettem volna már elfogyott a piacról.
0
2012. január 9., hétfő 11:12
Mert "árusították" a Wajda: Csatornát is, aminek a jogai biztosan nem náluk vannak...
0
2012. január 9., hétfő 11:09
És ezt honnan veszed? Nekem úgy tűnt, hogy a jog az egyetlen, ami rendben volt ezekkel a kiadványokkal...
0
2012. január 9., hétfő 9:17
Én új filmeket javasolnék kiadni inkább, ami már egyszer megjelent az beszerezhető, scak idő és türelem kérdése. Ami meg nem, ott hiába keresel kitartóan és türelmesen. :(
0
2012. január 9., hétfő 9:15
Az Eizenstein filmek illegálisan voltak "kiadva"!!! Ezek nem számítanak megjelenésnek, mert ilyen alapon a feketepiacon "kapható" összes filmet is megjelentként idesorolhatnánk...
0
2012. január 9., hétfő 9:14
RTL Klub Publishing is befejezte a DVD-kiadást.
0
2012. január 9., hétfő 9:12
Minden Tarkovszkij film megjelent már nálunk, természetesen az Andrej Rubljov is! A MOKÉP hozta ki a többi orosszal együtt...
0
2012. január 8., vasárnap 16:13
Sajnos igazad van. Én is azt látom, hogy új megjelenésű rétegfilmre egyre kevesebb az esély. Ami azért szomorú, mert volt idő, amikor kijött két Herzog gyűjtődoboz, A Birodalom című sorozat vagy Tarkovszkij minden nagy filmje megjelent nálunk (kivéve az Andrej), Felliniből is igen tisztességes mennyiség és minőség jött ki, szinte az összes nagy filmje megjelenhetett és még ragozhatnám. Bergmanból van 23 hazai kiadás abból 22 megvan (egyedül a Jelenetek egy házasságból odeonos verziója nincs meg, de abból megvan a második kiadás), bár nála meg pont, hogy van egy ún. második trilógia (+Színről színre, Közel az élethez, TV sorozatok), ami elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy azt mondhassam, hogy a hazai Bergman kiadások több-kevésbé elfogadhatóak egy őt gyűjtő ember számára. Most olyan fontos megjelenéseket, mint a Chaplin vagy a Kubrick doboz azért nem emlegetek, mert kaliberüknél fogva ők azért szélesebb közönség körében ismertek (vagy már ez se állná meg a helyét?).
Igazából ezzel csak azt szerettem volna kifejezni, hogy volt egy időszak, amikor azt mondtam volna, hogy látok fényt az alagút végén klasszikusok és art filmek terén is, most viszont már hónapok óta nem volt olyan megjelenés, ami engem igazán érdekelt volna :(

Fassbindert azért sajnálom nagyon, mert én nagyon szeretem a "második német újhullám" filmjeit és rendezőit és ennek ő a legnagyobb alakja Herzog és Wenders mellett. Ezért is szomorodtam el, hogy a Mokép által beharangozott Wenders film is jégre lett téve. Már majdnem 1 éve.

"Magyarországon hiányzik az a kulturális háttér, amely kitermelné a rétegfilmek, a filmtörténeti klasszikusok iránti fizetőképes keresletet. Nincsen hatékony filmesztétikai oktatás, hatékony filmklubhálózat, a televízió is ritkán és minden koncepció nélkül vesz elő olykor régi filmeket. "

Teljesen igazad van ebben is. De elképesztő, hogy volt idő, amikor idehaza (is) az emberek elmentek a moziba Fassbindert, Bergmant, Fellinit, Pasolinit, Tarkovszkijt + komoly magyar és európai filmeket nézni, most meg csoda, ha országosan megjelenik egy DVD ezek valamelyikétől.
Valószínű, hogy az általad emlegetett oktatással, amennyiben igényes és élvezetes meg lehetne tanítani az iskolában egy olyan nézői szemléletet, aminek segítségével akár később, felnőtt korukban megtanulnák élvezni a nem közönségfilmeket is. Sajnos azt látom, hogy minél fiatalabb valaki annál inkább ignorálja a filmek többségét. 5 éves filmet már réginek tartanak, fekete-fehér-, néma- vagy magyar film helyből nem játszik, ezeknek keveréke pedig pláne. Egyébként nem akarok olyannak tűnni, aki csak ilyeneket néz, szeretem én nagyon a John Rambot, az Amerikai pitét meg a Wall-E-t is :)
0
2012. január 8., vasárnap 15:11
csende.kristof@freemail.hu

