Ebben a listában négy számomra alapmű van.
Az egyik a már általam is korábban emlegetett Félénk vagyok, de hódítani akarok, aminek kapcsán megjegyezném, hogy ugyan nekem megvan tv-ből felvette VHS-es változatban, melyet valakit átvarázsolt DVD-re, de még CRT-s tv-n is zavaróak a képhibái, úgyhogy sietve teszem hozzá, hogy nemcsak a kiadását várom, hanem a javított kiadását is, no és persze, szigorúan az eredeti szinkronnal (Tahi Tóth László-Szilágyi Tibor), anélkül kutyafülét sem érne. Komolyan mondom, itt kattognak a fülemben a beszólások, pedig nem mostanában láttam.... Emlékeztek rá:
"Uram, itt hagyta a gatyókáit!":)
"Elfeledlek Eugette/tán így kell írni/, szívem másért eped"
Csak kettő, amiken ma is elmosolyodom...
A Sorsjegyesek is csak eredeti szinkronnal (Józsa Imre, Györgyi Anna)érdekes, annyit vetítette anno a tv, hogy teljesen ahhoz szokot thozzá a fülünk - az enyém legalábbis.
Az Only you pedig méltatlanul elfeledett alapvígjáték, nálam rongyosra nézve videokazin, itt még egy újraszinkront is el tudnék nézni a kiadónak, ha nagyon musz... de csak ha nagyon...., mert azért Marisa Tomei Györgyi Anna hangján és Robert Downey jr Selmeczi Roland hangján volt az igazi.
A Stallone -féle Oscar-ról pedig azt hiszem, már mindent elmondtunk ezen a fórumon, már csak ki kell adnia valakinek....
Plussz tennék még egy kiegészítést a listához, ha már vígjátékokról beszélgetünk. A Sabrina című filmnek is nagyon tudnék örülni, akár az Audrey Hepburn-féle változatnak, akár ( s annak tán jobban), a Julia Ormond- Harrison Ford-félének, már nem is mondom, hogy az eredeti sziknronnal( Györgiy Anna-Végvári Tamás)