és köszi előre is.
0
2012. január 8., vasárnap 15:09
Bizonyos Fassbinder-filmek engem is érdekelnének, de sajnos nem tartom valószínűnek, hogy belátható időn belül megjelennének. Ennek szerintem csak egyik oka a DVD-piac gyakran hangoztatott pangása és az örökösen emlegetett letöltések. Nagyobb problémának tartom, hogy igazából Magyarországon hiányzik az a kulturális háttér, amely kitermelné a rétegfilmek, a filmtörténeti klasszikusok iránti fizetőképes keresletet. Nincsen hatékony filmesztétikai oktatás, hatékony filmklubhálózat, a televízió is ritkán és minden koncepció nélkül vesz elő olykor régi filmeket.

Mint mindenben, ebben is a pénz diktál: a reklámbevétel nagyon fontos minden tévécsatornának, de nyilván ezek a bevételek nem olyan filmek által termelődnek ki, amelyeket eleve egy szűkebb réteg ül le megnézni. Szóval amíg a régi szlogennel élve: „áru a kultúra”, addig marad az ábrándozás, bemásolható az Xpress topikjainak kívánságlistáira akár a teljes filmtörténet is, ám az ábrándok realizálódására sajnos csak csekély remény mutatkozik.
0
2012. január 8., vasárnap 14:42
A feltöltéssel hadilábon állok, de ha adsz egy e-mail címet, elküldöm neked.
0
2012. január 8., vasárnap 13:13
Kurosawa jöhet! :))
0
2012. január 8., vasárnap 10:48
Az se lenne rossz, ha valaki kiadná újra az Almodóvár filmeket. Leginkább olyan sorozatnak örülnék, mint amilyet a Klub Publishing csinált Bergmannal meg Menzzel.  Bár ilyen sorozatként eltudnék képzelni Fassbindert meg Kurosawát is :)

Mellesleg a Klub Publishing befejezte működését? Vagy mivan velük?
0
2012. január 8., vasárnap 9:51
Köszi, és az Eizenstein Neked meg van? Tudnál valahova róla képeket feltenni, mégis hogy nézett ki?
0
2012. január 8., vasárnap 2:51
Mivel itt már nem rendelhető, talán el szabad árulnom, hogy Lenni vagy nem lenni van jutányos áron a legnagyobb aukciós oldalon is.
0
2012. január 8., vasárnap 2:44
Lenni vagy nem lenni: Caesar Film, mostanság árusították ki a megmaradtakat fillérekért.
Eizenstein filmek: ezeket a Warhol Galéria adta ki, de borzalmas minőségű kiadványok voltak, ezért úgy tűnik leálltak a forgalmazásával, mindenesetre most nem kaphatók.
Szőkék előnyben: magyar feliratra gondoltam, az az általam ismert szinte összes nyugat-európai kiadványon van. Nekem speciel egy slim digiben van meg, de több normál kiadáson is van magyar felirat.
0
2012. január 8., vasárnap 1:28
Bizony, megvan. :))

A Patyomkin, Iván meg a Lenni vagy nem lenni itthon???

Szőkék előnyben magyarul???

Mikor, hol???
0
2012. január 8., vasárnap 1:00
Látom neked is megvan az 1001 film... című könyv, de igazság szerint a listádon van több olyan film, amit már kiadtak nálunk (Lenni vagy nem lenni, Patyomkin páncélos, Rettegett Iván), meg egy csomó olyan is, ami külföldön kapható magyar vonatkozással (Szőkék előnyben, Idegen a vadnyugaton, Alkony sugárút, stb.).
0
2012. január 7., szombat 22:28
Sajnos nem adták ki nálunk.
0